Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaksi Kapitány

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klasszikus zsák a foltját eset. A hatalmas önérzet és a szabadjára engedett tesztoszteron pusztító mélységi fúróján jutnak főszereplőink pár óra alatt olyan szintre, aminek még csak a közelébe sem lenne szabad soha, senkinek leereszkednie sem cégként, sem ügyfélként, sem egyáltalán emberként.…..
Kaksi Kapitány 2017.11.19 17:13:58
Ebben az évben engem ért a megtiszteltetés, hogy elvihettem az autónkat a szokásos tél eleji kerékcserére. Hiába voltam az elmúlt 4 évben autótulajdonos, és volt a férjemnek is egy autója, valahogy sosem én mentem a szakemberhez velük. Igaz, egyszer jelen voltam, de akkor is egy férfi családtaggal,…..
Egy gyalogosból lett filmrendező visszaemlékezése Ha már belekezdtem Oliver Stone Vietnam-trilógiájának bemutatásába, gondoltam, érdemes lenne megszólaltatni őt is, az önkéntest, a gyalogoskatonát. Ahogy már említettem, 1946-ban született, jómódú, konzervatív családban. Íróként kezdte, majd…..
Kaksi Kapitány 2017.06.29 08:10:16
Félmillió Ft-os vízdíj törlesztése után kicsit fellélegezhetne a Barcson élő Kistaj Éva, mert legalább megszűnne a végrehajtói nyomás, ami a család tragédiájára pluszban nehezedik. 3 éve ápolja éberkómás lányát, ami önmagában is borzasztó nagy teher, emellett még retteg attól is, hogy utcára teszik…..
Az addig oké, hogy vannak szabályok a repülőtársaságoknál a csomagfeladásra, de ez a sztori azért több sebből is vérzik, ha túltekintünk az alapproblémán, mármint, hogy nagyobb volt a csomag, nem engedték fel kézipoggyászként gépre. Kedves Blog! Tekintettel az oldal témakörére egy negatív…..
Kaksi Kapitány 2017.06.22 10:49:18
@onlajnok: Kezdjük talán a hírhedt ferihegyi magyarkarámmal, vagy az Európában egyedülálló bevagonírozással.

Vagy például hogy edésanyám sírógörcsöt kapott mert egy vadtulok (wizzair) minősíthetetlen hangnemben kipakoltatta vele a bőröndjét 1 azaz 1kg túlsúly miatt!

Pontosan erről beszéltem, hogy szerintem megéri az az extra pár ezer forint hogy kényelmesen kapuról kultúr emberek által kiszolgálva utazhass. Biztos vagyok benne hogy egy BA, KLM megköszönte volna az alkalmazott közreműködését a fenti eset után (term ha tleg úgy történt ahogy le van írva)
Kaksi Kapitány 2017.06.22 11:01:21
@onlajnok: Valamit valamiért. Az elmúlt időszakban gyakran repültem nyugat európai országok között olykor fapadossal is, és az élmény összehasonlíthatatlan Feriheggyel.

KLM-el például soha senki nem kezdett el kalodázni a kézipoggyásszal pedig nem egyszer méretes hátizsákkal repültem. A nagy légitársaságok szerintem nem a lehúzásból élnek meg mint a fapadosok.

A mérlegelésről meg annyit hogy volt ismerősöm aki festékkeveréshez használt mérleggel mérte le a csomagot és a reptéren 1kg os eltérés volt (vajh melyik irányba)

Mivel nem voltam ott igy nem tudhatom hogy az eset megtörtént e vagy sem
Kaksi Kapitány 2017.06.22 11:12:37
@onlajnok: Persze nagyszerű dolog tényleg hogy olcsón lehet repülni nem úgy mint százezrekért mint régen, de abban megegyezhetünk hogy Ferihegyről utazni fapadossal egy tor-túra.

Wizzair-ről meg annyit hogy parasztságban és lehúzásban már rég átvette a stafétabotot a Ryanair-től...
Legutóbbi tekergésünk során ismét betértünk a volt Sármelléki repülőtérre. Korábban, talán két éve már jártunk itt, s már akkor megfogott a hely hangulata. A volt  katonai repülőtér területén alakítottak ki egy nemzetközi repülőteret, főként az idegenforgalmi látogatók részére. A Balaton és a közeli…..
Kaksi Kapitány 2017.04.11 08:13:23
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Kedves Munkahelyi Terror blog szerkesztőség! Néhány sorban szeretném méltatni a magyarországi munkahelyzetet, ha érdekesnek találják, tegyék közzé a blogon (név és cím nélkül). Előre is köszönöm a figyelmet! Az általam…..
Kaksi Kapitány 2017.03.13 18:48:49
@Sörömpőőr: De attól még nem kell kivetkőznöd emberi mivoltodból és nyilvánosan acsarkodni.

Hiszen ha nem tetszik el lehet menni ebből a jobban teljesítő országból...
Kaksi Kapitány 2017.03.13 23:12:42
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
Akkor derül ki, mitől fapados a fapados, amikor valami gebasz van - írtuk már párszor, most itt az újabb bizonyíték. Sztrájk miatt hagyott feladott csomagokat a Wizz Air Barcelonában, aztán pont magasan tett rá, mikor jutnak el a poggyászok a tulajdonosaikhoz. Egy hétig tartott a hazahozatal, közben…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt oldal!   Elnézést, de telefonról írok. Egy esetben kérném segítségüket. Egy szomszédi hangos szóváltás után, melynek három szereplőjéből az egyik én volnék, az érintett hölgy és párja kórházi dolgozóként…..
Te is minden nyaralás előtt megharcolsz a bőröndökkel, hogy beférjen a család összes cucca, de ne kelljen az extra csomagokért pluszdíjat fizetned a repülőn? Ne aggódj, nem vagy egyedül. Az alábbi trükkel azonban szinte minden ruhát és egyéb apróságot, példul a kozmetikumokat,…..
Kaksi Kapitány 2016.05.29 21:14:56
30 évvel ezelőtt, 1986. április 26-án történt az atomenergia békés célú alkalmazásának legsúlyosabb balesete az egykori Szovjetunió (a mai Ukrajna) területén, a csernobili atomerőműben. A balesetnek nagyon jelentős hatása volt a nukleáris energetikára, mind a technológiát, mind a szabályozást, mind…..
Kaksi Kapitány 2016.04.27 00:48:12
Kaksi Kapitány 2016.04.27 00:48:12
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
Ha 90-es évek, akkor Nickelodeon - legalábbis nálam. Mivel az évtized elején születtem, túl fiatal voltam a téka-kultúrához, moziba pedig bár gyakran eljutottam, csak az életkoromnak megfelelő filmeket nézhettem meg. Habár egyszer bekeveredtem a Csillagközi invázió feliratos változatára, amiből…..
Kaksi Kapitány 2016.04.13 08:53:29
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Az informatikai projektek sajnos sokszor igen kemény, embert próbáló körülmények között zajlanak. A külső szemlélő számára sokszor érthetetlen, milyen heroikus erőfeszítésekre és áldozatokra van szükség a sikerhez: a gyilkos körülmények sokakat megtörnek. Ugyanakkor sokan vannak olyanok is, akik már…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy multinacionális vállalat dolgozója vagyok 8 éve,ez alatt volt lehetőségem több munkakört is végezni. Csapatunk 2 éve új kollégával bővült,aki általam korábban is végzett…..
Ebben a blogban bemutatok két dokumentumfilmet, ami elénk tárja mi lett az emberfeletti csatában harcoló emberekkel, és hogy változott meg az életük az ott lakóknak, dolgozóknak...
Az egész a nagyvállalati riportolási rendszer miatt van. De nem csak az, hogy hiába kéred, nem jön az ember. Az is, hogy miért nem tud senki arról, hogy te már fél éve szóltál arról a rohadt nagy kockázatról, hogy egy veszélyeztetett terhes nő a projekt egyetlen üzleti…..
Céges létezésünk sok praktikája közül az egyik legfontosabb azt elérni, hogy ne készüljünk ki a stressztől. A stressz egyik legfontosabb forrása az, hogy folyton feladatokat kell megoldanunk: ráadásul minél jobbá és gyorsabbá válunk a feladatmegoldásban, annál többet fognak a…..
Kaksi Kapitány 2015.11.12 17:52:33
@Chris1024: Teljesen nyilvánvaló hogy azért vajazzák már előre az embert ezekkel a tök értéktelen dolgokkal mert a fizetés fos. Juj de jó majd nagy kegyesen befizetnek egyszer egy évben paintballra vagy gokartra.

Hiszen minden fejlesztőnek ez az álma, nem az hogy új technológiákat tanuljon meg kitömjék pénzzel.

- Reset gomb
- Optikai szenzoros egér
Kaksi Kapitány 2015.11.12 21:41:36
@Chris1024: Ez a fizetési fegyelem dolog viszont tényleg elgondolkodtató. Eddig tudott süllyedni az ország, hogy egy álláshirdetésben külön kiemelik hogy itt bizony meg is fogod (időben) kapni a munkabéred.
Kaksi Kapitány 2015.11.24 09:38:34
@Eddybubci:... Valamint - ha még létezik - Budapest legjobb hamburgerese (kék dodó hálózat)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Jogi kérdéssel fordulok…..
Kaksi Kapitány 2015.11.17 15:51:31
@Pista Bácsi: A megfertőzött kollégák számát legközelebb ne hagyd ki a statisztikádból.

Szerintem meg azok a lúzerek akik olyan helyen robotolnak ahova betegen összeszorított foggal is be kell bejárni...
napszemüveg Bollé 2015. 2015.11.09 12:41:03
A Bollé hagyományosan négyféle szemüveget gyárt. Sima munkavédelmit, dioptriás munkavédelmit, taktikait az airsoftos és paintball közönségnek, ami nagy átfedést mutat a snowboardosokkal is, végül pedig hegesztőmaszkokat. (a fenti képen egy Rush) A munkavédelmi szemüvegek…..
Kaksi Kapitány 2015.11.10 21:39:21
@TLaCi: Próbáld meg ugyanezt sós tengervízzel ;)
Kaksi Kapitány 2015.11.11 00:00:07
@Myxomatosis: Kőkemény poén volt...
Kezdhetném a cím elemzésével: ügyfél-szolgálat. Azaz az ügyfelet szolgálja. Megoldja a problémáit. Ehelyett gyakran az ügyfélszolgálat problémákat generál a meglévő mellé. Nemrég egy internetszolgáltató cégnél kértem a szolgáltatás áthelyezését pár utcával…..
Érdekes előadásokat hallgattam meg a minap álláskeresés témában. Az előadók mind profi HR-szakemberek voltak. Az első ilyeneket mondott: "...ez afféle mass social broadcast, hogy szabadon fogalmazzak...", meg "...a LinkedIn lehet egy job dating site..." és "...a karrierépítő blog…..