Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mili Kaura

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van hangom. Igaza volt Senecának 2017.08.08 23:12:06
Biztosan nem mindenben volt igaza Senecának, de abban igen, amikor azt mondta: Az istenség sehogy jobban nem tudja a kívánatosnak tartott dolgokat megfosztani hitelüktől, mint ha a leghitványabbakat elhalmozza velük, a legderekabbaktól pedig elveszi őket. Sokszor érzünk hasonlót, nem?…..
Egy követ követ követ. De miért követ követ a követ, mikor a kő csak kő, nem követő, nem követ ő senkit. Ám a követ – nem úgy, mint a kő – követő. Ő követ mindent s mindenkit, ám leginkább a követ. Bánná ezt a kő, ám ő csak kő, fejében ész nem nő, hisz az is…..
Van hangom. Ork-lelkűek 2015.10.15 15:16:55
"Nagyjából hasonló beszédet ma is hallhatunk az ork-lelkűektől: a gyűlölet és a megvetés burjánzásában szikessé vált nyelvük annyira elszakadt mindentől, ami jó, hogy kifejezőerőt is csak azok találnak benne, akik a durvaságot erőnek érzik." [J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura,…..
Van hangom. Metrondolat 2015.10.13 23:16:56
Régebben, mikor még Budapest minden metróvonalán (a Földalattit nem számítva, tehát mind a kettőn, mert a 4-es meg még csak pajzán fogalom volt) a már-akkor-is-régi, szovjet kocsik jártak, gyakran figyeltem őket. A kettes vonalán jártak egészen régiek is, ezeknek a sorszáma…..
Van hangom. Bálint a vonaton 2015.10.02 17:35:21
Bálint épp vonaton ült. Kinézett az ablakon, de semmit sem látott, csak feketeséget, nagy, végtelen feketeséget, amit csak időnként oldottak szét az út menti lámpák fénybuborékjai. Olyan az egész - gondolta Bálint - mint egy nagy csokitorta, narancsdarabokkal. Csokivonat. Narancsos…..
"Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat". Ha félretesszük a "kihez szól az üzenet?" fölösleges kérdését, eljuthatunk ahhoz, ami igazán érdekes. Mi a célja az egésznek? A kormány célján túl izgalmasabb kérdés, hogy milyen cél hozható ki…..
Van hangom. Szembe-nézés 2015.06.04 13:15:47
Bele vagyok nézve a szemedbe, most is, éppen. Rendszeresen előfordul ez Valamiképpen. Szép szemmel bír ugyanis nyugtalan éned, Kékeszölddel, csillámló csillagfénnyel.   Hogy lehet ily szem-szépség birtokosa halandó lény, Mikor efféle csodával rendszerint…..
Van hangom. Hajnali rúnák 2015.05.27 14:33:52
Bálint némán meredt a kőből készült, ódon kapuzatra, melynek ívén ősi mintázat futott végig. Rúnáknak tűntek, legalábbis Bálint számára, ő ugyanis nagy Gyűrűk Ura-rajongó volt, abból a fajtából, akik a Tolkien által teremtett nyelvi világot is ismerték, nemcsak a…..
Egyik délután sétáltam a környéken és egy beszélgetésre lettem figyelmes, ami egy - magát láthatóan szépnek tartó, éppen ezért túlsminkelt, szénné szolizott és egymással totális ízlésháborút vívó, különböző állatmintás-arany ruhadarabokat hordó - nő és az…..
Akkor most lakberendezési tippek következnek, amelyekkel tágasabbá tehető egy kis lakás. 1. Használj tükröt! 2. Alkalmazhatsz tükröt is, hatásosan megnöveli a térérzetet. 3. Ha tükröt szerelsz a nagy szekrényekre, azok szinte eltűnnek! (És még a macskát is át lehet…..
Kertész Imre, az egyetlen Nobel-díjas magyar író K. dosszié című könyvében eképpen emlékszik vissza azokra a percekre, amikor a meghurcoltatásból visszatért Magyarországra: Éppen ezekre az első napokra nemigen emlékszem. Futó benyomások maradtak csak bennem. Például, amikor…..
Van hangom. A Hankiss. 2015.01.11 14:34:08
Hankiss Elemér egy igazán érdekes ember volt. Folyamatos lelkesedéssel kutatta az élet értelmét, olvasott, gondolkodott és beszélt. Azon kevés tudósok egyike volt, aki képes volt közérthetően megfogalmazni a mások számára is érdekes mondandóját, amely, ma, a 21. század elején,…..
Az élet szép, csak néha nehéz elviselni az embereket. És mivel egy ember számára az élet nagy része embertársai körében zajlik (pláne, ha egy nagyvárosban él), ez bizonyos emberekben, bennem is gyakran okoz némi feszültséget, diszkomfortot, utálatot, fáradtságérzést,…..
Ha a modern demokratikus társadalmak olyanok, mint az emberi test, akkor a fájdalomnak a tüntetések felelnek meg. Olyan jelzések, amelyek kellemetlenek lehetnek, elharapózhatnak, egyébként pedig valami mélyebb problémára, bajra hívják fel a figyelmet, amellyel törődni kell, meg kell…..
Van hangom. Muszájka története 2014.12.01 13:17:26
Kevés szó esik a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú szavakról, pedig rengetegen vannak. Senki sem törődik velük általában, senki sem tesz értük semmit, pedig nekik is vannak érzéseik. Vagy nincsenek. Ma muszájkáról lesz szó. Muszájkának születése óta egy vágya van, hogy…..
Van egy érdekes ellentmondás. Ez máris nem igaz, mert több érdekes ellentmondás van. Igen ám, de ez az élet értelméről való gondolkodással kapcsolatos. Nah, így mindjárt más, ugye? Az ellentmondásnak két oldala van. Az egyik, hogy (1) sokan azért nem gondolkodnak az életük…..
Épp José Ortega y Gassetnek A tömegek lázadása című klasszikusát olvasom, abban van lábjegyzet formájában az alábbi idézet, amely azonban lábjegyzetsége ellenére talán éppen arról szól, amit én már korábban, több bejegyzésben is leírtam az emberek életfelfogásáról.…..
Van hangom. Drink, Fight, Fuck 2014.10.27 14:19:51
A minap az egyik balkáni országban jártam, ott láttam ezt. Szerintem kifejező.  Sok ország jellemezhető e három szó valamelyikével, vagy ezek kombinációival, nemdebár? ..
Van egy érdekes tulajdonsága (szokása, hajlama, stb.) az embereknek: szeretik keresni "az Igazságot". Nagy ível. Szentül szeretik hinni, hogy létezik, megtalálható, megismerhető. Egy ügy kapcsán például várnak arra, hogy "majd kiderül az igazság". Két ember közötti vita esetén…..
Van hangom. Rád vagyok gondolva 2014.09.15 15:00:09
Rád vagyok gondolva   Rád vagyok gondolva Etel, Időnként mindig, ahogy nevetel. Véres szavak csilingelnek ahogyan szádró'Hiába: a te kerítésed sincsen kolbászbó'. Rád vagyok gondolva most is éppen,Mostmeg nem. Ja, de! Mégsem. Látod Etel, a mi kapcsolatunk mindig ilyen vót:…..
Van hangom. Az élet értelme 2014.09.02 17:21:53
Mi értelme a földi életnek? Mi értelme Orbán Viktornak és mi értelme Simicska Lajosnak? Mi értelme Gyurcsány Ferencnek, mi értelme a pápának, és mi értelme a gazdagságnak? Mi értelme a politikai vitáknak? Mi értelme a hatalomnak? Mi értelme tehát az életnek? Ez az egyszerű…..
- 550 lesz – mondta az asszír kasszírnő, akinek keblei eltakarták azt a panorámát, ami a szemétől a pénztárgép felé nyílt volna. Öregecskedő volt már ugyan, látszott rajta, hogy 32 évvel múlt már 16, de valamiért még mindig megnézték a férfiak. Meg a nők. - Csak 550? –…..
 Igaza lehetett Ronald Inglehartnak, amikor megfogalmazta azt a gondolatát, hogy az elvontabb értékekért való társadalmi küzdésnek az anyagi jólét egy minimumszintjének elérése lehet egyik feltétele.  Ez a koncepció alapvetően arra vonatkozott, hogy a II. világháború…..
Van hangom. 2013.12.31 13:47:00
Az őszinteség alapfeltétel, mindennek a legalapvetőbb alapvetése, minden ezzel kezdődik, enélkül nem lehet tartós és megbízható emberi kapcsolatot kialakítani. Mióta erre rájöttem, azóta törekszem rá, hogy mindig őszinte legyek, amikor csak lehet és másoktól is elvárom az én…..