Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tucanus Maximus

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül…..
Tucanus Maximus 2020.12.07 11:19:08
@hoffnungloss: ugye? és ez egy hangzatos, de valójábban konszolidált zöld mozgalom, nem véletlenül juthatnak a kimértek országában hatalomközelbe.
Tucanus Maximus 2020.12.07 11:23:06
@007k: simán lehet hogy kubaiak és venezuelaiak megbirizgálták a rendszert. Ezért kellett volna rendesen kivizsgálni már a ruszkikat is. Mert ha nincs lenyomozva, akkkor maradnak a sanda féligazságok. Bidennek nem kellett, neki kéne nyomnia legjobban, mert trumpék előszőr gátlástalanul használták a facebook adattolvajokat.
A generációs különbségek (különösen munkahelyen, pláne egyazon csapaton belül) komoly feszültségeket okozhatnak. Nem csak Magyarországon van ez így, hanem Svájcban is. (Fotó: pixabay.com/Photorama)..
Tucanus Maximus 2020.07.06 13:33:41
Tucanus Maximus 2020.07.06 13:37:17
@desw: Tudtommal ilyen esetben az állampolgárság dönt, nem?
Nem, az csak az Egyesült Államokban, Jemenben nagyon és picit Magyarországon számít. ELVILEG, az emberi szabadságot semmi sem tiltja, tehát ha nem veszel igénybe szolgáltatásokat, akkor miért adóznál a fogyasztásodhoz kapcsolódó adókon kívül, mire fel? GYAKORLATILAG (ezért említettem Obamát, hogy mennyire kicseszett az adóügyben szabad emberekkel) viszont, ha nincs adózásodról papírod, akkor nem tudsz anyagi ügyeket intézni.
Tucanus Maximus 2020.07.06 13:46:49
@desw: Az a baj a szürkezónával, hogy az OECD dönti el, hogy mi az. 12 éve naponta figyelem, és közben nagyon sokat tanulmányoztam az előzetes intézkedéseket, elveket, stb. Az a meggyőződésem, hogy folyamatosan harcolnak a terrorizmus, a pénzmosás és a gigacégek adókerülési praktikái ellen. De valahogy mindig a kisember szívja meg, aki végre rájön, hogyan tud legálisan kevesebbet adózni, aztán hirtelen mégsem.
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
Tucanus Maximus 2020.06.01 18:10:10
@Glokta: miért, mit mondjon? Hogy feldühödött választóim szétbaxták a rámbízott várost, mert elmebetegeket alkalmazok rendőrnek?
Az ember azt gondolná, hogy ha már karanténban kell lenni, akkor milyen jó lehet azt a pálmafák árnyékában, az óceán partján megélni. Nos, a valóság azért teljesen más, mint az Niki kajmán-szigeteki beszámolójából kiderül (a képeket külön köszönöm neki). Neked hogyan telnek a napok és hetek a…..
Tucanus Maximus 2020.05.04 15:10:05
hű, bocs az önmarketingért, de kivételesen kapcsolódik. Két barátom és egy ügyfelem ragadt különféle trópusi szigeteken. Kettőjükről csináltam podcastot, de angolul tucanoprod.com/en/tropical-island-coronavirus-quarantines-thailand-paraguay/
Viszont a harmadikat nem értem el időben, pedig nem semmi. Ők a belizei San Pedron ragadtak, ami ugye madonna la isla bonitája. Egy család egy 5csillagosban, ingyen, kormánypénzen :D :D :D arról meg hogy mi kelet-európaiak hogyan éljük meg a trópusi száműzetéseket, háááát ennél jobb összefoglaló nincs is :D www.youtube.com/watch?v=l0Dr523R9Go
A legtöbb európai nagyvároshoz hasonlóan Lisszabon is a kísérteties arcát mutatja ezekben a hetekben. Üres utcák, kihalt bárok és éttermek – az egész olyan, mintha valami disztópiában élnénk. A portugál nagyvárosból Tucano küldött fotókat és rövid leírást. A te városod, utcád hogyan néz ki most?…..
Tucanus Maximus 2020.04.10 12:57:41
@SzZoole: Papi Chulo (tényleg így híyvják) egy máltai ta'cacca, azaz vadász, valamikor pointerek voltak most már így hívják.
Tucanus Maximus 2020.04.10 14:52:35
@Buchhalter: sztem egy fokkal pontosabb az info Portugáliában, mint otthon. És ugye ez egy nagyon nyitott ország. Annyi történt, hogy az emberek tényleg komolyan vették az otthon maradást. Különben spanyol helyzet x2 lett volna. A spanyol egészségügy amúgy az egyik legjobb a világon, 4 évig fizettem érte, de megérte, le a kalappal. És kb ugyanakkor kezdődött a vírus, ugyanúgy. Itt azért kontroll van, még sosem volt több ember intenzíven, mint az ágyak negyede.

@Pink Petsch: Akkorát odaver az airbnbnek ez a vírus, hogy csak na. Most a szállodák kora jön sztem 1-2 évig, mert azokat tényleg takarítják, legalábbis ez lesz az image. Airbnb-be, meg nem mennek, mert paráznak. De tökmind1, turizmusnak most egy ideig pihenés van. És ez nekem se jó hír, sőt katasztrófa :D , dehát ez van.

@SzZoole: jaja, pointerek legnagyobb formák, itt is őszinte imádat van. annyi a ta'cacca különbsége, hogy mediterránra készült, jobban bírja a sziklát, de olyan 20%al kisebbek meg ugye mindegyik medúzaevő :D
Tucanus Maximus 2020.04.10 16:50:01
@Pink Petsch: pont így lesz.
@SzZoole: ja, lenyalogatja a mérget mindegyik, aztán beszürcsölik, mint a spagettit
@puhacica: hát, pálmának lennie kell
Ki ne álmodozott volna egy saját szigetről? A legtöbben persze maximum idáig jutunk, ám akad olyan, aki meg is valósítja ezt az ötletet. A valóság persze ebben az esetben is kicsit más, mint az ábrándok...
Tucanus Maximus 2020.04.05 14:35:34
@kardio1: @Hari Seldon 2: @Dammiel: @Golf2: @Csodabogár:
köszönöm szépen!
@SzZoole: muchísimas gracias :D :D :D
Tucanus Maximus 2020.04.05 14:38:11
@Bredpitt Monika: szörnyű ám az elszigeteltség. Nyomor, agybaj, erőszak, mindenféle függőségek. Ugye a paraguayi kormány mindenkit támogat, aki beköltözik a chacoba, mert nincs ott senki. Ha bajba kerülsz senki sem jön érted, meg egyáltalán. Nos, nem véletlenül, mert már azt sem értem a hülye indiánok minek mentek oda, amikor párszáz kilóméterrel lejjebb meg már maga a paradicsom volt. Kb mint Árpád, rossz helyen álltak meg :D
         Angela Merkel: Miniszterelnök úr, miközben szeretném Önt támogatásunkról biztosítani,  bátorkodom felhívni becses figyelmét arra a tényre, hogy bizonyos alapértékeket minden uniós tagállamnak tiszteletben kell tartania.        Miniszterelnök úr: Tisztelt kancellárasszony, ha az Európai…..
Tucanus Maximus 2020.04.03 03:13:14
@balmoral: nézd, én bárhol megtalálom a pénzt, ha vki kifizeti :D
Dominikán (commonwealth meg lófax sincs, baromi unalmas és tele magyar pucolósokkal :D
@wulfer: hát ezt mondtam én is.
Örülünk, Vincent? Perfect day 2020.03.27 22:10:23
    Nem ittam sangriát a parkban,   csak felsétáltam,    a rendelet megengedi,   ültem egy kicsit a padon,   néztem a tengert,   vettem a Sainsburyben egy nagy zacskó sárgarépát,    mindenből csak kettőt lehet venni, ez majdnem hat kiló volt, simán odaadták,    szétvághattam volna a…..
    Maróth Miklós egy teljesen vállalhatatlan, ostoba és rasszista interjút adott a szélsőjobboldali Pestisrácoknak. Nem tehetünk úgy, mintha elfogadhatónak tartanánk ezeket a sorokat.  Több tucatnyi muszlim tanítványom volt és van, a szakterületemen is vannak muszlim hátterű kollégák, nem vagyok…..
Tucanus Maximus 2019.12.30 13:35:07
@seol: pedig a neonáci lett volna a helyes kifejezés!
Tucanus Maximus 2019.12.30 15:55:53
@heptakontanonaéder: ez se rossz, bár magyar környezetben talán mégiscsak a "gyáci" a profi, hiszen csak azért nem fizetnek NSDAP tagdíjat, mert azt szégyenlenék.
     Bencsik Gábor hivatásos pöllencs magyarázta el, hogy tulajdonképpen teljesen megérdemelten nyugdíjazták 2011-ben TGM-et, hiszen még doktorija sincs.  Korábban Megadja Gábor, még Nemdoktor Megadja Gábor formában tette meg ugyanezt. (TGM-et büdösrománozzák Bencsik facebook oldalán a rezsim…..
Az ingatlanbérlés és -vásárlás hosszú évek óta neuralgikus pont Európában. A londoni, berlini helyzetről már sok szó esett, most azonban egy olyan helyre látogatunk el Tucano segítségével, ahol ritkábban járunk. Pedig Lisszabon is rengeteget változott az elmúlt években, ami az ingatlanpiacot illeti…..
Tucanus Maximus 2019.11.06 13:59:38
@Herr Géza: igencsak szabadpiaci hozzáállásom van, libertárius/anarchista irányban :D
De vagy szabadpiac van vagy nem. És az nem az igazi, hogy gazdagék kartellezhetnek, meg lakásláncokat nyithatnak és irányíthatják az árakat. Mi meg nem. Aztán, ha valaki pár strómannal behúz mondjuk 30 lakást, akkor több szobát ad ki, mint a Sheraton és negyed annyi adót fizet, meg gyakorlatilag semmilyen szabvány meg követelmény se vonatkozik. Amúgy a rossz szabályzás mindig visszarúg, lásd Bp. Akinek van esze elmegy, mert szarul keresni óriási árak mellett nem az igazi. Viszont akkor meg a helyükre kell hozni valakit dolgozni, de annak is aludnia kell valahol és persze mindenki a napra tör, tehát újratermeli magát a válság.
Tucanus Maximus 2019.11.07 15:55:28
@tildy[UK]: ott voltam èn is, màrmint websummit. Cèlzàs vagy stratègia nem volt benne, múlt hèten volt idøm megìrni, mielőtt kezdődött a websummit, ezen a hèten màr csak azzal foglalkoztam
         " Hiszen a keresztény szabadság egész története a rabsággal való szembefordulásból táplálkozik a „bűntől való szabadságtól” kezdve a reveláció végső kiteljesedéséig. Történetünk ma ugyanez, amikor jogért, jussért, igazságért azokkal szemben kell kiállni, „akik a szabadságot a gonoszság…..
Tucanus Maximus 2019.09.21 23:32:33
@Kettes: ugyan, a sitten lesz időnk vitázni, minek várjuk meg amig ezek kiengednek?
   Az alábbiak több mint hét éve jelentek meg a Vincenten.  Sokáig kerestem, és nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel újra.  ................................................................................... Kigamitsu nagyúr az Oda klánbéli Nobuhide mellé állt a yobashui csatában, ahol kétezer lovas…..
       A nemsokára a rezsim nyomtatott ideológiai folyóiratává való Mandiner vezércikkben támadt meg valakiket, valamiért. A szerző Orbán egyik önjelölt ökle és fogalmam sincs, hogy miről beszél. Azzal vádol meg bizonyos jobboldaliakat, hogy tudományos intézetekben engednek dolgozni, illetve…..
Tucanus Maximus 2019.08.24 14:26:48
@borzzz: Concreta egy kis környék Lisszabonban, van arra pár múzeum.
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
Tucanus Maximus 2019.07.23 09:49:30
@Bredpitt Monika: simàn, alicantèban laza 40+ fok van vègig ès sivatag. Kibírjàk.
Tucanus Maximus 2019.07.23 22:55:45
@Bredpitt Monika: na, arra se megyek, 47 fokog bírom, afölött nem
Portugália népszerű célpont a határátkelők körében (bár tulajdonképpen lehetne népszerűbb is). A nyugodt emberek, a kellemes időjárás és a gyönyörű tengerpartok csak néhány ok a népszerűséget jelentők közül. Főleg első látásra, mert akad néhány olyan „titok” is, amire csak a kiköltözést követően…..
Tucanus Maximus 2019.06.21 11:10:29
@Golf2: lisszabonban 30%lakbèr csökkentèst visznek àt
Tucanus Maximus 2019.06.21 15:38:54
@Arthamyr: fogalmam sincs. Gondolom kivezetik még jobban az airbnb-t és megállapítanak a mostani átlag bérleti árhoz képest egy 30%-os maximumot. Portugáliának baloldali kormánya van, elvárás, hogy megoldják a lakhatási kérdést. Portugálnak egyszerűen nincs már pénze a fővárosában lakni, ez volt a jobboldali megoldás.

Venezuela furcsa hely, gyakran járok arra. Egy nagy szar az egész, de egyvalami viszont nem igaz: hogy azért nem tudnak olajat termelni, meg gyógyszert szerezni, mert mocskos kommunisták. Valójában embargó alatt vannak és nem mehetnek be az alkatrészek, illetve a gyógyszerek. A vöröskereszt is csak olyat vihet be, ami nem embargós, kötszert meg ők is tudnak csinálni, ezért fordítják vissza a szállítmányokat. Szóval van ott "kivülről" rendesen. Én nem értem, de még mindig az emberek több mint fele támogatja a rendszert. Talán azért mert olyan szegények voltak, amíg tökjól ment az amerikai olajtársaságoknak. Csak beledöglenek szép lassan :(
Meglehetős vihart kavart a magyar énekes, amikor legutóbb a brit fővárosban járva a koncertje előtt készített egy kisfilmet, amiben (hogyan is fogalmazzak finoman) eljátszott a Bécsbe látogató Lázár János tovább butított verzióját. Miként vélekedik minderről egy 8 éve…..
Tucanus Maximus 2019.05.26 11:51:44
@desw: digitàlis nomàdsàg kb minden, amire ràmondjàk. Kb a tàvnunkàsok fele is annak èrzi magàt, de ez nem gond.
Tucanus Maximus 2019.05.26 23:02:43
@nyuszigonosz: Sőt, ez a távmunka, meg nomádság sokak szerint pont modern rabszolgaság, hiszen a lakhelyeden esélyed sincs megélni abból, amit fizetnek, ráadásul megspórolják rajtad az adókat, ha külföldre számlára utalnak. Nagyon sokan dolgoznak be másoknak, de szerintem a rendesen utazó nomádok között nagyon sok a rendes önálló vállalkozó, főleg dropshippinges, meg youtuber. De ugyanígy tőzsdéznek, meg forexeznek. Aztán sok a pókerjátékos is, akik napi 6-8 órát húznak le a gép előtt. Van persze sok olyan, aki egy helyre dolgozik be, de mivel te nem vagy bent a melóhelyeden, ezért mindig a nomádot teszik először lapátra, hiszen nem tud nyalni, ráadásul biztosan henyél valami strandon. Én ugye 10 éve nyomom, néha unja az ember, nade annyira nem, hogy ne nézzek meg még pár csodát.
Ha a rémes közlekedés kerül szóba, aligha Málta az első, ami a legtöbb embernek beugrik, pedig a szigeten tényleg horror lehet eljutni egyik helyről a másikra – legalábbis Karesz tapasztalata alapján, aki múlt heti írása után most a közlekedést veszi górcső alá...
         "A kelták az  Ister folyó mellé építették szent városukat Pirénét (Hérodotosz) "         1881-ben a Kaiserliche Gesellschaft der Wissenschaften, más néven az Academia Fridericianum, ásatásokat kezdett Heuneburg térségében. Egy év múlva Eduard Paulus találta meg az ókori citadella…..
Tucanus Maximus 2019.04.05 17:48:15
@Fuxos (ex bömis): a huga meg csinált egy árja várost, San Bernandino-t Paraguayban, csak túl csinosak voltak a paraguayi pocahontasok és az első generációs árják még azelőtt elkeveredtek teljesen, hogy egyáltalán kibontották volna az árjásodás latin-amerikai zászlaját.