Regisztráció Blogot indítok
Adatok
extra-introvertált

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínos, gyanús és rendkívül kanyargós az út, ami a 2012-es EB-re vezet, még mindig újranyílnak az ukrán-polák tandem versenyképességével kapcsolatos dossziék, miközben már a 2016-os rendezés van terítéken. Az utóbbi tíz évben oly divatos közösködést egyszemélyes…..
extra-introvertált 2010.05.28 12:09:31
@giacinto: Nem holnap, ma.

@fecó, a barca rajongó: Valszeg azért, mert a spanyolok a portugálokkal közösen jelentkeztek a 2018-as és 2022-es vébé valamelyikének rendezésére. Ezekről egyébként decemberben dönt a FIFA.

en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup
Anti-MLM Beépülés 2007.08.29 17:01:00
Sokan kritizáltak azért, hogy én ugye nem tudok semmit, nem voltam soha MLM-ben. Mit akarok én itt a véleményemmel.Ennek most vége. Gyorsan felhívtam egy régi ex-mlm ismerőst, hogy szervezzen össze nekem egy MLM-es kezdeti agymosást, furcsán nézett rám, hiszen már ő is utálja, és…..
extra-introvertált 2009.11.24 11:15:46
@maxsteel88_FLP: Haha, vicces és tipikus az MLM-rendszernél az ellenőrizhetetlen információkkal való dobálózás.

A Nobel-díj (rövid o-val) jelölési procedúráját 50 évre titkosítják, így mivel a közgazdaságtudományi Nobel-emlékdíjat 1969 óta adják ki, nem lehet tudni, hogy kit jelöltek, csak a nyertesek neve ismert.

Természetesen Rex Maughan (en.wikipedia.org/wiki/Rex_Maughan) nem nyert közgazdaságtudományi Nobel-díjat, elismerései kimerülnek az egyeteme alumni-mozgalmának díjával (naná, kell a pénz), illetve a saját szektája (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) által fenntartott egyetem (Brigham Young University) katedrájával. Milyen meglepő.

A közgazdaságtudományi Nobel-díjra jelölés már csak azért is kérdéses, mert a jó Rex egyszerűen nem ebben a szakmában működik. Igaz, hogy Magyarországon egy egyetemen tanítják, de a közgazdaságtudomány (economics), és az üzleti tudomány (business) egymástól eléggé jól elkülöníthető tudományok, más a céljuk.

Üzleti modellért még nem adtak közgazdaságtudományi Nobel-díjat (ellenben Nobel-békedíjat már igen: 2006-ban kapta a bangladesi Muhammad Yunus a "szegények bankjáért"), másrészt ez egy tudományos díj, és lehet Rexünk kiváló üzletember, de tudósnak a legvégsőbb esetben sem nevezném (nincsenek kutatásai, mértékadó publikációi, tudományos eredményei meg végképp nincsenek.)

Emellett magát az érvelést sem értem (illetve persze, hogy értem: vakítani kell a parasztot), ugyanis az, hogy valaki Nobel-díjas, nem garancia az üzleti sikerre (épp az előbb leírtak miatt, ez egy másik tudomány). Jó példa erre az 1997-es díjazott, Myron Scholes, a Black-Scholes féle opcióárazási modell egyik atyja, aki aztán hatalmasat bukott a pénzügyi piacokon (en.wikipedia.org/wiki/Myron_Scholes#Investment_activity).

Ellenőrizhető információkat!

Forrás még: nobelprize.org/nobel_prizes/economics/
Abban sokan egyetértünk, hogy az MLM cégeknél az alaptét a pénzed.De lehet, hogy van pár fontos(abb?) dolog is mint a pénz.És ez a barátság, emberi kapcsolatok és a meghittség.Akinek van negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjon.urstupidTönkrement kapcsolatok Létezik egy…..
extra-introvertált 2009.11.07 00:47:41
@elnino: Emellett a hozzászólás mellett nehezen tudnék elmenni.

"Nem csak Magyarországot érinti ez a dolog, világméretű jelenségről van szó (mondhatjuk ezt, de nyilvánvalóan le kell belőle érteni a Malawi típusú országokat, ahol élő munkaerő és ennek következtében gazdaság hiányában a gazdasági válság fogalma értelmezhetetlen)."

Tehát akkor Malawiban nincs élő munkaerő (gondolom ezalatt az élő munkát érted, mint fogalmat). Egy olyan országban, ahol a szolgáltatások és a mezőgazdaság a GDP 82%-át teszik ki? Azt, hogy nincs gazdaság, egyszerűen nem tudom értelmezni, de hogy a gazdasági válság fogalma értelmezhetetlen lenne egy olyan országban, amely a költségvetésének a felét külföldi segélyekből finanszírozza?

Légyszíves legközelebb nézz körül, mielőtt leírsz valamit. Itt biztos találsz magadnak olvasnivalót Malawi gazdaságáról:

www.dmoz.org/Regional/Africa/Malawi/Business_and_Economy/Economic_Development/

De nem csak ezzel van probléma: miből vontad le azt a következtetést, hogy "ez a vállalkozás forma, mint a legtöbb gazdasági folyamat egy meghatározott karakterisztikájú fejlődési ütemet követ és elérkezett az áttörési szakaszba. A következő tíz évben meg fogja duplázni forgalmát."

Leírsz két adatot: ...(az)"MLM üzletnek 64 millió aktív üzletépítő tajga van világszerte és eddig 120 milliárd dollár forgalmat bonyolított." Ebből semmilyen dinamikára nem lehet következtetni, nemhogy "meghatározott karakterisztikájú fejlődési ütem"-re. Ahhoz ugyanazt az adatot legalább két időpontban össze kellene hasonlítani. Mondjuk az MLM üzlet forgalma 1998 és 2008 között duplájára nőtt, amit egyrészt kétlek (bár erre meglepő módon nem nagyon lehet adatot találni...), másrészt még ez is kevés lenne ahhoz, hogy prognosztizáljunk, és olyan bátor kijelentéseket tegyünk, hogy: "A következő tíz évben meg fogja duplázni forgalmát". Emellett kicsit sem elhanyagolható tényező, hogy ebből a forgalomból hány százalékot tesz ki a hálózaton belüli eladás.

Szóval ez a szöveg szakmainak tűnő, cukormázzal meglocsolt RIZSA. Hogy személyeskedjek kicsit: el tudom képzelni, ahogy ez elő van adva a csillogó szemű hallgatóságnak a "tréningeken".

Kedves elnino!

Nem tudom, van-e gazdasági végzettséged, viszont a hozzászólásodból az derül ki, hogy ennek a szakmának a módszertanát nem tudod (nem akarod?) alkalmazni, legalábbis a fenti szöveged ezer sebből vérzik.

Sok sikert kívánok a hálózatépítő munkádhoz, hozzászólásodból úgy tűnik, ehhez értesz, viszont közgazdászként ekkora blődségek és mellébeszélések mellett nem mehettem el.
extra-introvertált 2009.11.07 00:59:42
Ha akartok tudományos igényességgel megírt cikket olvasni az MLM-ről, akkor ajánlom ezt:

epa.oszk.hu/00000/00005/00012/tars4.html

Az amwayről írta még 1996!-ban négy Közgázos hallgató TDK-dolgozatnak, a szociológia és a kulturális antropológia módszertanát használták a kutatásban. Meg is nyerték a szekciójukat, a dolgozat egyik szerzője, Kemény Vagyim egyébként most a Közgáz Társadalomelméleti Kollégiumának igazgatója.
Egész szórakoztató olvasmány, csak néhány példa:

"Az amwayeseknek saját médiájuk van - ezt pozitív médiának nevezhetnénk az ő szavaikkal. Ebben a médiában, noha - többnyire - magyar szavakat használnak, nincs helye olyan szavaknak vagy mondatoknak, amelyek rossz érzéseket, negatív töltetű gondolatokat közvetíthetnek. Úgy gondolják, hogy ezzel "kivághatják" a kellemetlen részeket az életükből, és ebben mélyen hisznek. Ha gonoszkodni szeretnénk, azt mondhatnánk, ez majdnem az orwelli újbeszél, de ne felejtsük el, hogy ezt használói saját "boldogságuk" - ez az ő kifejezésük, ez nagyon fontos érték számukra - érdekében teszik. Ennek a médiának a legfőbb hordozói a pozitív irodalom (könyvek gyűjteménye), a pozitív sajtó (az AMAGRAM magazin), a pozitív homepage-ek az Interneten, valamint a pozitív kazetták gyűjteménye, amelyeken vezetőik beszélnek, hivatalosan csak aktív tagok részére, de láthatólag testreszabottan a potenciális jelöltek is belehallgatnak ezekbe."

És még elnino eszmefuttatásához:

"Gy. például meglehetősen nagy ellenszenvvel, illetve lekezeléssel találkozik munkahelyén, az iskolában. Ezt azzal a hitével oldja fel, hogy ha ő is szorgalmasan dolgozik a következő években, tíz-húsz év múlva, amikor a világ kiskereskedelme szinte kizárólag többszintű marketing-rendszerben fog zajlani, majd utólag elismerik a tudását, teljesítményeit, előrelátását; addig igyekszik kizárni a külvilág elutasítását és minél többet hallgatni a kazettákat, előadásokat, vagyis a belülről irányított emberhez hasonlóan olyan kulturális médiumokat, amelyekben megerősítést és visszavonulási lehetőséget talál."

Hát igen,már 13 éve is úgy tűnt, hogy tíz-húsz év múlva csak ez lesz a tuti. Valamiben hinni kell.