Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erdélyi Ágoston

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az első parancsolat, melyet a Biblia megfogalmaz az emberiség számára, a szaporodás direktívája: „Megáldotta őket Isten és mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet.”1 Isten rendelete tehát a gyermekvállalás fontosságáról alapvető, a Noé féle özönvíz által…..
Erdélyi Ágoston 2020.06.23 10:59:33
A tudományban való kételkedés lassan popkulturális mémmé válik, ami akár szervezett és gyűlölködő ellenállás formájában is megmutatkozhat. Ennek egyik gyökere, hogy a tudományokból leszűrhető világkép valójában idegen tőlünk. Evolúciónk olyan agyat hozott létre, amely alapértelmezésben…..
Erdélyi Ágoston 2016.09.21 02:02:27
@verkli: Ez a könyvére még igaz lehet, de az álláspontjára ma már egyáltalán nem. Ő maga is egyetért abban, hogy isten nemhogy nem létezik, de lényegében minden oldalról belátható, hogy nem létezik, minden erre utal. Ahogy én látom, részletesen: www.youtube.com/watch?v=B744VGP6BUg
Erdélyi Ágoston 2016.09.21 02:02:43
Erdélyi Ágoston 2016.09.21 02:02:49
Azt kell mondjam,  a jelenlegi, német megszállásra emlékező emlékmű körüli huzavona nem újdonság; hazánkban az emlékművekkel rendszeresen "baj van". No persze nem arról van szó, hogy más országban ne fordulnának elő véleménykülönbségek, esetleg botrányok emlékművekkel,…..
Két nappal a választás előtt Bajnai Gordon kreatív stábja észbe kapott, vagy csak iszonyatosan beszívott, és elkezdtek tolni egy formabontó kampányt az eddig sótlannak ismert fasziról. Elég viccesek a képek, amik a Jobbik mutogatós kampányát figurázzák ki, biztos nem vidámak…..
Már csak egy nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi…..
Egyszeregy András és a haverok 2014.04.05 16:14:35
Schiffer András négy évvel ezelőtti felbukkanása óta a magyar politikai élet egyik legellentmondásosabb alakja. Vastagon benne van abban, hogy az LMP egy szimpatikus - már akinek - kis ellenzéki zöldpártból egy utálatos, nagyképű akarnok-erő lett, akik a saját önfejűségük miatt…..
A „baloldalon” egyetértés látszik körvonalazódni azt illetően, hogy a 2014-es országgyűlési választás tétje jelentős, a fő kérdés nem más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz hatalomban marad-e még – legalább – négy évig, avagy leváltatik. E fő kérdés…..
„Ebben az erőket nem egyesítő, hanem azok szétforgácsolására építő, ezért önmagát felélő rendszerben idővel az átmenetileg kedvezményezettekre is lecsúszás vár.” Panaszkodnak a pedagógusok megtörésére, függőségben tartására, az iskolák maradék…..
Orosz lapok szivárogtatták ki, hogy a magyar és az orosz kormány – Magyarországon legalábbis – teljes hírzárlat mellett aláírta a 10 milliárd Euróra rúgó szerződést, melynek keretében hazánk azért vesz fel hitelt Oroszországtól, hogy megkezdődhessen a paksi atomerőmű…..
Három nap múlva választhatunk. Dönthetünk arról, hogy bizalmat szavazunk-e a következő négy évre is a regnáló hatalomnak, vagy nemet mondunk a kiszolgáltatottságra, a szegénységre, a leszakadásra és az intézményesített korrupcióra. Egyre többen fordulnak hozzám, hogy a…..
Baj van! Nem találom a külön erre az alkalomra beszerzett verseskötetet a Motorvonatoxületése c. nagyívű költeménnyel. Elkallódott vhol... Ha jövő hétig se találom meg, könnyen baloldali borzalmak nélkül maradhattok. Ezen a héten azonban még semmi baj, afféle önbuzdítóul…..
Ezekben a percekben adja át Orbán és Tarlós az ország eddigi elkúrtabb beruházását. A 4-es metró messze túlszárnyalja a "Kőröshegyi völgyhíd" vagy az "autópálya-alagutak a búzamező alatt" típusú elkúrásokat. A metró építése egyidős a bloggal, amit ugye 2007-ben…..
Így 10 nappal a választás előtt a Tv2 Tények is magasabbra fokozatra kapcsolt, fontos az emberek hiteles tájékoztatása, pörög kampány, ütköznek az érvek ...A keddi adásban láttam ezt a mesterművet, igazából ezután tényleg nem érdemes itthon a híradós műfajban dolgozni, mert…..
Az állam nemrégiben átvállalta valamennyi önkormányzat teljes adósságát, nagyjából 1200 milliárd forint értékben, a fideszes politikusok pedig ezzel kampányolva járják az országot, és a döntésről, az adósság "eltűnéséről" bizonyságlevelet adnak át az…..
Üzenőfüzet Mordor 2014.03.30 10:53:40
és szinte hallom:  ..
A választási kampány finisében nem kapott akkora figyelmet (maximum az ellenzéki sajtó számolt be róla), hogy egy újabb NAV-os alkalmazott  állt elő azzal a szándékkal, hogy borítsa az asztalt. Vancsura István szerint, aki a 2013. január 1-ével megszüntetett Kiemelt Ügyek…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de én a barátságot az egyik legfontosabb emberi értéknek tekintem. Nehéz barátokat szerezni, hiszen egyrészről el kell fogadtassam magam a másik által és bennem is ki kell alakuljon egy érzelmi alap, ami mentén az adott személy többé, fontosabbá válik…..
Jobbegyenes Köszönjük Demszky! 2014.03.31 11:43:06
Boldog hétvége van Budapest mögött. Végre átadták vadonatúj metrónkat, amelyen három napon át ingyen utazhattunk, bámészkodhattunk, szelfizhettünk és randizhattunk. Volt bőséggel politikus mosoly, nemzeti színű szalag, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.Mondják odafent,…..
Elkészült a 4-es metró és hazakerült a családi ezüst, de ez a hét sem telhet el anélkül, hogy megemlékeznénk az adóhatóságról. Fotó: innen. Még nem késő feliratkozni az Átlátszó napi e-mail hírlevelére, a Napi Mutyimondóra, akkor már reggel olvashatod az…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Török Gábor:…..
Talán elhibázott döntés volt megdobálni Orbán Viktort Erdélyben, a gerillaakciót végrehajtó fiatalok nem tudhatták, mire készülnek megint. Pedig ha mögé néznek annak a felvetésnek, amit az Országos Választási Iroda elnöke mondott, gyönyörű lehetőségek villannak ám fel.…..
Erdélyi Ágoston 2014.03.30 19:20:53
2014. március 7. 1990 óta minden évben egyre nagyobb lett a szegénység. Hogy miért? Mert az eddig kormányzó pártok sorra ugyanazokat a hibákat követték el a gazdaságpolitikában, függőségbe és kiszolgáltatottságba taszítva az országot! A kilábaláshoz gyökeres fordulatra van…..
Erdélyi Ágoston 2014.03.30 19:19:31
A stratégia és a taktika kérdése nagyon fontos terület a vezetők számára. Aki felelős egy cégért, egy társadalmi misszióért az a sokszor a teljes embercsoport életét befolyásolja döntéseivel. Az ország vezetői esetében a lakosság széles rétegei érzik meg, ha a vezeőink…..
Erdélyi Ágoston 2014.03.30 19:18:45
Proszektúra Hány az ország 2014.03.30 16:59:16
Elnézést, hogy lemaradt a címből a kérdőjel. Ugyanis valójában ez egy kérdés akart lenni, nem állítás. Egy kérdés, amire a helyes válasz pedig természetesen csak az lehet, hogy: Egy az ország. Egy ilyen feliratú (plusz a választás időpontjának feltüntetésével ellátott)…..
Erdélyi Ágoston 2014.03.30 19:17:39
Az alábbi képek remekül összefoglalják, mi is a baj a magyar közélettel. Míg a fiatalok apolitikussá válnak, addig százezerszámra vonulnak fel a rezsijüket, vagy épp a nyugdíjukat féltő idősek. A kádári kisember végre igazán nagynak érezheti magát. Békemenet, vagy…..
Erdélyi Ágoston 2014.03.30 19:16:54