Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egigi

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen értelmetlen a lejárat automatikus számítása, miközben lenne sokkal jobb módszer is. Igaz, azon dolgozni kell...
JogÁsz A darnózseli hentes 2019.11.07 20:15:45
Előrebocsátom, nem szoktam olyan ügyről írni, amelyben még nem született jogerős ítélet. Márpedig N. János ügyében a végső szót a Kúria fogja kimondani. Mégis, a sajtóban elég nagy visszhangot kiváltó ügyben érdemes megosztani néhány gondolatot a feleségét feldaraboló hentessel szemben hozott…..
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
egigi 2019.04.29 22:17:41
@ételizésítő: Oké, elfelejtettem hozzátenni, hogy európai nyelvekből. Mondjuk beszélek felsőfokon két germán és három újlatin nyelvet (ezekből három nyelven nyelvészetet is tanultam az egyetemen), meg anno még beleestem a kötelező oroszba, szóval a ragozás nem okoz problémát. Japánból egyelőre nagyon alapszinten vagyok, de kandzsik nélkül (hiraganákkal, katakanákkal) ott is megfejteném a szöveget.
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
egigi 2018.11.12 20:43:11
@élhetetlen: A fűrészport le lehet porolni, a legtöbb festék viszont véglegesen tönkreteszi a ruhát.
fáymiklós Uri muri 2018.08.20 07:14:12
Évtizedekkel ezelőtt a Batthyány téren nyílt meg a menő nyilvános vécé, elmetróztunk oda,hogy méltó körülmények között vizeljünk. Voltak zöld növények, erotikus poszter a falon (ha jól emlékszem, Bíró Ica), légfrissítő. Akkoriban még nem azt mondtuk, hogy európai, hanem azt, hogy nyugati. Nem…..
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
Hiába a találkozókkal és határidőkkel zsúfolt naptár, a műsort valójában titokban a tested belső órája vezényli. Vajon milyen a tökéletes munkanap? (Olyan, amelyiken nem kell dolgozni – jegyezzük meg abszolút és kizárólag személyes tapasztalatok alapján.) Ám ha ez nem…..
Sokszor sok beszélgetésben szóba kerül az, hogy vajon kisgyerekkel hol könnyebb az élet. Ilyenkor kiderül az is, hogy a külföldi (ez esetben németországi) családtámogatási rendszerrel sokan nincsenek tisztában. Pedig ennek ismerete hasznos lenne, amikor a család, a külföldre költözésen…..
Azt már tudjuk, hogy igény lenne rá, a törvényi háttér is kicsit értelmesebb, mint régebben volt, sok akadálya tehát nem lenne annak, hogy emberek részmunkaidőben dolgozzanak. Két olyan alapvető szempont van (sok egyéb nüansz mellett), ahol ez mindig elbukik…..
egigi 2018.02.14 21:57:59
@Nerevaryne: Láttál mostanában irodát? Az egymás mellett ülők is emailben kommunikálnak egymással. Akkor meg miért ne tehetnék mindezt otthonról?
egigi 2018.02.14 22:03:02
@Eltévelyedés: Dolgoztam részmunkaidőben, ez sosem okozott gondot. Gondolj arra, hogy manapság szinte az egész világ össze van kapcsolva, főleg a multiknál; ahhoz is probléma nélkül alkalmazkodnak, hogy pl. a világ másik végén lévő partnert nem tudják bármelyik napszakban elérni.
Vendégszerzőnk, Attila megírta, milyen futárként végigcsinálni az összeomlás szélén táncoló karácsonyi csomagküldési szezont. Nem minden szavával értünk egyet, de érdekes beleképzelni magunkat egy futár helyzetébe. Hátha sikerül több türelemmel és megértéssel kezelnünk a futárokat és a postásokat...
Egyszer csak elköltik idegenek a pénzt az egyik bankkártyámról, aztán egy perc alatt négyszer használnak kápéfelvételre Indiában egy másikat. Azt hiszed, veled nem fordulhat elő? Én is azt hittem, hogy velem se. Aztán elővigyázatos használattal is két éven belül harmadszor lettem bankkártyacsalás…..
egigi 2016.10.05 23:09:19
@Kánikula: Ehhez nem kellett hitelkártya, nekem sima Mastercard betéti kártyám van, azzal fizettem, és arra is rögtön jóváírta a bank. Ettől függetlenül léteznek előnyei a hitelkártyának, de ez a fajta biztosítás nem az, csak a legtöbb ember nem is tudja, hogy a sima bankkártyájához is jár. Ha egy szolgáltatást, amit kifizettél, nem kapsz meg, a kártyatársaság jóváírja az összeget. Utána nyilván kivizsgálják, és ha nem volt jogos, akkor újra beterhelik az összeget, de mivel a Malév csődbe ment, egyértelmű volt, hogy nem kaptunk semmit a kifizetett repülőjegyért.
Duplán elnézést kell kérnem. Egyrészt a csúnya címért, másrészt a tucatnyi rossz poénért, ami a fejemben motoszkál, a címmel kapcsolatosan...
A generációk együttélése manapság ismét erősödő trendként mutatkozik meg. Ennek egy különleges formája, amikor a fiatal felnőtt bizonyos okoktól vezérelve nem költözik el szüleitől. Ezt a témát járjuk körül mai bejegyzésünkben. A generációk együttélése néhány évtizeddel ezelőtt bevett szokásnak…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Azért írok Önöknek, mert a…..
egigi 2015.11.02 20:25:00
@Valakiateleprol: Viszont ha a kutya sem megy a helyére, akkor nem értem, miért hagyja magát. Én egyszerűen közölném a főnökkel, hogy vagy kiadja az összes hátralévő szabadságom, vagy részemről felmondok. Mondjuk én ezt már nyár elején megtettem volna.
Az egyéni vonzalmon alapuló szerelmi házasság a korábbi korokban sem volt ugyan ismeretlen, de a 20. század előtt a házasságok túlnyomó többsége gazdasági megfontolások alapján köttetett. A múlékony érzelmeket nem tartották megbízható alapnak az utódok felnevelésének keretét biztosító család…..
Aranykort jelentettek a nők számára a boldog békeidők, vagy kiszolgáltatottságukat és jogfosztottságukat vonta be csillámporral a polgári család -  többnyire csak elméletben létező - eszményképe? Munkácsy Mihály: Apa születésnapja  ..