Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lolita a kishúgunk

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Innen Ha szerencsés vagy, nem születsz túl szépnek. Vagy a családod leszarja és képes vagy a személyiségfejlődésedre koncentrálni. Mert ha esetleg már kicsi korodban gyönyörű vagy, mint például az a kis fürtös szőkeség a nagylányom bölcsődei csoportjában, akkor az emberek…..
Amikor elindult a Lolita a kishúgunk blog, eljátszottam a gondolattal, hogy megírom a Magyar Narancs ominózus cikkét a pinámkivan blog stílusában, tehát megfordítva a nemi szerepeket, képernyőn szereplő kisfiúkat listázva szexi mivoltukban. Ezt végül több ok miatt nem tettem meg.…..
Ez a petíció butaság. A filmeket is tiltsuk be, amiket szemléz? A cikkben nem szemléztek filmeket. A filmekről semmit sem tudunk meg, csak annyit: szerepel bennük egy-egy kislány, akire a szerző szívesen csorgatja a nyálát (itt-ott kiderül, miért). A cikktől és a petíciótól…..
Kedves Narancs! Szerintem a Narancs egy jó újság. Általában. De vajon elég jó-e ahhoz, hogy meg is vegyük? Ezt a két FB hozzászólást olvastam valamelyik nap két különböző embertől, a petíció kapcsán:  „Ma, amikor alig működik a sajtó, amikor a nyilvánosság…..
A következő írás Ms Sörtől, a pinamkivan blog szerzőjétől érkezett. Na, akkor próbáljuk meg az átfordítós módszerrel, képzeljük el, hogy megjelenik egy cikk mondjuk a Nők Lapjában Greff Andrea, Köves Gabriella és Turcsányi Sára tollából a „10 veszedelmes…..
Nehéz konstruktívan  reagálni egy sekély, reflexiómentes, de ezen túl aszociális, káros és elidegenítő cikkre azon túl, hogy elítéljük. Lehet, hogy a Magyar Narancs új profilban gondolkodik, és elsősorban férfiakat szeretne olvasótáborában tudni, illetve ezt az olvasótábort…..
Sokan tévesen azt gondolják, hogy a gyerekek elleni szexuális visszaélések elkövetői mind pedofilok. Pedofil az a felnőtt, aki kizárólag gyerekekhez vonzódik szexuálisan. A gyerekek elleni szexuális visszaélések elkövetőinek túlnyomó többsége azonban nem pedofil,…..
Barlangi Gergőtől érkezett a következő levél azzal, hogy "nem vagyok bennfentes, sem a téma avatott szakértője. Ugyanakkor engem is felháborított…" Kedves Narancsszem!Ilyen az, amikor az ember egy kicsit még tovább menne a társadalmilag kiszolgáltatott csoportok – ha tetszik,…..
Kedves Narancsszem!Biztos nem számítottál rá, amikor beleokádtad az internet lavórjába a kis cikkedet, hogy lesznek emberek, akik ilyen alapossággal piszkálják majd ki belőle a répadarabkákat, hogy megmutassák a főnökeidnek: az, amiről méterekről látni és érezni, hogy hányás,…..
Az írás a csakazolvassa blogon jelent meg. "Én egymillió-egyszázezer aljas, rosszhiszemű, értetlenül ostoba, agresszívan bunkó, morálisan mínuszos, kárörvendő kommentet olvastam az elmúlt hetekben. Nem szívesen érvelek már, csüggedt vagyok, nem hiszek az emberekben, szerintem…..
Voltak, akik a petícióban Nabokov Lolitája, azaz egy, a nyugati irodalmi kánonban magas státuszú irodalmi mű félreolvasását találták problematikusnak, és ezen hosszasan rugóztak szerte a Facebookon. Miközben egyfelől a pedofíliához képest egy regény félreolvasása szerintem…..
Sokatmondó, ahogy Narancsszem _minden férfira_ általánosítja, hogy kislányok szexuális vágyakat ébresztenek bennük. És erről eszembe jutott az a kutatás, ami szerint van egy demográfiai csoport, melynek tagjai szerint minden férfi megerőszakol nőket, ha módja van rá. A nőket…..
Láng Attila D. regényíró részletesen írt Narancsszem cikkéről és a benne megemlített filmekről, kritikája teljes terjedelmében itt olvasható, alább egy részlet: "És egyáltalán, mi a válogatás szempontja? Miért maradt ki Milla Jovovich, aki a második lagúnafilmben semmivel se…..
Amúgy zseniális filmek kapcsán született egy ordas szutyok bulvárcikk a Magyar Narancs filmes blogjában, melyben a művekből a szerző csak azt bírja kiragadni, hogy a főszereplő gyerekek alakításától neki hogy állt fel a kártevője, mindezt olyan bulváros, magas lovon ülő,…..
Lolita a kishúgunk mém 2014.03.14 16:30:10
egy Magyar Narancs-olvasótól kaptuk ..
Félelemmel tölt el, hogy egyáltalán magyarázni kell a súlyosságát ennek a problémának és hogy miért ártalmas a cikk és a cikkíró magatartása, illetve a tömegkultúrának azon tendenciája, hogy szexualizálja a (lány)gyerekeket és normalizálja a pedofíliát, ezen felül pedig…..
Betlen Anna megjegyzései a petíció kapcsán kialakult vitához 1. némelyek által használt érvelésben keveredik a gyermek és a nemileg éretlen személy (kisgyermek) fogalma. Azért jelölte meg az ENSZ a gyermekkor határát 18 évben, mert a szexuális érettség (fogamzóképesség) még…..
Meglepetten tapasztaljuk, hogy a Magyar Narancs perrel próbálja elérni, hogy a cikküket bíráló petíció eltűnjön az internetről (http://www.peticiok.com/a/76560). Ez azoknak a politikusoknak a módszere, akik többek között a Narancsot is perekkel fenyegetik. Bízunk benne, hogy nem a…..
Nekem a petíció egy erkölcsi állásfoglalás az áldozatok mellett, ezért írtam alá.A jelen témával kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy milyen jellemző stratégia az ok és az okozat felcserélése, valamint az az igyekezet, hogy azt lehessen láttatni, hogy az áldozatok…..
Hogy érzékeltessem, milyen a tárgyiasító és szexualizáló jellegű szóhasználat (tehát ami kifejezetten a lányok külsejére, korára, szexuális kisugárzására vonatkozik) összegyűjtöttem azokat a nyelvi szerkezeteket a cikkből, amiket Narancsszem a lányokkal, nőkkel kapcsolatban…..
b. az alábbi szöveget hozzászólásként tette közzé a petíció oldalán."Én nem beszélek feministául, és konkrétan a hideg ráz a petíció nyelvezetétől, de fogtam magam, és aláírtam. Hogy miért? Mert a cikktől meg konkrétan elfogott az undor. Nem tudom, hogy a petíciót…..
1) Miért pont ezt a cikket, és mi baj van Nabokovval meg Polanskival?Polanski vagy Nabokov művészete nem megfelelő apropó a nyíltan vagy bújtatottan pedofil beállítottságú újságírásra. Alapvető fontosságú, hogy egy álnéven író szerző szövegét, és nem a benne szereplő…..
12-13-14 éves gyerekeket lehet, hogy szexinek gondol valaki, de 1) ne mondja-írja, pláne ne a gyereknek, max a saját pszichológusának vagy a gyóntatójának-lelki vezetőjének. Én 13 évesen pont ilyen magas voltam, gondolom a mellem-fenekem is ekkora volt mint most, és nagyon utáltam,…..
A következő problémáim vannak a narancs által publikált tartalommal. ha az a témaválasztása valakinek egy cikk megírásakor, hogy olyan filmek, amelyek többek között felnőtt férfiak és fiatal lányok/gyerekek közötti szexuális(nak mondott) viszonyt ábrázolnak, akkor fel kell…..