Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rung András

133 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ergománia Hangalapú felület? 2014.03.31 11:22:33
Több adat a felhasználórólA felhasználóról több információt megtudhatunk, amelyeket csak írásbeli kommunikációban nem kaphatnánk meg. Kitalálhatjuk a nemét, többé kevésbé az életkori csoportját, érzelmeit és hangulatát, szociális hátterét. Azaz számos olyan…..
Habár nem olyan régen újult meg az index.hu nagy csinnadrattával és az index2 bevezetésével, most mégis szükségesnek érezték, hogy egy újabb gúnyával rukkoljanak elő. Tovább olvasom az ergomania.eu-n ..
Ergománia Tesztelési praktikák 2014.03.12 10:08:42
Bár még mindig sokan nehezen veszik rá magukat, hogy teszteléssel valódi visszajelzéseket gyűjtsenek termékükről, egyre többen elfogadják annak kihagyhatatlan szükségszerűségét. A tesztelésről számos kiváló könyv született már (Steve Krug, Rocket surgery made easy,…..
Mit ért el a facebook? baráti kommunikációban domináns elem lett Nem rendszeres üzleti kapcsolatban lévő emberek közt könnyű üzleti csatorna lett a partnerek könnyű megtalálhatósága miatt kapcsolatfelvételben jelentős szerepet tölt be Elolvasom a teljes bejegyzést az…..
Nemrég tartott előadásom pdf (2 Mb) formátumban letölthető, vagy akár az ergomania.eu-n el is olvasható...
Ergománia Hangos forradalom 2013.12.09 10:46:52
Ha gyakran mozgunk ergonómusok, felhasználói szakértők, internet innovátorok közt, akkor tudjuk, hogy mindenki a mobilról, alkalmazásokról, a reszponzív design lehetőségeiről beszél. Közben azonban csendesen egy sokkal nagyobb forradalom készülődik. A 1940-es években útnak…..
Munkánk során nagyon gyakran találkozunk olyan alkalmazásokkal és weboldalakkal, amelyek igen messze vannak attól, hogy jól szolgálják ki a felhasználókat, illetve ezzel hatékonyan támogassák az üzleti célokat. Gyakran ezek az összetákoltnak tűnő felületek sok sok év…..
Termékek tervezése, áttervezése során nagyon gyakran lehet azzal találkozni, hogy az üzleti szempontokat képviselők már egy kész koncepciónak a megvalósításával bízzák meg a felhasználói élmény kialakításáért és a digitális felületek megtervezéséért…..
Számos esetben, ha alkalmazásokat tervezünk, akkor át kell gondolnunk, hogy mi a fontosabb cél: Aplatform sajátságainak a tökéletes és teljes megfelelés vagy inkább az iPhone-os, Androidos alkalmazásunk és webes megoldásaink közelítése a gyorsabb…..
Ergománia Emberi idő 2013.08.26 16:24:18
Felhasználó felületeinken gyakran kell megjelenítenünk időpontokat. Elvileg nem tűnik bonyolult feladatnak ez, de mivel egy felületen gyakran időpontok tömege jelenik meg (pl. egy emailkezelő, mint a gmail.com esetében), ezért fontos, hogy a felhasználók gyorsan el tudják…..
Az amazon.com az a hely, ahonnan már mindenki régóta lop. Mindenki, én is. És nem szégyellem, hanem büszke vagyok rá. Hogy miért azt már leírtam korábban. De a lényegre térve nézzük az alkamazást, amiben az amazon erőteljesen szakítani akart az amazon weboldal…..
Ha egy oldalra keresőt készítünk, akkor ennek vannak rendkívül egyszerű tulajdonságai, amiket továbbra is gyakran megsértenek (legyen jobb felső sarokban, legyen elég nagy a keresési beviteli mező stb.), de ettől függetlenül ezek már kezdenek lassan beszivárogni a webes…..
Mostanra már elült az a korszak, hogy szakmai körökben a Windowst szapulni illik. Magam lelkes Mac-es felhasználó vagyok, de folyamatosan követem, hogy mit csinál esetleg jól vagy jobban a Microsoft. Az iPhone és az Android az alkalmazások böngészését látszólag nagyon…..
Ha előadást tartunk, akkor egyik leggyakoribb célunk az, hogy emlékezzenek ránk. Megkeressenek minket kérdésekkel, üzlettel, ajánlatokkal. Ennek egyik legfontosabb kompense, hogy előadásunk kiváló legyen. Ez evidens, sokan, sokféleképpen…..
Időpont: 2013. február 26. kedd 19:00Helyszín: Művész Mozi, Budapest Teréz körút 30. A legtöbb hazai befektető szerint a magyar alkalmazás fejlesztések nemzetközi sikerének Achilles sarka a ’user interface’. Tényleg ilyen kritikus a helyzet? Vajon hol hibázunk és…..
Nehéz elképzelni, hogy a mostani használhatósági, ergonómiai szakemberek ősei a sok ezer évekkel ezelőtt élt építészek milyen nehézségekkel és gondokkal küszködtek. Nem lehetett könnyű egy tudományt és művészetet a semmiből felépíteni, rájönni, hogy…..
ElőadóAz előadást dr. Rung András tartja, aki 11 éves tapasztalattal rendelkezik a piacon. Előadásokat tartott a Ringiernek, és a Hvg-nek szakmai képzésein (Hvg online sikerkalauz konferencia, Hvg tartalommareketing konferencia) keresőoptimalizációs…..
Nemrég tartott előadásom pdf (11 Mb) formátumban letölthető, vagy akár itt is elolvasható. Tartalom Elvárások revíziója Funkciók és folyamatok körülmények Magasszintű drótvázak A teljes anyag az ergomania.eu alatt olvasható ..
Kezdés: 2013 febr. 9. szombat 10 óra Helyszín: LogMeIn Központ (Budapest, Paulay Ede u. 12) Délelőtti program Storyboarding workshop - Kovács Zsuzsanna (SAP): A storyboarding workshopon egy rövid elmélet (Design thinking alapok, perszónák, storyboard) után csoportokban…..
A tervezés, hatékony feladatrögzítés, együttdolgozás kis és nagy cégeknél is fontos. Mi évek óta az Omnifocus-t használjuk feladatok kezelésére, de sajnos ez nem tesz lehetővé online együttdolgozást. Több projektben találkoztunk a Basecamppel,…..
Ergománia 2013.01.24 15:46:40
Rung András 2013 jan. 21-én tartott előadása a Startup meetupon. Az előadás pdf formában letölhető (3,9 MB), vagy akár itt is elolvasható: Ajánlatadás elemei Munkaerő költség Anyag- és alvállalkozói költség Határidők Teljesítéshez szükséges eszközök…..
Tanulni jó azoktól, akik több pénzt, időt és energiát tudtak beleölni olyan megoldások kutatásába, amire nekünk nem igazán van elég erőforrásunk. A használhatóság terén mi még csak a műfordítások korát éljük,…..
ElőadóAz előadást dr. Rung András tartja, aki 10 éves tapasztalattal rendelkezik a piacon. Előadásokat tartott a Ringiernek, és a Hvg-nek szakmai képzésein (Hvg online sikerkalauz konferencia, Hvg tartalommareketing konferencia) keresőoptimalizációs…..
Korábbi blogbejegyzéseimben elég sokat foglalkoztam azzal, hogy melyik weboldalnak mi a gyengéje és esetleg, ha van neki, akkor  mi az erőssége. Most egy kisebb sorozatban 4 iPhonealkalmazást szeretnék röviden bemutatni kizárólag abban a megközelítésben,…..
Az etsy.com szintén amellett döntött, hogy kiváló webes szolgáltatásait mobilon is megvillogtatja, mint alkalmazás, mind mobilwebes változat formájában. A mobilalkalmazásnál az etsy esetében is a böngészésre helyezték a hangsúlyt.…..