Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kmate1357

13 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetileg egy hozzászólásként indult, de gondoltam megér egy önálló blogposztot, már csak a terjedelme miatt is...
Szerintem banán Önfényezés Vol2 2018.04.19 02:38:53
Amikor megnyered a kommentháborút a fideszesek ellen szimplán higgadt tényközlésekkel...
Szerintem banán Önfényezés Vol1 2018.04.18 20:15:31
“Did you know? There are almost no migrants coming anymore. Fidesz still keeps scaring people with them” - a sticker showing official police stats, put on an anti-migrant propaganda billboard. #realitycheck #Hungary #hungaryelections pic.twitter.com/MuwBM5Stkp — Blanka Zöldi (@BZoldi) 2018. április…..
Avagy hogyan bontotta le a Fidesz a demokratikus intézményeket lépésről lépésre, hogyan lett oda a szabadság a sajtó nagy részénél, és hogyan jutottunk el oda hogy Putyin már akkor látogat Budapestre amikor akar...
Gazdaságokat romba döntő gonosz spekuláns? A világot jobbá tevő adakozó milliárdos? Magyarország ellensége? Egy szabadkőműves? Egy náci? Maga a sátán? Mindegyik? Vagy egyik se? Végig megyünk az összes körülötte keringő történeten. Spoiler: tényleg van egy fajta Soros-terv, csak éppen teljesen másról…..
Soros bérencek? Embercsempészek? Politizálnak? Beleszólnak a belügyekbe?..
kmate1357 2017.11.24 00:42:25
@Jakab.gipsz: Vagyis mégis atesita, ezt a részt benéztem.
kmate1357 2017.11.24 12:34:45
@s: Egy közel 100 évvel ezelőtti állapothoz ne hasonlítsuk már a mai világot. Azóta teljesen átalakult a világ ideológiailag, gazdaságilag, úgy alapjáraton működésileg, stb. és a nemzetközi szervezetek súlya is megnőtt. Elég ha csak azt nézzük hogy USA és Oroszország se esik egymának, hanem csak háttérben sakkozgatnak, esetleg proxy háborúkat folytatnak. Ugyanígy Szaúd-Arábia és Irán, csak kicsiben.

Amúgy légyszives moderáld magad, fogd vissza a kommentjeidben a kurva anyázást meg úgy alapjáraton a személyeskedést, és inkább az intellektuális vitára törekedj. Ha meg úgy látod hogy a vitapartnered nem képes erre, akkor meg ne állj le vitázni. Ha folytatod akkor törölni fogom a kommentjeidet.
kmate1357 2017.11.23 23:59:13
@Jakab.gipsz:
"Az ideológiai alapokon állók civilszervezeteket könnyű manipulálni."
Értem mire gondolsz, hasonló gondolat fejtést utoljára Puzsér Róberttól hallottam. Egy erősen jobbos civil szervezet, annak ellenére hogy náci radikális szinten amúgy nincsen, ha az állam viszont ott van, akkor valóban elképzelhető hogy így szintén radikalizálódik, és az radikális állam eszközévé válik. Nekem ezzel az gondolat menettel csak az a bajom, hogy túlságosan túlzó, és túl hamar eljutunk a kommunizmushoz vagy a nácikhoz. A 21. században már nem fognak ilyen szélsőséges diktatúrák kialakulni (legalábbis remélem tanultunk a 20. századból, és az egész társadalom berendezkedése, valamint a nemzetközi szervek mint EU, ENSZ, stb. megakadályozzák ezt), szóval nincs szó arról hogy egyes szervezetekből a szélsőséges hatalom eszközei lesznek. A radikális szervezeteket pedig elég hamar kidobja magából mostanában a társadalom (legyen szó egy szélsőjobbos magyar gárdából, vagy egy kommunista agymenésből, vagy egy szélsőségesen vallásos vagy épp liberális szervezetről). A civil szervezetek pedig amikről itt szó van messze nem radikálisak.
Tudom van most ez a történet (konteó) ami szerint soros uralomra tör, és a civil szervezetei az eszközei. De értsük meg hogy a "Soros terv" egy kitalált dolog, ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeket:
index.hu/belfold/2017/09/28/soros-terv_nemzeti_konzultacio_kosa_lajos/
index.hu/belfold/2017/11/12/navracsics_szerint_a_kormany_egy_ujsagcikkre_huzott_fel_egy_kampanyt/

"idegen érdekeket szolgálnak"
Kifejted bővebben hogy milyen idegen érdekekre gondolsz?

"ateista zsidó-kufár"
Megmondom őszintén egy ilyen beszólás után úgy voltam először hogy nem is válaszolok, de ezt a zsidó kufár dolgot már nem először olvasom, szóval felkeltette az érdeklődésemet és utána néztem miről van is szó. Megnéztem a hírhedt BBC interjút amit Soros György állítóag le akart tiltani, meg még pár forrást. A következő a helyzet:
Zsidó családban született, és 1944-ben amikor elkezdődött itthon a fasizmus, az apja úgy döntött hogy a családot szétválasztja, és Györgyöt egy jó barátjánál rejti el, aki egy kormányhivatalnok volt. Szóval onnantól kezdve az volt az álcája hogy annak a (keresztény) kormányhivatalnoknak a fia. Ehhez az apja hamis papírokat is készített. Viszont ez a kormányhivatalnok (mint valószínűleg akkoriban sok másik is), a zsidók vagyonának elkobzásával is foglalkozott, és néha el is vitte a munkába a "gyerekét", vagyis a 14 éves Sorost. Ezt Soros nem is tagadja, viszont a szavait (mint ahogy most is) kiforgatták, és egyes helyeken már úgy van előadva a történet hogy 14 éves gyerekként segédkezett a zsidók deportálásában. Szval nem is ateaista, nem is kufár.

Amúgy az ateistákkal mi a gond? (erre nehogy válaszolj, költői kérdés, vallási vitába nem fogok belemenni)
Szerintem banán Igazi Csíki Simli 2017.06.21 14:49:03
Egy tanulásgos olvasmány. Klikk ide...
Tényleg, mi szükség lehet egy gender szakra Magyarországon? Társadalmi nemek tanulmánya mesterszak indulhat ősztől az ELTE-n, a hírt heves felháborodás fogadta a jobboldali sajtóban, többen a szak megakadályozását kérték a kormánytól.  A mesterszak tanterve sokban hasonlít arra, ami…..
Görögök is megrendezték, be is csődöltek. Ja, hogy az olimpia pont hogy segített a görög gazdaságon és anélkül még hamarabb becsődöltek volna? Tuti hogy csak rohadnának azok a stadionok? Biztos hogy jobb ötlet azt a pénzt egészségügyre költeni? Sokkal bonyolultabb ez a kérdés mint bárki hinné, és…..
Mérhetetlen hülyeségek terjengenek erről a témáról.....
kmate1357 2016.10.01 15:55:29
@Életunt Cápa: Van igazság abban amit mondasz, tágabb értelmezésben lehet hogy EU ellenes ha a te logikádat követjük. De akkor EU ellenes az összes olyan dolog is amivel a magyar piacot próbáljuk védeni (és rendre vizsgálja/elkaszálja az EU), mer ugyebár a közös piac nem minden esetben jó a lemaradottabb országoknak. Én most szűkebb értelmezésre gondoltam, konkrétan a szó szerinti ellenességről, esetleges kilépésről.
Valóban nem betelepítés, erről írtam is. De jelenleg ez irreveláns ha azt nézzük hogy itt lesznek, és ha esetleg vége lenne a szíriai konfliktusnak nem hiszem hogy elmennének.
Amúgy mindegy hogy mit telepítenek be, a lényeg hogy szerintem nem jó ha ez EU most itt társadalom mérnökösködésbe kezd, vagy ránk erőlteti a multikultit.
Igen am én is olvastam hiteles forrásokból is a fiatal férfiak arányát, de még így is rengeteg gyerekről és nőről beszélünk. Nem véletlen csúsztattam itt egy kicsit (bár amit láttam az beigazolja), valahogy ellensúlyozni kell azt a gyűlöletkeltést amit egyesek tolnak.
Egy újabb dolog amibe az ellenzék beleköthet vagy valós aggályokról beszélünk? Beépítik a Városligetet? Csökken vagy nő a zöld terület?..
kmate1357 2016.03.20 22:08:05
@nyünyüge: nem-e?? :D olvasol te újságot? használod a közösségi médiát?
Megy a cirkusz már egy éve a Paks 2 projekt körül. A híreket olvasva úgy néz ki hogy semmi értelme az egésznek. Na meg a megújuló energia stb stb... Menjünk végig az összes érven és ellenérven és tegyük tisztába a dolgokat...
Szerintem banán Itthon is... 2015.07.23 08:38:11
Miről ismered fel a magyar turistát külföldön?..