Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brumcsi

13 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020.12.06.  Adventi naptár hatodik napja – hatodik kísérlet. Ünnepváráshoz mindig hozzátartozik a közös sütögetés a gyerekekkel. Persze a gyerekeket minden érdekli, kérdezősködnek, mi sokszor nem tudunk rá válaszolni. Nézzünk egy egyszerű kelt tésztát. Rengeteg nagyszerű tudományos felvetést…..
A pitypang, más néven gyermekláncfű -azt gondolom- mindenki számára ismert, hisz' mostanság minden mezőn virít napsárga virága. Mivel levele és szára, valamint a gyökere is felhasználható méregtelenítésre, máj- és emésztési bántalmakra is, nyilván a virág is hasonló jó…..
Nemrég a férjem hazaállított egy kb. 2 kg-os lazac darabbal "Hú, olyan jól nézett ki, nem tudtam otthagyni!". Én csak pislogtam kettő, majd (mivel már itthon volt a lazac, sajnos nem tudtam visszaküldeni) szeletekre vágtam és mehetett a fagyasztóba. Tegnap pedig mondta is a férjem, hogy akkor…..
Ígértem egy korábbi posztban, hogy nemsokára írok arról, szerintem miért nem praktikusak a multifunkciós babakocsik. Természetesen mindez saját vélemény, másoknak lehet hogy ez a legjobb találmány, de nekem nem jött be. Mégpedig azért, mert nagyon macerásnak érzem. Mi sokat utazunk autóval, vagyis…..
Mindenféle Csigamese 2016.10.25 14:07:40
Őszinte leszek, ezt a mesét akkor találtam ki, mikor a kisfiam nagyon szeretett volna mesét hallgatni, nekem pedig éppen semmi ötletem nem volt, fáradt is voltam, leginkább aludtam volna egyet, de biztos nem mesét szerettem volna kitalálni. A lényeg az volt, hogy minden helyen, ahol "ment, ment"…..
Rengeteg-rengeteg olyan cikk kering az interneten ahol babakocsik választásával kapcsolatban kapnak a kismamák tanácsot. Sok újat nem hiszem hogy lehet mondani, de azért nekem lenne egy fontos tanácsom.  Én sajnos elkövettem azt a hibát, hogy csak a legnagyobb, legismertebb bababoltba mentünk be…..
Régen (nagyon régen) tornász voltam, és olyan jó kis csapat voltunk, hogy habár eltelt 12 év, már szinte mindenki házas, gyereke van (1-2-3), teljesen mással foglalkozunk, azért úgy évente 1× összejárunk, dumálunk egy jót. Persze férjestül barátostul, gyerekestül. Eddig mindig az egyik edzőnk…..
A férjemmel nagyon szeretünk házi készítésű ajándékokat adni karácsonyra a családtagjainknak. Igazából ez minden évben nagy-nagy fejtörést okoz, mi legyen az aktuális ajándék. Tavaly előtt házi készítésű limoncello-t kapott mindenki (egyedi, személyre szóló címkékkel…..
Mindenféle Meggyszörp 2015.10.28 15:28:05
Kimentünk a telkünkre meggyet szüretelni. Nem tudtuk az összeset leszedni, de így is 5 kg lett. Természetesen szörp lett belőle, a kis kétéves imádja! Illetve pont egy esküvőre készültünk, így az ifjú pár is kapott egy üveggel ajándékba, szerintem nincs is jobb meglepetés…..
Többféle kenyeret/zsömlét kipróbáltam már itthon elkészítve, de egyik sem volt az igazi. Ma ismét úgy éreztem, nem szeretnék csak a kenyér miatt közértbe menni, megpróbálom ismét itthon, hátha sikerül.  Mivel nagyon finom lett és igazán kevés munkát igényelt,…..
A napokban egy bölcsességfog műtét miatt tejmentes étkezést kellett megvalósítanunk néhány napon keresztül. Adódik a kérdés, mi az az étel, ami megfelel az alábbi kritériumoknak: - tejmentes - puha, könnyen rágható - legyen hozzá minden itthon, mert nem szeretnék már megint…..
Mindenféle Padlizsánkrém 2015.06.21 20:35:39
Ez is egy olyan étel, amit sokan sokféleképpen készítenek. Az enyém igazi különlegessége, hogy saját készítésű majonézt használok hozzá. Igazból a napokban készítettem először, korábban másoknál ettem csak. Azt kell mondanom, szerintem az enyém volt a legfinomabb! :) Hogy…..
Mindenféle Majonéz Brumcsitól 2015.06.21 20:22:56
A majonéz egy alapvető étel, rengeteg helyen megtalálható hogyan készül. Az én majonézem nem is igazi majonéz, lehet hogy közelebb áll a tartármártáshoz. De a lényeg hogy mi ezt hívjuk majonéznek, és bármikor készítem bármihez, pillanatok alatt elfogy. A legutóbbi vendégség…..
Egyszer láttam egy ehhez hasonló receptet, de abban sok különleges hozzávaló volt, olyanok is amiket mi nem igazán kedvelünk, pl. érlelt sajtok. Valószínűleg rengeteg szinte ugyanilyen recept kering az interneten, de sosem árthat egyel több, illetve a saját receptlistámban…..
Ez a recept az elsök között van a saját kitalálású receptjeim között. Kb 2,5 éve főzök magarma és a családomra, előtte rám főztek :) Sokáig nem igazán mertem saját receptekkel kísérletezni, de gyakran készítettem el ételeket a recepthez képest 1-2 eltéréssel.  Nemrég…..