Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tunisienne Yasmine

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog az eniways.com egyesített oldalra költözik. Itt fogom gyűjteni minden írásomat, amit több témában is írok. 2015. február 1-től kezdve ott olvashatjátok a bejegyzéseket. Kattintsatok az ARAB kategóriára.   Kattints a logo-ra!   ..
Ez a bejegyzés elsősorban azoknak lesz érdekes, akiknek Tunéziai párjuk van, és itt szeretnének vele közös életet kezdeni. De érdekes lehet más nemzetiségű, szegényebb arab országból származó párral rendelkező nőknek is. Amikor összejövünk egy arab fiúval, elsősorban az…..
A wikipédiából: Az Iszlám Állam (arabul: الدولة الإسلامية ad-Dawlah al-ʾIslāmiyyah), más néven Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy dzsihádista csoport. Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden…..
Az ilyesmit nem szokás reklámozni, mindig mindennek a szép oldalát szokás (be)mutatni, de én minden furcsaságával együtt szeretem Tunéziát. Hardcore Tunéziás vagyok, ahogy egy barátnőm mondta. Ez egy érzés, ami beszippant, ha félretesszük az ítélkezést, és csak élvezzük az…..
A hazautam kalandos volt. Ha nem velem történik, el sem hiszem. Tunéziai tempóban indultunk, vagyis eleve késve. A családi Peugeot Partner már várt. Elbúcsúztam, mindenkinek megköszöntem mindent, és elindultunk 3 rokonnal, meg a párommal a reptérre. Mielőtt hazajövök, még…..
Azt mondtam, nem írok semmi személyeset, de a saját példámon keresztül szeretném bemutatni, hogy nem minden nő megvetendő, aki arab férfival kezd. Hogy előre lelőjem a poént - nekem nem kellett kifejezetten arab. Minden nő, aki arab/muszlim fiúval, férfival kezd, más-más okból…..
Igazából egyszer már leírtam, ki vagyok, mit akarok itt, de most ki is fejteném. Ez a blog nem rólam szól, így nem fogok képet kitenni, semmi személyeset leírni. Az én szememen keresztül láthatjátok, olvashatjátok, amit az arab világról, és főleg Tunéziáról megtanultam, és…..
Először elmondom az alapszabályokat. A Korán szerint minden nép, aki a monoteista (egyistenhívő), vagy "Ábrahámi" vallásokat követi, az "a könyvek népéhez" tartozik, mert a Korán "elődeiből" tanult, a Bibliából, a Talmudból, a Mishnah-ból, vagy a Tórából. A kereszténység…..
Az Aladdin c. rajzfilmben és A Múmia c. filmben látottaknak van igazságalapjuk! A régi rómaiak (kartágóiak) szokása volt elrejteni a kincseket, a területen dúló, főként fosztogató célú háborúk miatt. A kincsek őrzésére pedig állítólag szellemeket küldtek, ezzel igyekeztek…..
Azért, hogy senki ne maradjon le semmiről, érdemes követni a blog facebook oldalát. Rendszeres friss tartalmak, amik ide nem kerülnek ki.   100 új élmény Facebook oldala   Ha tetszenek a bejegyzések, ne felejtsd el a TETSZIK gombot megnyomni a végükön.    ..
Nyitott Egyetem - Pécsi Városi Televízió, [Szerk.: Kosaras Attila] 2002. október 30., 20:30-21:00 Előadó: Dr. Kéri Katalin http://kerikata.hu ..
Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, a (férfi) körülmetélésnek ma már csak higiéniai jelentősége van. A női körülmetélést egyszerűen barbárságnak tartom, és már nem, vagy csak elvétve szokás csinálni, elmaradott törzseknél.   De először a férfi…..
Először is nagyon egyszerű tény, ami segít a dolog megértésében: a muszlimok hisznek abban, hogy a testük nem az ő tulajdonuk, Istentől kapták kölcsön erre az életre, ezért vigyázniuk kell rá, és majd úgy visszaadni - lehetőség szerint - ahogyan kapták. Tisztán,…..
Ugyan nem hangzik el az ország neve, de a piros kalapokról megismerem, hogy Tunéziában játszódik a film. A francia megszállás vége felé járnak, vagyis az 50-es évek elején. Egy new-york-i  zeneszerző-írónő házaspár közös életének végét mutatja be a film, amikor már mindent…..
Van a muszlim nőknek egy fajtája, és megérdemelnek egy külön posztot. Hallottam ezt a kifejezést, de akkor még nem tudtam, mit jelent. Ám ahogy telt-múlt az idő, magam is megláttam, milyen érdekes típus a műmuszlimáké. őket is két csoportra osztanám: a született muszlimára…..
Ez a film nem arabokról, és nem is muszlimokról szól, bár a főszereplő, Amir Khan muszlim. Viszont a bollywood-i elemeivel együtt (amiket én nem szeretek) felvonultatja az érzelmek teljes skáláját. A film megnézése után tudatosul bennünk az érzés, hogy szexjelenetek, ledér…..
Nevelés és művelődés az iszlám középkori világában (Nyitott Egyetem - Pécsi Városi Televízió, [Szerk.: Kosaras Attila] 2002. október 30., 20:30-21:00) Előadó: Dr. Kéri Katalin http://kerikata.hu      Ha érdekesnek találtad, amit olvastál, lájkold a Facebook-oldalunkat…..
Nem ismerek ugyan minden fajta arab férfit, de megpróbálom leírni, akit igen.  A milliomos: Mindannyiunknak ez a típus jut először eszébe, ha arabokról van szó. Ők a pazarló olajsejkek, bankárok, nemesek, stb. Tradicionális ruhában járnak (magyaroknak: hálóing, kockás abrosz a…..
Egy barátnőm ajánlotta ezt a filmet, akinek muszlim a férje (van egy pár ilyen).   Ebben a skót filmben (Ae fond kiss / Just a kiss) egy ír zenetanárnő és egy pakisztáni muszlim származású DJ szerelméről van szó. Látszólag lehetetlennek tűnik a dolog, mert a fiú…..
Én igazán sok összeesküvés-elméletet hallottam már, egy ideig még a hobbim is volt ezek tanulmányozása. De ilyen hajmeresztő gondolatok még nálam is kiverik a biztosítékot. Van egy nem túl közeli ismerősöm, aki nem tudja, hogy a párom muszlim, és a minap úgy alakult a…..
Karamell, vagyis "Sukkar banat" ennek a libanoni filmnek a címe, amit a filmben főszerepet is vállaló Nadine Labaki rendezett. A libanoni nők titkokkal teli helyzetét boncolgatja a film.   Előzetes:       Online megnézhető ITT!   Ha érdekesnek találtad, amit olvastál,…..
Az iszlám vallás alapítója, Mohamed próféta (a muszlimok mindig mellé írják, amikor megemlítik őt, hogy blv=béke legyen vele, ami ugyanaz, mint a pbuh= peace be upon him, vagy arabul a saw= sallahu Allahi wa salam) nagyon jó üzletember, gyakorlatias és tisztelettudó férj, és…..
A tunéziai konyha általában véve egészségesebb, mint a miénk (ami nem nehéz). Viszont ők is hasonlóan csípősen esznek, vagy még csípősebben. A harissa (paprikapaszta) minden asztalon ott van, kb. mint nálunk a só és bors. Egyik nemzeti ételük a kuszkusz (durum búzából…..
Nem sokat látnak belőlünk, de ha minden nő kurva, akkor minden nyugati nőre ez duplán is igaz. Nézzük egy arab szemével. A sharmoota (ribanc) eljön 1-2 hétre nyaralni, vagy turistáskodni, ezalatt iszik, mint a kefekötő, felszedi a helyi fiúkat, sortokban, topban, bikiniben illegeti…..