Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Le Orme 2

0 bejegyzést írt és 1669 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szlovákok és az ukránok is olyan hatalmat akarnak,amely odafigyel rájuk, viszont már torkig vannak az urambátyám rendszerrel; Az európai szociáldemokraták nagyon szeretnék, ha a magyar és a lengyel kormány végre kénytelen volna anyagi következményekkel szembenézni, amiért módszeresen megsérti a…..
Le Orme 2 2019.03.31 23:48:43
@Ms.Cunnesburry:
nahát ennyire félreérteni
természetesen észszerűnek és jogosnak tartom (és ezt írtam), hogy a felvidéki magyarok inkább szavaznak egy internacionalista szarra, mint egy magyarfaló nacionalistára
Kis szünet után folytassuk az utóbbi idők egyik legfontosabb ügyével.  A CEU ellen a közhangulatot sikeresen szítottuk fel hónapokig, hiszen alaposan felmértük a lehetséges hatásokat. Az ország nagyobb része soha nem járt egyetemre, és irigyek, az ott tanulókra. A művelt, okos emberek nem fizikai…..
Le Orme 2 2019.03.31 10:51:15
@math0: soha nem mondott olyat Orbán, régesrég megállapították, hogy álhír, cáfolva van milliószor
Le Orme 2 2019.03.31 10:57:23
@vajdasagi:
a föld nem sík
nincs száműzve Einstein stb.
az illető könyv többek között arról szól, hogy a kreativitást gátoló kutatóegyetemi légkörben, a hatalmi viszonyok miatt sokkal könnyebb karriert befutni a fizikában egy középszerű valakinek, aki csak elfogadja az aktuális főáramot; nem arról, hogy lapos a föld, te szerencsétlen
Teljesen nyitott, hogy mi lesz Orbán sorsa az EPP-ben: kirakják, felfüggesztik a tagságát, de az kevéssé valószínű, hogy minden úgy maradhat, ahogy eddig;  Weber ismét felvetette, hogy az elrettentő magyar és lengyel példa folyományaként kétévente független jogásztestület ellenőrizze a jogállam…..
Le Orme 2 2019.03.18 19:12:54
@Ms.Cunnesburry: @taga20:
régi idegenszívű libis-bolsi hagyomány a trianoni utódállamok dicsérése, a magyarok gyalázása
Le Orme 2 2019.03.18 19:20:03
@6.Lenin:
"Ha a csehek lettek volna a gazdáik, szlovákok már régen kihaltak volna."
Vagy ha a németek, akiknek kétszáz év elég volt az Elba és Odera közötti szlávság kiirtására a 14-15 században. A magyarok 1020 év alatt nem kívánták se kiirtani, se elűzni, se asszimilálni őket.
1910-ben Szlovákia mai területén élt:
886 ezer magyar
1688 ezer tót

Ma: kb 400 ezer magyar (elűzve, asszimilálva a többi)
kb 4,5 millió tót (azét kb, mert a cigányok száma bizonytalan)
Orbán Viktor bődületeset hazudott Gruevszkivel kapcsolatban, Dúró Dóra a nem létező burkás nők ellen visel hadjáratot, Mészáros Lőrincék luxushotelt építenek egy kemping helyére a Balatonnál. És ez még nem minden...
• Az Európai Néppárt továbbra is megalkuvó Orbán Viktor kapcsán, pedig a politikus teljesen meg akarja változtatni saját céljai érdekében, sőt az Európai Parlamentnek is diktálni kíván • Orbán Viktor volt a Soros elleni kampány ötletgazdája, de az európai és amerikai szélsőjobb már teljesen átvette…..
Le Orme 2 2018.11.06 18:29:44
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jól megmutattad nekik!
Le Orme 2 2018.11.06 18:43:52
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt a frappáns választ magadtól ötölted ki, vagy segítettek az ápolóid?
Le Orme 2 2018.11.06 18:45:42
@taga20: Neked kurva volt az anyád, ezért nem tudod, ki az apád. Anyád is csak 1 éves korodban halt meg szifiliszben
Fülig Jimmy nyilatkozik. ..
Le Orme 2 2018.11.05 01:02:20
@morpho: milyen kár, hogy hülye vagy
"manyuplenyúlás"
Anyád!
A miniszterelnök-helyettes bejelentette, a kárpátalja magyarokat "gyakorlatilag" már a magyar állam fizeti...
Le Orme 2 2018.11.05 00:52:03
@Le Orme 2: Ma már az ellenzék a Fideszen belül van.
Gyurcsány és a többiek a szánalmas férgeken élő baktériumok vírusai lettek.
Senki sem örülhetett igazán vasárnap este Svédországban: a Szociáldemokraták (S) ugyan megtartották immár egy évszázada folyamatos elsőségüket a pártok között, történelmük legrosszabb eredményét könyvelhették el.  Az évek óta megújulni próbáló jobbközép Mérsékeltek (M) 20 százalék alá csúsztak be,…..
Weekendek kedvelt programja az európai fővárosok felfedezése. Ha Londonban, Párizsban vagy Madridban már jártunk, vagy egyszerűen másra vágyunk, vegyük célba Elzászt! Franciaország nem könnyű turistacélpont: drága és a helyiek nem a kedvességükről híresek. Ráadásul az ország keleti részén fekvő…..
Le Orme 2 2018.09.09 01:00:52
@kardio1: direction régionale-ok
segítek, mert nem tudod magyarul: regionális központok
Le Orme 2 2018.09.09 01:06:03
@Hari Seldon 2: "Peer Gint-el ismerkednek"

Gondolom a Peer Gyntre gondolsz. Ez éppen bekerülhetett a francia irodalomoktatási kánonba, sok más meg nem.
Le Orme 2 2018.09.09 09:44:07
@kardio1: Helyesen: Le Orme - a lábnyomok - olaszul
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
Le Orme 2 2018.06.15 09:57:19
@chrisred: "Amúgy Magyarország sem esik Berlin irányába, se szene, se gáza, se ércei nem voltak."

De volt szene, gáza, olaja. 43-ban a román olaj kiesik, ekkor még jobban felértékelődik a zalai olaj, ami 1944-en havi 67 ezer tonnát termelt.
Földrajzilag pedig teljesen más a helyzet, de ezt mindenki tudja rajtad kívül. A Balkánon lekötött német erők visszavonulási útvonalát is Magyarország jelentette.
Finnországban a zsidókérdés is más volt. Nálunk csak Munkácson 10-szer annyi zsidó élt, mint egész Finnországban, és még a háború után is több zsidó maradt Munkácson, mint egész Finnországban.
Le Orme 2 2018.06.15 10:34:17
@Demokrata Hungarofil:
Az általad bemutatott tény és érvanyag rendkívül fontos. Nem baj, ha chrisredre és stepsonisra nem hatnak, ők nem racionálisak. Mások is olvasnak, és aki racionális, az mérlegelhet.
Törekedni kell a negatív, rosszindulatú történelemértelmezés cáfolatára, a negatív szemszögből szelektált tényanyag manipulált voltának a feltárására és a normális, kiegyensúlyozott történelemértelmezés bemutatására minden történeti korszakban, az őstörténettől napjainkig. Te ezt itt nagyszerűen végezted a második világháborúval kapcsolatban.
Le Orme 2 2018.06.15 14:27:11
@Stenonis: "Bár elveszettet Kárpátalját (ahol egyébként sem élek "csehszlovákok"), de ki tudták telepíteni a németeket és a magyarok egy részét."

Ha ezt a kitelepítést eredménynek nevezed, akkor logikád szerint Magyarország is jól járt a zsidók erőszakos vagy önkéntes elvándorlásával. És szerinted Lengyelország is eredményként könyveli el, hogy a háború előtti 3,5 millió zsidóból 10 ezer maradt háború végére.
Szerző: Horváth Zoltán A média hatalmi ág. Közhelyes, de tényleg igaz. Ha pedig igaz, akkor el kell fogadni, hogy nemcsak a média viszonyul a politikához, hanem a politika is viszonyul a médiához. Egy demokratikus közegben egyértelmű, hogy a sajtó ellenőrzi, kontrollálja, befolyásolja a politikát,…..
Le Orme 2 2018.06.14 23:41:51
Lovas István nyílt levele az amerikai nagykövetnek (2017 október)

admin
2017. október 19. csütörtök
Ön tegnap az egypárti diktatúrában gyökeredző Magyar Újságírók Országos Szövetségében hosszan bírálta a magyar sajtóviszonyokat. Amit nagykövetségük az elmúlt 27 évben soha nem tett meg akkor, amikor ex-kommunista/balliberális kormányok bántak úgy az ellenzéki, jobboldali sajtóval, ami a sorozatos kényszerű lapbezáratásoktól kezdve anyagi ellehetetlenítéseken, totális hirdetési bojkotton keresztül szerkesztőségek elleni fizikai támadásokig terjedtek. Kiszámítható kimenetelű beszédjére a reakció a várt volt.

Az Önök által támogatott oldal imádta, ahogyan beleszól a magyar belügyekbe az ő oldalukon, de sajnos a jobboldali nyomtatott sajtó se tett ki magáért ma: egyetlen sorral nem tudósított előadásáról, és így nem is utasította önt rendre.
Mint ahogyan mondjuk Szaúd-Arábiában tennék, ha ott nagykövetük merne e lefejező stratégiai szövetségesüknél az ott nem létező sajtószabadságról egyetlen szót is nyikkanni.
Amit Önök megengednek maguknak, az valóban mindenen túlmegy. Nem csak az, hogy beavatkoznak egy szuverén ország belügyeibe, amit több mint negyedszázada csak és kizárólag egyoldalúan, a volt kommunisták és librálisok mellett teszik, de még hazudnak is ilyen esetekben.
És teszik ezt éppen a sajtószabadság ügyében egy olyan ország képviseletében, amelyben tavaly az ötven legfontosabb napilap közül a Chicago Tribune kivételével a szerkesztőségek a kampányban a demokratapárti elnökjelöltet, Hillary Clintont támogatták. Egységesen.
Önök, akik annyira nem bírják elviselni, hogy alternatív forrásból tájékozódhat lakosságuk, hogy most a külföldi ügynökökre vonatkozó FARA törvény alkalmazása révén fojtják meg a Russia Today Americát vagy az egy-két helyen angolul adó Sputnik rádiót. Ami egy olyan bolsevik tempó, amit nem az Egyesült Államoktól, de Irántól sem „várnánk”. És amiről kötelező hallgatnia a nyugati fősodratú sajtónak.
És Ön próbál a sajtószabadság őrének felkéretlen szónokaként fellépni akkor, amikor nagykövetségük nemrégiben átdolgozott portáljáról kiirtották az összes sajtókapcsolati, sőt egyéb kapcsolati elérhetőségeket?
De nem ezért írtam Önnek. Hanem egy fogadást ajánlok.
Mégpedig azt, hogy az Ön által a MÚOSZ-ban elmondott szövegének számos hamis vádjai közül csupán kettőre fogadást ajánlok. És vádjai cáfolatainak elbírálója – ha Ön elfogadja a kihívást – legyen az Európai Újságíró Szövetség.
Ha az EÚSZ azt állapítja meg akár egyik cáfolatom esetében, hogy nem állja meg a helyét, Ön rúghat fejbe mezítláb. Amennyiben kiderül, állításaim helytállóak, én rúgom fejbe Önt.
Remélem, van mersze kiállni azon szövege mellett, amelyet baráti/cselédsajtója szerint gondosan egyeztettek Washingtonnal.
Tehát Ön azt állítja, hogy „A kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett…”
Ön szerint egy olyan országban, ahol tizenegy, elsősorban politikai üzeneteket hordozó országos terjesztésű hetilap közül kettő kormánypárti, ott kinek a kezében van a nagyobb befolyás a médiapiacon?
Ahol egy alapcsomagra előfizető – a legtöbb ember – tévénéző az ellenzéket támogató RTL Klub, a Hírtv és az ATV között válogathat, szemben a közszolgálatival és a TV2-vel, ott kié az „ellenőrzés és befolyás”?
Most pedig az internetes „ellenőrzésről és befolyásról” egyetlen példa: iPad-emen rögzítettem 19:52-kor, e levél írásakor a Google kezdő oldalán „Vezető hír Önnek” néven önmagától kiemelt internetes hírek forrásait, amelyek:
Index, Portfolio, Index, HVG, ATV, MFOR, Origo, Index, Index, Kettosmerce.blog.hu, Index, Index, HVG, 444, 444, 444, Blikk, Borsonline, MNO, Portfolio, Portfolio, 444, Index, Napi, Napi, 444, Inforadio, 444.
Kié az internet szférájában az „ellenőrzés és befolyás a médiapiac felett”?
Ezután azt írja, „Az Egyesült Államok egyértelműen elítél minden, újságírók megfélemlítésére vagy elhallgattatására tett kísérletet”.
Ez is hazugság: az Ön országa mélyen hallgatott, amikor a Pesti Hírlap 1994-es megszüntetésétől kezdődően szüntették meg baráti koalíciójuk a magyarországi jobboldali médiumokat. És támadtak vasrudakkal a Demokrata szerkesztőségére, amelyet szétvertek.
Vagy egy súlyos bűnöző, Tasnádi Péter jelentette ki a tévében a balliberális média vele egyívású és vele baráti kapcsolatban lévő újságíróinak nagy élvezetére, hogy a Sajtóklub újságíróival kezdve „vadássza le” a kormány ellenzéki hangjainak forrásait, miközben ez az őrző-védő hadsereggel felfegyverkezett, többszörösen erőszakos bűncselekményekért elítélt személy halálos fenyegetéseket küldött e szintén erőszakkal megszüntetett műsor szereplőinek.
Nos, jelezze, hogy Önnek nem csak a szája jár, de komolyan gondolja, amit mondott.
Ha nyer fejbe rúghat.
Ha én nyerek, az Ön feje lesz a célpont.
Ismerve Önt, válaszolni nem mer.
Le Orme 2 2018.06.14 23:53:17
Lovas István nyílt levele Németh Zsolthoz

yoda, p, 2008-04-25 07:50 Nyílt levél
Mikor kelt ön ki a szaúdi uralkodók ellen, mert azok a sivatagi forróságtól és a teveürüléktől elszokott talpukkal tapossák a szaúdi földbe az önök által Pekingtől és Kartumtól oly gyakran számon kért emberi jogokat? Vagy mikor háborodott ön fel az izraeli katonaság gázai akciói valamelyikén, amikor vagy a Reuters munkatársát ölik, meg vagy az anyja karjaiban ringatott nyolc hónapos terroristát?

Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke

Tisztelt Elnök Úr!
Pénteken a nagy nyugati lapok címoldalán láttam azt a fényképet, amelyen a líbiai diadalmenetéről hazatérőben lévő Putyin orosz elnök megállt Olbia repülőtéren, Szardinkában, hogy a sugárzó arccal mosolygó, éppen megválasztott jobboldali Silvio Berlusconi miniszterelnök első vendége legyen villájában. Két napon át tárgyaltak ott energiapolitikáról és az Alitalia jövőjéről. Ekkor fájdalommal jutott eszembe ön és mélységesen elkeserítő, oroszellenes politikája, amely nem csak a magyar nemzeti érdekeknek, de saját maguknak is jóval többet árt, mint azt ön elképzeli, hiszen akkor azonnal irányt váltana.

Ön – mint a Fidesz feltétlen Amerika-barát külpolitikai vonalának legprominensebb szószólója – mit érez akkor, amikor azt látja, hogy az európai kontinens legnagyobb hatalmai egymás után és egymással versengve állapodnak meg saját nemzetük jövőbeli biztonságos földgázellátása érdekében a moszkvai földgázóriással, a Gazprommal, fütyülve az áhított közös európai uniós földgázpolitikára?

Ugye nem akarja azt állítani, hogy Silvio Berlusconi – aki hatvan év után először ütötte ki a kommunistákat az olasz törvényhozásból – kommunista szimpatizáns és a Gazprom-barakk első számú toscanai és umbriai előkészítője?

Különben is, mit is takar ez a „kommunista” jelző Putyin Oroszországában, ahol be van tiltva a Nemzeti Bolsevik Párt, és ahol az orosz kormány hatalmas összegekkel támogatja a pravoszláv egyház újjászületését?

Nem hinném, hogy ne értene egyet velem abban, hogy egy ország külpolitikájának egyik legfőbb, ha nem a legfőbb célja a szuverenitás minden áron való biztosítása.

Ön e magyar szuverenitás legfőbb veszélyének látja és láttatja Putyin Oroszországát, miközben pártja főbb tisztségviselői folyamatosan (a nyugati világban egyedül) arról beszélnek, hogy a „külföldi befektetőknek” mi tetszik és hogy a külföldi befektetők – és most bocsánat a borzalmas kifejezés ismétléséért – miként „árazzák be” a Gyurcsány-kormányt.

Mondja, ön szuverénnek érzi magát és az országot, amikor azt képzeli, hogy az ön pártját a külföldi befektetők kegyeskednek már kedvezőbben „beárazni”? Máshol akkor érzik magukat a politikusok és a polgárok szuverénnek, ha a szavazók „árazzák be” a kormányt a választások alkalmából.

Másrészt pedig az ön mumusa, a Gazprom mikor „árazta be” akár a Gyurcsány-kormányt, akár önöket? Avagy a szuverenitást csak egy irányból kell védeni, mint Kádár idején?
Le Orme 2 2018.06.14 23:54:59
Az ma rendben van, hogy CIA-gépek szállnak le Magyarországon, kínzótáborokba víve nagy valószínűséggel ártatlan embereket?

Önök aggódnak itt szuverenitásról, akik anélkül rohantak ratifikálni a francia és az ír nép által elutasított uniós alkotmánytervezet felmelegített változatát, a Lisszaboni Szerződést, hogy azt el sem olvasták?

Talán egyetért velem abban, hogy Brezsnyev szovjet pártfőtitkár annak idején Kádár Jánost nyilván megkérte volna: a magyar állami szuverenitásnak legalább a látszatának fenntartására vigyázzon és „az örökké tartó” szovjet-magyar barátsági szerződést legalább fussák át.

Mondja, elnök úr, ha ön egy kicsit is önkritikusan visszatekint a Fidesz ellenzékben eltöltött hat évére, vagyis arra a periódusra, amikor önöknek semmiféle végrehajtó hatalom nem volt a kezükben, és a külpolitikában hallgatással és csöndes kapcsolatépítéssel érhették volna el a nemzet érdekei szempontjából is legjobb eredményt, milyen egyenleget vonhat meg a szuper- és nagyhatalmakkal fenntartott kapcsolataikban?

2002 óta javult a viszonyuk Washingtonnal annyiban, hogy annak kézzel fogható jelei is vannak?

A válasz: nem – hacsak nem tűnik az ön szemében nagy eredménynek, amikor nevében az áprilisi bolondok napjára rímelő névvel megáldott April Foley amerikai nagykövet asszony önöket bíztatóan háton veregeti és ígérget.

Ó, amerikai ígéretek, elnök úr!

Emlékszik arra, hogy milyen mézzel és tejjel folyó Kánaánt ígértek az amerikaiak az iraki újjáépítésben majdan résztvevő magyar vállalatoknak, ha Magyarország megszavazza az iraki invázióban való magyar katonai részvételt? Arra az iraki megszállásra gondolok, amelyet hazug indokokkal, az ENSZ-re fittyet hányva indítottak meg és amelynek azóta több mint egy millió halálos áldozata van, és több millió iraki vált hazátlanná, miközben Irakot magát egyszer és mindenkorra elpusztították, illetve szétlopták, beleértve az emberiség kulturális bölcsőjeként számon tartott kincseinek jó részét.

És a magyar vállalatoknak az amerikaiak által beígért Sangri-la helyett mi lett? Egy nagy semmi, elnök úr. Egy nagyon nagy semmi.

De folytassuk.

2002 óta jobb lett a viszonyuk az emelkedő óriással, Kínával?

Jobb? Ki szerint? Ön szerint?

Akkor, amikor pártjának prominensei rendszeresen rúgnak bele a kínai kormány és egymilliárd kínai önérzetébe, amikor hatezer kilométer távolságból akarják megoldani a tibeti kérdést vagy fejezik ki végletes aggodalmukat Kína darfuri szerepével kapcsolatban? (Vagy ezt azért teszik, mert azt képzelik, hogy a Havanna-lakótelepen Peking szudáni szerepének elítélése nyomán áradni kezdenek önök felé a szimpátiaszavazatok)?

Önök tulajdonképpen egy tízmilliós ország hatalom nélküli ellenzéki pártjának érzik magukat vagy a kínai kormánynak, amelynek belügyeibe beleszólnak?

Ja, értem: önök „elvi alapon” állnak ki az emberi jogok betartása mellett.

De akkor miért nem zavarja önöket még az International Herald Tribune/New York Times szerint is a darfúrinál nagyobb méretű emberjogi katasztrófa, ami Szomáliában megy végbe, amióta az amerikaiak által támogatott etiópiai csapatok rohanták le Szomáliát? Vagy az rendben van?

Elvi alapon? Meg a „közösen vallott nyugati értékek”? Ugyan, elnök úr, hagyjuk ezeket a visszataszítóan üres frázisokat. Mikor kelt ön ki a szaúdi uralkodók ellen, mert azok a sivatagi forróságtól és a teveürüléktől elszokott talpukkal tapossák a szaúdi földbe az önök által Pekingtől és Kartumtól oly gyakran számon kért emberi jogokat?

Vagy mikor háborodott ön fel az izraeli katonaság gázai akciói valamelyikén, amikor vagy a Reuters munkatársát ölik, meg vagy az anyja karjaiban ringatott nyolc hónapos terroristát?

És Moszkvával hogyan alakult a viszonyuk az elmúlt hat évben? Azzal a Moszkvával, amely lényegesen közelebb van hozzánk földrajzilag – és így „áruszállításilag” – mint Washington.

Az is rosszabb lett.
Egy ausztrál fürdőruhamárka gondolt egyet és a legfrissebb katalógusában a modellek retusálatlan fotóit használta. Amitől persze a net elalélt, a kommentelők dicshimnuszokat zengtek...
Odaát a Táj-kert-ben esett szó erről a szép német kisvárosról, úgyhogy fejest ugrottam a régi fotóim közé, hogy azoknak is bemutathassam ezt a várost, akik eddig még nem is hallottak róla. Bevallom, 1990-ig én se tudtam róla, így aztán volt némi megdöbbenés, amikor egyszercsak ott álltunk egy…..
Le Orme 2 2018.03.31 13:55:20
@Sanyi: Ilyet nem találsz még egyet.
Bár nyolc évet elszórakozott már az Orbán-rezsim Magyarország élén, arra még nem volt ideje, hogy elkészítse saját kurzusfilmjét. Az első Orbán-kormánynak elegendő volt négy esztendő ahhoz, hogy legyártassa Bereményi Gézával a Hídembert, amely Széchenyi István személyét emelte ki a magyar történelem…..
Le Orme 2 2018.01.15 10:43:17
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Zsigmond Hunyadi Jánost fiaként kezelte, ez tény. Elég furcsa lenne, hogy valakit fiaként kezel, aki nem a fia.
Egymásra licitálnak a közszereplők, hogy mutassák: ők aztán azonosulnak a népérzülettel. Épeszű ember igyekszik elkerülni a konfliktusokat. Ha ez nem sikerül neki, szításuk helyett a csillapításukon ügyködik. Persze, mindez nem érvényes a forradalmi helyzetekre. És nem érvényes azokra a…..
Le Orme 2 2018.01.15 10:18:00
@Kabai Domokos Lajos: Majd egyszer arról is írj posztot, hogy a zsidók hogyan segítettek a zsidók deportálásban. Még a Zongoristában is benne vannak a kollaboránsok.
Le Orme 2 2018.01.15 10:20:30
@Muad\\\'Dib: "mikor zsidókat akarnak lengedezni látni, meg cigányokat, meg muszlimokat, meg stb."

kettős mérce

ha valaki ilyet mondana, írna, öngyilkosságba hajszoló módon hurcolnák meg
Budapest közlekedése szépen fejlődik az elmúlt pár évben, ennek ellenére mi mutatnánk még pár olyan elemet, amivel Budapest ezen a téren is világszínvonalú lehet. Bár az elmúlt években voltak ugyan számottevő és nagyon hasznos fejlesztések Budapest közlekedéshálózatában, melyek által „könnyebben…..
Le Orme 2 2018.01.15 10:14:58
@petimegmondja: Tegyél feljenetést, ha ilyen pontos információid vannak a lopásokról. Stadionokra még 50 milliárd forint sem ment el, miközben csak a müncheni Allianz Aréna ennél több állami támogatást kapott.
Ahány "csatorna" csak létezik, mindegyiken azt halljuk, nincs elegendő IT-szakember. Se külföldön, se Magyarországon. Toborzó ismerőseim tudnának sztorizni ennek komolyságáról: mostanra lényegében már csak alaposan ráígérve a csomagra, egymástól tudják átcsábítani a cégek a jó szakembereket,…..
Gretta A világ 10 legszebb hegye 2018.01.12 12:12:09
Minden hegy a maga nemében szemet gyönyörködtető - ezek az égigérő csodák viszont a Föld legszebb pontjain állnak, olyan panorámában, melyekről még álmodozni is fantasztikus! Következzenek a világ legszebb hegyei - a teljesség igénye nélkül. © Lonely Planet Fudzsi, Japán A japánok szent helye…..
Le Orme 2 2018.01.14 20:50:27
Kínában - ahogy lényegében a világ bármely táján leszámítva a Nyugatot - dinamikusan nő a keresztények száma, már ma több tízmillióan vannak. 2030-ra akár a kétszázmilliót is elérhetik. A megtérés indokai különbözőkek lehetnek, és az is kérdéses, hogy ez a folyamat a kereszténység egészére nézve…..
Le Orme 2 2018.01.14 20:49:10
@11110000: hülye vagy
A Brit-szigetek és a kontinentális Európa közötti 50,45 km-es tenger alatti vasúti alagút már 1994. novembere óta áll az utasok rendelkezésére. A Csatorna-alagút mind a mai napig a világ leghosszabb tenger alatti alagútja, bár a Gotthard- és a Szeikan-alagút a teljes hossza tekintetében hosszabb…..
Le Orme 2 2018.01.14 20:21:27
@Jegkoko: bármi a téma, de azért köpködjük csak a magyar vasutat, mi?
A 2018-as téli olimpiai játékok megrendezésének a jogát az ázsiai Dél-Korea nyerte el, a játékok helyszíne a Szöultól 180 km-re található Phjongcshang városa lesz. Ahhoz, hogy a résztvevők és az érdeklődők is könnyen és gyorsan a helyszínre utazhassanak, szükségessé vált a közlekedés fejlesztése…..
Azt gondolná az ember, hogy a munkahelyi hangulatunk esetében sokkal fontosabb az, hogy mennyit keresünk, mint hogy a cégnek mennyire átlátható a bérezés rendszere...
Le Orme 2 2018.01.13 20:21:15
@Online Távmunkás: Tévedsz. A fizetésemeléssel hosszú távon nő a motiváció.
Mondjuk persze ez így teljesen pontatlan, mert nem mindegy, hogy milyen szintről indul a fizetésemelés, mekkora a mértéke, és milyenek a relatív fizetési szintek. Tehát ezektől mind függ, egy 2%-os fizetésemelés nyilván nem motiváló.
Le Orme 2 2018.01.14 00:46:31
@Online Távmunkás: A belinkelt anyag nem bizonyítja állításod. Sőt, van egy linkje, ami egy olyan tanulmányra mutat, ami mítosznak nevezi állításod.