Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wild Colonial Boy

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 5x07: Stormregion 2019.04.21 21:42:23
A Checkpoint szívügye régi magyar játékfejlesztő stúdiók sztorijainak előásása. Volt már itt a Digital Reality egykori vezetője, de beszéltünk a Philos egyik volt igazgatójával, volt Black Hole-osokkal vagy legutóbb a Zen Studios két tagjával, és akkor még régi novotrade-eseket nem is említettünk. A…..
Hát ez is eljött az ötödik évadban: összesen kétszázadszor ültünk össze a Checkpoint podcastcsalád médiaportfóliójának keretein belül, hogy valami retrós meg videojátékos témáról beszélgessünk. Az alkalomnak élő felvétellel adtunk rangot, a helyszín az EPAM Hungary meetup terme volt, akárcsak a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Wild Colonial Boy 2018.11.07 15:21:29
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Ezt a NAMot még multiban is toltuk. Ahhoz képest, amilyen szar volt, tényleg sokat - valószinűleg azért mert akkor nem volt hasonló témájú multi FPS.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint 4x07: A Dreamcast 2018.03.29 22:55:10
A Checkpoint nem titkolt célja, hogy a mindenki által ismert retróságok mellett bemutassa a hazai gémerkultúrába kevésbé beágyazott retróságokat is. Ennek szellemében nagyon érett már egy Dreamcast-adás, és mivel idén lesz 20 éves a Sega legendás utolsó konzolja, megragadtuk az alkalmat és HP-t,…..
Wild Colonial Boy 2018.04.03 21:00:06
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Wild Colonial Boy 2017.04.18 22:49:41
Itt a tavasz, Quake az ég és zöld a fű, ebből az alkalomból meghívtuk az egyik legismertebb esportolónkat, aki saját bevallása szerint a mai ligákban már nehezebben boldogulna - na de ő a kilencvenes évek közepén kezdte, pár hónappal azután, hogy az id Software csodálatos Quake-je megjelent...
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
Wild Colonial Boy 2017.03.27 22:23:18
Bár a bűvészetet a felületes szemlélő talán egyszerűen csak kézügyességi elemek és trükkös tárgyak használatának kombiánciójának gondolhat, azért mi bűvészek tudjuk, hogy itt sokkal többről van szó: az eszköztárunkban számos olyan elem van, ami ezeknél jóval messzebbre…..
Wild Colonial Boy 2014.08.11 09:01:54
@De hová tűnt Columbo felesége?: "Copperfield esetében valóban az a döbbenetes, hogy még nem csinálta utána senki a híres trükköt."

Coperfield eléggé kimaxolta azt a trükköt, lehet hogy technikailag, a megoldását nézve lehetne rajta javítani, de a végeredményt tekintve nem nagyon, amit lehetett, azt ott megcsinált. Ugyanazt megcsinálni újból, sok évvel utána meg már nem lenne komoly siker. Viszont munka meg lenne vele, mert bizonyos részei szabadalmaztatva vannak, azt meg kellene valahogy kerülni... tehát kitalálni új megoldásokat, melynek a végeredménye egy 20 éve látott trükk. Ezt az energiát akkor már valami másba is bele lehet ölni

"Az emberiség átlagos IQ-ja inkább 100 felett van"

Az IQ definíciója szerint 100 az átlag. 80-120 között van a legtöbb ember, itt lenni teljesen ok, még se nem zsenialitás, se nem retardáltság.
A Simpson család éves halloweeni Treehouse of Horrorának főcímét Guillermo Del Toro rendezte. (Valójában persze jófej mexikói haverunk ezt a Helovín Horror Cselendzs motiváló videójának készítette, de pszt!) Az eredmény egy háromperces, őrülten vicces, komikusan véres,…..
A tegnapi poszt után hirtelen elképesztően népszerű lett a Játékvadászat rovat, vagy 30 levél áll sorban, úgyhogy most rögtön kettőt is bedobok - már csak azért is, mert az egyik megfejtésében szinte biztos vagyok. Vera írja, hogy: Szeretném a segítségeteket kérni ahhoz,…..
A Conatus Creative nevű indie csapat fejébe vette, hogy jövőre folytatást készít a River City Ransom nevű 1989-es játékhoz. Verekedős cucc kisebb RPG elemekkel, de itthon valószínűleg kevesen ismerik, pedig a NES-en nagy klasszikus volt. Nézzünk is bele. A CC hivatalos folytatást…..
Geekblog Pandemic társasjáték 2013.03.06 06:00:00
Szokás mondani, hogy az egyszerű dolgok a legnagyszerűbbek. Általánosítani persze nem minden esetben érdemes (általában), sőt, van, mikor egyenesen balgaság, de ezúttal alátámasztani fogom a fenti mondás igazságát, mégpedig a Pandemic című társasjátékon keresztül. Megmenteni…..
Alig ült el az Ultraliskek által kavart por és füst a Starcraft II: Heart of the Swarm trailere körül, itt az újabb, legalább olyan lenyűgöző videó. Az állítólag még az idén megjelenő Elder Scrolls Online-ból kapunk egy kis ízelítőt (persze, amit látunk, nem gameplay), benne…..
Wild Colonial Boy 2013.01.24 14:55:59
@DS90: Értem, hogy MMO, de attól még lehet játszható egyjátékos módban is, nekem például a hátam borsódzik hogy mindenféle idegen emberekkel kell szocializálódnom ezekben a játékokban, sokáig nem is jött be egy tömegjáték sem, aztán meg jött az Old Republic, ami teljesen jól játszható egyedül is. Nem kizárólag, meg nem minden játszható így, de náluk ha jól tudom ez cél is volt - hogy egyjátékos üzemmódban is végigvihető és élvezhető legyen. Sokan mondjuk szidják is hogy túl sok a duma benne :), de nekem bejött.
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
Isten áldja a 3D-t. Na ezt se hittem, hogy valaha leírom. Pedig a 3D menti meg Peter Jackson feleslegesen hosszú, háromrészes új eposzának első fejezetét (meg majd a többit is, gondolom) attól, hogy vizuálisan a Barátok közt legintimebb pillanataira hasonlítson. A videotechnika még…..
Magyar sci-fi? Élvezhető magyar sci-fi? Már az első szóösszetétel is nehezen értelmezhető, a második azonban már olyan komoly paradoxont idéz, amilyet még a Vissza a jövőbe egyik részében sem pipáltunk. Poszt-Zsoldos Péter talán ha egy maroknyi, a zsánerben értékelhető magyar…..
IDDQD Visszatérhet az Elite 2012.11.07 08:55:26
Amikor annak idején elindult a retrorovat, az Elite az elsők között szerepelt benne, és nem véletlenül: sokunkban mély nyomokat hagyott a 8-bites űrszimulátor. Az egyik alkotó, David Braben az általa alapított Frontier Developmentsszel 1993-ban fejezte be a játék folytatását, ami ma…..
A sok bitcsaj után jöjjön egy igazi, a furcsa nevű Alodia Gosiengfiao, akit Fülöp-szigetek cosplay-istennőjeként tartanak számon. Alodia most 24 éves, de már 15 éves kora óta beöltözik mindenféle karakternek, általában játékok hőseinek. Wikipedia-oldala szépen számon is tartja…..
(Disclaimer: Három ismertebb játék is készült Myth címmel: 1997-ben a The Fallen Lords alcímű stratégia a később a Halo-sorozatot készítő Bungie-tól, 1989-ben a Magnetic Scrolls egy képes-szöveges kalandjátéka, és ugyanabban az évben a History in the Making alcímű…..
Wild Colonial Boy 2012.06.29 21:24:41