Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiRe

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Test orientált pszichoterápia: Integrative Core Dynamics https://www.facebook.com/icdhungary/videos/1102112440205461..
Hogyan tudunk hatékonyan feszültséget oldani? Tapasztald meg a csoport támogató erejét!   írj, ha érdekel! reka.mihaltz@gmail.com    Mikor? Hol?  Keddenként Online zoomon min.6 fővel  És személyesen természeti környezetben max. 10 fős csoportban szigorúan távolságot tartva, amennyiben a…..
Egy óra shiatsu kezelés 2020-ban 10 000.-, 3 alkalmas bérlet 27 000.-, ebből jön le 15% kedvezmény, így most a 3 alkalom csak 22 950 .- A részletekért keress a rekashiatsu @ gmail.com email címen!..
Test-lélek oldás Szorongó anyák 2020.02.24 11:38:35
 A szorongás a depresszió mellett a legelterjedtebb pszichológiai zavar. Kultúrába ágyazott, társas lények vagyunk, a szorongás okai nemcsak a sokat emlegetett koragyermekkori tapasztalatokból erednek, bár, mint majd későbbi cikkeimben kifejtem, ezeknek is óriási jelentősége van. A szorongás…..
Mom Bond Szorongó anyák 2020.02.24 11:34:32
A szorongás a depresszió mellett a legelterjedtebb pszichológiai zavar. Kultúrába ágyazott, társas lények vagyunk, a szorongás okai nemcsak a sokat emlegetett kora gyermekkori tapasztalatokból erednek, bár, mint majd későbbi cikkeimben kifejtem, ezeknek is óriási jelentősége van. A szorongás…..
  “Akkor fordulok Rékához, és rajta keresztül a shiatsu jótéteményeihez, amikor testileg vagy lelkileg megterhelő időszak van az életemben, például nyugtalanság uralkodik rajtam, fáj a derekam. Ilyenkor igazi megkönnyebbülést jelent számomra a shiatshu-s kezelés, amikor Réka figyelmes…..
Test-lélek oldás Én és a testem 2019.06.30 12:07:05
 (a kép forrása: https://femina.hu/szepseg/molett-furdoruha-2018/ ) Érezted-e már, hogy a tested az ellenséged? Hogy utálod, hogy jobb lenne, ha másmilyen lenne, vagy csak nyűg az egész? Vagy ismerős az az érzés, hogy: “végülis nem is rossz ez a burok, csak egy kicsit itt lehetne keskenyebb, ott…..
1. Az érintés ereje, az érintés mint emberi szükséglet az élet kezdetének ismeretében világossá válik: az anyaméh állandó taktilis ingert jelent a növekvő kis embernek: mindig érintkezik a magzatvízzel, egy őt körbe vevő burokkal, az anya testével - ez a létállapota, alapállapota. A megszületés…..
  A zen shiatsu a több ezer éves Hagyományos Kínai Orvosláson alapuló japán masszázstechnika, amely akupunktúrás pontok és meridiánok kezelésével gyógyít, de a nyugati manuális terápiákat is ötvözi. A testen való intenzív elmélyült munka oldja a testi fájdalmakat és érzelmi blokkokat. A zen…..
  “Mindent te tartasz össze. Pörögsz, mint egy búgócsiga.Minden percben pörög az agyad, mit kell elpakolni, elintézni, rászólni, elvenni, felvenni....fel kell hívni, meg kell venni, meg kell kérni, el kell mondani....”   Most téged tartanak meg. Megtartva lenni jó. Gyógyító. El lehet engedni. Be…..
  Forrás: https://www.essentialphysiotherapy.com.au/physio-health-advice/stretching-tips/ Mivel nemcsak shiatsu terapeuta vagyok, hanem sokszor páciens is, amikor nem tudok éppen magamhoz hívni egy shiatsust,  kraniós, vagy manuálterepeuta ismerőst, hogy segítsen testlelkem megakadt állapotán,…..
Forrás: http://gtrk-saratov.ru/news/priblizhayuwayasya_teplaya_pogoda_privedet_k_otdyhu_naseleniya_vblizi_vodoemov/   Még ha mindezt az utat be is jártuk (amiről részletesen az első két cikkben írtam: 1. rész: A láthatatlan akadályok, 2. rész: A foganás természetes megsegítése ), szembenéztünk…..
Forras: https://www.nlcafe.hu/horoszkop/20170622/parkapcsolat-szerelem-titka/   A Lélek oldása   A Legegyszerűbb és legbölcsebb, s a Dahlke házaspár (*) tapasztalatai szerint a leghatékonyabb tanács: Elutazni ketten egy-két hétre, pihenni és élvezni a nyaralást és egymást. Az…..
 Forrás: http://sundancephotographyokc.com/blog/m.blog/26/ryan-and-joy-s-big-announcement   Amikor a pár “biológiailag alkalmas” de mégsem jön a várva várt baba, akkor sok minden állhat a háttérben. A teljesség igénye nélkül felsorolok pár témát amit érdemes megvizsgálni önmagunkban akkor, amikor…..
Interjú Gáborjáni Rékával arról, hogy megtanuljuk tisztelni a pihenés időszakát, érteni a töltődés fontosságát. Választ kaphatunk arra, hogyan ne merüljünk le a téli időszakban, és mi az oka annak, ha nehezünkre esik az önkényeztetés. Az anyaság nagyon sokszor a túlélésről szól, pláne télen, amikor…..
Test-lélek oldás Relax, mom! 2017.09.28 14:30:12
In the past 5 years all my deepest life experiences have been connected with motherhood. The high and low emotions of waiting for a life to be formed, pregnancy, birth, and the exhausting but still invaluable intimate periods of baby care have been supported by shiatsu and cranio sacral therapy that…..
Test-lélek oldás What is shiatsu? 2017.09.28 14:30:09
Shiatsu is a realm where everything is connected. Body with body (the therapist‘s body with the client’s body) Body party with other body parts (in the client) Body with soul (connecting present and past via freeing emotions and bodily sensations as shiatsu touches and releases the physical…..
Test-lélek oldás About me 2017.09.27 21:32:44
I am Reka Mihaltz, with an MA degree in Psychology and Cultural Anthropology from Eötvös Loránd University (ELTE), Budapest, Hungary. During my university studies I worked for three years in a psychoterapeutic clinic in Budapest (at Szent Rókus Kórház Pesthidegkúti Pszichoterápiás és Rehabilitációs…..
 Elmúlt 5 évem legmélyebb tapasztalatai az anyasággal kapcsolatosak. Megéltem kétszer is a gyermekvárás majd a gyermekáldás nagy feszültségeit és érzelmeit, a szülés mindent átforgató élményét, és a kisbabás lét felőrlő, kimerítő, mégis semmihez nem fogható intim létformáját is, melyben mindben…..
Test-lélek oldás Rólam 2017.09.26 00:21:47
  Miháltz Réka vagyok, mintegy 15 éve  pszichológusként és kulturális antropológusként végeztem az ELTE-n - még egyetem alatt 3 évig dolgoztam egy pszichoterápiás osztályon (a Rókus Kórháznak a már megszűnt Pesthidegkúti Pszichoterápiás és Rehabilitációs Osztályán), ahol életre szóló terápiás…..
Röviden: 5-10 perc beszélgetés, kb egy óra mély lazulás, megint 5-10 perc beszélgetés, majd teljes békességben ruganyos könnyed léptekkel távozás.   Hol? Ruhában vagy anélkül? Milyen intenzitású "masszázst" kell elképzelni? Mennyi ideig? Van közben beszélgetés vagy zene? Ilyen kérdések merülhetnek…..
Shiatsu alapú összetett gyógymód, mely magában foglal más testtel és lélekkel foglalkozó terápiás módokat: a shiatsura mint alapra szükség szerint felfűzve oszteopátiát, kranio-szakrális terápiát. A terapeuta pszichológus végzettségű is, amely lehetővé teszi a lelki folyamatok feldolgozásában való…..
Test-lélek oldás Mi a shiatsu? 2017.09.20 12:10:17
A shiatsu számomra olyan birodalom, ami mindent összeköt: -Testet testtel (terapeuta - kliens)- Saját magunkat is integrálja, "összeszedi" mind kliensként, mint terapeutaként- Testrészt test többi részével (kliensben)- Testet lélekkel (testérzékelés és érzelmek felszabadulása: a múltat és jelent is…..
Kép: Csörgő Andrea férjével “Nagyon nehéz, de el kell fogadni, hogy a gyerekedet nem te kontrollálod egyedül. Tulajdonképpen az, hogy milyen felnőtt lesz, azt nem te döntöd el. A legnagyobb feladat egy olyan bizalmi kapcsolatot kialakítani, amiben mindig támasza tud lenni a szülő a…..
Mom Bond Apa, nagyon fontos vagy! 2017.06.11 00:19:59
  Ha gyerektéma akkor anyák. Ha babagondozás akkor mamajóllét. Egyértelmű, hogy az anyáé kulcs szerep, pláne egy pici babánál. De apa, te is nagyon-nagyon fontos vagy! A gyermek a te testedből és lelkedből is áll. Rád is nagy szüksége van! Apáknál már a jelenlét is alapkérdés. Terhesen…..