Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fozzie Bear

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki olvassa, esetleg visszatérő érdeklődéssel olvassa a posztjaimat itt a blogon, és a Facebook-oldalon, pontos képet kaphatott arról, mennyire el nem ítélhető módon fejeztem ki nemtetszésemet azzal kapcsolatban, ami itt internetadó ügyében történik a fejünk fölött. Ezért most…..
Fozzie Bear 2014.10.28 10:24:02
Ott voltam a színpad melletti védőkerítésnél, illetve a menet elején a molinót cipelők mellett. Nem csak azért mentem ki /nem voltam tudomásom szerint még tüntetésen/, mert úgy gondolom, ahogy korábban leírtam, milyen hatása lenne az internetadónak, nem csak azért mentem ki, mert 'jó bulinak' tartottam a tüntetést /valójában nem bulinak tartom és nem voltam vicces hangulatban/, hanem úgy gondoltam, szeretném a saját szememmel látni elejétől a végéig, mi a VALÓSÁG, majd utána ráérek elolvasni az online sajtót erről.

Ugyanakkor ott voltam 22.45-ig a téren is, illetőleg igen közelről láttam mindent, gyakorlatilag a Készenléti Rendőrség embereitől 50 cm-re, akkor is, amikor az első sörök, billentyűzetek megindultak tőlünk úgy 20 méterre a székház ablakai, erkélye felé.

Az viszont már hazafelé is látszott, hogy függetlenül vallástól, bőrszíntől, politikai beállítottságtól, fanatizmustól, az online média bizony igen nagy túlzásokkal él, bagatellizálja a történéseket és mondjuk ki: HAZUDIK elég rendesen.

A nagy többsége ezeknek a médiumoknak azt állítja, sugallja, próbálja sugallni, hogy a tüntetés hivatalos lefújását követően /egészen az utolsó tüntető hazaindulásáig/ valamiféle huligánokból álló banda műve volt az egész, a Lendvay-ban és a Dózsán sorakozó készenlétisek és a tüntetők közé korábban elvegyült civil ruhás beépített embereik mindössze emiatt töltötték volna a vasárnap estét az utcán.

Azt kell mondani, saját, politikamentes látásom nem csapott be, tekintettel arra, hogy nem voltam és nem leszek egyetlen politikai tömörülés iránt sem érdeklődő és ezután sem leszek, így elfogulatlanul tudtam saját magam számára "közvetíteni az eseményeket".

Gondolkodjon el mindenki, akik kedvtelésből, fanatizmusból, pártutasításra ír, uszít, lebeszél, majrézik, hogy bizony amikor azok a bizonyos tárgyak röppályára álltak és az első tereptárgyig repültek, a tömeg /nem, nem számoltam meg darabra, kilóra, de láttam, hogy több ezren voltak/ hangosan éljenzett és ujjongott.

Akár azért, mert az általa indított elektronikai hulladék 'célbatalált', akár azért, mert úgy gondolta, végre cselekednek is az emberek, ahelyett, hogy otthonról osztják ki egymást.

Azért is, mert az ember igazságérzete azt mondja, MEGÉRDEMLIK, hogy végre az érintettek felkeltek és utcára vonultak, hogy VISSZAÜTNEK, jogosan, az őket ért ütések miatt.

Ezek nem a csőcselék, nem a huligánok voltak.
Ezek az emberek ott és akkor nagy ívben tojtak arra, hogy melyiküknek mi a hite, származása, kedvenc pártja és politikai nézetei.
Ezek azok az emberek voltak, akik nem csak az internet-sarc tervezete ellen, hanem mindazért a bűnért, amelyet politikai pártok, tömörülések elkövettek és elkövetnek nap mint nap mentek ki tüntetni.

Ahogy minden percét láttam közvetlen a helyszínen a történéseknek, azt kell mondjam, hogy az ÁTLAG TÜNTETŐ is jogosnak ítélte meg, hogy a tehetetlen dühét, haragját a másik ÁTLAG TÜNTETŐ jogosan élje ki és próbáljon valamit tenni.

Nagyon jól jöhet egyeseknek, hogy próbálja rákenni más csoportokra, 'huligánokra', hogy az már nem a tüntetés része volt.

Sajnos a szervezők maguk sem gondolták, hogy mekkora erőt mozgósítanak, így látható és érezhető volt /tekintettel arra, hogy a főszervező ott állt mellettem a készenlétisek körében és láthatóan pánikban volt/, hogy a téren gyorsan le kellett fújják a rendezvényt, mert nem merték vállalni a felelősséget, a tömegért, akit mozgósítottak.

Így viszont ha nem is cserben, de magára hagytak több tízezer embert, tele indulatokkal, tenni akarással.

Lássuk be, az embereket nem nyugtathatta meg az sem, hogy ami ellen tüntettek, az deklaráltan nem visszavonásra kerül, hanem trükkösen módosítgatva, de az elvet fenntartva érvényben marad. Ezt pedig már mindenki olvashatta 8 óra után a helyszínen is!

Nem adhattak utasítást a tömegnek arra, hogy rohamozzon, nyilván a készenlétisek sem sokat vártak volna és a korallszín hab elárasztotta volna a teret, az embereket. Ugyanakkor a tüntetés szervezőinek tegnap is már kicsúszott az irányítás a kezükből, NEM a huligánok nem az állítólagos drukkerek miatt, hanem azért, mert végtelenül naivan azt hitték, hogy az megoldás, hogy elordítanak pár mondatot, bejátszanak régi felvételeket, majd iskolai táborok és csapatépítő tréningek stílusában szónokolnak és animálják az embereket, utána hazaküldik azzal, hogy majd folyt. köv.

Nem provokált senki, nem azért repültek a tárgyak, nem azért okoztak pár százezer forintos kárt egy budapesti épületben, mert néhány alkesz huligán esti kocsmai verekedés helyett izgisebb helyszínt talált.
Az emberek ujjongását, örömét látni lehetett az arcukon, fiatal diáklányok, diákok, középkorú nők és férfiak nem az állati romboló ösztöneiket élték ki, hanem tehetetlen dühükben olyat tettek, amit lehet, hogy a jog elítél, pszichológiai szempontból viszont egyáltalán nem elítélendő.
Vasútállomás hangosbemondóval (forrás: vasútállomások.hu) Vannak jellegzetes városi hangok, amiket nap mint nap hallunk, megszoktuk őket, de gyakran nem sokat tudunk az eredetükről. Két ilyen hangról lesz most szó: a már éppen megszűnőben lévő, vagyis már alig hallható…..