Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roken

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
Roken 2014.05.13 11:35:47
2014-re egy elhetetlen hely lett?

Akkor mi volt 1990-ben?
Mint egy kulfoldre elment, visszajott, megint elment, kinnt dolgozo de itthon elo magyar kepes vagyok maskent latni magyarorszagot.

Amint a cikk iroja is irja, a legtobb problemat a magyarok gondolkodasmodja es financialis tapasztalatlansaga okozza. Ha valakinek van penze,
a vilagon szinte minden orszagban jol elhet. Itt szethuzas van, mindenki gyulolkodik, gonoszkodik, a masik karanak orul, nem veletlen hogy gyulolik itt a zsidokat es hogy nem megy elorebb az orszag. Minden ami *koz* az lepukkant, mikozbe egyenek forint milliardosok, hatalmas villaik, 10-20 millas autoik vannak + annyi penzuk hogy azt sem tudjak mit csinaljanak vele.

Azert a katasztrofa fele sem tartunk, ami sokak velemenye. Viszont nagy valtozas sem lesz, ami tortenni fog magyarorszaggal a kovetkezo 50 evben az egy cserelodes. A fiatal tapasztalt munkaero elhuz nyugatra dolgozni, mig a nyugati nyugdijasok (Holland, Nemet stb.) bejonnek ide hazakat venni es a penzukbol milliomoskent elni. Mar most vannak egesz kis falvak amit nemetek teljes mertekben felvasaroltak sajat csaladjuk es rokonaik reszere.
Az hogy ez a sok itteni bunkonak nem tetszik, akik ugy gondoljak magyarorszag a magyaroke es el lehet innen huzni mit sem szamit. Ezek duhongjenek csak tovabb. A felso vezetes erdeke is hogy eladja ezt az egesz orszagot.

Sot mi tobb mindenki erdeke! Ha innen mindenki elmegy, akkor megis ki fogja a penzt behozni ide? Hat pont ezek a nyugati nyugdijasok, a vegen ok fogjak eltartani magyarorszagot ha mashogy nem azzal a penzel amit adokent befizetnek minden egyes vasarlasnal, akar kenyeret, akar tusfordot akar benzint vesznek.

Visszaterve arra hogy magyarorszag egy elhetetlen hely, fejlodes azert van, csak nem emberi es nem szellemi.
Ma mar kaphatsz fiber optik netet fele annyiert amennyiert 10 eve egy DSL-t kaptal, vannak szep uj buszok Budapesten, sot 3G,4G lefedettseg is eleg jo (mar 5G-t is epitik ki), epitik az uj auto palyakat, a regi romos epuletek eltunnek, uj uvegepuletek kerulnek a helyukre.
Sot mi tobb ha nem tetszik ami itt van, el lehet innen huzni (na persze ha valaki folyekonyan beszel angolul/nemetul) es vissza lehet ide jonni 10 ev mulva, addigra mar talan a HEV-nek nevezheto csorgo zorgo akarmit is lecserelik. Amit ereztetni szeretnek a duhongokkel, hogy nem szamit fikarcnyit sem ok mit tesznek v nem tesznek az eletben. Nem fog osszeomlani az orszag, egy dolog valtozik hogy szemely szerint valaki hogy eli le az eletet.

Magam reszerol egy nyugodt kellemes munkat preferalok nyugaton ahol senki nem rohan, tapos a masikon se nem tulorazza szet magat. Mikor hazaindulok az autommal nincs az hogy vmi allat dudal ram mar amikor kitolatok a parkolobol.
A csalad tobbi tagjanak is jo munkaja van, mind boldogan jonnek haza es szeretik amit csinalnak. A penzbol amit meg keresunk akar evekig ellennenk magyarorszagon munka nelkul, ugyanugy mint a nyugati nyugdijasok (anelkul hogy nyugdijba mennenk).

Van tobb hasonlo ismerosom is aki Nemetben dolgozik, de itt megvan mar mindenuk, nagy 2 emeletes haz, auto stb. Mi nem azert dolgozunk hogy egy kulfoldi orszagot akarhogy is sikeresebbe tegyunk a munkankal vagy hogy az angliai nyuggereket tapoljuk, mind ossze 1 dolog miatt, a penzert hogy a sajat es csaladunk eletet jobba tegyuk. Felolem aztan tenyleg rohadhat az orszag meg eladhatjak az egeszet kulfoldieknek.
Rohognom kell a duhongokon akik azzal toltik minden napjuk hogy ilyen es hasonlo lapokon -felnott emberek letere- fikazzanak. Talan fel kene noni kisgyerekek :))