Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keeroy

285 bejegyzést írt és 1129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legújabb egész estés Disney film, a Frozen (Jégvarázs) OST-jéből következik két nagyszerű darab, amiket szerettem volna egy kicsivel hamarabb közreadni, de egész egyszerűen képtelen voltam abbahagyni a hallgatásukat. A Love is an Open Door Kristen Bell and Santino…..
Rettenetesen nagy kihagyás után újra jelentkezik a Music Blog. A kihagyásra mentségül szolgáljon, hogy egy új Walt Disney film elkészítésében kellett segédkezni. Időközben óriási mennyiségű zenehallgatásra került sor, így még felsorolni is nehéz volna, mi minden vár a…..
Valószínűleg nagyon sokan lehetünk, akik már rettenetesen várjuk a szeptember 24-én megjelenő új Dream Theater lemezt, így szerencsénkre a zenekar tagjai is úgy döntöttek, hogy nem szükséges annyit szenvednünk, így a The Enemy Inside című dalt idő előtt ingyenesen elérhetővé…..
Lassan 5 éve, hogy semmit nem hallottam Raul Midón munkásságáról, így a napokban elővettem a legutolsó, Synthesis címmel megjelent nagylemezét. Még a legjobb albumokat végighallgatva is szinte mindig találni egy-egy kevésbé sikerült darabot, így a Synthesist hallgatva…..
Nem kevesebb, mint 8 év hallgatás után újra előkerült a Boards of Canada egy új nagylemezzel. A hosszú évek során különböző összeesküvés-elméletek ütötték fel a fejüket, miszerint a lemez már régen készen van, és már régesrég elérhető, csupán el van…..
Music Blog Al Jarreau - Your Song 2013.05.28 21:31:09
A legutóbbi egy hónap a Music Blog berkein belül szinte csakis és kizárólag a sokszoros Grammy-díj győztes Al Jarreau hallgatásával telt el. Nyugodtan el lehetne mondani, hogy fantasztikusan jó énekes, de sok fantasztikusan jó énekes van, aki ellenben nem nyert három…..
Az 1998-ban megjelent Teardrop című dalt legtöbben a 6 évvel később kezdődő House MD. sorozat főcímdalaként ismerték meg, a mai napon pedig ennek a feldolgozásait, interpretációit hallgatjuk meg - egyet zongorán, egyet gitáron, illetve egy akusztikus duó verzió is helyet kapott.…..
     Az Elnök aláírta a törvényt, mely a kormánypárt szerint orvosolta a nép és az ország fájdalmát. Minden tökéletesen megfelelt a jogállami előírásoknak. Kétharmados többséggel, négy évre felhatalmazták a kormányt, hogy törvényeket hozzon. Ettől kezdve, a…..
Még egy kisebb adag Igor Presnyakov pár klasszikussal. Mehet, ugye? ..
Music Blog Igor Presnyakov gigapack 2013.03.16 17:20:05
Egyszerűen képtelenség abbahagyni ezeket a fantasztikus feldolgozásokat, ezért egy hatalmas csomagot állítottam össze belőlük. A Waka-Waka című dalból úgy süt az életöröm, hogy százszor is meg lehetne hallgatni egymás után, a Sweet Child O' Mine-ban ugyanúgy megvan az…..
Music Blog Guthrie Govan - Waves 2013.03.15 22:16:22
Az englishman gitárfenomén, Guthrie Govan munkássága a figyelmesebb olvasók számára már reményeim szerint ismerősen cseng. Akik számára azonban nem, azok a fenti linken szereplő improvizációk meghallgatásával orvosolhatják ezt a komolynak mondható jellemhibát. Úgy tűnik, az…..
A Műegyetem egyik mérnöki szakának elvégzése után zenei pályára lépett Gryllus Vilmos egyik dalával fogunk foglalkozni. A több, mint egy apró fordulatot vett Kossuth-díjas művészt már évtizedek óta gyermekdalairól ismerhetjük meg, legjobb emlékeim szerint a mindünk…..
Fantasztikusan jó ritmikával előadott Michael Jackson slágerek gitáron a bohókás hollandiában élő orosz származású YouTube-hős, Igor Presnyakov stílusában. Kalandos kedvűek számára van Gangnam Style is, ami simán van olyan jó, mint Sungha Jung verziója. Elsőrangú…..
Music Blog Journey OST 2013.02.27 23:16:55
Érdekes pillanat érkezett el nemrég, ugyanis a Grammy-díj 54 éves történelme során első ízben fordult elő, hogy egy játék zenéjét jelöljék a rangos díjra. A Journey című játékban egy egyszerű, névtelen karaktert kísérhetünk végig életútján - sajnos eddig még nem volt…..
Költözés, de leginkább külföldre való költözés esetén könnyebben elkapja az embert a nosztalgiázás. Ezúttal egy nagyon régi játék, a Donkey Kong Country zenéjébe hallgathatunk bele, amelyhez sokunknak nagyon sok kellemes gyerekkori élménye fűződik. Noha magam éppen a…..
Már korábban ámuldoztunk, hogy Nobuo Uematsu milyen kiakasztóan jó, és milyen óriási mennyiségű klasszikus zenei anyagot állított elő a Final Fantasy című játéksorozathoz. A Those Who Fight még nem szerepelt, ami egy óriási technikai tudást igénylő darab, jelen…..
Music Blog Lowland - Flaming June 2012.12.27 14:53:41
Nemrégiben ezt a gyönyörű klasszikus kompozíciót hallgattam, méghozzá meglehetősen sokadjára, amikor kiderült, hogy az album, amiről származik, nem véletlenül a Classical Trancelations névre hallgat: az alkotó, Petri Alanko fogta néhány főleg trance sláger…..
Music Blog Karácsonyi zeneadag 2012.12.24 11:16:10
Ismét eljött ez a szép nap az év végén, ahol a rohangászást és a bevásárlási őrületet a családozás és a bejglitől dagadó gyomorral való pihegés váltja fel. A szokásos karácsonyi George Michael adag helyett most bepróbáljuk Spike Jonest, aki arról panaszkodik, hogy…..
Tehát akkor a Nirvana zenekar még életben levő tagjai összeállnak néhány koncert erejéig, Dave Grohl is vagy 20 év után visszaül a dobok mögé, és keresnek maguknak egy új, ideiglenes énekest. Ez az énekes pedig nem más, mint Paul McCartney. Ez a választás nagyjából azzal lehet…..
Egyszerűen elképesztő, hogy ezek az öregemberek már 50 éve itt vannak, és még mindig van mit mondaniuk. Ezt megünnepelendő kiadtak egy új  Rolling Stones nagylemezt GRRR! címmel, három korongon. Azért rögtön annyira megörülni nem kell, tekintve hogy összesen két…..
Tovább folytatjuk a melegítést Marcus Millerrel. Ebben az előadásban két másik basszusgitáros legenda, Stanley Clarke és Victor Wooten is a segítségére siet, így a három bolond ember együtt gyűri a híres Michael Jackson slágert. A biztonság kedvéért utána másodiknak zongorán…..
Music Blog Marcus Miller - Juju 2012.11.07 19:32:49
Rég szerepelt hasábjainkon Marcus Miller, akinek "időközben" két új lemeze is megjelent, melyek eddig elkerülték a figyelmemet. Jelenleg még bejáratás alatt vannak, addig pedig az eddigi anyagokkal lehet melegíteni. Az első előadásban, melynek címe a YouTube, illetve a közhidelem…..
  A Walt Disney Pictures filmstúdió keze alatt 1998-ban megjelent és méltán híressé vált Mulan magyar verziójú filmzenéje egészen kiemelkedően sikerült. A dalszövegek fordításai annyira tökéletesek, mintha csak magyar nyelven írták volna őket: rímek teljesen passzolnak,…..
Music Blog Vasárnapi gyűjtemény 2012.10.28 19:51:55
Rengeteg kiváló anyagot hallgattam végig a napokban, melyekből mindegyiknek nem szentelnék külön-külön posztot, de mindenképpen szeretném mindüket megmutatni nektek. Rendhagyó poszt következik, melyben a Martian a chilloutos, nyári vízparti estés hangulata, a Cascada pedig…..
A mai darabunk a már majd száz éve elhunyt Vittorio Monti olasz zeneszerző egyik csárdás műve lesz, melynek autenticitásáról Illényi Katica magyar hegedűművész, illetve Fekete-Kovács Kornél trombitás gondoskodnak egy elsőrangú előadás keretei között. ..