Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corvinonline

84 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Angol nyelvű, 250.000 forint összdíjazású tudományos versenyt hirdet alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók számára a Köz-Gazdaság folyóirat és az Objektív Kutató Intézet Zrt. Mivel idegen nyelven nem adható le TDK-dolgozat, ezért ezen a versenyen gyűlhetnek össze az angolul írott esszék,…..
Voltál a Téli Táborunkban, és már alig várod a következő SZISZ-es rendezvényt? Nem tudtál eljönni a táborba, de érdeklődsz a szakkoli iránt? Vagy csak szeretnél részt venni egy izgalmas előadáson? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor mindenképp érdemes benézned február 24-én 17:20-kor a C…..
Jó hírrel tudunk szolgálni a vizsgaidőszak közeledtével: most eggyel több okod lehet várni a végét! Idén sem maradhat el a Széchenyi István Szakkollégium téli tábora, amelyet február 4-7. között, Parádfürdőn rendezünk meg. Ki az esélyes jelölt a következő az USA…..
Ende Oktober sind wir - 17 DSG Studenten - nach Passau gefahren und dort vier unvergessliche Tage verbracht. Dank Stadtbesichtigungen und Werkführungen haben viele kulturelle Erlebnisse und fachliche Erfahrung sammeln können. Nach der Ankunft am Dienstagabend haben wir uns gleich mit den…..
Mi az e-recept és mikor válik valósággá? Ki is az az e-orvos? Létezhet-e párbeszéd a kommunikáció- és az orvostudomány képviselői között? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a november 25-én a Corvinus egyetemen megrendezett kerekasztal-beszélgetés, amelyet a…..
Számtalanszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor eszünkbe jut egy jó ötlet, de már a megvalósítás legelső szakaszában akadályokba ütközünk. Nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá, talán nem is bízunk abban, hogy egyedül sikerülhet, és ami a legfontosabb, nem látunk semmiféle…..
Tudjuk, mennyi stresszel, szorongással és idegeskedéssel jár a tanulás, főként a vizsgaidőszak közeledtével. A MasterCard® most szeretne neked segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben vedd az akadályokat, ellazulj és akár nyerj is...
Közgazdász Online #kultúra 2015.11.16 18:00:00
Kinek szól a kultúra? Kiöregedőben a célközönség? Mivel lehet megfogni a mai fiatal korosztályt? Labdába rúghat a színház vagy egy komolyzenei koncert a mozi és a torrentezés mellett? Lehet-e egyáltalán minőségi műsorokat politikamentesen nagy tömegekhez eljuttatni…..
Interjú-sorozatunk keretében az egyetem egykoron végzett hallgatóit keressük fel, akik karrierje és életútja példaképül szolgálhat a Corvinus jelenlegi tanulói számára. Ezúttal Hirschler Richárd újságíróval beszélgettünk, aki 2003 és 2011 között a HVG Online…..
Mint minden évben, idén is megrendezzük a Komm7-et november 24-én és 25-én, ami alatt 4 előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. November 24-én, kedden egy állásinterjús workshoppal kezdhetitek az előadássorozatot, majd este az Eljátszod az életed vagy éled a szereped? -…..
Ha mozgásról van szó, valljuk be, a legtöbbünk ezernyi okot fel tud sorolni, miért is hanyagolja – pláne mi, hallgatók. Való igaz, hogy az egyetemista hétköznapok bokros teendői közé nem olyan egyszerű beiktatni az ajánlott heti 120-150 percet. Azonban ha egy kicsit magunkba…..
Két lány, Anikó és Ivett Japánban élnek. Beszámolóikból egyértelműen kitűnik, hogy az ország sem tanulmányok, sem munkavállalás, de sok más szempontból sem szokványos. Keveseknek jut eszébe, hogy ott telepedjenek le, így nagyon meglepődtem, mikor riportalanyt kereső posztomra…..
Nincs több unalmas nyári este, véget ért a teendők nélküli, szabad hétköznapok időszaka, nincs időnk végignézni egy sorozat összes évadjának epizódjait két nap leforgása alatt. A sűrű órarend és a házi dolgozatok mellett akad egy-két szabad esténk, amikor fáradtan…..
2016. január 1-jétől az ÉTK, a KeTK és a TájK a Szent István Egyetem részét képezi. A mintegy 4500 hallgatót és közel 400 dolgozót érintő változtatás előzményeiről, illetve a Budai és a Közgáz Campus jövőjét befolyásoló következményeiről Mezősné Dr. Szilágyi…..
Az ember azt gondolná, hogy csomagolás nélkül nem lehet eladni semmit, elvégre az ételek romlandóak, valamiben szállítani kell őket, nem utolsósorban pedig ez az eladásösztönzés egy meghatározó eleme. Jelentősen befolyásolhatja üzleti sikereinket, ha megfelelően tálaljuk az…..
Interjú-sorozatunk keretében az egyetem egykoron végzett hallgatóit keressük fel, akik kötődtek a Közgazdász újsághoz is, illetve példaképként szolgálhatnak a Corvinus jelenlegi tanulói számára. Ezúttal Martin József Péterrel beszélgettünk, aki 2013 nyara óta a Transparency…..
Nők Lapja Cafe, 24.hu, Cosmopolitan.hu, Marie Claire, Elle, Nők Lapja – pár név a kiadónk, a Central Médiacsoport termékei közül. Ha elvégzed az újságírás képzésünket, és jó vagy, nálunk munka is vár. Tanuld a piacvezetőtől a szakmát, és utána légy a munkatársunk! A…..
A tervezettnél rövidebb úttal rendelkező metróvonal szerelvényei szombattól „sofőr” nélkül juttatják el utasaikat A-ból B-be. Persze nem ennyire idilli a helyzet, titkon már vártuk, mikor válik valósággá a legnagyobb félelmünk, és a technika ördöge nem is váratott…..
Miért épp a HaKöSz? Önkéntesség, társadalmi felelősségvállalás, innovatív gondolkodásmód, közösségi szolgálat. Igen, ezek vagyunk mi, Haköszösök. Értékek, melyek összekötnek minket, a közös célok és az önzetlen segítségnyújtás. Miért is érdemes csatlakozni…..
T Karosként gyakran álmatlanul forgolódunk, hogy vajon milyen állapotban van ezekben az órákban a posztvesztfáliai világrend. A forró kávé gőzében is kereslet-kínálati görbéket vélünk felfedezni, Max Weberrel fekszünk és ébredünk. Elméleti felkészültségünkhöz tehát nem…..
Mi a szexuális zaklatás? Szexuális zaklatásnak számít minden olyan szexuális vagy romantikus közeledés és megnyilvánulás, ami sértő, zavaró, megalázó vagy ellenséges…..
Zárul az Egyetem szakmai támogatásával a Szentendrei-szigeten megvalósult Klímapark projekt. A talányos elnevezésű KLÍMAPARK a Szentendrei-sziget két települése, Szigetmonostor, illetve Pócsmegyer által életre hívott helyi klímavédelmi kezdeményezés. A községek a…..
A Budapesti Corvinus Egyetem Szociológiai és Társadalompolitikai Intézete és a Széchenyi István Szakkollégium (SZISZ) június 10-én 5 évre szóló együttműködési megállapodást kötött, mely kiemelt partneri szerepet juttat a SZISZ-nek a hagyományos Sziget kutatások…..
„Folyton éhesnek lenni, megőrülni a szexért, nem hinni a globális felmelegedésben, rövidlátónak lenni, nem gondolni az unokák jövőjére, a fél életet piperészkedéssel tölteni, állandóan résen lenni, kényszerképzetekkel élni, szokásaink rabjának lenni, kapzsinak lenni, nem…..
Új szolgáltatás a hazai munkaerő piacon. Gyakorlati tapasztalatra váró gyakornok jelöltek és friss munkaerőt kereső vállalatok szerencsés találkozását segíti elő a nyugat-európai mintákon alapuló, itthon még egyedülálló kezdeményezés, a Colibri Internship Awards. A HR…..