Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cybermacs

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval mekkora? És mire elég? És mennyi kell még? Járjuk körbe közösen a témát - kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! Mottó: A mobileszközökben a háttértár kevés, mint iCloudon a celeb fotó...   Mindig az a baj, hogy kevés. Mindig az a baj, hogy kellene még.…..
Cybermacs 2014.12.09 10:52:04
@decoati: @][-][alo:
Szívesen! :)

Tényleg jó, és "életmentő" :)

Amúgy nálunk Samsung S2-S3-S4-Note3 van a családban szétszórva minden fele, így nagyon jól jön, hogy mindegy, ki mikor melyik telefonnal fotózza a gyereket, a macskát, stb.., előbb-utóbb összegyűlik a szerveren.
Aztán minden hónapban kiválogatom, és elküldöm csomagban mindenkinek a saját képeit. Nem kell gondolkozni, mi melyik géppel lett fotózva. :)

Cikkeötletnek, meg ami miatt várom, hogy újra lehessen az SD-re írni.
Van a Dropsync (play.google.com/store/apps/details?id=com.ttxapps.dropsync&hl=hu) alkalmazás. Én ezt találtam egyedül, ami kétirányba szinkronizál. Azaz nemcsak backup-ot tud készíteni, a számítógépen kiválasztott folder tartalmát is felküldi a telefonra, nálunk a telefonokra.
A családi képeket, miután megválogattam, méretét lecsökkentettem, ebbe a könyvtárba pakolom. Így mindenkinek a telefonján ott van a gyerek legfrissebb fotója. Annélkül, hogy bármit kellene csinálniuk.
Ez főleg a nagymama esetében jó, aki nem IT-s és messzebb is van, mégis mutogathatja az unokát a többi nagymamának. :)
Cybermacs 2014.12.10 08:11:37
@decoati: Akkor ajánlom mellé a TeamViewer QuickSupport programját is:
play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.quicksupport.market
E mellé még fel kell tenni a telefon típus addonját.
A lényege, hogyha valaki elakad a telefon használatában, csak felhív téged, majd bekapcsolja ezt a programot. Te PC-ről, vagy telefonról a TeamViewer programmal rá tudsz csatlakozni az ő készülékre (jóváhagyás kell, de csak 1 gombnyomás). Innentől látod, amit ő, látod a rendszer adatait, és még irányítani is lehet.
Így abszolút távolról rendbe lehet tenni az általános "hibákat", minthogy nem sikerül a FB-ba belépni, vagy hogy tudom a képet elküldeni a Mari néninek, stb... :)
Hányszor hangozhatott már el ez a mondat üzletekben, amikor bedöcögött a Coca-Colát szállító teherautó. Nézzük meg, hogy néztek ki egykor a világ minden táján ezek a kólaszállítók. 1970 körül. A cikk megjelenése után Komlós Béla olvasónk küldte ezt a képet a Facebookon egy magyar kólás…..
Kés, villa Android - nem gyerek kezébe való...id. A versike persze sántít, meg amúgy sem értettem soha, miért nem való kés és villa a kezembe, amikor a kulturáltság alapfoka, hogy tudok-e késsel-villával enni... Mindenesetre abban talán megegyezhetünk, hogy egy okostelefon…..
Cybermacs 2014.11.11 13:42:00
Szerintem a kés-villa jó hasonlat. Ugye a gyereket nem hagyjuk magára, hogy egyedül kezdjen el megismerkedni a késsel, esetleg a hentesbárddal. A telefonon is hasonló a helyzet. Egyértelműen a szülőtől függ, hogy a gyerek mobil-zombi lesz, vagy a telefon tényleg fejleszteni fogja. Fent már említettek több példát is, no meg ott vannak az eleve oktató játékok.
Nálunk hosszú a lista, mely programokat tartjuk hasznosnak. Sokáig tartana mindet leírni. De pl. a Baby Bus (
play.google.com/store/apps/developer?id=BabyBus) gyártó elég jókat készít kisebbeknek.
Persze mindig a gyerek érdeklődési köre dönt. Ez alapján pl. nagyon jó tűzoltós játékok vannak. Inkább a fizetősek a jobbak.

Az egyik, hogy androidra szerencsére már mindenféle szülőfelügyelő program létezik Parental Control néven (pl: play.google.com/store/apps/details?id=com.kiddoware.kidsplace). Ezek annyira beváltak, hogy pl. kiállításon is ezt használjuk a tárgyak elé helyezett információs tabeletekre, mert a kedves látogatók is olyanok, mint a gyerekek: ha tabletet látnak, azonnal angry birds kell nekik...

A másik, hogy a játékokat minden esetben erősen ajánlott kipróbálni, mielőtt a gyereknek adjuk. Még egy ártatlan játék is lehet kellemetlen. Pl. a felugró zombis reklámok miatt. Meg egyáltalán, lehet-e vele játszani, tényleg jó ha a gyerek erre pazarolja az idejét, stb...

A sokat emlegetett youtube, ahol a gyerek elindul, majd kiköt valahol, ki tudja hol meg milyen nyelven. Itt érdemes neki egy saját account-ot létrehozni, hogy ne keveredjenek a gyerek kedvenc filmjei a mi kedvenceinkkel. Én e mellett pc-n külön böngészőt is használok, hogy a youtube filmjeit menedzseljem.
A kedvencekkel, meg az előzmények törölgetésével viszonylag hamar megtanulja a youtube, mit szeret a gyerek, és akkor már egészen jó lesz.
Azt meg majd az idő eldönti, hasznos lesz-e hogy 3 éves korban koreai dalokat énekel az apróság, mert a tűzoltós film azon a nyelven van. :)
A Camera51 kompozíciós szabályokon alapuló algoritmusaival segít jobb mobilos fotókat komponálni. Zseniális dolog a mobiltelefonba épített kamera. Egyrészt a legtöbbjük az első digitális fényképezőgépekre már simán köröket ver, másrészt állandóan nálunk van, így…..
Cybermacs 2014.10.09 12:13:05
@Gyűrött Papír: Én az Adobe Lightroom-ot használom erre. Nézegetés közben csillagozom, vagy igen, TAG-elem, de a munka után már 1 gombnyomással kiválasztom őket. Utána mehet másik könyvtárba, rokonoknak FTP-re, e-mailbe, Flickr-re, Wordpressbe, és még FB-ra. És csak 1 kattintás. :)
-Jó, akkor tegyük le a kicsit aludni. Ugye becsomagoltad a kiságyat? -Persze, van matrac, hálózsák, minden. -Hoztad a babafigyelőt is? -Ööö ...hopp. Szokás szerint kapkodósan indultunk barátainkhoz, valami apró lépés mindig kimarad, ha  az ember két gyerekre és egy szülinapi…..
Cybermacs 2014.09.30 08:31:29
@McKinney: Ez így van. Van egy logikus táv, ameddig el lehet menni. pl. azért diszkóba nem fog az ember elugrani, és otthon hagyja a gyereket. De a szomszédba már át lehet menni.

A lényeg tényleg a visszatérésben van.
Nem beszélve arról, hogy a mobil hívás is hosszabb idő. Tehát mire elér a csörgés a baba biztosan ordítani fog.

Éppen e miatt a klasszikus babőrzésre nem alkalmas, pl. légzés figyelő. Ez inkább a nagyobbaknak való, akik éjjel azért ébrednek fel, mert elgurult a cumi, vagy hasonló. Nem pedig, mert komolyabb baj van
A Google korábban bejelentett új Android verziójában, az "L"-ben megjelent Material Design formavilágához igazodva frissült a Play Áruház alkalmazás. Ezelőtt is frissítette az alkalmazásai arculatát a Google: mindig az aktuális rendszerhez formálva azokat. Ez igazából egy kegyes…..
Mielőtt félreértésekbe keverednénk, nem másról, mint a törökországi (ezen belül is kiemelten az isztambuli) közlekedésről lesz ma szó, a nagyon jó Isztambul.info blog szerzője, CyberMacs segítségével. Nemrégiben az egyik vasárnapi blogajánlóba már beválogattam az egyik…..
Cybermacs 2014.05.22 13:01:05
Cybermacs 2014.05.22 16:46:56
@GERI87: Az isztambuli hivatalos 13 milliós lakosából 11 millió olyan, aki jómaga, vagy a szülei költöztek be a városba.
A legközelebbi város (Izmit) 100 km, Ankara (főváros) 450 km, legtávolabbi megyeszékhely (Hakkari) 1850 km.
Budapest - Róma: 1230 km.

Tekintve, hogy az ország keleti fele a szegényebb, így nem a nyugati tengerpartól szoktak felköltözni Isztambulba. Így ebből a 11 millióból kb. 10,5 millió 400 km-nél messzebbi faluból, városból költözött fel.
A feleségem családja 600 km-ről származik. Az összes ismerősöm közül ők jöttek a legközelebbről.

Igen, tényleg elég a térképre ránézni, és sok minden kiderül. Igen, az Európában forgalomban lévő térképek nagy többségén Törökországnak csak a csücske fér fel.
Nagyon sok magyart ismerek, aki nem szokott térképeket nézni. És bár Németországot jó eséllyel el tudják helyezni a vaktérképen, de mondjuk Szentendrét már nehezebben. A legtöbb embernek sajnos nagyon is komoly nehézségei vannak a térképek olvasásánál, mindegy milyen nemzetiségű, vagy milyen kultúrából származik.
Cybermacs 2014.05.23 15:41:08
@GERI87: Szeretnélek meghívni egy ilyen 15 órás dugóra, hogy meggyőzd az embereket, hogy ők valójában nem is léteznek. :)
www.habera.com/haber_resim/trafik_UU.jpg
Legközelebb ilyen július 29-án lesz.

Nem érdemes a magyarországi szituációból kiindulni, ahol már 100 évvel ezelőtt is hasonló volt a lakosság, így a vidékről felköltözöttek elenyészőek.
Isztambulban 11 millió ember az elmúlt 50 évben költözött. Ebből majdnem 1 millió Siva tartományból, ami 900 km.
És megint nem érdemes abból a szituációból kiindulni, ami Budapesten van, hogy ciki a nagymamát meglátogatni. Itt sokkal családiasabbak az emberek. Ráadásul ennek a 11 milliónak a többsége nem is a nagymamájához megy, hanem a szüleihez.

Nem tudom, otthon mennyit változott a helyzet. Amikor még ott laktam, akkor mi még Karácsonykor meglátogattuk a szüleinket.

Nem látom, miért tűnik lehetetlennek, hogy a törökök hazajárnak a szüleikhez, akik akár 1000 km-e is laknak.
Most péntek van, elég csak kiülni a Boszporusz partjára, hogy lássuk, amint a hídon több millió ember megy a vidéki rokonokhoz. :)