Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gesanya

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
André Goodfriend már legendássá vált Twitter-fala a mai napra is tartogat nekünk baráti jó tanácsokat. A amerikai ügyvivő ezúttal Szent István intelmeire emlékeztet bennünket a "változatosság előnyeiről". Ezzel nyilván Orbán Viktor vasárnapi, a gazdasági bevándorlás…..
Úgy vélem, jogosan merül fel a kérdés sokunkban. Általában erről beszélgetünk, mi együtt, amikor a téma szóba kerül. Azok a szó valódi és pozitív értelemében vett nemzettudatossággal rendelkezők, akik felismerték, tényleg nincs hova tovább. Az eltelt huszonöt év minden…..
Gesanya 2014.12.06 20:52:34
@bölcsbagoly: Valamit félreértettél.
ÉN RÁD NEM VAGYOK DÜHÖS kicsi madár.
Gesanya 2014.12.06 21:00:55
@midnight coder:
Senki sem mondta, mondja, hogy ez könnyű volna.
De a mai ellenzék és a fityisz, végbelében a keresztényekkel alkalmatlan a vezetésre.
Igen , minden egyes kérdőjelre van azért válasz:
kemény munka, és sok-sok tárgyalásos kompromisszum és türelem.
Alkotmányra pedig szükség van.
Ami a gazdaságot illeti én nagyon örülnék, ha olyan gyenge elképzeléseink lennének, mint a németeknek, angoloknak és még sokaknak az EU-ban.
A sok felsorolt kétséged mellett vennéd a fáradságot csak eggyetlen témában, hogy elgondolkozz valamilyen megoldáson?
Gesanya 2014.12.06 21:41:32
@midnight coder:
Csak hogy , láss más előremutató véleményt a gazdasági oldalon:
A kis hazánkba települő autógyárakat nem pénzzel kell támogatni, hanem abból az átadott összegekből gyors, és ingyenes átképzést végezni a potenciális bedolgozó cégek szakembereinek, és a többiből pedig kamatmentes hitelt, garanciákat teremteni, hogy ezek a cégek megfelelő korszerű eszközökkel dolgozhassanak.
Amely cégek pedig megfelelően bizonyitottak, bizonyitanak, azoknak kormányszintű segitséget nyujtani, hogy részt vehessenek a már nem gyártott tipusok alkatrészellátásában minőségi utángyártmányok készitésében, ami már saját exportként jelenhetne meg.
És nem csak az autógyártásban.
Segitség azoknak a cégeknek akik nem a holdudvarokban nőtték ki magukat, hanem azoktól függetlenül már a világszinvonalat érték el, hogy még nagyobbak lehessenek - itthon- több embernek adjanak munkát, megélhetést. (kamatmentes, hosszúlejáratú kölcsön stb.)
Csak körül kell nézni alaposan, nem azt nézni, hogy honnan csepeg majd vissza a saját zsebbe...
Van egy sereg olyan terület, ahol a szakképzetlen munkaerő is értelmes munkát végezhet elfogadható bérezés mellett.
Hahó, hahó, Miniszterelnök úr! Itt vagyok! Igen én, a tisztességesen adót fizető alany. A normális értékrendű, dolgozó, építkezni kívánó magyar állampolgár. Kérem, hallgasson meg. Hallgasson meg, mert azt hiszem, baj van. Nagyon nagy baj van. Tudja, félek. Napok óta. Keresem…..
Gesanya 2014.12.06 17:23:38
@jet set: Ez a kormány illegitim, 2010 -óta, törvénytelen képviselői szintén, beleértve az együttműködés förmedvényét is.
Menj vissza a fenti dőre és megtalálod , csak olvasnod, figyelned kell.
Talán elég lehet a Vörös inteju is....
Az Orbán-kormánynak lassan fel kell adnia azt a bozótharcos taktikát, mellyel sikeresen védelmezte eddig a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Most, hogy sokasodnak a bajok, egyértelmű vált, a hatalmat nem lehet pusztán kommunikációval és látszatintézkedésekkel fenntartani.…..
ProgBlog Vasárnap, erőből 2014.12.02 01:47:44
„Megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” Pál apostol a thessalonikabeliekhez…..
Tisztelt Gyurcsány Ferenc (Miniszterelnök) úr!  Kérem alássan, Ön ezt valóban komolyan gondolta? Valóban azt hiszi, hogy összemoshatóak az utóbbi hetek szigorúan CIVIL szerveződései által életre hívott mozgalmak valódi üzenetei, kinyilatkoztatásai, valamint az Ön által…..
Gesanya 2014.11.25 17:57:33
Ugy látom a kommentelők jórésze csak szajkó, és teljesen magukévá tették orbánc logikáját.
Ha a napokban olvastak mást is találozhattak olyan irásokkal is, ahol reálisan megfogalmazták az öszödi beszéd okait, miértjét.
Látni kellene, hogy az MSZP már a válsztások után kihátrált Gyurcsány mögül és igen sokan sütögették a saját pecsenyéjüket, mégha szerényebben is mint a fityisz.
Na ez nem tetszett a gyurcsánynak és még egy sereg dolog.
Érdekes, hogy orbán kötcsei beszéde, ahol meghirdette ezt a mai politikát, nem váltott ki bennetek semmi emóciót.
Nem véletlen, hogy Gyurcsány uj pártot alakitott, mert az MSzP nem változott és nem is változik, ezt láthattuk a választási összefogás során is.
Akarhatott Gyurcsány bármit - háttér nálkül, - könnyű dolga volt a fidesznek mindent bedarálni és az önkormányzatok fidesz - felhivásra tett túlköltekezése rátett még egy lapáttal.
Nem akarom én Gyurcsányt tisztára mosni, de:
-Nem tette állami szintűvé a korrupciót
-Nem cserélte le a független biróságokat, az MNB nem pazarolta a pénz épületekre, hegedűkre, zongorákra
-Nem lopta el az emberek megtakaritásait
-Nem ment teljesen szembe az EU-val, az USA-val
-Nem akart visszatérni a nagy orosz kebelbe, noha a gázellátás kérdésében Ő inditott, ugyanakkor nem nyalt be Putyinnak.
-Nem kötött pályázat nélküli szerződést Paksra.
-Nem darálta be a külügyet
-Nem tette magáévá az információs ágakar TV, Rádiók, ujságok
-Nem vezette be sem a rendkivüli magas ÁFÁ-t, sem az egykulcsos adózást
-Nem szervezte ki csókosoknak a trafikokat, a földbérleteket, kaszinókat pénztárgépeket,
-Nem rombolta le az oktattást, a gimnáziumokat nem csökkentette, nem vette el az egyetemek önállóságát.
Lehetne még folytatni, de ha ez sem elég, akkor semennyi.
Gondoljátok végig, ma nincsen olyan tiszta párt, vagy csoportosulás, amelyik képes volna átvenni a kormányzást egyik pillanatról a másikra, ugyanakkor megfelelő előkészités mellett lehetséges még a gyurcsány féle párt közreműködésével is olyan tiszta szakértői kormány felállitása, amelyik egy előrehozott választással kitakaritaná a jelenlegi szennyest és olyan alapokat rakhatna le amelyik biztositaná a szabad, tiszta és demokratikus haladást, tiszta választási körülményeket, és végre demokráciát a kis magyar hazának.
Gesanya 2014.11.25 20:30:42
@dr. mesterseges szinezek:
Igazad van, DE
Ugy-e nem azt akarod mondani, hogy ha neki is kétharmadja lett volna ugyanezt tette volna?
Ez azért erős lenne.
Még olyan törvnyeket sem hoztak, amiket syinte bekibálás szinten ma hoznak.
Az előterjesztő még csak nem is olvasta?
Összehasonlitható, de lenyeges alapvető különbségek vannak.
Fleto soha nem akarta maga alá gyürni az országot, az EU-t.
2013.03.15-öt írunk, amikor Magyarországot egy hatalmas környezeti csapás kerítette hatalmába. Bebizonyosodott, hogy a kormány TEK-estül, belügyminiszterestül képtelen arra, hogy a milliárdjainkbül felszerelt apparátusukkal megvédjenek minket. Az internet és a Facebook…..
Gesanya 2014.10.29 18:25:18
@$pi$: Csak az agyamentek, barátom, csak az agyamentek.
Talán Te is?
Már lassan egyet sem kell aludni: önkormányzati választások lesznek, vannak Magyarországon, amikor - Orbán Viktor szavaival élve - az emberek nagy része folytatná a sikerpolitikát. És mert folytatná, folytatni is fogja. Ezt minden egyes alkalommal leírtam eddig is, most sem gondolok…..
Gesanya 2014.10.12 16:43:49
Nem tudom, megint mit nem értünk. Engem Varga Mihály meggyőzött: úgy nem lesz gyermekéhezés Magyarországon, ha Hollywood magyar sztárja, és minden idők legnagyobb kaszinóbizniszben utazó filmese, Andy Vajna, megkapja az őt megillető évi 7 milliárd forintos adókedvezményt. Nincs…..
Feleim, bántsák a Viktort! Ámerika bántsa a Viktort. Rendre jönnek, vagdalkoznak: Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is. És hát ugye az a baj, hogy ezek mind nem a Magyar Hírlapot és a kurucinfót összekötő tengely mentén elhelyezkedő…..
Gesanya 2014.08.04 04:32:52
@♔bаtyu♔:Csodálkozom egyes kommentelők ostobaságán. A tiéden már nem, olvastam már amit valahonnan másolsz, mert ezeket egy ember nem képes ilyen otromba baromsgokként összeszedni.
ÉRVEKET nem általánosságokat kellene leirnod.
Bizony az USA utálatának legnagyobb része az irigységből fakad, abból a reménytelenségből, hogy ebből ki vagy rekesztve.
Szerinted veszélyezteti a világbékét, Putyin nem? éppen most?
Az USA a demokratikus értékek terjesztésében érdekelt, a liberális értékek terjesztésében érdekelt, hogy minden állam polgárai szabadon gondolkodhassanak, élhessenek.
56 után azért szidtuk amerikát, mert nem segitett a szabad világba jutni, akkor te most ennek örülhetsz, mert azzal hogy nem avatkozott be Magyarországon, megőrizte a világbékét. Talán még igaz is lehetne.
Gesanya 2014.08.04 13:57:25
@HunMag: Nem értettél semmit.
Korea - lásd mi van Északkoreában.
Vietnam- lásd a jól működő szocializmusukat
Afganisztán - lásd a vallási és törzsi csoportok uralmát.
Irak- neked biztosan jobban tetszett amig abszolut diktatura volt.
Ne vagdalkozz, és dobj be neveket.
Kérlek gondolkozz néha, még , ha megerőtető is
Nem vagyok én észkombájn, de vannak érveim.
Te hogy állsz velük?
Összejön végre Viktor álma, végre meg van véve a bank. Alapvetően semmi meglepő nincs a hírben, hiszen azt mindenki tudja már évek óta, hogy a bajoroknak el kell adniuk magyar lánykájukat az év végéig. De hát ugye csúnya is volt, szegény is volt és a szóba jöhető kérők…..
Gesanya 2014.07.26 17:26:35
@1ghost:
A fejlett államok nem azért gazdagok, mert a bankjaik nemzetiek, csak nézd meh a HSBC bankot.
Angol központu és mindenütt ott van a világon, ahol a törvények kiszámithatóak.
Azért haladnak gyorsabban, azért gazdagok, mert a törvényeik kiszámithatóak, - nem visszamenőlegesek - nem rabolják el a jólmenő cégek eredményeit mondvacsinált indokokkal.
Minden külföldi cég itt Magyarországon az éppen érvényes törvények szerint működik, és FIZETI AZ ADÓT, ha ennél a kormány irigyen többet akar, akkor RABOL MINT NÁLUNK.
Ez visszataszitó.
A fidesz nem csak a nagyokat, hanem a kicsiket is lerabolja, amig teheti, amig azok hagyják.
Digiteye
Elfelejted, hogy aki jön az keletről üres zsebbel jön. Az egyenleg igy bizony NEGATIV.
Isten létezésének kérdése több évszázad óta foglalkoztatja a filozófusokat és a teológusokat. Néhány hónappal ezelőtt két európai matematikusnak egy számítógépet, és az osztrák matematikus Kurt Gödel kapcsolódó tételét felhasználva sikerült matematikailag…..
Gesanya 2014.07.12 21:56:35
@no_successful2:
Azért nagyon EGYOLDALÚAN ITÉLSZ.
Az ateista ugyanezt mondja, majd, ha egyértelműen be lesz bizonyitva Isten léte, hinni fog benne.
DE NINCSEN BEBIZONYITVA.
A fent olvasható bizonyitás nagyon hasonlit egy görög filozófus bizonyitásához, amelyben a nyúl soha nem képes utolérni az előnnyel induló teknősbékát.