Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edebeden1

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt…..
edebeden1 2014.04.16 11:16:06
Sziasztok.
Ehhez mit szóltok?
Egy újság sem tette közzé:

"Nyílt levél Balog Zoltán miniszter úrnak,
úgyis, mint református lelkésznek!
Tisztelt miniszter úr!
Ismert, hogy október 24-e a polio világnapja.
Tudott tény, hogy az ún. 50-es években milyen szörnyű pusztítást végzett Magyarországon is a gyermekparalízis járvány.
A járvány következtében sokan meghaltak, sokan pedig elveszítették önellátási képességüket. Hazánkban 1950 és 1959 között 16.500-an fertőződtek meg az ún. polio-vírussal. Ilyenkor illendő megemlékezni a Magyarországon élő, ma már felnőtt korú betegekről.
Szomorú tény, hogy az ún. rendszerváltás óta eltelt időben nem volt egy olyan kormány, egy olyan felelős miniszter vagy államtitkár sem, légyen az Gógl Árpád, Mikola István, Csehák Judit, Kökény Mihály, Rácz Jenő, Molnár Lajos, vagy Szócska Miklós, aki vette volna a fáradtságot és feltérképeztesse, hogy
- hány ilyen ember él ebben az országban,
- hányan kényszerültek demens, idős embereket gondozó intézménybe kérni felvételüket, mert pl. az őt ápoló családtag, rokon, stb. időközben megbetegedett, megöregedett, elhalálozott, stb.
Ezeknek az embereknek az élete sokkal több anyagi ráfordítást igényel, mint a hasonló korú ún. egészséges embertársaiké.
Jelenleg nincs olyan adatbázis, amelyből pontosan meg lehetne állapítani a betegek számát. Ezeknek az embereknek a célzott és adekvát rehabilitációja hazánkban 1977-ben megszűnt. Közel 25 év után, 2000. január 1-jén nyílt meg számukra a rehabilitáció lehetősége Hévízen.
Az előjegyzési idő átlagosan 3-6 hónap, és évente átlagosan 160-170 beteg kezelését végzik. Az intézményben összesen 15-2 ágy áll rendelkezésükre, és egy-egy betegre kb. 4 (négy!) évenként kerülhet sor.
Ehhez az adathoz nincs mit hozzátenni.
2012 tavaszán hirdette meg a kormány a Semmelweis-tervet, amelynek elsődleges célja „a mindenkiről, minden ellátási tekintetben való gondoskodás.”
Ezeknek az embereknek az állapotukból következő speciális kórházi gyógyítás, ápolás feltételeit a mai napig nem biztosította ez a kormányzat, pl. egy belgyógyászati megbetegedés, műtét, vagy más betegség, és/vagy baleset esetén.
„A teljes kiszolgálásra szoruló, önmaguk ellátására képtelen, a járványos gyermekbénulást túlélő betegek általános ellátása a Szent János Kórházban 20, valamint a Honvédkórházban 19 rendelkezésre álló ágyon megoldott.” Idézet Szócska államtitkár úr 2013. április 11-én kelt leveléből.
Sem a Honvéd kórház orvos igazgatója, sem pedig a Szent János Kórház orvos-igazgatója nem tud ilyen ágyak létezéséről.?
Ellehet takarni a valóságot különböző hangzatos frázisok puffogtatásával, heti rendszerességgel közölt – boldog tekinteteket mutató – reklámokkal, stb. a tény az, hogy három és fél év kormányzást követően ebben az országban sem az érintettek rehabilitációs utógondozása, sem pedig a speciális kórházi gyógyításának feltételei nem biztosítottak. És még mindig nem történtek lépések a számukra szükséges, speciális berendezési tárgyak, ápolási eszközök (pl. elektromos ágy, vizsgáló asztal, betegemelő szerkezet, stb.) beszerzése érdekében.
Tisztelt miniszter úr!
Tudja ön, hogy Ők
- rendkívül érzékenyek a fizikai fájdalmakra,
- fokozottabb erőkifejtést igényel a mobilizálásuk a tényleges testsúlyukhoz képest,
- egy egyszerű ún. fejről készítendő „panoráma-röntgen” felvétel elkészítése megoldhatatlan, mert a készülék elakad a kerekesszék fogantyújában,
- egy szemvizsgálat esetén – jellemzően – nem tudják feltenni (és ott megtartani!) az állukat,
- hogyan kerül fel a beteg egy - lehetőleg nem keskeny és magas - vizsgáló asztalra,
- hogyan és (fájdalomtól mentesen) ki ülteti át pl. a fogorvosi székbe, őket vagy
- egy „sima” influenzába, – ha nincs, aki időben felültesse, – az érintett bele is halhat, stb. stb. stb.”
Nem folytatom tovább.
De ez a helyzet akkor is szégyen és gyalázat.
Dr. Hajnal József
2013. október 24."