Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csecse Becse

33 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a nyár elején kaptam anyukámtól egy óriási habanero paprikát, amely elkezdte ontani a termést és folyamatosan tudom róla szedni. A probléma csak az volt, hogy annyira erős a paprika, hogy képtelenség megenni, hogy ne szenvedés legyen a vége. Egyik nap beugrott, hogy talán meg kéne próbálkoznom…..
A múltkori cikkem, 'A világ 10 legszebb vasútvonala' elképesztő sikereket ért el: több, mint 75 ezren néztétek meg egy hétvége leforgása alatt, amit ezúttal is nagyon köszönök! Most a világ leggyönyörűbb autóútjait válogattam össze nektek, amelyeken az utazás nemcsak mesés, de minden bizonnyal…..
Ha kocsiba ülsz és vezetsz, Magyarországon zéró tolerancia van az alkoholfogyasztás terén. De nincs a világban mindenütt így!..
A Mészáros Lőrinc által felvásárolt Mediaworks összes megyei lapja megszavaztatta az olvasóit arról, hogy a Sargentini-jelentés szerintük, esetleg, talán, nem lehet-e, hogy Soros, Gyurcsány, a Sátán és a hazánkra irigykedve fenekedő többi gazemberek együttes műve. De sajnos akárhogy is igyekeztek,…..
Ahogy korábban már beharangoztam a '2018 legmenőbb új szállodái' című cikkemben, az izlandi Kék Lagúna egy ultramodern (és nem mellesleg ultradrága) szállodával gazdagodott, melybe most Ti is nyerhettek egy kis pillantást.  Izland turizmusa évről évre bővül: 2017-ben például csaknem 2.1 millió…..
Mákos metélt versus Parajos-juhtúrós-tejszínes-tagliatelle kecskesajttal megbolondítva. Egy régi képet sodort elém az élet az azóta sajnos megszűnt Retro gastro blogról: a Lajosforrás turistaház étlapja van rajta. Pont ma kerek 34 éves ez a menüsor, amit átfutva elcsodálkozhatunk, milyen egyszerű…..
Csecse Becse 2018.06.14 22:29:41
@Alick: Mi Tatán egy vértesi túra után a Gottwaldba, bakancsosan, kicsit sárosan, és meg is ázva. Egyébként előtte rá is kérdeztem telóban, h. ugye nem gáz, ha túra után megyünk, nem éppen elegánsan az - amúgy nem túl fényűző, de azért elég igényes és kulturált - helyre. Egy szavuk nem volt, szokásosan kellemes volt mind a hami, mind a kiszolgálás. :)
Manapság elég népszerű mindent lassan csinálni, a slow life mozgalom ugyanis szinte az élet inden területén alkalmazható, és menő is lett alkalmazni. Nem feltétlen azt jelenti ez, hogy mindent csigalassan csináljunk, hanem inkább úgy kell felfogni ezt az életformát, hogy ne aggódjunk feleslegesen,…..
Csecse Becse 2017.11.05 19:37:06
@checkinblog: Mi majdnem 5 napba sürítettük bele Bergent és a Trolltungát - utóbbi volt a fő áttrákció, Bergenben meg a 7Fjells útvonala (részben :D )
Trolltungánál vannak sokan, igen, de a távolság és az útvonal nehézsége felszívja a tömeget, szóval nincs az, h. egymás sarkát tapossák a népek. A szirtnél van, hogy sorba kell állni, de okosan csinálják és mindenkinek kijár a pár perc, hogy nyugodtan fotózkodjon meg élvezze a kilátást anélkül, hogy belelógjanak a többi turisták.
Csecse Becse 2017.11.05 19:59:57
@checkinblog: Szerintem az. Küldtem róla videós beszámolót privátban, abban nagyjából látható egy június közepi, nem sokkal a megnyitás után, hétköznapi állapotban az útvonal. (jún. 15-ig csak vezetővel lehet felmenni - amikor szembejött egy vezetett csoport röhögtünk is, hogy ott gyalogol elöl 900 korona :D ).
Ha 1x jókedvem és igény is lesz rá, akkor írok róla. ;)
GrillLand A marhahúsok királya 2017.09.24 11:51:33
Az OMÉK-on különleges gasztronómiai élmény várt az ide látogatókra. A japán pavilonban hús és főző bemutató keretében bemutatták a  Wagyu marhahús különleges titkát. Már többször olvashattunk a tenyésztők sörrel itatott, esténként masszázzsal kényeztetet, egyes hírek szerint szakéval locsolt…..
Csecse Becse 2017.09.25 16:10:57
@Void Bunkoid: A surströmming kissé túl van hype-olva, simán ehető, mindenféle hányás nélkül. :)
A mikronemzetek - nemzetközileg nem elismert országok, országrészek, melyek rendszerint kis területűek, szuverenitását csak az őket kikiáltó kis csoport ismeri el - pecsétjei a legelkötelezettebb gyűjtők számára biztosan kiemelkedő helyet foglalnak el az útlevelekben. Függetlenül attól, hogy…..
Nyár elején az egyik legszuperebb dolog, hogy nyílik a bodza, amiből isteni szörpöt lehet készíteni, ráadásul fillérekből. Ráadásul a szörpkészítés családi programnak sem utolsó. Szinte mindenkinek van egy családi tuti bodzaszörp-receptje, ha neked nincs, akkor ezt mindenképp érdemes…..
Nagyjából fél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ami az első irodai munkám, és anno nem igazán tudtam, mire is számítsak. A kezdeti elképzeléseim egy része teljesen korrekt volt, néhány viszont a legkevésbé sem valósult meg. Ezek a "tévképzetek" adták az ötletet a bejegyzéshez, és napközben…..
Csecse Becse 2017.05.09 21:11:54
Hahó! Meg kell nézni a Hivatali patkányok (Office Space - IMDB: www.imdb.com/title/tt0151804/ ) című örökbecsű filmet, az tökéletesen visszaadja az irodai munka (és szívás/szivatás) esszenciáját. Nem új dolgok ezek, legfeljebb kicsit fejlődött az irodatechnika ;-)
Remélem hihetünk a meteorológusoknak, és jövő héttől tényleg megérkezik a tavasz 20 fok feletti napi csúcshőmérséklettel és szép napos idővel. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én amint kisüt a nap, örömmel mozdulok ki egy kicsit a szabadba. Nézzünk pár gyönyörű…..
A Valentin nap után időrendben az év második utálom/imádom napja: eredetéről inkább csak elméletek vannak, de annyi biztos, hogy az emberek régóta használják április első napját arra, hogy kellemetlen vicces pillanatokat szerezzenek ismerőseiknek. A poénkodási vágy a média dolgozóit sem kerüli el,…..
Mit vigyen magával az a legacy utasok által mélyen lenézett elvetemült, aki filléres repjegyével a lehető legolcsóbban akar kihozni egy utazást? A technológiai fejlődéssel párhuzamosan volt ami változott az elmúlt pár évben, de van ami állandó. Íme a mi listánk saját és UFB haverok tapasztalatai…..
Csecse Becse 2017.03.20 15:25:02
@ROTFL Manó: Mittudomén. Annyira nagyon nem volt kedvem vitatkozni velük, feladott poggyászra nem akartam váltani egy nyamvadt bicska miatt, úh. visszagyalogoltam az autóhoz, kiraktam, aztán újra becsekkoltam. Legyenek boldogok. Az már megint csak ökörség, h. bezzeg az öngyújtót meg a papír olvasnivalót átengedik. Szóval szét nem csavarozhatom a gépet, de tüzet még rakhatok a közepén papírból.

A másik sirámom a surströmming konzerv volt, azt is elvették (de csak az egyiket, ha-ha!!!), holott nincs rajta a légitársaság tiltólistáján, meg úgy általában sehol. (igen, a svédektől jötttem hazafelé)
Csecse Becse 2017.03.21 02:09:27
@Sandor Akarki: Friss tapasztalat Hágából: való igaz a "kő, beton, régi épületek a városközpontban" + macskakő, de több a biciklis (útvonalak kiépítettsége és szervezése), mint az autós, no szmog. Élhetőbb helyszín, a miénknél xarabb időjárással :D
Desztináció kérdése.
Ha meg nem tetszik a beépített terület, akkor egy tipp: ne bőrönddel, hanem háti- és hálózsákkal, sátorral utazz (túrázz)! ;)
Ez a poszt egy hirtelen ötletből született. Kávéfőző vásárlás előtt állok. Korábban egy szivattyús gépem volt, erről (illetve a javítási kísérletekről) írtam is itt többször már. Azóta volt mindenféle kölcsön, használt masina, de most épp nincs egy se, és kéne…..
Régóta szerettem volna mogyoróvajas bonbont készíteni és végre eljött az idő! Aki imádja ezt az ízt, na annak ajánlom igazán. Gluténmentes, így én készítettem el a mogyoróvajat is és mandulaliszttel értem el a formázható állagot. :) Megoldható bolti mogyoróvajjal is, így talán gyorsabban…..
Csecse Becse 2017.01.27 09:11:57
@fromJuci: cirka 5-6 perc alatt ki lehet köpülni, erőtől és mennyiségtől függ.
Ha elég intenzíven és erősen rázod (igen, fárasztó lesz egy kicsit! :D ), akkor hamar kicsapódnak a szilárd alkatrészek az edény falára. Esetleg érdemes kisebb, 2-3 dl-es lekváros üvegcsével kezdeni/kísérletezni, mondjuk félig-2/3-ig töltve.
Ha nagyon megtapadt a "cucc" a falon, akkor a maradék folyadékot le kell önteni és mehet a hűtőbe. Sokáig viszont nem érdemes tárolni, mert hajlamos megkeseredni.
A Master of Ceremony titulus hatalma: bárhova bemehetek a Bocuse d'Oron, így sikerült teljesen exkluzív videókat készítenem a magyar csapat versenyételeinek tálalásáról, szakmai kommentárokkal ellátva! ..
Csecse Becse 2017.01.26 00:32:57
@rambo13: Ennyire nem figyeltem a videóban hallható megszólításokat a csapattagok között, többnyire András kommentárjára hagyatkoztam. Ha a munkatársak között "Kevinke", hát legyen!
Ettől függetlenül tartom magam a véleményemhez, mert a kicsinyítő képző - számomra - degradálóan hat a közvetítésben.
Másrészről: kalap le, jók voltak! Kicsi országból nagy főzéssel, nagyszerű tálak. Derekasan helytálltak. Gratula az egész brigádnak! :)
Csecse Becse 2017.01.26 02:33:47
@világevő: Jólvanjól, na! Ne harapjátok már le a fejem emiatt! :(
Örvendezzünk és tapsolunk inkább a különdíjaknak, meg a 4. helynek! :)
Megérdemlik. Riszpekt.
Bejött a papírforma, nem is volt kérdés. Legfeljebb az, ki mit kezd az eredménnyel?..
Csecse Becse 2017.01.01 01:58:20
@évisokk: A farkasoktól nem kell félni, kerülik az ember( szagá)t. A nemzeti park természetvédő szakemberei tűzzel-vassal, és még jogászokkal is védik őket. Vadon élő jószágok, tudják a helyüket a természetben.
Zárójeles felvetésedre: Sixx véleményt/kritikát ír, én meg a naplót írtam. A hogyvolt esetén főmufti úr engedélyezte - mitöbb! - elvárta a véleményt. Ezért. Nem kritika, amit írtam, én így láttam, hallottam, éltem meg.
@KapitányG: Oké, bensőséges. Vagy a fene tudja. Parasztgyereknek születtem, én így szólok és írok, táj jelleggel. :D Ha nem tetszik, kezdj néprajzi kutatásokba! Újévi feladatként jól jöhet...
Csecse Becse 2017.01.02 21:35:40
@KapitányG: Pocsék volt a tévéműsor, meg a kutyákat is pesztrálni kellett a durrogások közepette. A "jól esett neki"-vel mi a baj? (mondjuk, mi szoktuk úgy is mondani, hogy "nekije", csak visszafogtam magam :D )
BUÉK!
Csecse Becse 2017.01.05 23:31:20
@KapitányG: Amúgy is folyton lógnak a nyakamon, szóval mindig jól esik _nekijük_ a bucorgatás, ölbenülés, hasvakargatás, stb... Egyébként kettő egész darab westie lányka, bűnrosszak, és mégis imádom őket :)
@Gyöngypipi: Aztat még meglássuk. Már az idei (aka tavalyi) felhozatal is elég putri volt, meg is lett az eredménye, és valljuk be, a zsűri - khm! mentorok - sem muzsikáltak valami jól, max. privátban. Talán Alex és László maradhatnának, a többit én kukáznám.
Ahogy @évisokk: is írja, valóban pihentetni kék a dolgot. Vélhetőleg az RTL sem fogja nagyon futtatni újdonsült kvázi-tehetségeit, mert - egyelőre - alkalmatlanok rá.
hogyvolt X-Faktor 6x13 - Romaünnep 2016.12.05 13:00:00
Azt hiszem, a stábnak ezzel az adással sikerült megágyaznia a lehető legkínosabb elődöntőnek/döntőnek az X-Faktor hazai történetében. A Ham Ko Ham most még mentett egy nagyot, de aggódva tekinthetünk a műsor jövőjére.....
Csecse Becse 2016.12.07 02:53:32
@Lynette21: Az index2-n olvastam Elegem Van bejegyzését [http://elegemvan.blog.hu/2016/11/30/elegem_van_az_x-faktort_fikazokbol], miszerint az RTL mókának/paródiának szánja az egészet, ne tessen senki felháborodni.
Én nem ismerem az RTL szándékait, stratégiáját, de egyre inkább igazat adok a szerzőnek, mert ahogy végszó gyanánt is írtam, ebből maximum cirkusz lehet, tehetségkutatós showműsor semmiképp.
- Ham Ko Ham: megvolt a soxori 15 perc hírnév, ha van egy kis eszük, ki fogják használni a haknizáshoz;
- Mata Richárd*: talán el kéne végezni a középiskolát/gimit, fel kéne nőlni, aztán ének- és marketing órára járni;
- Opitz Barbara: ügyes, csak - saját elmondása szerint is - hiányzik neki az iskola, ami jó dolog, végezze csak el, mielőtt kilép az életbe a cuki mosolyával, aztán ha pénisz jön a képébe, akkor ne csodálkozzék
- Gorbunov Dmitrij: csábos/szomorkás szemekkel figyel a kamera és a női szívek közepébe*, a tompa hangja max. az utóbbiakat fogja meghatni.

A szavazásokból tippelve nagyrészt csajok vagy anyukák/nagymamák szavaznak, tehát két forgatókönyv van:
- szociálisan érzékeny anyukák/nagymamák a szegény, kétkezi ember dalnokát, azaz Richárdot/Barbarát fogják kihozni győztesnek (Utasi Árpi szindróma)
- a benedvesedett csajok kihozzák győztesnek Dmitrijt.

Az RTL pedig szívhatja a fogát mind2(3) kimenetel esetén: az első kettő gyerek, nem Blikk- vagy Kókusz-kompatibilis, nem való a média mocskába; utóbbi max. angolul tud beszélni folyamatosan, így aztán nehéz lesz vele bármit forgatni feliratozás nélkül egy mindent szinkronizáló csatornán.

Nem vagyok médiaguru, de nagyon errefelé (és bohóckodásba) tendál a dolog.
Még szerencse, hogy e hétvégén farkaslesen leszek a Bükkben, így én is csak utólagosan fogok értesülni a tévés eseményekről. :)
Bi-bíííí! :-P
Csecse Becse 2016.12.14 00:09:40
@Lynette21: @évisokk: Aranyosak vagytok, köszi! És bár tehetném, de ez nem az a fórum.
Majd ha eleget edződtem a hogyvolton, akkor - talán - 1x még hiker/traveller blogger-szerűség is lehet belőlem. De addig még sok víz fog lefolyni a Dunán... :)
Amúgy visszatérvén megnéztem gyorsan felvételről az új "epizódot". Elszörnyedtem (és nem azért, mert aznap a Bükk-béli Csúnya-völgyet is végig tapodtam). Kellett egy nap, mire sikerült feldolgozni a látottakat. :P
hogyvolt X-Faktor 6x14 - Döbbenet 2016.12.13 14:39:11
Van az a mondás, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának biztosan. Az este folyamán volt jó néhány ilyen...
hogyvolt X-Faktor 6x12 - Laposodik 2016.11.28 11:00:00
Ahogy fogyatkoznak a dalnokok, úgy tűnnek el az érdekes hangok, karakterek, és válik egysíkúvá az egész miskulancia. Akad még jó torok a versenyben, de egyedi most már alig...
Csecse Becse 2016.11.29 18:21:20
@évisokk: Persze, elvileg a műsor végéig szól a "megbizatásom". A pár héttel ezelőtti szünet azért volt, mert külföldön hédereztem, ott meg nem a hogyvoltírás volt az elsődleges. :)
Csecse Becse 2016.11.30 22:56:50
@évisokk: Különben ízekre pofoztatod magad? :)
Csak mert akkor karácsonyig rosszul fogok aludni. Naponta többször is :D
Buli és lazaság, ez lett volna a két kulcsszó – vagyis a derék versenyzők meg akarták mutatni, mekkora partiarcok. Ehhez képest az egyik bújócskát játszott, a másik a fenenagy dögösség közepette elfelejtett énekelni, a harmadik meg áriázott egy sort. Szóval, meglehetősen…..
Csecse Becse 2016.11.21 22:35:16
@Princess Selene: Háttööö... kb. 2 hete kifogyott a fülpálcikás készletem, azóta rendszeresen elfelejtem a heti bevásárláskor pótolni. A következőnél észben tartom. :D
Csecse Becse 2016.11.21 22:56:38
@Perah: Egyetértek. Nem állt jól neki, feszengett össze-vissza, a dalt meg szimplán elbénázta.
Hagyni kellett volna valami frankót dalolni, oszt' mehetett volna tovább a többi között, csak ugye a szerkesztők bizonyára nézettséget akarnak, sztorikkal, meg mindenfélével, amit a szennylapok firtathatnak (lásd: anyu-apu hisztijét öngyilokról, nyikhaj verekedése, ilyesmik). A válogató óta csökken a nézettség, valamivel fenn kék tartani a hírverést, Kinga meg amolyan semmilyen, húsa nincs, ment is szépen a levesbe zöldségnek.
Csecse Becse 2016.11.21 23:02:59
@Almaka: Színpadra való, de csak a mikrofon mögött (meg esetleg "ezerötér' a mikrofonba " :D ).
Ez utóbbi persze csak vicc volt (bocs, Kinga), mert amúgy szépen tud énekelni, csak nem kéne ugri-bugrit csinálni belőle, nem az a fajta karakter. Bár fényév a távolság, de mondjuk Adele sem arról híres, hogy fergeteg party-t rendez a színpadon az ének alatt.
Arra ott van Britney, Lady Gaga és pajtásaik.
„Álmaimban nem ezt vártam” - csendült fel bennem, amikor visszanéztem a teljes műsort. Ugyanis a hétvégét ha nem is egy kő alatt, de tévétől távol, homokdűnék között és egy C-kategóriás menedékházban töltöttem. Aztán most meg itt van ez.„Tuti kajakra venné, csak”.....
Csecse Becse 2016.11.17 02:21:47
@évisokk: Az RTL oldaláról néztem meg az előadott dal címét, ott nem jelezték. Az már az én vétkem, hogy írás közben nem figyeltem Istenes Bence produkció utáni szövegére, amiben jól megemlítette a Palya Bea-féle feldolgozást. Nem ismertem a dalt, ezért puskáztam onnan, és nem a Petit. :D
Pussycat Dolls: Mainstream zenét max autóban, rádióból hallgatok, úh. a megmondásod szintén az én szegénységemet mutatja. De nem kérek elnézést! Szintén az van, hogy a "kiadó" által megnevezett dalba kezdett bele a derék hölgy, aztán átváltott valamire, ami ismerős volt a számomra. Egyébként meg élnék ismét egy filmes idézettel:
"Julian Grendel: Maga nincs tisztában azzal, hogy a mi cégünk ebből a puhapöcsből egy platinalemezes sztárt fog csinálni, akitől elélveznek a kiscsajok. Pedig maga igazán tudhatná, hogy a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni. Ajánlom helyette Stravinskyt & Wagnert.
Ford Fairlane: Én meg ajánlom a Smith & Wessont."

Én Hans Zimmert, James Newton Howardot, James Hornert és Howard Shore-t ajánlom. ;)
Csecse Becse 2016.11.17 02:48:05
@avermedia: Nyilvánvaló, hogy az eredetit nem lehet reprodukálni, mostanra talán még maga Paul és Art sem tudnák. Mindazonáltal szabadjon megjegyeznem, hogy Liza a képességeihez és lehetőségeihez képest kihozta a maximumot nem csak magából, hanem a rálőcsőlt feladatból. A párbajtársához képest meg pláne, mert amit a pali művelt Jacko dalával, azért min. 2 évnyi szájzár járna egy sötét cellában. :(
Nekem tetszett, a kontraszt és a karakter miatt még inkább. Ez van.
Csecse Becse 2016.11.19 02:58:43
@évisokk: PUF! Forever!
Mert amíg "a fiúk a lányokkal táncolnak reggelig", addig nem lehet nagy baj. :)))
Meg hétvége is van...