Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Széna Zsófia

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csücsop blog Kapcsolódás 2015.10.15 19:00:00
»Nem jó az embernek egyedül lenni.« Mi, emberek, alaptermészetünknél fogva kapcsolatokra vagyunk teremtve. Isten úgy alkotott meg minket, mint az üres poharakat, melyek az Ég felé tekintenek, és folyamatosan arra vágynak, hogy betöltse őket valamilyen transzcendens erő. Ezt a…..
Csücsop blog Hálaadás 2015.10.15 19:00:00
Csütörtökön a hatos (Kánaán) kiscsoport tagjaival egy taizéi imaórát tartottunk a hálaadás témaköréről. Olyan evangéliumi részleteket, idézeteket választottunk, ami ehhez kapcsolódik. Bevezetés: Jöjj, Szentlélek Istenünk, add a mennyből éreznünk fényességed…..
Aki frissen csatlakozik a Csücsophoz, hamar megtapasztalhatja, hogy ez a közösség nem csupán hittancsoport, hanem inkább olyan, mint egy nagy család. Ezt igazolja az is, hogy a csütörtök estéinken túl a szabadidőnket is együtt töltjük; legutóbb például Óbudán voltunk…..
Ki tudunk lépni a komfortzónánkból, vagy ragaszkodunk a szokásainkhoz? A legutóbbi ráhangolódáson a 9-es és a 14-es kiscsoport ezzel a kérdéssel foglalkozott személyes megosztásokon és tapasztalatokon keresztül.     I. Megosztás (Benyó) Mindenkit más tényező és…..
Csücsop blog Versengés 2015.08.06 19:00:00
Feladataink elvégzése, problémáink megoldása, és céljaink elérése közben számtalan olyan eset adódik, amikor akarva-akaratlanul versenyhelyzetbe kerülünk. Mi állhat ennek a háttérében? Hogyan viselkedünk ilyenkor? Mit tanít nekünk a Szentírás és Jézus a versengésről? A…..
Csücsop blog Nyári tábor, 2015 2015.08.02 19:00:00
Talán mindnyájan egyetértünk abban, hogy közösségünk egyik legnépszerűbb programja a nyári tábor. Idén az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola látott minket vendégül július 26. és augusztus 2. között. A tábor állandó része a lelkigyakorlat is, amit ebben az évben…..
Csücsop blog Döntéshozatal 2015.07.09 19:00:00
Születésünktől fogva tele vagyunk vágyakkal és álmokkal, melyek életünk során végigkísérnek minket. Az utunkat azonban folyamatosan döntések szegélyezik, melyek korlátozzák szerteágazó elképzeléseinket. Ahhoz, hogy mégse féljünk az elköteleződéstől, szükségünk van…..
Mai, rohanó világunkban gyakori jelenség a szeretetlenség, és az odafigyelés hiánya. Az embereknek nincs idejük egymásra, mert saját céljaik jobban lekötik őket. Vajon mi is ilyenek vagyunk, vagy ki tudunk lépni olykor önmagunkból? Félre tudjuk tenni saját érdekeinket mások…..
A 14-es kiscsoport ezen a héten az alázat témáját dolgozta fel. Arra a kérdésre kereste a választ, hogy tudunk-e jószívűek, nagylelkűek és alázatosak lenni anélkül, hogy megbántanának és megaláznának minket mások.     I. Idézet (Tomi) »Nincs más fegyver a világgal…..
A karácsony előtt négy héttel vasárnap meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát, az ablakba tesszük a karácsonyi futófényeket, és tülekedünk az üzletekben bevásárláskor. De időt szánunk-e arra, hogy pontosan megértsük az advent jelentését? A 3-as kiscsoport ezzel…..
Hétköznapjaink során gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor megsértenek minket vagy próbára teszik a türelmünket. Csak a kivételes emberek képesek ilyenkor uralkodni az indulataikon. A harag a hét főbűn egyike, ami gyakran megkísért minket. A kettes kiscsoport ezzel a témával…..
Fiatalságunk felelősséggel jár, mert a társadalom nagy hangsúlyt helyez a mi korosztályunkra. Ez olyan eszköz a kezünkben, mely vallásunk hirdetésében is segítségünkre szolgál. Az 1-es kiscsoport a héten az ifjúságban rejlő értékekről és lehetőségekről beszélt a…..
Gyakran imádkozzuk a Miatyánkot, de sietségünkben sokszor átsiklunk a szöveg valódi értelme felett. Miatyánk - ez a szó magában foglalja, hogy egyetlen Atyánk van, tehát mi testvérek vagyunk. Át tudjuk érezni, hogy mit jelent valójában Krisztusban testvérnek lenni? Mi a vonzata…..
Pár hete egy lelkigyakorlaton feltették nekünk a kérdést: »mennyien szeretnétek szentté válni?«. A csoport fele válaszolt igennel. A 18-as kiscsoport ezért ezen a héten az életszentség témáját dolgozta fel. A következő kérdésekre keresték a választ: »mennyire törekszünk…..
Csücsop blog Barátság 2014.10.23 19:00:00
Vajon mély barátságok nélkül tudunk tartalmas életet élni? Talán sokszor nem foglalkozunk közvetlen környezetünk minőségével. Természetesen tekintük azokra az emberekre, akiket éppen mellénk sodor az élet. Mintha nem éreznénk a hiányát azoknak, akik valóban fontosak. Pedig…..
Csücsop blog Hűség és kitartás 2014.10.16 19:00:00
A 16-os kiscsoport ráhangolódása a hűségről és a kitartásról szólt, de nemcsak a párkapcsolatokban, hanem az élet minden területén: barátságban, munkában, közösségben és Istennel való kapcsolatunkban.         Megosztás (Zsófi) Sok kitartó emberrel…..
A téma már nyáron is felvetődött, de végül idén ősszel került feldolgozásra a 14-es (7 sovány tehén) kiscsoportnak köszönhetően.           A tizenkét éves Jézus a templomban (V. Lilla) Lk 2, 41-52. Jézus már 12 évesen is kifejezte, hogy ő a saját és a…..
A 12-es kiscsoport vendégelőadót hívott az estére. Némethy Dániel a keresztény misztikáról, és annak eredetéről mesélt.         A mai előadás arra kérdésre keresi a választ, hogy mit jelent a keresztény misztika: honnan ered, mik a legfőbb sajátságai, mit…..
Csücsop blog Család 2014.07.31 19:00:00
A 9-es és a 18-as kiscsoport ráhangolódásában az összes lehetséges oldalról körüljárta a család örökzöld témáját. Az este folyamán főként személyes élményeket és imákat osztottak meg a jelenlévőkkel.      I. Ima (Adri) Adj szeretteimnek jó egészséget és…..
Csücsop blog Élő kövek 2014.07.28 15:45:08
A nyári szünidő sok szabadidővel jár, amit eltölthetünk kirándulással, táborozással, városnézéssel, lelkigyakorlattal, munkával, fürdéssel, önkénteskedéssel, táncházzal és új (külföldi) emberek megismerésével. Ezeket a  programokat nyújtotta a jezsuita rend, amikor…..
Idén tavasszal életem első tavaszi táborában vettem részt. A táborba csak szombat reggel csöppenhettem bele egyetemi kötelezett- ségeim miatt, így még jobban esett, hogy kiszabadulhattam a pesti betonrengeteg sűrűjéből. A helyszín Nagymaros volt, ahol együtt gyönyörködtünk a…..
A Csütörtöki csoport életét nagyon sokféle program színesíti. Résztvevőként gyakran csak élvezzük a kínálkozó lehetőségeket, és nem látjuk, hogy mekkora munka és előkészület előzi meg őket. A szervezők olykor rejtekben maradnak, holott ők dolgoznak a legtöbbet azért,…..
Csücsop blog Látogatás 2013.12.30 20:25:18
Advent második vasárnapján este nyolcra mentem szentmisére a Mária utcába, és a szertartás végén hirdette egy srác, hogy a Szent Egyed Közösség mise után fiatalok segítségét várja. A társaság hajléktalan embereket szokott látogatni esténként, és ételt és meleg holmikat…..
Oh, nutellás gumimacis kenyér, oly égi étek vagy te kenyér s nutella nélkül!Ahogy áttetsző üvegtested elpihen a sűrű csokikrém vad hullámainak ölén,Tekinteted égnek fordítod egy jobb világ után kutatva, s már nem sejted,Hogy narancsízű tested zamatainak keverékére szemet…..
Csücsop blog Az agapé öröme 2013.10.22 16:35:00
A Csücsopon hétről hétre sokféle szolgálatot kell ellátniuk a kiscsoportoknak. Ha szavazást tartanánk arról, hogy melyik feladat a legnépszerűbb, akkor ezt a versenyt valószínűleg az agapé nyerné. Másokat vendégül látni mindenki szeret, és az agapés kiscsoport mindig…..