Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somlyódy Csaba

84 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét unokám van, néha meséket mondok nekik. Aztán politikus is vagyok, és ebből a szemszögből úgy érzem, néha a mesék igazak. Az alábbi vagy egy kitalált mese vagy nem – döntsék el önök. Egyszer valahol volt egy ország, nevezzük Abszurdisztánnak, ahol a látszat szerint normális élet zajlott. Az…..
Kőbánya jelenlegi uralkodója osztotta az észt a kormányzati szócsőben, miközben fogalma sincs arról, amiket mondott. De ezzel is csak azt bizonyította, hogy alkalmatlan Kőbánya vezetésére. Talán jobban tette volna, ha hallgatott volna, igaz, attól még nem lett volna bölcsebb. Persze a legkönnyebb…..
Figyeljék a kezemet, mert csalok! – mondta volt egykor Rodolfó, a híres bűvész. Az ő egyik kései utóda szórakozhat Kőbányán az emberekkel. Vagy egész más a magyarázat arra, hogy alig három hónap alatt hirtelen lett 2600 új lakosa a kerületnek, és pont azokban a körzetekben kerültek elő többen, ahol…..
Örömmel jelentem be, hogy a kőbányai ellenzéki pártok - a Momentum, a PM, az MSZP és a DK - elnökei aláírták az önkormányzati választási együttműködésről szóló megállapodást. Így mind a 12 egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki közös jelölt indul majd októberben.(Aláírók balról jobbra: Stemler…..
Az utóbbi időben elég nagy nyilvánosságot kapott néhány, a kőbányai fideszre a kínosnál sokkal „kellemetlenebbnek”, mi több, törvénysértőnek is mondott ügy. De mint – sajnos – tudjuk, jól bevált magyarázkodásai vannak a regnáló fideszes kőbányai városvezetésnek a számukra kínos ügyekre. Mindig…..
9 év minden szinten teljhatalma birtokában sikerült Kőbányát eljelentéktelenítenie a fideszes többségnek, élén Kőbánya „látvány” polgármesterével. Ékesen bebizonyosodott a kőbányaiak érdekeinek érvényesítésére alkalmatlanságuk. Odáig „sűlyedtek” a nagy „akarásban”, hogy a fideszes egyeduralkodó…..
Kőbányán amolyan „útonálló vállalkozástámogatás” folyik. Duma van, meg sarc, de ha a sors úgy hozza, még annyi becsület sincs a polgármesterben, még ha van is ráhatása,  „szóvá tegyen bármit is” hivatalos helyen. Mármint ha „picikről”  és „közepesekről” van szó. Mint most, a tényleges életveszélyt…..
Látszólag arról szólt egy közelmúltbeli bizottsági ülés, hogy adunk-e egy új esélyt egy civil szervezetnek vagy sem, hogy folytassa-e szociális tevékenységét vagy sem. Ám valójában arról volt szó, hogy ezen apropóból a helyi fideszes vezetés semennyi kezdeményezést nem enged más pártoknak, bármi…..
A drog nem tűnt el Kőbányáról, legfeljebb csak átmenetileg máshol pihentetik a terjesztők. És, amint legkisebb lehetőség adódik, jönnek is teríteni. Például a Száva utca lehet egy igen csak alkalmas terep erre. Mindez nem történhetne meg, ha az önkormányzat kellő gondot és figyelmet fordítana a…..
Tudják mi Kőbánya egyik legjelentősebb közügye? A helyi sütiverseny! És ki a fő gasztronómiai szakértő? A polgármester! Nem véletlen, persze, hiszen nem csak ezekhez, hanem mindenhez is ért. Nos, jó lenne, ha ennek a nem-tájékoztató korszaknak vége lenne. Ha rajtam múlhatna, akkor a helyi közérdekű…..
Bármennyire is harsogja a helyi propaganda, hogy Kőbányán minden a lakosok megkérdezésével és az ő érdekükben történik, sajnos nem így van. A kerület vezetője mindenkit, mindenkor leráz, ha számára kellemetlen ügy vagy téma jön elő. A döntéseit pedig – jobb esetben - egy szűk körrel „szót ejtve”…..
A Hős utcából átmenetileg sikerült „arrébb lökni” a drogproblémát, ám a helyi önkormányzat továbbra is inkább csak a semmit habosítja. A sok éves „nem a mi dolgunk” eredményeképpen mára már szétterült Kőbányán a probléma. A fejlesztés címén Kőbánya földjébe százmilliók (milliárdok?) temetése…..
Bár több mint 4 évig tartott a megvilágosodás, örülök, hogy Kőbánya vezetése eljutott oda, hogy a magántulajdonú társasházak kisebb karbantartási feladataihoz is hozzájárult egy pályázattal. Viszont kénytelen vagyok rögzíteni: Kőbányán eddig egyedül nekem, Somlyódy Csabának van 2014-óta, minden…..
Megint, sokadjára, a jog mögé bújt a kőbányai vezetés. Megelégedtek felszólítás kiküldésével és azt hitték, hogy ettől valaki berezel és eltünteti a Heves utcában felhalmozott lomját. Aztán a lom leégett, s kis híján a fél utca is. Szerencsére nem halt meg senki. Miközben a hajléktalanokból…..
Jogilag minden rendben, tehetetlenek vagyunk – mondja afféle előkelő idegenként a fideszes kőbányai vezetés a Bajcsy kórház körül kialakult parkolási mizéria miatt. Az Egészségház építése miatt parkolóhelyeket számoltak fel, de újak már nem lesznek, a felelősséget meg a kórházra tolja a helyhatóság,…..
Ugyan hivatalosan nekünk, magyaroknak most utálni kell az ukránokat, de azért szívesen látjuk őket, ha itt akarnak dolgozni. Így aztán Kőbányán is egyre több vendégmunkás van. Jelenlétüket megkönnyíti, hogy sok a felszabaduló, lepukkant ingatlan. Mivel lassan a Kőbányán élők egyharmada nem kőbányai,…..
„Urias”, durván 131 milla per évbe kerülő portaszolgálat lesz a Hős utcában, meg persze egy kerítés. Majd ezentúl itt is jól felírják, hogy ki akar bemenni, meg talán be sem engedik. Ép ésszel végiggondolva: ha nem a drogterjesztők fogják a portaszolgálatot adni, akkor előbb-utóbb igen jó eséllyel…..
Jó az esély arra, hogy Kőbányán legalább egyvalami megépüljön az ígéretek közül: az óhegyi kilátó. Mert a többinek egyelőre sem híre, sem nyoma sincs. Az építkezésekhez meg pénz kellene, viszont abból egyre többet vesz vissza a Fidesz-kormány.Kép: illusztráció Nem tudom, hogy a következő hír…..
Lehetett volna végre a kőbányaiak érdekében tervezetten cselekedni, de a kerületi polgármester megtagadtatta, hogy leírt intézkedési tervvel kelljen elkezdeni kezelni a hónapok óta tartó helyi drogválságot. Mert szerinte nincs is! Csak akkor miért is mutat mást a valóság? De vajon milyen egyéb…..
A drogügyi válságkezelés csak egy nagy mókusvakítás, semmi ilyesmi lényegében nem volt Kőbányán. Amit a polgármester annak hív, az nem az. Nyilván annyira lefoglalta a kerület nagyívű fejlesztése, hogy ilyen piszlicsáré dolgokra nem maradt ideje. Éppen ezért magam kezdeményeztem egy intézkedési terv…..
Alkalmatlanok kezébe adott, polgárait is semmibe vehetővé tevő teljhatalom csaknem emberéletbe került nemrég Kőbányán. Az elhallgatás (elhallgattatás), a pozíciónak megfelelő hozzáértés hiánya és a fidesznyik bűntetlenség állandó jelenléte sajnos rendetlenséget szül. És nem csak a köztereken, de…..
A kőbányai drogválság elég komoly ügy, nem szórakoztató (magán)színházba való téma. Ám a helyi teátrum mégis színdarabot kreált belőle. A legfőbb rendező és főszereplő előadja a hattyú halálát, miközben ő a fő felelőse az eszkalálódott helyzetnek.(Kép: illusztráció Forrás: Kőbánya Blues facebook…..
Sajnos a kőbányai vezetés csak hivatalnoki szemszögből képes érzékelni, látni bármit is, így a kerületben rákos sejtként terjedő drogproblémát is. A saját felelőtlenséggel való szembenézés és önkormányzati érdemi cselekvések helyett kampánykamu-szagú jogi segítséget vár a „kormánytól”. Holott ezt az…..
Kőbánya jó irányban mozdult meg. És ezt most nem arra értem, hogy „szédületes a fejlődés", hanem arra, hogy egyre több kerületi polgárnak lett elege a kőbányai hatalmi arroganciából, abból a „hatalmi vakságból", amelynek a drogosokat, a balhés és ordenáré közállapotokat – Kőbánya egyre gyorsuló…..
Mindig van rosszabb, ez Magyarországon számtalanszor bebizonyosodott. Már most is kész kalandtúra eljutni Kőbánya egyik pontjából a másikba vagy éppen innen Budára, ám Budapesten is lehet még rosszabb helyzetben az autóval vagy BKV-járművel közlekedni kívánó lakos. Szeretett vezetőink ténykedése…..