Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donkey Hote

24 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint minden tyúktartót, így előbb-utóbb engem is megfertőzött a színes tojások látványa. Csábító, szinte már émelyítő élvezetet nyújt a kék, zöld, illetve a csokibarna tojások látványa. Persze, a tyúkok tartásában az elsődleges szempont nem feltétlen a tojáshéj…..
Donkey Hote 2024.03.16 02:58:59
@Edem2: Baromfis csoportokban nézz körül, rengetegen tartanak Araucanát, és a szép sötét héjú tojásokat tojó Maransokból is egyre több van.
A tyúkok testét rengeteg parazita csapolhatja nap mint nap. Általában ezt észre sem vesszük, az evolúció tökéletes túlélőkké formálta őket. Azonban a bojlerek súlygyarapodására és a tojótyúkok termelésére jelentős hatást gyakorol támadásuk, s míg szemmel látható kárt nem okoznak, nem szerzünk…..
Az ectoparaziták támadása hozzátartozik a tyúktartás mindennapjaihoz. Mivel nagyon kicsik, jelenlétüket az ember alig észleli addig, amíg el nem szaporodnak. Akkor viszont hatalmas pusztítást végeznek, a madarak egészségét és gazdasági teljesítményét jelentősen visszaszorítják. A lábrüh burjánzása…..
Egy gondos kotlós aranyat ér, főleg, ha jókor ül meg. Viszont megeshet, júniusban, júliusban nem a csibekeltetés a legfőbb szempontod, hanem a már meglévő csapat felnevelése. Amennyiben az egyik kedvenced anyai pályára akar lépni, de nem szeretnél több csibét, javaslom, szólj közbe.  Miért…..
Novembertől egész február elejéig a tyúkok jóval kevesebb tojást tojnak, mint a tavaszi, nyári hónapokban. Ez egyrészt a kevés nappali órák miatt történik, másrészt az alacsony hőmérséklet okán, ugyanis a tápálékkal bevitt energiát minden baromfi a testhőjének fenntartására használja, mintsem…..
Az agresszív kakasok hatalmas fejtörést okoznak. Gondolj egy kisgyerekes családra, ahol a kölköt a szülő félti a baromfiudvarba engedni, óvva a gyereket egy esetleges kakastámadástól. Ez egy olyan dolog, amit komolyan kell venni, és ha lehet, csírájában elfojtani. A következőkből kiderül, miként is…..
Minden tyúktartó szembesült már evvel a problémával. Nem elég az amúgy is kevés tojás, de ami van, az is szétfagy. De mi a teendő ennek elkerülése végett? Elsősorban, egy megfelelő helyet kell biztosítani a tyúkoknak. Ha egy rendes, meleg helyet biztosítunk madaraink számára, szinte biztos, hogy…..
Noha az interneten szinte mindent megtalálni a világ összes nyelvén, ragaszkodva a hagyományos életvitelhez, befektettem néhány román tyúktartós könyvbe. Elég szkeptikusan álltam hozzájuk, mert – mint a vásárlást követően kiderült – mindegyik egy lére megy, de azért akad néhány olyan dolog bennük,…..
Tiszta szívből köszönöm Ádámnak, hogy igent mondott felkérésemre, és megosztotta velünk történetét. Mindenki számára példaértékű, inspiráló, lelkesítő hatással bír. Állatszeretete fáradhatatlan, kitartása ámulatba ejtő, és biza a tyúktartás nem mindig játék és mese. Ha szeretnétek nyomon követni…..
Történelme Származását a 12. századig homály fedi. Annyit tudhatunk, hogy az első keresztezések előtt a francia Marans meletti La Rochelle farm iszaplyában tengedte mindennapjait különös odafigyelés és szelekció híján. Első keresztezések Kétszáz évig tartó angol uralom…..
Élet a tyúkudvarban New Hampshire 2018.08.24 15:00:00
Történelme Kitenyésztése az 1900-as évekre tekint vissza. Származási helyéül legfőképp az egyesült államokbeli Massachusetts, illetve New Hampshire szolgált, utóbbiról kapta nevét is. Néhány New Hampshire-i gazda felül akarta múlni a Rhode Island rasszot és egy új fajtát…..
Történelme Az elismerés mindenféleképp William Cookot illeti. Gyerekkorától kocsisként dolgozó angol baromfiszerető valami újat szeretett volna létrehozni, egy olyan fajtát, amelyik egyszerre kiváló hús- és tojástermelő. Fekete Minorca kakasokat pároztatott sávozott Plymouth…..
Az alábbi cikk nem jöhetett volna létre Nógrádi Timea segítsége nélkül. Hálás köszönettel tartozok neki mint a szöveg megírásában nyújtott segítségéért, mint a képekért. Még több képet a Polish Paradise, Holland bóbitás tyúkok Facebook-oldalon találtok (az oldal nevére kattintva elérhetitek…..
Történelme A Brahmához hasonlóan, a Cochin is hatalmas lábtollakat viselő, Kínából Európába importált fajta az 1840-1850-es évekből. Elsőként "Shanghai" baromfiként hívták, majd később a "Cochin China" nevet kapta. Hatalmas mérete és egyedi megjelenése elősegítette népszerűségét a nyugati országok…..
Minden kezdő tyúktartó számára nagy meglepetést jelent a vedlés. Maga a folyamat és a végeredmény is. Mint ahogy két egyforma élőlény és tojás sincs, így két egyforma toll sem. Minden vedlés valami meglepetést takar. Egy új foltot, vagy az évek telésével akár több fehér tollat is. Ez a porcelán…..