Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Böszörményi István

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg a Kossuth téri Rákóczi-szobor helyreállítása vitán felül áll, és kivétel nélkül mindenki örül neki, az Országház másik oldalán, a lerombolt Tisza-emlékmű újraállítása még alighanem kavar néhány vitát. A témát hamarosan körbejárjuk (aztán persze néhány hónap…..
Böszörményi István 2014.02.26 07:36:10
@Iosephus30: Pontosan ezen gondolkodtam én is. Meg kell hagyni a szabad utat mindenféle ízlés előtt. Nem az a legnagyobb baj, hogy ilyen szobrok készülnek, (bár ezen is el kéne gondolkodni) hanem az, hogy más szobrok nem. Egyszerű a képlet: A döntéshozók letették a voksukat a múlt mellett, elárulva a jelen és a jövő kultúráját. Itt nem maradnak források másra, csak Tisza, Andrássy, Kossuth és megszállás emlékművekre. Kerényi Imre féle tébolyban, nem a politikai szál a legzavaróbb, hanem annak kizárólagos ízlésdiktátuma. Kiszámoltátok már, hány száz évig lehetne működtetni a két éve bezáratott, Baranyai Alkotótelepeket, az emlékműprogram töredékéből? Tudjátok azt, hogy a Villányi Szoborparkban soha többé nem készül szobor? Hát jó emlékművezést!
Böszörményi István 2014.02.27 13:31:45
@Iosephus30: Az ön válasza prekoncepciókra épül: Azt feltételezi, hogy a kérdéses emlékművek szebbé teszik a városképet, holott ez egyáltalán nem biztos. Korábban arról írt, hogy a különböző ízlések egyenrangúak, ezt nem is vitattam. Most meg arról írt, hogy a műemlék rekonstrukciók elkészülte után, lehet majd foglalkozni a modern művészettel. Tisztában van azzal milyen súlyos ez az állítás? Tisztában van vele, hogy ezzel sorrendet állít fel? Milyen alapon teszi ezt? Ha ön szobrász lenne türelmesen megvárná amíg elkészülnek a remakek, amelyeket ön műemlékeknek nevez? Talán hibernáltassuk magunkat néhány évtizedre, - amikor már, ahogy ön írta - nyugodtan lehet foglalkozni a modern művészetekkel?