Regisztráció Blogot indítok
Adatok
afrotrekker

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg sosem hallottál még az Aberdare Range nevű hegyvonulatról, ami nem csoda, hiszen ha Afrikára gondolsz, meg hegymászásra - és nem vagy komoly trekker - pláne afrikai trekker, a Kilimanjarón kívül semmi sem ugrik be. Mondjuk lehetnél esetleg még földrajz szakos vagy valami térképfüggő…..
Kevés tökéleteshez közeli trekkinghelyszínt találunk Afrikában különböző okoknál fogva, és egy szóval sem állítanám most, hogy a Mulanje-hegység Malawiban az lenne. De, hogy az egyik legjobb, abban tökéletesen biztos vagyok. Most már...,hogy 4 nap alatt 50km körüli távolságot és bő 3000m szintet…..
Létezik egy páratlan, eldugott zúga Afrikának, nagyjából az egyenlítőn, Uganda és Kongó határán, aminek a kapujába eljutni sem egyszerű, de amin ha sikerül átlépnünk, egy olyan semmihez sem fogható, felhők közé vesző álomhegyvidéket találunk, amihez foghatót nemhogy Afrikában, de az egész világon…..
Az utazással kapcsolatos csoportokban, fórumokon és egyéb véleménymegosztó felületeken egyértelműen a tengerpartos, minél pálmafásabb és fehérhomokosabb témák mutatják az érdeklődés fő csapásirányát. A legelvetemültebb utazókon kívül mindenki szinte csak valami tengerparti henyélős nyaralásra…..
  Senki sem gondolná, hogy egész Afrika egyik legjobb, legérdekesebb trekkingcélpontja éppen Guineában, ebben a szinte ismeretlen nyugat-afrikai kis országban található. Ez a magasföld a Fouta Djallon, a nagy nyugat-afrikai folyók forrásvidéke. De azt sem sokan gondolnák - és nem is gondolják -…..
Nem sok ilyen látványos szikla és szakadékvilág akad Afrika földjén, mint az etiópiai Simien-hegység, talán csak a dél-afrikai Drakensberg fogható hozzá - és azért nem fordítva, mert azért a Simien átlagmagassága jó ezer méterrel magasabban van. Komoly négyezer méter fölötti csúcsokat hódíthatunk…..
Azt hiszem, bizton állíthatjuk, hogy nincs még egy kontinens a Földön - Afrikán kívül - ahová szinte kizárólag az állatvilága miatt utaznak emberek. Úgy mellesleg lehet ritka és különleges állatokat nézegetni szinte bárhol, de mint ahogy mondottam, azt csak úgy mellesleg szokták a turisták két egyéb…..
Nem láttam még statisztikát a leglátogatottabb afrikai hegyvidékekről - nem is tudom, létezik-e ilyen - de az biztos, hogy a Kilimanjarót a trónon semmi sem veszélyezteti. Irtózatos a tumultus a Kilimanjaro táboraiban, és útvonalain. Ehhez képest a Mount Kenyán - Afrika második legmagasabb hegyén -…..
Akár tetszik-akár nem, sajnos le kell szögeznünk, hogy mára a Dél-afrikai Köztársaság lett a "legafrikaihangulattalanabb" afrikai ország. Viszont azt is le kell szögeznünk emellett, hogy káprázatos természeti szépségekben azért bővelkedik. De jártunkban-keltünkben nyomát sem találjuk, vagy érezzük…..
  Bevallom, napok óta gondolkodom azon, hogy mi az a lényeges különbség, ami egyértelműen nagyobb hatással van ránk (rám) Afrikában (úgy általában), mint pl. Ázsiában (úgy általában). És annyira belegabalyodtam a megválaszolhatatlan megválaszolásába, hogy most egy másik különleges vidék…..
Ez a titokzatos óriásvulkán Kamerunban, közvetlenül az Atlanti-óceán partján emelkedik a Guineai-Öböl fölé több, mint négyezer méterrel, de teljes pompájában ritkán mutatja meg magát. Az egyenlítői párában általában távolról egyszerűen nem látszik a hegy, közelről meg túlságosan is hatalmas ahhoz,…..
Ugorjunk egy kicsit északabbra az egyenlítői övezetből - már csak a kontraszt miatt is-, hogy Afrika egy újabb eldugott szegletébe pillantsunk. Ez a Szahara mélyén megbúvó hegyvonulat igazi kuriózum. Algéria déli részén húzódik, megközelítése elég bajos, de nem kivitelezhetetlen. Belső…..
Egy fontos dologról még nem beszéltünk, mégpedig a személyes biztonságunkról, ha Afrikában trekkingelünk.  De ha már ezt a témát elővesszük, jöjjön rögtön egy kirívó saját esetem, és kezdjünk akkor bele már egy füst alatt az izgalmas afrikai trekkingrégiók és hegyvidékek tárgyalásába is. A különböző…..
Ott tartottunk - azon az innen még meglehetősen hosszúnak látszó úton az afrikai túrázás felé -, hogy testileg-lelkileg mennyire nehéz is beleszokni az afrikai viszonyokba. Ott bizony fehérként (már ha az vagy, kedves olvasó) mindig szem előtt leszel. Sohasem tudsz beleolvadni sem a környezetbe, sem…..
Arra gondoltam, mielőtt belevágnánk a lényegbe, beszéljünk kicsit olyan dolgokról, amik talán nem kézenfekvőek minden halandó számára. Afrika más. Ezt nem hangoztathatjuk eléggé. Miért indul útnak vajon valaki általában egy távoli ország vagy terület felé? Híres-neves városokat akarnak látni sokan,…..
Ruandában a Karisimbi-vulkán oldalában kb. 3600 méteren, egynapi gyaloglás után.   De hogy mi az a látvány és élmény, ami "megér" ennyi szívást, azt talán el sem tudjátok képzelni...Azon leszek, hogy megismerhessétek a legszebb afrikai hegyvidékeket Marokkótól Dél-Afrikáig. Két hónapunk van rá.…..
Üdv Mindenkinek, akit csak egy kicsit is érdekel Afrika. Akár mert már járt ott és a szívébe lopta magát, akár mert már járt ott, és - azt hiszi - megutálta egy életre. Vagy aki csak vágyik rá, hogy egyszer eljusson oda...hogy beszippantsa az illatát, érezze ízeit, megpillanthassa elképesztő…..