Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mifolyikitt

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
Nem is olyan régen még a távolsági vonatok elengedhetetlen tartozéka volt az étkezőkocsi is, ahol kényelmesen, asztalnál, étlapról válogatva kérhettünk főtt ételeket és italokat. Manapság viszont egyre ritkábban láthatunk ilyet a vonatokba sorolva. A MÁV Nosztalgia egyik étkezőkocsija (kép…..
Jegyárak: -Rancid £20 -Anthrax £22.50 -Motorhead £27 -Justin Bieber £50..
mifolyikitt 2012.07.10 11:48:33
@draz77: de a londoni Rancid meg £30, szóval még mindig csak JB veri :D
Az elmúlt hetekben nem nagyon volt időm a bloggal foglalkozni (na jó, egyáltalán nem): remek időzítéssel sikerült hazaköltözni Magyarországra, most pedig csak kapkodom a fejemet. Na, de hátha segít egy új poszt, ki tudja? Eddig szinte kizárólag az utasokkal és a gépek…..
Az utóbbi hetekben több Pokorni-Hoffmann interjút végigolvastam, -hallgattam. Nem tudom szerencsés-e ez a nyilvános vita, de én élvezem. Néha egész okosakat mondanak. (Szerintem főleg a Pokorni, de ez már ízlés kérdése.) Viszont most az oktatási törvénytervezet…..
mifolyikitt 2010.11.23 22:59:05
@bunkó: Azért ha a matek része nem nagyon erős túlzás, akkor nem hiszem hogy valóban annyira jó programozó lenne. Persze nem kell tudni bebizonyítani minden tételt, de még a programozáshoz kell a matek. Mindezt úgy mondom, hogy a prog.mat. diplomám még azért nincs meg, mert hiányzik 1-2 matek vizsga...
mifolyikitt 2010.11.23 23:00:33
@mifolyikitt: hát a 2. mondatba nem tudom hogy került bele a "még" szócska... :)

Amúgy a poszthoz meg annyit, hogy egyetértek :)
mifolyikitt 2010.11.23 23:40:15
@bunkó: Elég rég dolgozom szoftverfejlesztőként, úgyhogy azért van rálátásom a dologra. Persze nem mindegy, hogy az ember milyen szinten foglalkozik ezzel. És mint mondtam, nem arról beszélek, amiket meg kell tanulni, de ha valaki olyan szinten van, hogy egy kétismeretlenes egyenletrendszert nem tud megoldani (amit nem tanulni kell csak érteni), akkor nem fog átlátni bonyolultabb rendszereket.

A sok tanulás tényleg leginkább csak a papírhoz kell, de az más téma, ott az a lényeg, hogy ahhoz hogy egyetemi diplomád legyen, képesnek kell lenned arra, hogy megtanulj/alkalmazz ilyen dolgokat mint pl az integrálás. És fordítva, az hogy egyetemi diplomád van, azt is jelenti, hogy képes vagy szükség esetén megtanulni sok bonyolult dolgot rovid idő alatt. Meg egyébként kapsz jó rálátást sokmindenre. Aztán akkor leszel pl jó programozó, ha ezen túlmenően magadtól mélyebbre ásol ezekben. Ettől függetlenül persze szívás ez mikor az ember diplomát akar, mondom, én is ezzel szenvedek, de legalább megértem, hogy miért kell.

Nade igazából nem ez a poszt témája, csak szúrta a szemem amit írtál.
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
Mivel ezen a héten Hamlet írja a nagycsöcsös ajánlókat, kénytelen vagyok más úthoz folyamodni, hogy betehessem a foci vb legjobb pasiját. Kassai Viktor magyar játékvezető és két asszisztense volt a Ma reggel vendége, és ez az interjú két szempontból is figyelemre méltó. Az…..
 Egy rendes közszolgálati operatőr, akárhol is van, a közt szolgálja. ViziFizika első rész...
mifolyikitt 2010.06.20 20:28:55
@Aradebil: pedig már középiskolában is elmondják... miközben néztem a videót, vártam hogy valaki majd hogy be fog szólni :)

És nem is értem, ha így mondja, akkor tuti nem az iskolából emlékszik rá, viszont ha már utánajárt, megnézhette volna hogy hogy kell ejteni...

Persze igazából nem ezen múlik, akkor is nagyon jó hogy vannak ezek a videók, ha egy S betűvel több van mint kéne. :)
A múlt heti beharangozó után elérkezett az ideje annak, hogy valami hasznos is kikerüljön, úgyhogy fogadjátok szeretettel Nikodém Zsigmond írását a szinkronrendezésről (a hossza miatt két részletben - délután jön a második fele).Jakab ragaszkodott hozzá, hogy bevezetőt…..
From: ballala56@imail.hu Date: 2010/02/16 Subject: Sharkbusiness (Üzlet cápáknak) To: Hegedűs Dezső   Szervusz Dezsőkém!   Balla Alajos vagyok, a Kiadótól. Talán emlékszel, rendszergazdája voltam a Maros utcai irodának, aztán - mivel tanult szakmám meteorológus -…..
mifolyikitt 2010.03.02 12:14:06
@Gróf Úr:

Abszolút így van. Nemrég belefutottam sajnos egy ilyenbe, pedig azt hittem el tudom kerülni. De olyan ismerős hívott, akiről azt hittem tudja, hogy nem fogok semmi ilyenbe beszállni, és mivel vállalkozást meg webáruházat emlegetett, én meg ilyesmivel is foglalkozom, gondoltam azt akarnak csináltatni. Aztán persze az első percben kiderült hogy nem. El is húztam az "előadásról" milyen gyorsan csak tudtam. Na az utána következő sms-ek simán beférnének egy Dezső-sms blogba. :D

A lényeg: ha nem mondják el telefonon legalább azt, hogy kb miről van szó, akkor az bizony MLM.
Mindig öröm, ha egy hazai készítésű játékot mutathatunk be a KMK-n. A Car Parkot Mediakurva, az egyik fejlesztő ajánlotta a kommentek között, hogy mondjunk/mondjatok róla véleményt, építő jellegű kritikát. Maga a játék nem hoz semmi extrát a parkolós játékok…..
TOMPA Security-e vagy? 2009.12.25 10:01:00
Az utóbbi hetekben kétszer is néztem nagyokat, hogy akkor most az hogyan van, hogy a világ leghatalmasabb embereihez csak úgy hozzá lehet férni fizikálisan, aztán onnan meg már tényleg csak a szándékon múlik mi fog történni. Obama papa azért stabilan ott van egy top10-es lista első…..
mifolyikitt 2009.12.25 12:36:44
www.indavideo.hu/video/Elesett_a_karacsonyi_misen_a_papa

Azért ezen a videón úgy tűnik hogy elég gyorsan lekapcsolják. Az a baj, hogy ennél többet csak úgy lehet tenni, ha az üvegkalitkában viszik mindenhova, de az meg elég szar...
Traply Péter "Bélabácsi" hatórás döntőasztal, és több mint két órás heads up után megnyerte a World Series of Poker 41. versenyét, az $5 000 no limit hold'em shootoutot, és ezzel ő lett az első magyar WSOP karkötős játékos. Traply ellenfele a heads up alatt Andrew…..
mifolyikitt 2009.06.24 12:28:44
@tarr:

Amit leírtál az nem matematika, hanem pont az, amit írtam, hogy kiismeri az ellenfelet, nyilván ezért kell figyelni, stb...

@spmpoker:

De nem tudod 100% biztosan. Pont ez a lényeg. És akkor sem hiszem el, hogy ilyet valaki az asztalnál számol... Sokkal inkább vagy tapasztalat alapján ( + józan ésszel) lehet tudni, hogy mi a jó lépés, meg aztán sokszor inkább érzésből játszanak. Legalábbis a tapasztalataim (bár nincs sok, nekem a türelmem nincs meg ahhoz, hogy ilyen monoton dolgot csináljak sokáig), meg a beszámolók alapján.

Ja, mielőtt valaki félreértene: nem mondom, hogy a póker szerencsejáték, nem is ítélem el a pókereseket, több ismerősöm is szép pénzeket nyer vele, csak azt próbáltam kifejteni, hogy túlzás amikor azzal jönnek, hogy ez milyen komoly matektudást igényel.
mifolyikitt 2009.06.24 12:46:04
@tarr:

Inkább mondjuk úgy, hogy gondolkodik, nem számol. Vagy legalábbis nekem még mindig fura elképzelni, hogy valaki minden egyes leosztásnál elkezd eloszlásfüggvényekre, sűrűségfüggvényekre, várható értékekre, valószínűségi változókra és hasonló gyönyörű dolgokra gondolni.

De ha leírja nekem valaki, hogy hogy szokott 1-1 leosztásnál gondolkodni (nem az, hogy hogy kellene, hanem hogy ténylegesen mit csinál), és ilyenek lesznek benne, akkor meg leszek győzve. :)
mifolyikitt 2009.06.24 12:53:08
@tarr: Na, ez pedig nem kőkemény valószínűségszámítás. Ennyit akartam elérni. :)

Viszont most gondoltam csak bele, hogy ilyen hülyeségekről írtam ahelyett, hogy megdicsértem volna a srácot. Ennyi idősen ennyi pénzt nyerni nemsemmi teljesítmény! Gratula neki!
Amint az jó ideje olvasható a Fürgerókalábak honlapján, már csak egy ex-zenekarról beszélhetünk. Kb. úgy voltam velük, amikor az embernek egy bűn ronda korcs kutyája lesz. Van szebb, gyorsabb, erősebb, ügyesebb, de őt szereti, aki beszól, annak garantált a kubai…..
mifolyikitt 2009.06.09 13:59:03
@Morgó Muki: Pittbull újra van. Sőt mostmár újra Kassaival.

Az FRL-ért meg tényleg kár :(
Június 11-én rendezik meg New Yorkban a YIVO Institute for Jewish Research épületében azt az előadást, amin zsidó származású egykori punkok mondják el tapasztalatukat arról, hogy annak idején hogyan is vitték bele zsidóságukat a zenéjükbe. Négy punkrock legenda beszél majd az…..
mifolyikitt 2009.05.22 12:09:10
dob Doboslány-fétis 2008.12.14 00:08:00
"Nézzétek meg a fejét és megvan a válasz, hogy általában miért férfidobosok vannak. A torz grimasz nem a szebbik nem reszortja:)" - írta egy hozzászóló a múlt hétvégi bejegyzéshez, aminek nem titkolt célja annak bemutatása volt, hogy vannak női dobosok is a világon,…..
Makacs sérülésem továbbra is a maródiak listájára kényszerít - az irodalmi klasszikussá gyúrt Népsport-ökörséget megtanulom igazán átélni ezekben a hetekben. Ahogy megfigyelem, harmincöt fölött már minden sérülés makacs. De hogy egy rohadt lábujjhúzódás miatt még egy…..