Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alibanya1

87 bejegyzést írt és 3044 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alibanya jegyzetel Ravel 2020.07.31 05:47:47
Jó napot. Az idő elszaladt, én meg nem írtam. Akartam írni, de aztán mégsem. Aztán megint írni akartam és elszántan leültem, de aztán mégiscsak nem akartak a szavak kikerekedni a fejemből és rákerekedni a papírra, vagy már a monitorra. Elképedve nézem, hogy egykoron mennyi mindent leírtam és…..
Alibanya1 2020.07.31 21:26:21
@Kulics: ja nohajmal
Alibanya1 2020.07.31 21:27:08
@dr bigbaby: jaj, kedves vagy... reméljük megoldódik a tollam :D :D
Alibanya jegyzetel Puncs 2017.07.28 15:25:27
"A boldogságot pedig olykor a szürke hétköznapok során nem találjuk, nem is találhatjuk meg." puncs.hu A boldogságkeresés igen izgalmas tevékenység. Én általában mindenfajta keresgéléstől ideges leszek, legyen az kulcs, adásvételi szerződés, vagy egy öv a nadrágomhoz. A boldogság keresés, meg…..
Alibanya1 2017.07.29 14:40:50
@Kulics: tudom, hogy irónista vagyok, de azért nem kell mindenbe ezt látni, ez teljes és őszinte érdeklődés volt @csetlekbotlok: nehogy már félreértsed :)
Alibanya1 2017.07.29 14:49:50
@csetlekbotlok: ah az full élvezet én lepasszoltam őket néhány hétre, indul anya wellness programja... majd festem a lakást :D :D
Alibanya1 2017.08.24 10:50:06
@csetlekbotlok: helló, elnézést, nem nézegettem az oldalam pár napig, festem a lakást, meg egyebek. Nem én nem is regisztráltam engem elijesztett a bevezető szöveg, így nem tudom belülről milyen.
Alibanya jegyzetel Öregség 2017.07.20 22:15:26
Átlagosan egy nap 4973 lépést tesz meg egy ember. Én különös vonzalmat érzek a lépkedés iránt, szeretek jönni menni sétálni, mászkálni, csellengeni, slattyogni és különösen ballagni. Újabban gyalog megyek hazafelé, nem a teljes szakaszt, mert azért az túl sok lenne, de Budáról átkelek Pestre. Végig…..
Alibanya1 2017.07.24 13:34:14
@Comment.Elek: :)
szeretem a metált és sosem fogom feladni, de
a) sokkal több férfi szereti a metált mint nő, ergo ebből még nem volt problémám
b) a társkeresőn is már sok férfi csak azért keresett meg, mert azonos a zenei ízlésünk, szeretik a metált és már alapból volt miről beszélgetni
c) ha valaki komolyan keres, akkor nem biztos, hogy első csapásként a zenei műfaj lesz az a filter amin keresztül nézi a nőket
d) hallgatok más zenét is...
e) eddig a metált szerető férfiakról csak jó tapasztalatim voltak
f) ezek a netes társkereső emberek, igen jelentős része meg sem nézi az adatlapot, legfeljebb a fotót, meg az ilyen felületes kapcsolathoz ahogy képzelik teljesen irreleváns, hogy milyen zenét szeretsz.
Amúgy a férjemmel anno nem kifejezetten azonos zenét hallgattunk ő operákat nyomott, de nem ez okozott problémát a házasságunkban, sőt ez egyáltalán nem számított, azt mondhatom
Alibanya1 2017.07.26 20:24:10
@Forsale2016: ugye ugye, aztán csak vigyázzál, ,mert ha nem hozol elég kompromisszumot, netán rámész a metálra, hát isten kegyelmezzen neked...
Úgy néz ki, hogy meg vagyunk mentve, mármint az emberiség. Kifejlesztették végre az okoskotont. Okostelefon, okosóra, okosotthon. Miegyebek mellett nekem mindig is volt hiányérzetem, csak nem tudtam megfogalmazni mi lehet az. Ráéreztek. Az okoskoton volt az. I.con a termék neve, ami valójában egy…..
Alibanya1 2017.06.15 11:54:59
@Mia and me: ugye ugye, sőt ezt az arány megítélni sem tudjuk. Ez egy létező probléma és belénk van rögzülve, több kevesebb sikerrel küzdünk meg vele, hol félre tudjuk tenni, hogy meg hirtelen megzavar. Jó lenne, ha ez egyszerűsödne, talán az mindkét fél számára könnyebbség lenne. erről akartam írni :)
Alibanya1 2017.06.15 12:39:42
@Comment.Elek: éppen erről beszéltem, ez az a megfoghatatlan vagy leírhatatlan érzés, amit nem szeretek, értem én, hogy nem mindig vagyok az az egy és megismételhetetlen, de némi kis figyelem stb elférne, illetve éppen ez az az a feeling, amitől n em érzem jól magam a helyzetben, amitől olyan semmilyen , kurvás :D most el kell rohanom de még visszatérünk erre
Alibanya1 2017.06.27 15:58:18
@Vastagmargó: @Comment.Elek: mingyá gyerekek, vége az iskolának itthon vannak a lányaim is, forróság a panelben, én a kritikus tizedik emeleten lakom, lehet lebontja a Fidesz, mi lesz velem, na de még pár nap és a lányok mamánál én meg írok :)
Alibanya jegyzetel Férfiregény 2017.05.24 10:23:59
A villamosban pattogatott kukorica illat volt, meg reggel, nagyon reggel. A kombináció elég furcsa, inkább mozis, mint hajnali. Álmosan kuporogtam az egyes villamos egyik kietlen sarkában, utaztam a munkahelyemre. Két órát töltök ezzel, van idő gondolkodni... Az Árpád hídnál a neonnadrágos ember ma…..
Alibanya1 2017.06.22 09:05:43
@erkölcsi hulla: Cáfolj szét :)
A férfiak öngyilkossági rátája részben lelki beállítottságból következik, és a társadalom sem igen segít nekik ebben. Amíg a nők többsége, sokkal könnyebben kérnek segítséget, osztják meg a problémáikat másokkal, addig a férfiak egy része abból a hamis érzetből, hogy az a kemény gyerek, aki mindent szó nélkül tűr, magukba fojtják, önmaguk ellen fordítják. Önpusztító hajlam, ez van ez valami férfi adottság, szerintem nem veleszületett ez is kialakított, de van. Sok férfi egyedül marad, nem tartja a kapcsolatot a gyerekeivel, rokonaival, mert valahogy ez is vidékünkön olyan hagyományosan női feladat, sok családnál. Válás után sok férfinak lenullázódik a kapcsolata a gyerekeivel, - tudom nem mindig a férfi hibájából. Aztán a hagyományos elvárás, ami csak lassan oldódik, hogy a család gazdasági sikerességért kizárólag a férfi felelős... és még sorolhatnánk. Ezen okok egyébként sokban hozzájárulnak a másik problémához is, amit említettél, a hajléktalansághoz. Sokszor a nők fejére olvassák, hogy mert a válás után mindenből kitúrják a férjet, én ezt nem tudom elképzelni, mert én is végig mentem ezen a folyamaton, szóba se jöhetett hogy ne felezzünk mindent, na mindegy el tudom képzelni, hogy egyes férfiak lemondanak inkább a lakásról, csak valahogy véget vessenek a rossz kapcsolatnak, másfelől ugye a nő mégsem mehet az utcára a gyerekekkel... bármennyire is esetleg diszkriminatívnek tűnik a nőnek ennyi védettséget adnak a gyerekek és talán joggal... Persze nem tudom én ezeket pontosan megválaszolni, csak elgondolkodtam. Nekem nagyon szomorú érzés, hogy a férfiak fogynak, foglalkozom is a kérdéssel, szeretnék is egyet megmenteni magamnak, de nehezen adják magukat...
Alibanya1 2017.06.22 09:45:16
@erkölcsi hulla: hm, egyetértek, hogy a férfiak felé is magas az elvárás, a nők részéről a társadalom részéről és egymást is nyírják ha úgy adódik, és jól észrevételezed, hogy ezt már neveléssel nyomjuk a gyerekekbe. Szerintem az a helyzet, hogy minkét nem felé abnormális elvárások vannak, valami idealizált világban élnek az emberek e tekintetben, mindenki legyen minden szempontból tökéletes. Ha jobban belegondolsz a nők felé sem egyszerű az elvárás, mit is említesz, "Nézzen ki normálisan, adjon kicsit magára. Egy átlagos nő hozza ezt a szintet általában. Legyen kedves, nőies." Szóval a külsőségek, éppen ez a baromira bosszantó, mert az elvárás egyáltalán nem olyan egyszerű nézzen ki bombanőként, és mindig lehetőleg. Legyen jó anya, jó társ jó nő szexpartner és mindenes, legyen kedves és nőies, egy mai nőnek ez már baromság, már nem elég, ez semmi. Nem lehetek kedves és nőies (nem mindig és nem akárhol) mert nekünk is helyt kell állni az életben, stb... Mindegy nem kell ebben a két nemnek versenyezni, mindenkinek megvannak a nehézségei, megértéssel kellene fordulni egymás felé... Igen a túl kompenzálás, bizony :)
Alibanya1 2017.06.22 12:58:10
@Mia and me: van ennek igazság alapja, csak nem mondhatjuk ki, hogy ez minden nőre, vagy férfire érvényes. Ami azt illeti, nagy változások álltak be a nemi szerepekben, most ezt itt nem ecsetelném II világháború, inflációk a nők pénzkeresővé válása, illetve politikai tényezővé (szavazó) válása stb... a környezet bizonyos mértékig reagált ezekre a kihívásokra, a kislányokat bizonyos szempontból erősítik már abban, hogy mindenre képes vagy, nem csak a szépség számít, erős vagy stb... Rengeteg ilyen program van, bár nyilván vannak hiányosságok is, és nem minden nőt érint, de akkor is látható nyomai vannak ennek az erőfeszítésnek. A férfiak irányában, hogy ők hogy reagáljanak ezekre a megváltozott feltételekre, még kevés eszköz, megoldás született, ez most van ébredezőben. Nem egyszerű ez, és nem is gyorsak az ilyen területeken az eredmények ...
Alibanya jegyzetel A statisztika 2017.05.31 14:27:57
Már megint kétségbeejtő számok jöttek, nem a gazdaságból vagy ilyesmi, ennél sokkal szomorúbb terület. 8, ennyi, egy nyolcas. Lehet ízlelgetni a szót, az összeget: nyolc. Nyolc palacsintát be lehet lapátolni egy helyből, nyolc ember sok egy autóba. Nyolcfejű sárkány. Nyolc, ennyit szexel egy átlagos…..
Alibanya1 2017.06.06 08:53:26
@Fánkevő Fáncsi: hát igen, azonban a szexkedv csökken, a lényeg inkább ez volt.
Alibanya1 2017.06.07 15:02:56
@Vastagmargó: köszönöm a kedves felvezető szavaidat, jobban összefoglaltad ezt a blogot, mint én magam gondoltam :) Időnként a statisztikák is érzelmeket váltanak ki bennem, de persze maradok a női terepen :)
köszi
Alibanya1 2017.06.13 16:42:05
@s: @Fánkevő Fáncsi: én sehol nem említem, hogy ez az adat a nőkre vonatkozna, az index adott neki valamiért egy ilyen címet. Egy nap futottam össze ezzel az adattal, de már nem találtam, hogy hol, de felindultam rajta, hogy milyen kevés a szex és ez mindenkire vonatkozik, nem a párokra, mindenki benne volt az átlagba 18-64 éves korig. Lehet nem volt pontos az értelmezés, de mire felocsúdtam már az index kirakta és 35 ezren megnézték, csak lapítani tudtam, Én nem tudományos fórumra szántam ezt a felfutást, hanem úgy magamnak morogtam és lejegyzeteltem. Ezúttal lehetséges, hogy tévedtem, azért a világ forog tovább és megköszönöm a megértést.
Alibanya jegyzetel A próféta 2017.05.28 07:13:37
A gyerek készült a nagy, történelmi felmérőre. Kizárólag zene mellett hajlandó tanulni, így ez elég kemény megpróbáltatás nekem. Ilyen szavakat ismételgetett, hogy antagonidák, szeleukidák, diadokhosz, peripatetikus... Mint igen művelt anya, a gyerekhez fordultam: mi a frász ez te lány? De lehet,…..
Alibanya1 2017.05.31 15:53:32
@Irbisz: jaj látod milyen bonyolult, még helyesen bemásolni sem tudtam, na akkor javítom, had fejlődjön az emberiség :)
Alibanya jegyzetel A Tanár úr 2017.05.08 16:14:12
Trump száz napja elnök. Olvasom, hogy kicsit elpilledt szegény, azt hitte egyszerűbb lesz elnöknek lenni, és nem kell majd annyit dolgoznia. (Ezt honnan vehette?) Csalódott azonban ebben, és még autót sem vezethet. Amire végképp nem számítottam, hogy némi párhuzamot fedezek majd fel Trump és…..
Alibanya1 2017.05.12 08:55:56
@Diorella Queen: és ha kicsi hazugság? Nem látom a problémát, tudatosan így fogom fel, így érzem. Ez segít abban is, hogy felkészüljek arra, ha kell egyedül leszek öreg. Van pár ilyen néni már. Ez van. Ahogy elnézem az eddigi magamat, azt is megoldom majd. A vége meg mindenkinek egyforma.
Alibanya1 2017.05.12 09:42:33
@zpetal: az jó istenre, lazulj már el! mit szeretnél, a nőt vigyék el bilincsben? vagy mi, nyilvános égetés? vannak dolgok. amelyek határokat feszegetnek, ez ilyen. 39 éves férfi egy 64 éves nővel. Neked nem tetszik, ámen. Törvényt nem sértettek, Franciaországban 15 éves a korhatár, tehát bármit tettek ezután, nem volt törvénysértő. A tanító diák íratlan szabályt nyilván feszegették, de valószínűleg nem lépték át, mert akkor az iskola lépett volna. A fiút eltávolították, hogy megelőzzék a bajt. Hogy titokban mi történt, arról miért beszélgetünk? Nem tudjuk, vagy történt, vagy nem. Kész. A történet folytatása viszont őket igazolta, együtt vannak, több mint 20 éve. A pasi miniszterelnök lett, nekem úgy tűnik nem marta szét a nő, mit gondolsz? Számomra a történet pozitív, még ha a legkevésbé sem szokványos, szeretik egymást, támogatják egymást és kiállnak egymásért, nem kell több. (és leszarják az összes véleményt mellesleg..., kivéve a saját családjukét, de ott megszerezték a beleegyezéseket, amely számomra újfent szimpatikus ) Számodra nem szimpatikus okés, elmondtad, nekem meg másnak az, itt a blogon, mi is elmondtuk ennyi. És nem, nem akarom, hogy a 15-16 éves lányokat, fiúkat tanárok cserkésszék be. Ez a történet se nem pro és nem is kontra. Egy kivétel, nem fog divatot csinálni, nem fognak tömegesen férfiak a nyugdíjas otthonban feleség után nézni. Másfelől, ha nő beteg lenne, már régen nem érdekelné a férfi, másik fiúcska után nézett volna....
Alibanya1 2017.05.13 18:56:07
@zpetal: @Diorella Queen: ez miez itt? barátkozzatok privátban, ne itt a blogon köszi
Alibanya jegyzetel A presszó 2017.04.25 14:48:04
Van néhány szösszenet, amely az ínséges billentyűzetmentes szomorúság során keletkezett, azokat próbálom összerázni valami egésszé. 2017, sehogy nem akarok ráhangolódni az évre. Feltételezem számmisztikai magyarázata van, az évszám végösszege 1, ami ugye semmi jót nem jelent. Tovább súlyosbítja a…..
Alibanya1 2017.05.08 09:26:41
@Kulics: micsoda igazad van, lámpást kérek sötétben bolyongó énemhez és ténylet hátha zpetál lesz az aki megvilágít.
@Scheibe: :D igen így van
Alibanya1 2017.05.08 09:27:31
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): már nem csapok le senkit, az az idő elmúlt :D, olyan kedves vagyok
Alibanya1 2017.05.08 18:50:55
@Kulics: így van kedves Kulics, lámpást adott nékem az úr... jó van ez így, szerencsénk, hogy időt energiát nem kímélve idefárad ezen halott blogra és átsegít a nehéz helyzeteken. Most is kérdést tett fel, amit nem értek, de majd kisegít ebben is :)
@zpetal: teljesen igazad van
Alibanya jegyzetel Vallomás 2017.04.20 21:14:51
Lehet ítélkezni egy email cím alapján? Minap beszélgettem egy férfival - ez ilyen hagyomány nálam -  kérte, hogy térjünk át a levelezésre. Még nem sok szót váltottunk, de legyen mondtam:  napkirályfia@ mondta, nem napkirályfi, hanem fia, ne keverjem össze. Az ismerkedés valahogy ezen a ponton…..
Alibanya1 2017.04.24 08:37:50
@Hosszú Haj: ugye? :D
Alibanya1 2017.04.24 08:48:23
@csevely: szia, örülök én is kiírtam ezt is, remélem folytatom. Kaptam egy billentyűzetet, addig nyafogtam. .... Úgy látszik most külső segítségre szorultam, valahogy lefagytam ezzel a problémával, de szerencsére egyik barátnőm megunta, és a kacatai között talált egy billentyűzetet. elhozta és bedugta a gépembe. Na
Alibanya1 2017.04.24 08:52:21
@cso zsi: bonyolultak ezek a dolgok. de én most jól vagyok, sok minden mozog körülöttem :)
Alibanya jegyzetel A végszó 2016.09.29 11:08:02
Én azt tanultam nagyapámtól, aki nagyon bölcs öregember volt (volt fiatal is, csak úgy nem ismertem), hogy a kitartó munka meghozza a gyümölcsét. Ha, nagyon őszinte akarok lenni, ezt a tételt én már láttam meghazudtolva, de alapvetően hiszek az öregnek, mert olyan rendes kis ember volt. Ádáz munkát…..
Alibanya1 2017.04.03 13:05:56
@Mia and me: hehe, igen sok ilyen történetem van, valahogy elhúzódik ez a keresgélés, de nem bánom van amikor élvezem, máskor elegem van, megint máskor elmélyedek egy egy dologban... na mindegy itt úgysem tudom kifejteni a teljes véleményt :)
Alibanya1 2017.04.07 10:24:39
@zpetal: köszi, bizonyos szempontból jó irás, csak kimaradt a másik oldal, melyet Zimbardo, aki meg egy FÉRFI ír le, nagyon jól hogy a férfiak meg felpuhultak elvesztek az új kihívások terhe alatt, és inkább otthon anyu biztonságában számítógép háborúznak. stb nem írom le az egész helyzetképet.
Kedves a folyamatos iróniád és rosszindulatod az irányomba, de teljes tévesztésben vagy, ugyanis én már nem cikk által is leírt jelenség "áldozata" vagyok. Én már nem keresek méhecskét aki megtermékenyít, még csak az hiányozna, uramjézus, és súlyos kompromisszumos kapcsolatot meg már találhattam volna, többet is, de ahhoz meg nincs kedvem. Engem már nem kerget semmilyen biológiai óra, sem egyéb más kényszer, van két lányom, megteremtettem az anyagi biztonságot, ha szerényet is, és szabadságom van, óriási. Azzal megyek el, és akkor amikor akarok. Ha a férfiakat zavarja, hogy ennyi idősen van gyerekem, vagy hogy nem vagyok gazdag, ezek olyan körülmények, amivel nem tudok mit kezdeni, így nem is érdekel. Ennyi
Alibanya1 2017.04.10 08:49:14
@zpetal: nem viszek fel semmilyen férfiakat, az az egy eset egy próbálkozás volt, hogy vajh ez hogy működne - sehogy. A lányaim ebből nem látnak semmit. Nem vagyok szegény, nem szükséges engem sajnálnod, sőt egyáltalán semmit nem szükséges foglalkoznod velem Ez az álszent lesajnálás meg amit itt művelsz végkép nem kell. Arra próbálsz utalni, hogy az egyetlen értékmérő az én személyemmel, vagy akár bármely nővel kapcsolatban az, hogy van e hagyományos értelemben vett párkapcsolata vagy sem. Nekem volt, elmúlt, nem érdekel ez a fajta osztályozás, a férfiak szegényebbek az által, hogy egy ilyen nő is mint én, úgymond egyedül van.
Alibanya jegyzetel Édes, kevés 2016.05.25 11:14:04
Néha van olyan röpke érzésem, hogy az élet elgyalogol mellettem, hogy üres vagyok és szürke, unalmas és semmilyen. Azonban ez a véleményem igazságtalan és álságos, mert leginkább nagyszerű dolgok vesznek körül, és mindenféle történik. Időnként megfárad azonban a lelkem és kis időre elhullámzik…..
Alibanya1 2016.05.31 18:11:09
@csevely: gratula a kisunokához :)
Alibanya1 2016.06.02 09:14:11
@cso zsi: :) a kettő nem összevethető, ez csak egy villanás volt semmi több, lehet, hogy visszatekintve azonban hiba volt
Alibanya1 2017.04.03 13:06:28
@Mia and me: van előzménye, majd megtalálod és összeáll a történet, ez egy csodálatos dolog volt :)
Alibanya jegyzetel Nah, mik vannak 2016.04.24 19:27:26
Ma csaltam, elmentem és megettem egy habos málnást. Tudom rettenetes, úgyhogy ma egy kilométerrel többet fogok futni, ha a belemet veszejtem is. Így próbálok egyezkedni a lelkiismeretemmel - hah, ne vegyétek teljesen komolyan. Én már csak a vállamat rángatom erre, látva a nagy seggű, deformált…..
Alibanya1 2016.05.02 08:43:11
@Kulics: :D :D hülye vagy
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): mit játszol meg villám?
Alibanya1 2016.05.02 13:00:37
@Kulics: inkább a megélhetésért vívott harc az ami gátol némileg az írásban, de igyekszem :)
Alibanya1 2017.03.28 09:45:05
@Mia and me: köszi, kedvet adsz, hogy folytassam :)
Nem is tudom, hol kezdjem el, talán a legegyszerűbbnél és lassan fokozom a helyzetet. Az amerikai népek igencsak felháborodtak azon a tényen, hogy a Starbucks idei ünnepi papír kávéscsészéi nem pirosak, hanem zöldek. Na. Méltatlan ez az ünnephez, meg a sok gondtalan emberhez, hogy úgy mondjam a…..
Alibanya1 2017.03.20 11:39:25
@Mia and me: köszi, hogy benéztél hozzám :) jó szórakozást
Alibanya1 2017.03.21 08:57:38
@zpetal: továbbra is azt mondom, hogy nem gondolod végig amiket állítasz és menteni próbálod azt, ami teljesen felesleges. Nincs mit magyaráznom ezen a helyzeten, valószínű más férfiak is abban a reményben érkeztek volna hozzám, hogy alaposan átvitatjuk a görög mitológia mai vonatkozásait, esetleg végig futunk a tőzsdei híreken. Ne állítsd már meg az agyam. Ezenfelül én nem egy felkínálkozó nő voltam, hanem egy nő akivel ismerkedni akart a férfi, és többszörösen találkozót beszélt meg velem. Anyám. Nem köteles dugni valóban, de akkor nem köteles el sem jönni, illetve kommunikáció, nem egy nagy ördöngösség, de csak magyarázzad ember. Törik magukat eléggé értem a férfiak, ezt a fajta beszólást is marhára élvezem, haha. Na és még elmesélném, hgy megbeszéltem vele másnap a dolgokat, nem akartam ott azonmód "számon" kérni :D A blog meg az én oldalamról szól, azért blog, nem hiszem, hogy nagyot aláztam volna a férfin, hiszen senki nem tudja, hogy ki ő, akár ki is találhattam az egészet. szép napot.
Alibanya1 2017.03.22 08:41:24
@zpetal: na jól van akkor, most kiosztottál, én voltam nevetséges, hehe. Tényleg. Asszem te ebben lelsz némi örömet, hogy taposol nőket, akikről fogalmad sincsen. élvezd, ha tudod, én inkább az életet élvezem, így öregedve a gyerekeimmel meg a macskámmal. Meg írom a blogom, ahogy kedvem tartja.
Rám sütött a nap, ennyit a jó dolgokról. Hosszú tél volt, úgy határoztam elmegyek aludni, mint a medve, be a vackába. Az élet megrekedt, csak munka meg sötétség volt, aztán arról meg már mindent elmeséltem. Újdonság: A gyerek beleöntötte a kólát a laptopba, ezzel véget is ért írói karrierem. Eleinte…..
Alibanya1 2017.03.06 11:58:24
@cso zsi: nekem számít, elfogadok segítséget :)
Alibanya1 2017.03.08 10:00:00
Alibanya1 2017.03.08 10:00:39
@csevely: még nem oldottam meg a billentyűzetet, szóval az írás még lassan megy. A sedlacek mű az nagyon klassz :)
Az idő töretlenül halad előre, már mindjárt megint szeretetünnepelünk. Sok minden történik körülöttem, rengeteg az esemény, meg akció, csak pénz, meg férfi nincs. A minap egy véletlen beszélgetés során kiderült, hogy nem csak én vágyódom ilyesfajta történésre már, hogy esetlegesen egy férfi mellett…..
Alibanya1 2016.12.16 10:30:06
@zpetal: tudod, ez a felsőbbrendű stílus, ez az ami zavar engem, mert akár még lehet igazság is a szavaidban de a stílus ahogy előadod, az érzet, hogy csak az egy igazság van amit te hirdetsz, erősen csökkenti a hitelességet. Tehát ha focimeccsre járnék, vagy bokszolni, az tenne nekem nagyon jót, viszont a metálkoncert az "mászkálás" az nem kimozdulás a komfortzónából. Az a kép, amit te is, meg Gour is leírtok, nem mondom, hogy nem fellelhető a világban de végletesen egyoldalú, megvetéssel átitatott és meglehetősen általánosító. Valamint mindenképpen arra helyezi a hangsúlyt, hogy hát nőnek lenni azért elég szánalmas helyzet, eleve vesztes pozíció, de legalább fociznék, na. Így nehezen lehet értelmezni és megfogadni belőle azt, ami esetleg segítő szándékú benne.
Alibanya1 2016.12.16 12:37:29
@zpetal: miért várnám el, hogy azt mond amit szeretnék? Nincs is ilyen, de mondjuk, hogy fölényeskedj pusztán azért mert vélelmed szerint te jobb pozícióban vagy mint én felesleges. Én nem járok zumbára, sem néptánc csoportra de ez nem jelent semmit, azért még nem nézem le azokat akik esetleg ebben lelik az örömüket. Meglehetősen nyitott és széles érdeklődési körű ember vagyok. Azt sem várom, hogy valaki rám írjon a társkeresőn, úgy eléggé élem az életem. És tudod az a legszebb, ha egy férfi nem ezt hangsúlyozza, idézem a válaszod:
"nőnek lenni azért elég szánalmas helyzet, eleve vesztes pozíció"
Ez az élet elég sok területén így van, függetlenül attól, hogy ezt kimondjuk-e vagy sem.
vagyis nem attól érzi magát férfinak, hogy ő különb, vagy több, mint egy nő, hanem azért mert önmagában értékes, nem másokhoz, esetleg általa lenézett emberekhez képest, nőkhöz képest. Bizonyára a valóságban nincs így csak írásban jön át nekem ez valahogy így.
Alibanya1 2016.12.16 13:11:39
@zpetal: valóban a blogot inkább a keresgélés kiírására használom, nem feltétlen említek meg minden programot amit megélek. :) látom azért figyelsz, igen valóban volt egy egybeesés, a pasi és a törlés között ,de fordított sorrendben. Azért töröltem az írásokat mert sok hiábt találtam bennük és ahogy időm engedi egyet egyet újra olvasok és átjavítgatok, majd visszarakom. Nincs titkolnivalóm a szövegekben, csak szeretnék igényes lenni, már amennyire a lehetőségeim engedik.
Szülői eredmények törtek a magaslatokba az elmúlt napokban, hiába minden területen osztatlan sikereket érek el. Nincs itt mit kertelni, cukorborsó az élet. Annyira megkönnyeztem a történetet, hogy kénytelen vagyok itt is elmesélni, mert ami jó, az jó, na. Történt pedig, hogy a gyermekem, feladatot…..
Alibanya1 2016.12.13 13:24:06
@zpetal: Kedves Zpetal, ismerem a filmet és ismerem a drámapedagógia előnyeit is. Egyáltalán nem nevetem ki és nem tartom rossznak, de lehet, hogy nem egy 45 perces órán, minden előkészület nélkül kell előrántani. De igazából nincs bajom az egésszel. A gyermekeim lelkivilága bizonyára nem hibátlan, hiszen gyerekkorukat élik és most kapják meg a szülőktől az őket megillető traumákat. Azonban figyelmedbe ajánlanám azt a tényt, ha már elemzed a gyermekemet, első pont a történetet ő maga mesélte el nekem a nevetve, merthogy lusta volt gondolkodni kettes pont, honnan veszed, hogy katonás rendben ülnek a moziban? ezt így szerényen te tetted hozzá, remélem nem rosszindulatból. Három a gyerekeim kamaszok, tökéletesen nekik való a sztárvársz, amikor kisgyerekek voltak, akkor nyilván gyerekfilmekre ültek be, addig amíg történt a fenyőállítás. Mindenki azt lát bele a történetbe, amit akar :) én is ezt mondom. Nem tudom valahogy olyan érzetem van mintha eleve a negatívumokat keresnéd minden írásban.
Alibanya1 2016.12.16 10:06:56
@zpetal: szerinten nari nem téged akart megvédeni, hanem a gyereket... és sose tartotta cikinek megmondani a véleményét
Az élet merengve megy tovább, hamarosan megtudjuk ki lesz az USA új elnöke, ami egy hosszas, tudósok, pszichológusok és lélekgyógyászok, netán szociológusok figyelmére méltán igényt tartó, periódus végét jelenti. Van egy érzésem, hogy szopórolleres a dolog, az amcsik túlhúzták magukat. A megtört…..
Alibanya1 2016.11.15 16:21:13
@tetrahidrokannabinol: köszönöm a zenei dicséretet, sok munkát teszek bele, aztán alig veszik észre.... :)
@csevely: építész vagyok, Barcelona állat, megpróbálom megírni, kicsinyke türelem
Alibanya1 2016.11.16 10:47:19
@szalonnás lecsó: egyidős vagy fiatalabb, illetve hát aki érdeklődik és szimpatikus lesz, igen a részeredményeket nézem persze... illetve kezdek beletörődni, hogy ez bizony megoldhataltan
Barcelonát imádtam, megírom szerintem, lesz ami lesz
Alibanya1 2016.11.16 12:28:20
@szalonnás lecsó: ja, nem állítok be ilyen határokat, vagy nagyon tágat, esélyt adok én...
Alibanya jegyzetel Borozgatás 2016.10.25 21:36:42
A stresszről hallgattam egy összefoglalót, igen tanulságos. Elmesélem. Kezdjem a dolgot valami - vélhetőleg hasznossal. A történet főszereplője a homár. A homár egy ilyen puhatestű állat, mely egy dobozban, azaz a saját páncéljában lakik. Azonban növekszik, és ez a folyamat kellemetlen helyzetbe…..
Alibanya1 2016.11.02 15:48:39
@csevely: igen tudom, hogy a középső téma már volt, de jelezni akartom, hogy ez a dolog hányszor előjön, ez a szexmentesség... mondhatni lépten nyomon
Alibanya1 2016.11.06 20:05:56
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): ahogy megboldogult Etus néném mondaná, láttam már karón varjút...
Alibanya jegyzetel A levél 2016.10.03 09:16:22
Megvolt még egy születésnapom, nem fogom megmondanihanyadik, erről ennyit. Nagyon kellemesen telt, különböző szénhidrát merényleteket hajtottam végre más, más emberek társaságában, saját magam ellen. Csodálatos volt. Ezen felül rengeteg kedves megkeresést kaptam. Ragyogtam. Kár, hogy évente csak egy…..
Alibanya1 2016.10.06 08:35:50
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): ok, majd visszafogottabban kommunikálom az irántad érzett elfogultságot :D
Alibanya1 2016.10.25 13:05:52
@tetrahidrokannabinol:
beteg lettem, hetek óta zúg a fülem és nem tudok kimászni belőle, ezért nehéz virulásnak indulnom, amúgy lehet elfogott némi válság is fene tudja, szart nem akarok írni. A helyet is megváltozott állandóan dolgozni kell mert különben éhen veszek és az idpnként kiveszi belőlem a szuflát, na mindegy folytatom illetve szeretném
Alibanya1 2016.10.25 21:41:07
@tetrahidrokannabinol: igen drogot ide több szempontból is, de már kezdek jól lenni köszi
Alibanya jegyzetel Mégegy randi... 2016.09.22 13:57:26
Az élet hömpölyög tovább. Már megint oszlásnak indult a lelkem. Vannak ilyen hormonális ingadozásaim is ráadásként, próbálkozik a banyamodul? Sötétnek látom a jövőt, próbálok rettegni ezektől a migránsoktól is, hogy tegyek valamit a hazáért, de valahogy ez sem ösztökél. Időnként lefulladok, bőgnék…..
Alibanya1 2016.09.28 19:55:07
@sirok0001: ? szívesen, de mit?
Alibanya1 2016.09.29 12:16:13
@Comment.Elek: na de, az egy konszolidált skandináv krimi...
Alibanya1 2016.09.29 13:45:33
@Comment.Elek: galamblelkű....nem tudom hol élsz, melyik bolygón, hol lehetek én galamblelkű, küzdelem nap mint nap az elemekkel, a létért folytatott harc.... persze közben pitypang vagyok meg füttyöngő cinege
Vasárnap van, ez a hétvége az unalomé, ez már végleg így van, fel is adtam a harcot. Legyen, akkor most unatkozom, nézek ki magamból, ha véletlen eszembe jut valami, akkor elfintorodom és rávágom magamnak, hogy ne már, azt most nem. Volt egy történetem a tavaszon, egy majdnem happyend, vagy mi,…..
Alibanya1 2016.09.26 19:41:35
@csevely: mint mondjam nem mondja nekem ezt a szót senki már időtlen ideje... gyerekrajzokon, meg ilyen gyurma izéken láttam viszont amit a gyerekeim gyártottak, de már abból is kinőttek lassan, most úgy szünet van ebben teljesen :)
Alibanya1 2016.09.28 19:56:15
@csevely: @cso zsi: nagyon köszönöm, kedvesek vagytok....
Alibanya1 2016.09.28 19:57:14
@sirok0001: összetett dolgok az érzelmek, én valahol megértem őt :)
Elég volt a sok szexes írásból, még valami téves következtetést von itt le valaki! Jöhet valami más, például gyilkosos dolgok. Meg időre is szükségem van, hogy összegezem az engem ért benyomásokat. Arra gondoltam érdekes lenne ezért olyasmit írogatni, amit eddig még nem, teszem azt hány hulla…..
Alibanya1 2016.09.18 11:12:50
@cso zsi: épphogy nem kell tartanod semmitől, hiszen kiírtam magamból a véres ihletet :D :D amúgy sem járok késsel ...
Alibanya1 2016.09.18 11:56:10
@cso zsi: a nyugalom nálam alapfeltétel, csak lehiggadt férfiakkal találkozom. Látom ez a nyugdíjcucc látom magával ragadott :D :D persze hogy van jobb hely metálkoncert :)
Alibanya1 2016.09.21 11:24:16
@csevely: hehe, valaha valamikor talán mondta valaki, de az már ködbe vesz, mostanában a gyerekeim szeretnek, ennyi
Alibanya jegyzetel Recesszió 2016.09.06 14:02:15
Recesszió van, már ami a szexet illeti. A barátnőm is ugyanerre panaszkodott, ő végül is úgy oldotta meg, hogy rövid időre megbékélt a régi pasijával. Eltöltöttek egy forró éjszakát, majd a barátnőm azt mondta "a szex erre az évre megvolt", kivan pókhálózva, kicsit elábrándozott hogy mi lenne ha...…..
Alibanya1 2016.09.07 15:31:48
@Comment.Elek: hm... még szerencse, hogy a feleséged is belépett ebbe a korba :)
Alibanya1 2016.09.15 12:49:57
@cso zsi: fejlesztés alatt van, de volt közben másik, haladok az ismeretlen felé vezető úton
Alibanya1 2016.09.16 08:11:48
@cso zsi: ? ez most randi ajánlat? :D :D
Rendben ez a sok kultúra, meg egyéb kihívás, amivel telepakoltam az életem - még rajzolok is - de, azonban maradt egy, még egy kihívás - férfi kell/kellene nekem. Tudom, egy időre kimaxoltam ezt a kérdést, és jóideig nem lesz olyan szerencsém, mint az év elején volt, ez statisztikailag is…..
Alibanya1 2016.09.05 08:55:04
@sirok0001: Házasság vagy együttélés jelen pillanatban nem érdekel - ezt írtam és ezt is gondolom. Miért? több okom is van rá:
1. két kamasz lányt nevelek, egyelőre jobb ez így, hogy hárman vagyunk, érzékeny időszak ez az életükben nincs szükség további bonyodalmakra
2. személyesen nem tapasztaltam, hogy a házasság bármivel kerekebbé, vagy többé tett, viszont jelentősen megnyomorított
3. Meglehetősen elveszítettem a bizalmamat ebben az intézményben, mégpedig tapasztalati úton, nem elméletben
4. azt tapasztaltam, hogy a fellelhető férfiak igen magas százaléka sikítva menekül bármilyen fajta kötődés megemlítésétől
Ezekből, meg hasonlókból összekutyulva alakult ki ez az álláspontom. Minden amit tehetek, hogy hangsúlyozom, nem egy alkalmat akarok, hosszabb távú korrekt, kapcsolatot. Ezen felül pedig rugalmas ember vagyok, képes vagyok felülbírálni magamat, ha netán olyan szerencse érne, hogy megismerkednék egy számomra nagyszerű férfival, (egyébként az évek során több ilyennel is találkoztam, de sajnos azoknál meg az úgynevezett időzítés nem volt jó) akkor persze, hogy újra gondolnám, mérlegelném, hogy mégis mit tehetek az ügy érdekében. De jelen pillanatban teljesen felesleges azt hirdetnem, hogy férjet keresek, mert semmi szükség rá, nem lenne tőle több esélyem, sőt.
A szöveg második részét nem értem, mit vállalok be? Illetve mi van a gazdagsággal? Kicsit túl naivnak érzem a megfogalmazásod, hogy a férfiak annyira vágyakoznának az összetartozásra, én nem nagyon látom ezt, de mint mondtam, ha ilyennel találkozom és nagyon jó nekünk, el fogok gondolkodni a megoldáson.
Alibanya1 2016.09.05 12:40:52
@sirok0001: a következőt jelenti: heti x együtt töltött idő, egy-egy délután, este, esetleg hétvége, ha a gyerekek a másik félnél vannak. bizonyos rendszreséggel kapcsolattartás a köztes időben, tel, cset ami. Közös utazás akár. Az együtt töltött idő minőségi, programmal egyébbel amihez kedvünk van. A korrektség azt jelöli, hogy nem tartunk fel párhuzamos viszonyokat illetve pontosan közvetítjük egymásnak, hogy elégedettek vagyunk e a kapcsolattal, Egy ilyen rendszert nem épít fel az ember egy két hétre, ezenfelül nem zárkózom el a fejlődéstől, ha a kapcsolat úgy alakul, amíg azonban erre nincs kilátás illetve igény, akkor számomra ezt jelenti a hosszú távú korrekt kapcsolat. A gyerekneveléssel, meg egyéb gondom bajomba nem akarom bevonni a kapcsolatot, inkább magamnak szeretném feltöltődésnek, örömnek és ugyanezt szeretném adni a másik félnek.
Alibanya1 2016.09.06 21:58:44
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): köszönöm kedves Narancs, akkor ez most mit jelent?