Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regulat

1060 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Lent délen édes éjen édent remélsz”… Aztán kiderül, hogy amit kapsz az a Southern Ghotic, avagy az amerikai új gótika. Shazbat! Na, ebből pont az édes éjen remélt éden hiányzik...
Ennél tökéletesebb lapokat régen osztottak az asztalomnál. A nyár két utolsó napjára érkeztünk meg Wachauba. Szerdától már szabadságon voltunk, és mivel az egész út nem több mint három és fél óra, és amúgy is csak háromtól lehetett elfoglalni a szállást, királyi lassúsággal és kényelemmel…..
Nehéz erről írnom, mert amúgy rendesen odavagyok ettől az elmúlt két hónaptól - milyen kettő, már a június sem volt egy hűdefasza hónap - ,de egyszerűen nincs kedvem komolyra húzott, érzelmileg újra belemászós szarságokat írni, ott is hagytam a faszba az előző, félkész posztot.  Két legnagyobb…..
Nem is tudom, hogy mitől tartottam jobban, amikor elindultam Pilisszentkeresztre, a maratoni távtól, vagy attól, hogy már megint kalandosra sikeredik a túra…..
Hajókoffer Kisvárosi gyilkosság 2018.08.30 06:57:28
Megint krimi. Tulajdonképpen klasszikus és ezen meg is lepődtem, ugyanis én valahogy besoroltam Ruth Rendellt a nem hagyományos krimi szerzők közé. Ha meglátom a nevét valami thrillert várok beteg elméjű főszereplővel. Igazából nem is értettem, hogy mit keres a krimi írók között...
Hogy Gavro után maradjak a Keleti-blokknál [ez persze nem olyan nehéz, ha az ember a múlt század második felének honi kiadású könyveit olvassa], és legyen sci-fi. Méghozzá bolgár sci-fi. Gyorsan rá is néztem a címkefelhőre (itt és a moly.hu-n), amióta ez a blog létezik nem olvastam még bolgár…..
Van nekünk két tévésorozat hősünk. Bors Máté és Láng Vince… tulajdonképpen két kisember, akikből meggyőződéses kommunista válik. Valahogy ők jutottak az eszembe a hősről, aki partizán akart lenni…..
Én tényleg azt hittem, hogy a Városligetben körözésnél rosszabb útvonal nem létezik egy félmaraton lefutásához. Pedig van. A kőbányai vásárváros lepusztult ipari környezetében körözgetni nagyságrendekkel rosszabb útvonal. Főleg, ha az időjárás még rá is tesz egy lapáttal…..
Hajókoffer Kocka őrnagy esete(i) 2018.06.25 07:24:47
Bevallom, nem állnak tőlem távol a „rossz” szóviccek, szójátékok bár… a filmek, könyvek címének közönségcsalogató magyarításáért, néha én is szívesen kapnék a szívlapáthoz, hogy csapkodjam vele, azt, aki a magyar forgalmazáshoz új címet kreált. Igen, pontosan ilyen a Drágán add az életed, és a…..
Hajókoffer Ha bakó leszel 2018.06.21 07:28:09
Vannak könyvek, amiket az ember olvasás közben megszeret, és mégsem tud utána írni róluk… már, ha nem a történetet akarja a saját szavaival elmesélni. De az a fülszövegírók feladata… Van itt egy szokatlan II. Világháborús lengyel regény. Pedig még partizánok is vannak benne…..
Katarzis nélkül 4 legends 2018.06.07 16:44:35
Nem hiszem, hogy csapatkapitányunk fejében az járt volna, hogy „mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólad”, amikor elengedte annak a szatyornak a fülét a pesti éjszakában, amiben a komplett rajtcsomagunk volt, de ezzel a mozdulattal felejthetetlenné tette négyfős váltónkat a 2018-as UltraBalaton…..
Hajókoffer A hatalom sötét arca 2018.06.04 07:23:51
1920. február 17-én a Népszava Conti utcai szerkesztősége előtt az Ostenburg-különítmény négy tisztje várta Somogyi Bélát, hogy egy „titkos” akció keretében letartóztassák. Somogyi nem egyedül hagyta el a szerkesztőséget így nem csak őt, hanem az őt kísérő Bacsó Bélát is le- (vagy inkább…..
Vannak túrák, amikre rá vagyok kattanva. Nincs rá jobb szó. Amik amolyan viszonyítási pontot jelentenek, már nekem, arra nézve, hogy éppen hol tartok. Igen ezeken a túrákon bizonyítani is akarok...
Ha már az ember krimi olvasásra adja a fejét nem árt megismerni a klasszikusokat, gondoltam egykor, és elolvastam, ha minden igaz az összes regényét, a Poe után leginkább műfajt teremtőnek tartott szerzőnek, Dashiell Hammettnek. Nem volt nehéz, mindössze öt regényt írt...
Katarzis nélkül Sárga 40 - 2018. 2018.05.17 19:42:23
Ezen a télen, tavaszon a sárga volt a mumus… Valahogy minden túrán szentségeltem egy sort. Mert a sárgán a sárból sok volt. No, de megjött a tavasz és a jó idő…..
Feltámadni csak misztikusan lehet. Kell, hogy legyen benne egy jókora adag csodafaktor, másképpen nem is lehetséges, hiszen maguk a számok is felfoghatatlanok, az egész történetről ordít, hogy óbazmeg. És csak kevesen jutnak be a kapun, a legtöbben nem, el sem indulnak. De az elindulók is.…..
1889. január 30. Mayerling. Rudolf trónörökös és szeretője Maria von Vetsera öngyilkos lett. Vagy mégsem… Máig megoldatlan rejtély...
Hajókoffer Ecce homo 2018.05.07 04:48:56
A II. Világháború, pontosabban a holokauszt feldolgozásáról regények tucatjait olvashattuk. Nehéz téma. Mondhatnám, hogy a többség egy kaptafára készült a szenvedés, a tragédia kibeszélésének szándékával. …és amikor az ember azt hinné, hogy nincs új a nap alatt előkerül egy-egy meglepő regény...
Április végén, szinte már hagyománynak mondhatnám, hogy benevezek a Futapest Klub Törökbálinti versenyére. Azt hiszem, ez a mazochizmus egyfajta sajátos változata. Még akkor sem tudtam felhőtlen boldogsággal beszámolni erről a versenyről, amikor tavaly elhoztam a korosztályos aranyat...
Katarzis nélkül Vivicitta 2018 2018.04.24 09:55:15
A Vivicitta igazi kétnapos futóünneppé nőtte ki magát… Vagy inkább talán azzal kellene kezdeni, hogy az ember gyereke idővel kiábrándul a futós tömegrendezvényekből, mert már nem a közösséghez tartozás élménye a legfontosabb. Olyankor kezdi felfedezni a tömegből fakadó hibákat…..
regulat 2018.04.26 18:05:13
@téglánakgyors: Azért nem az alja, csak az alsó fele. Olyan 4'19"... és köszi az elismerést. Ezen a napon minden együtt volt.
Újraolvasás. Van egy regény, ami talán kötelező volt a középiskolában, talán csak ajánlott… már nem is emlékszem. Csak arra, hogy nem szerettem. De ahogy változik az ember, változik a nézőpontja, a tudása, a tapasztalati, letesz előítéleteket, tehát néha eljön az ideje, néha a „nemszeretem” könyvek…..
Amikor azt mondom, hogy elmegyek a Budaiba futni, vagy túrázni, akkor, aki hallja nem gondol semmi nagy dologra, hiszen ezek a hegyek részben részei a városnak, ahol élek. De tényleg. Százszor, ezerszer bejárt útvonalak, ismerős emelkedők, lankák… és mégis, a Budai, igenis lehet kihívás...
Volt ugye (most már írhatom így múlt időben) a nagy tavaszi terv, az a bizonyos száz kilométer, amin már túl vagyok, de előtte még mindenképp tartozom egy börzsönyi beszámolóval. Tulajdonképpen ez volt a ráhangolódás...