Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átlagos Nevű

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A győrzámolyi Bors Sörfőzde közel két évtizede van jelen a magyar sörpiacon, igaz, 1992-ben, mint Likócsi serfőzde és söröző néven kezdte a működését. Ma a sherwoodi erdő és a nottingham megye lakóiról elnevezett sörök kapcsolódnak a nevükhöz...
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
Egy értelmetlen összecsapás, nem messze a mexikói határtól. Ez volt a Palmito Ranch-i ütközet, az amerikai polgárháború utolsó csatája. A fegyverek már   ha nem is hivatalosan, de több mint egy hónapja hallgattak. 1865. április 9-én Lee tábornok Appomatoxnál letette a…..
Mint egy falat kenyér a frissen főtt babgulyás mellé úgy hiányzott már egy újabb óriás CGI cápás film. Éhező ingerküszöbünk és jó ízlésünk azonban újabb rúgást kap, ugyanis hamarosan befut a MegaShark vs. Kolossus. Azt hiszem ehhez nehéz bármi mást is hozzáfűzni,…..
Átlagos Nevű 2015.04.22 09:36:35
@HUN_Sector: MegaShark vs. Chuck Norris
John McClane örök. Már régen elvesztette a vonzerejét, a hócipőnk tele van azzal, hogy a sokadik ótvar mocsok folytatást nézzük,  tudjuk, hogy egyre rosszabbak lesznek a filmek, Bruce Willis sem lesz már fiatalabb, és mégis, mindezek ellenére elzarándokolunk a moziba, mert sok…..
Átlagos Nevű 2015.04.09 09:58:16
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
Megjött a hidegebb idő és ez sajnos automatikusan magával hozza, hogy megjelennek a különböző szőrmékben  vagy szőrmés ruhanemükben a – remélem csak – tudatlan emberek. Amikor meglátok egy perzsa bundát (anyjuk hasából megszületés előtt kivágott karakul bárányokból…..
Átlagos Nevű 2014.11.27 15:02:28
Nincs baj a húsevéssel, az ember mindenevő (ilyen az emésztése), lehet csak növényt enni, vagy csak húst meg gabonát, de összességében a teljes értékű táplálkozáshoz mindegyik hozzátartozik. Persze van, aki egészségügyi problémák miatt nem ehet bizonyos ételeket, ez érthető, illetve van, aki lelkiismereti, vallási, illetve egyéb okok miatt kihagy bizonyos ételeket, ez a saját döntése.
A hús- és szőrmefelhasználással a következő problémák járnak együtt:
- Az emberek nem gondolják végig, hogy egy élőlényt megölnek azért, hogy ők aztán megehessék. Ezt tudatosítani kell, és el kell tudni fogadni. Minden húsevőnek képesnek kell felnevelni és megölni az adott állatot, hogy tisztában legyen a húsevés következményeivel. Aki húst eszik, annak kötelezővé kellene tenni, hogy részt vegyen (legalább egy rövid ideig) az állattartás folyamatában, a levágással bezáróan. Így lehet csak értékelni a kaját. Ugyanez igaz a növényevéssel is, az sem a zacskóban terem. Én évente igyekszem részt venni csirke/disznó vágáson, utána sokkal jobban tudom értékelni a kaját, ami az asztalra kerül (miután fél napot dolgoztál vele, nem fogod kidobni a francba a maradékot olyan könnyű szívvel)
- A fentiek ismeretében az ember jobban látja a pazarlás következményeit, ha kidobok egy csirkemellet, azért egy csirkét tök feleslegesen kellett felnevelni és levágni! Növény esetében meg hiába ment a traktor, hajolgattak a napszámosok, fogyott a műtrágya, stb.
- A húsevésnél még fontosnak tartom megjegyezni, hogy a háztáji termesztésben-fogyasztásban a teljes állatot elfogyasztották. Ennek megfelelően jó lenne, ha nem csak a bizonyos állatok bizonyos részeit ennénk (csirkemell forevör), hanem arányosan az egész állatból kellene fogyasztani (persze nem egyszerre), ez valamivel tudatosabb fogyasztási szokás lenne, mint a jelenlegi.
- Az állattartás meg sokféle (mint pl. a szántóföldi/kiskerti zöldségtermesztés), így jó lenne, ha az emberek megpróbálnának kevesebb, de jobb körülmények között tartott állatból készült húst enni, mint mindennap benyomni egy fél ketreces grillcsirkét. Az egyen nagyüzemi húst, akinek nincs pénze másmilyenre.
- A szőrme és a bőr felhasználásáról meg annyit, hogy ha megeszik, ami benne van, akkor nem gond szerintem (jobb, mint ha kidobnák). A gáz az a csincsilla meg a nyuszt, meg amiknek a húsát csak kidobják. Akinek van bundája, nézzen meg egy nyúzást (legalább videón). Valamint a bőr legalább lebomlik, nem úgy, mint a műbőr.
- Háziállatok: ki mondja meg, hogy a képen látható valamennyi állat nem ehető? A kutya macska nekem még nem volt meg, de sokan fogyasztják szerte a világban, nem értem, igazából mi ezzel a baj? Nyilván nem a szomszéd kutyáját kell megenni. De aminek nincs rossz íze, vagy nem védett vagy mérgező, azt szerintem ehetőnek számít. Valamint a kutya-macska is húsevő (még a vega gazdié is az). Azt az állatot nem sajnálják, amit a hobbiállat megeszik?

Ez elég hosszú lett, inkább itt abba is hagyom, különben aztán tényleg senki nem olvassa el.
Átlagos Nevű 2014.11.28 09:31:15
@.khan.: Én azt nem állítottam, hogy a növények éreznek. Valószínűleg érzékelik a sérüléseket valamilyen módon, de ezt nem hiszem, hogy össze lehet hasonlítani az általunk érzett fájdalommal. Az állattartás kapcsán igazad van, a húsevés fajlagosan (mondjuk egységnyi bevitt energiára vetítve) többszörösen nagyobb növényi "alapanyagot" igényel, mint a tiszta növényevés. Én ebben a problémát nem a növények szenvedésében látom, hanem az intenzív növénytermesztés által okozott természeti károkban: a kizárólag szervetlen trágya használata miatt csökken a humuszvastagság a földeken, a növényvédő szerek bemosódnak a talajvízbe, eutrofizáció, őserdők kiirtása, stb.
Az ebéd kiszállítása jó felvetés, de itt nem csak erre kell gondolni, hanem arra, hogy ha városban (vagy faluban, jelenleg már tökmindegy) élsz, akkor mindent úgy szállítanak hozzád (a boltba, a piacra, az étterembe) valahonnan (többnyire jó messziről) valamilyen járművel. A bringás házhoz szállítás szép dolog (és városban nagyon is van létjogosultsága), de ez sajnos csak egy kis része a folyamatnak.
A fast fashion áruházakkal gondolom arra célzol, hogy ott használják a gyerekmunkát, ahol a vegánok vásárolnak, ott nem. Ezt nem tudom megítélni, de az biztos, hogy a fogyasztói társadalomban nagyon elmentünk a rövid ideig viselhető ruhadarabok (vagy bármilyen más eszközök) irányába (és nem is látszik innen az elmozdulás). A divatvilágnak vissza kellene térnie a tartós holmik preferálásához (bár erre gyakorlatilag 0 az esély).
A tápláléklánc tetején állni felelősség. Ezért meg kell ismernie mindenkinek, hogy az egyes döntései milyen következményekkel járnak (pl. ha folyton húst zabálsz, több állatot kell levágni, ha kidobod a kaját, vagy ruhát, akkor egy csomó belefeccölt energia kárba megy, ha megveszed a nyolcadik okostelefont/tévét/nemtommit, akkor meg a bányászat meg az ipar miatt egy csomó felesleges kár keletkezik). Ezt a legtöbb esetben csak személyesen lehet megtapasztalni: odamész, levágsz egy csirkét, feldolgozod, megeteted a disznót, aztán rájössz, hogy milyen érték az, ami a kezedben van.
Egyébként nem volt szándékomban senkit sem támadni, tiszteletben tartom a vegákat, de ők is tartsák tiszteletben azokat, akik húst esznek.
Tales from the blog Iron Sky (2012) 2014.11.25 17:50:00
Történelmi tanulmányaidból biztosan emlékszel még arra, hogy mit is tanultál a második nagy világégésről. A németek kikaptak, a jók győzedelmeskedtek. Nagyon dióhéjban összefoglalva a dolgokat. Viszont a helyzet az, hogy ez nem teljesen így történt. A németek valóban úgy…..
Time Goes By Dr. Strangelove 1964 2014.11.18 11:12:50
Az egyik leghíresebb filmkritikus a múlt század "vitathatatlanul legjobb politikai szatírájának" nevezte Stanley Kubrick 4 Oscar-díjra jelölt Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni c. filmjét, aminek a címét ígérem, hogy nem írom le még egyszer végig.…..
Colorcam Kommenthuszárok 2014.11.17 19:03:28
Penna, vagy inkább rendelt penne a kézben, szólásszabadság gomb bekapcsolva és a Kommentelő máris online. Hosszas mérlegelés után eldönti, aznap utálni vagy imádni fogják, miközben a tésztaszósz lassan utat tör a billentyűk között... mi meg a felháborodáson már régen túl,…..
Talán kevesen tudjuk, hogy Los Angeles felvirágozásának kulcsa az olaj volt. Még kevesebben, hogy ennek nyomait lépten-nyomon megtalálhatjuk ma is...
Nem semmi cím, mi? Nem épp a szokványos Kemény bosszú 2. Minden igazi sznob szívesen néz meg egy ilyen című filmet 1972-ből. Az eredeti olasz cím még hosszabb, alig fért rá a vászonra: Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave. Egyébként maga a cím a…..
ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Házasulandók! Leendő gyermekeitek biztonsága érdekében még ma hagyjatok fel azzal az ostoba és szükségtelen szokással, hogy felveszitek egymás nevét! Nem viccelünk, a jövőnk lehet a tét!     Korunk Magyarországán lehetetlen úgy betérni egy…..
Nagy rajongója vagyok a kinetikus tipográfia műfajának, magam is szívesen bütykölök ilyesmit. Legelső After Effects szárnyprógálgatásaim egyike is egy ilyen anyag volt, és használtam már egyéb projektekben is hasonló technikát, például a 2011-es Te Szedd kampányhoz készült…..
Átlagos Nevű 2014.08.26 09:59:26
A magyarországi kilátókról szóló posztban ígértem meg, hogy külön bejegyzésben gyűjtöm össze a főváros legjobb kilátóit. Szokásos témabőség és időhiány miatt kicsit váratott magára az írás, de végül csak elkészült..... A Halászbástya Budapest egyik legismertebb…..
Michael St. Maur Sheil fotográfus fotóiból nyílt kiállítás a londoni St. James’s Parkban augusztus 4-én, azon a napon, amikor Anglia 100 éve hadat üzent Németországnak. A The Fields of Battle/Lands of Peace című, a Brit Királyi Légió által szponzorált, november 11-ig…..
Átlagos Nevű 2014.08.14 12:04:50
@halor: Nekem is ezen akadt meg a szemem, a 2. vh-s harcok helyszínein is minimum fél méterrel a föld alatt találják meg a fel nem robbant lőszereket/bombákat. Kivéve azokat, amik beakadtak a háztetőkbe (ld: Pacsirtamező utca)
A tegnapi - megosztó - első rész után itt zárjuk a 80-as éveket. További részek: http://filmertek.blog.hu/2014/08/11/a_80-as_evek_20_legjobb_filmje_i_resz_top_20 10. Volt egyszer egy Amerika (1984) Once Upon a Time in America Rendező: Sergio Leone De Niro ezzel a filmmel kezdett…..
Átlagos Nevű 2014.08.14 11:52:54
@thedirector: A Csupasz pisztolyt alapból én sem tenném bele, mindössze a Roger nyúlra kerestem egy hasonló kaliberű alternatívát :)

Az Esőemberrel igazad van, pontosabban megkerülhetetlen film, meg kell nézni, de nem a legjobb 20 része.

Gondolkoztam a listázás alapelvein, hogy mi szerint lehet összeállítani egy ilyen filmes listát:
- Legtöbb díj, elismerés - ez bukó, attól hogy díjazzák, még nem jó;
- Legtöbben nézték meg, árbevétel, stb. - attól hogy sikerfilm, még nem szükségszerűen jó;
- Legtöbbször nézős - amit a legtöbb ember legalább 2x látott;
- Legmaradandóbb élmény - azok a filmek, amikre még évek múltán is visszagondolsz, pl, hányszor jut eszedbe egy év alatt, stb.;
- Legtöbbször idézett - mennyi filmes szállóigét köszönhetünk neki;
- Stílusteremtő - a legjobban befolyásolja a későbbi filmgyártást;
- Legjobban befolyásolja a kultúrát (pl a Star Wars, amire iparágak épültek.

Nektek mi a véleményetek, milyen elvek alapján érdemes nézni egy ilyen listát?
70-es évek 20 legjobb filmje I.rész Top20-19 (előzmény)http://filmertek.blog.hu/2014/08/04/a_70-es_evek_20_legjobb_filmje_i_resz_20   10. Francia kapcsolat (1971) French Connection Rendező: William Friedkin Ha pusztán csak azt a bizonyos vonatos-autós üldözős jelenetet néznénk is…..
Valahonnan marhára ismerősek, de nem tudom honnan. A megfejtésükkel nem is próbálkozom, meghagyom nektek a lehetőséget, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziátok. Nos, mire tippeltek? A képeket amúgy Dávid lőtte Veszprémben. Kösz!..
Glenn Miller jazz-zenész 1944. december 15-én Londonban katonai repülőgépre ült, hogy Párizsba repüljön. Soha többé nem látták.   Attól a pillanattól, hogy a világ értesült a világhírű zenész eltűnéséről, újabb és újabb összeesküvés-elméletek születtek. Most…..