Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kmjfb

54 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt hétvégén kétnapos fórumon vettünk részt a Gólyában. a KMJ is meghalgattatot. hasznos, és érdekes beszélgetés zajlott, valamint új kapcsolatok születtek. Ha nem tudtatok ott lenni, vagy ott voltatok, de szeretnétek újra meghallgatni valamelyik beszélgetést, az összes előadás elérhető a…..
  Minden embernek szüksége van arra, hogy életkorára, egészségi állapotára és családi állapotára tekintettel elegendő szabadságot kapjon ahhoz, hogy pihenjen, regenerálódjon, és szeretteivel elegendő időt tölthessen! A közfoglalkoztatottaknak erre ma Magyarországon nincs lehetőségük. Minden…..
kmjfb 2016.06.24 16:05:02
kmjfb 2016.06.27 20:53:21
@bmmv: Ez a ló nem csak éhes,de szemellenzős is. Amúgy még kipróbálhatja milyen arcátlan közalkalmazottnak lenni.
Minden évben igyekszünk időt szakítani arra, hogy értékeljük az elmúlt időszakot, újratervezzünk, átbeszéljük értékeinket és teendőinket. Idén sem volt másként, május 20 és 22 között Tahitótfalun erősítettük csoportunkat, vitáztunk, kirándultunk és megterveztük újabb kampányainkat. Feltöltődve…..
Közmunkás Mozgalom a Jövőért és Közös Esély Egyesület közös fóruma XIX. Kispesti Aranyház, 1191 Budapest, Eötvös utca 3-7. A Közös Esély Egyesület és a KMJ tagjai Kispesten élő és dolgozó közmunkások számára tartott beszélgetést és fórumot, aminek célja az volt, hogy a közfoglalkozottak alapvető…..
Gyors válasz érkezett, nyílt levelünkre a Belügyminisztériumból. Köszönjük a részletes magyarázatot, miért nem kaphatnak béremelést a közmunkások. Így már teljesen érthető. Köszi!          ..
  Idén a minimálbér bruttó összege 111 000 Ft-ra, a korábbi összeg 5,5 százalékával emelkedett. Még 2015 végén különböző nyilatkozatokból arra lehetett következtetni, hogy a közfoglalkoztatottak bére is követni fogja ezt az emelést. De ez nem történt meg. Sem januárban, sem március elsejétől,…..
MIKOR VAN A TETTEKNEK IDEJE, HA NEM ILYENKOR?! - Utazó kiállítás a budapesti lakhatási mozgalmakrólA Közélet Iskolája kutatócsapat egyéves munkájának eredményei már megtekinthetőek! Március 5-én szombaton egy közös kiállítás-látogatásra invitálunk titeket, ahol a kutatás résztvevői mutatják majd be…..
A kormány a közmunkások bérét korábban a minimálbér 70%-ban határozta meg. Idén a minimálbér bruttó összege 111 000 Ft-ra emelkedett. Kíváncsian várjuk, a közmunkások bérét mikor emelik a megfelelő szintre. Más kérdés, hogy nyolc órai munkáért miért jár 70%-os fizetés? ..
Január 9-én az MSZEH munkatársaival Sámsonházán jártunk, ahova a helyi közmunkások hívtak meg minket. Lakossági fórumot szerveztek amiatt, hogy rosszak a munkakörülményeik, és 22 betöltetlen közmunkás állás van a faluban. Az emberek dolgozni szeretnének, de ez nem megy egyszerűen, mert a…..
Elhelyezkedési juttatás! – Február 1.-el indul a piaci munkahelykeresés támogatásaA Belügyminisztériumtól pénteken kapott tájékoztatásunk szerint Február 1.-től vehető igénybe az ELHELYEZKEDÉSI TÁMOGATÁS néven az az új támogatási forma, amellyel a közfoglalkoztatottak piaci elhelyezkedését kívánják…..
Egy Hajdú-Bihar megyei közmunkás írt nekünk, hogy a felhívásunk hatására nem volt hajlandó bankszámlát nyitni, amikor a foglalkoztatója erre akarta kényszeríteni. Kiharcolta hogy azóta is készpénzben kapja a fizetését. Nagyon örülünk ennek a sikernek! Reméljük, hogy munkatársainak is elmondta,…..
2015. szeptember 24-én nyílt levélben fordultunk Pintér Sándorhoz. Sok helyütt a munkáltatók nem biztosítják a készpénzes kifizetést, annak ellenére, hogy van házipénztáruk, holott a Munka Törvénykönyve 157-159 paragrafusa szabályozza, hogy a munkáltató köteles biztosítani…..
Számos budapesti kerületben tapasztaltuk azt, hogy a közfoglalkoztatottaknak (vagy egy részüknek) a munkáltatójuk nem teszi lehetővé a bér készpénzben való felvételét. Szerződéskötéskor automatikusan kérik a munkavállaló bankszámlaszámát, és ha nincs neki, kötelezik…..
(A Hír 24 képes beszámolója szerint így építik közmunkások a határzára. Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely) Az elmúlt napokban híreket kapunk az ország különböző…..
Csonka József, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért és a Magyar Szegénységellenes Hálózat aktivistája pénteken interjút adott az ATV Egyenes beszéd c. műsorában, melyben a közmunka visszásságait járták körül. A videó az alábbi linkre kattintva…..
  Az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett hozzánk, hogy közmunkások nem kapnak elegendő védő italt vagy pihenőidőt. Volt aki azt nehezményezte hogy nem engedik haza a munkából a 35 fok feletti hőségben. A kánikula ellenére sajnos valóban nem lehet hazamenni, de a…..
Rendeljen közmunkást!   Csoportunk egyik tagja 2015 májusában Szabolcsban járt egy kb. 1500 fős településen. Az itt lakók többsége tartósan munkanélküli, az önkormányzat közmunkát biztosít, akinek tud. Nyaranta azonban a hivatal rendszeresen hozzájárul ahhoz, hogy a…..
Május 27-30. között Berlinben tartotta éves közgyűlését az Európai Közösségszervező Hálózat (ECON) nyolc ország civil szervezeteinek részvételével. A környező EU-s országokból jött 32 résztvevő több száz civil szervezetet képviselt. Hasznos tapasztalatcserét…..
Május elsején a Köztársaság téren tartottuk meg a Közmunka Ünnepét. Nem tévedés! Mostantól nem csak a Munka Ünnepe május elseje. A járókelők kipróbálhatták milyen közmunkásnak lenni. Akadálypályán ismerkedtek mindennapi gondjainkkal, nehézségeinkkel. Rendezvényünk célja…..
Vattacukor helyett fogj közmunkás lapátot május elsején! A közmunkások majáliskor sem pihennek! Idén május elsején első alkalommal rendezik meg a Közmunka Ünnepét Józsefvárosban, a Köztársaság téren. Az esemény központi programeleme egy rendhagyó akadálypálya, melyet…..
Ezúttal Debrecenben jártunk a Magyar Szegénységellenes Hálózattal immáron harmadik alkalommal rendezett Hatalom a Hátizsákban találkozón. Kötetlen, és eredményes beszélgetés keretében vitattuk meg a helyi adottságokat, az emberek bevonását az érdekérvényesítésbe. Volt szó…..
Végre valami pozitív változás!  Reméljük hogy igaz is. kép forrása: Portland Public Schools   Csoportunk tagjaitól kaptuk március elején azt az információt, hogy az új tavaszi időszakban kötött szerződések időtartama a korábbi 3 hónaposnál hosszabb. Hat vagy 9 hónapos,…..
  Célunk hogy a közfoglalkoztatásban aktívan dolgozók is jogosultak legyenek az utiköltség kedvezményre, így Budapesten kedvezményes árú bérlet megvásárlására, ahogy a Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatásban részesülők.   A közfoglalkoztatottak számára gyakran…..
Csudás élményben volt részünk múlt Szombaton délben a Szimplában. Kb. 11-kor gyülekeztünk, maga az "Élő Könyvtár" program 12-kor kezdődött, és hát mit mondjak, már maga a hely is egy látványosság, nem is tudom minek nevezzem ezt a Byzantine labiritmust, új-hullám, hippy…..