Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bazsa Mara

377 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bécsi fekete SZERZŐI JOGOK 2017.04.30 12:04:13
Kedves Felhasználó!   Tájékoztatom, hogy 2017. március végétől régi és új írásaimat a becsifekete.hu weboldalon olvashatja. Ezen az oldalon lévő bejegyzéseim az alábbi feltételekkel használhatók fel. A becsifekete.blog.hu internetes oldalra történő belépéssel a következőket fogadtad el, abban az…..
A hideg már rég megérkezett, a tavak már befagytak, de csak saját felelősségre használhatóak. De nézzük, hol lehet biztonságosan korizni Bécsben. A bécsiek mindig is szerettek korcsolyázni, már Mária Terézia idejében is rendeztek az udvarban korcsolyaünnepeket, de akkortájt még a nemesek kiváltsága…..
Idén nem lesz hiány könnyűzenei eseményekben, világsztárok látogatnak a császárvárosba és adnak koncertet, no és a már ismert, népszerű fesztiválok sem maradnak el. Lássuk, mit érdemes a naptárba előjegyezni. Az idei év valamennyi eddigit túlígér. Minden idők legerősebbike lesz idén. Legalábbis,…..
Végre leesett az első valamirevaló hó Bécsben. Sokakat kicsalt a havas táj. Előkerültek a szánkók, a sítalpak, az emberek sportolni indultak. Most annak jártam után, mit lehet kezdeni hóban és a hóval egy nagyvárosban. Nézzük, milyen Bécs, amikor rászakad az ég. Hol élvezik a téli sportok…..
Vannak helyek és helyzetek, amikor az osztrákok nem szívesen fizetnek. Amikor jobban fáj, ha kiadnak, mint amit a pénzért cserébe kapnak. Lássuk, mik ezek? Egy igazi osztrák kuriózum, mely párját ritkítja Európa-szerte, 1962-ben lett bevezetve. Azóta örvendeztetik meg a helyi lakosokat azzal, hogy…..
Január elsejétől több kerületben megváltozott a parkolási rend, új parkolócédulák kerültek forgalomba, és drágább lett a tarifa. Lássuk a részleteket, hol érdemes parkolni Bécsben. Bécs belső kerületeiben régóta úgynevezett rövid parkolási zónák (Kurzparkzone) vannak érvényben, ahol 2-3 óránál…..
Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. Január is gazdag a grátisz eseményekben. Hírlevelünkben ezekből csemegézünk!  Ramba Zamba, nagy játékfesztivál a…..
Zimankós hidegben, dideregve, ám annál nagyobb jó kedvvel felszerelkezve gyülekeztek tegnap a Ringen a bécsiek, hogy futással búcsúztassák az óévet. Szilveszter éjjele a fogadkozások ideje. Leszokunk, lefogyunk, rendszeresen sportolunk, rákapunk valami újra. Tele a padlás ígéretekkel, egy más élet…..
Pár éve még ciki volt slágereket, népzenét hallgatni, ma viszont a legnagyobb sztárok ezekből a műfajokból kerülnek ki.  És ráadásul még az egészen sajátos osztrák műfaj, az ausztro-pop (a pop rock és a volk rock egyvelege, lírai tartalommal megtöltve) is profitál belőle. A slágerlistákon…..
Bécsben, ha nem is trendi, de egyre több kerületben hagynak vadon burjánzani növényeket, telepítenek közterületekre vadon növő virágokat, melyek a természet alkotta képeket csempészik vissza az urbánus világba. Bécs tavasztól őszig olyan volt, mintha ideköltözött volna Mary Reynolds. Ellepték a…..
Hat kép, több helyszín és még több program. Ezen a hétvégén már az ünnepre készülődnek az emberek, melyet családi körben töltenek. Ezúttal a karácsonyváráshoz kapcsolódó programokat ajánlok, elsősorban azoknak, akik az ünnepere itt ragadnak. Jó válogatást!  Programok a schönbrunni adventi…..
Ezek nélkül elképzelhetetlen az ünnep. Minél többféle, annál szebb a karácsony, a sütéshez persze nem fog hozzá örömmel minden háziasszony. Valljuk be, kicsit macerás, kivált, ha valamennyi toplistás változatát látnánk az asztalnál. Meglovagolják a cukrászdák, a boltok is csomagolnak többféle…..
Már hosszú évek óta több mint félmillió ember látogat el Bécsbe, szilveszter éjjelre. Idén újabb rekordra számítanak. Ilyenkor az egész város egy hullámzó, pulzáló tömeg, mely egyik helyszínről a másikra siet, hogy belehallgasson a fellépők zenéjébe. Idén 10 színpadot állítanak fel a városban, és…..
Mi kerül Bécsben az ünnepi asztalra, és mennyi költ egy 4 fős család a karácsonyi vacsorára. Ennek jártam utána. Az osztrákok, akik tudvalevőleg imádják a hasukat, amikor karácsony kapcsán a kulináris élvezeteket hozzák szóba, szentháromságot emlegetnek. Nevezetesen azt a három ételt, ami nélkül…..
Nyolc kép, nyolc helyszín, több program hétvégére. Adventi vásárok különleges helyszínek, bolhapiac, koncertek, ajándéktippek és még sok érdekesség vár rád a hétvégén a karácsony jegyében! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!  Zenés Práter Időpont: csütörtök, péntek, szombat   19.00 - 20.30…..
Bécsben a legismertebb bevásárló utcák mellett, vannak eldugottabbak, ahol az ember jó dolgokra akadhat. Bár kevesebb forgalmat bonyolítanak, mint a plázák, de azért az emberek ezeket az utcákat is rendületlenül járják, kivált így karácsony táján. Pláne, ha olyan bájos és kedves, mint a Wollzeile…..
Egykor Beethoven és az úri közönség látogatta, mesés fogadások, estélyek otthona volt a palota. Ma képek cserélnek benne gazdát, de mit sem kopott az épület hangulata. Ha a Freyung adventi vására látogatunk, vessünk egy pillantást az épületre is. Itt, fent az emeleten van egy puttó, melynek…..
A leghangulatosabb karácsonyi vásár Bécsben, a Spittelbergen van. Az egykori piroslámpás negyed ma is melegen hívogat, tárt karokkal várja a puncsozni vágyókat. A külföldiek közül kevesen ismerik. Nem hozza busz ide az idegeneket. A helyiek viszont, ha tehetik, minden évben felkeresik. Ez ugyanis a…..
Hat kép, hat helyszín, több program hétvégére. Adventi vásárok, kiállítás, bolhapiac és még sok érdekesség vár rád a hétvégén! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!  Parasztudvar a múzeumban Időpont: december 8-11.  11.00 - 18.00 óra között Helyszín: 1. kerület, Lobkowitzplatz 2. A Színház…..
Játssz velünk! Nyerj 2 db koncertjegyet, 76 euró értékben!    Két darab jegy, mely a Bécsi Kamarazenekar szólistáinak 2016. december 22-én a Stephansdomban, 20.30 órakor kezdődő koncertjére érvényes, most a tiéd lehet! A játék nyertese két darab belépőt nyer a Szent István-székesegyház adventi…..
Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. December különösen gazdag a grátisz eseményekben, a karácsonyvárás és a zene jegyében. Most ezekből…..
Itt élt Beethoven és itt halt meg Mozart. Híressé mégsem ez tette, hanem hogy az autókat kitiltották belőle. Bécs híres sétáló és bevásárló utcáját, mely a kezdtek kezdetén még szenzációszámba ment, több millióan keresik fel évente. Szerencsejáték és templom, világmárkák és ismeretlenek, amerikai…..
Hat kép, hat helyszín, több program hétvégére. Koncertek, kiállítás, bolhapiac, karácsonyi vásárok és még sok érdekesség vár rád a hétvégén! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!  Zongorakoncert Időpont: december 2.  19.00 óra Helyszín: 3. kerület, Renweg 8. (Neuer Konzertsaal, 2. Hof) A…..
Advent első vasárnapján kigyúltak a karácsonyi fények Bécsben. A belváros és 37 bevásárlóutca öltözött ünnepi ruhába, hogy a karácsonyt teljes díszben várja.  A Rotenturmstrasse hatalmas, vörösen izzó golyócskái utolsóként kerültek a helyükre, a belvárosnak különösen izgalmas hangulatot…..
Vajon eljárt-e az idő a hagyományos, bécsi kávéházak felett, vagy csak arról van szó, hogy egy alternatív kávéházi kultúra van kialakulóban? A trend ez utóbbi felé tendál, de a minőség a cool kávézókban is az első helyen áll. Ha Bécs, akkor kávé. Ez az önjáró píár már a városé. Tódul a nép, millió…..