Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Povázsai Laci

63 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyár folyamán meglátogattuk a baranyai Bólyban található, hosszú évek óta működő városi optikai hálózat üzemeltetőjét - a Zetron Kft.-t -, hogy adják át nekünk a tapasztalataikat a Raisecom GEPON rendszerével kapcsolatban, ami most különösen érdekes lehet azoknak,…..
Legutóbb nyáron tartottunk partner találkozót, ahol cégünk vezeték nélküli megoldásait mutattuk be videós esettanulmányokon és élő élménybeszámolókon keresztül. A közvetlen hangulat és a tömör előadások jó párosításnak bizonyultak, ezért úgy gondoltuk hasonló…..
A vezeték nélküli adatátvitel legnagyobb rémálma, ha viszonylag kis helyen nagy mennyiségű felhasználó csatlakozik a hálózathoz. Elsősorban konferenciákon és rendezvényeken találkozhatunk ilyen jelenséggel, de a legnagyobb kihívást a fesztiválok jelentik. Főleg azok a…..
A bérelt vonali szolgáltatás a legtöbb esetben száloptikás összeköttetést igényel. Ha ez nem áll rendelkezésre akkor marad a licencelt mikrohullám, ami sok esetben nem jelent versenyképes megoldást, mivel viszonylag kevés magaslati pontról szükséges több ügyfél kiszolgálása…..
Az elmúlt időszakban meglehetősen sokat foglalkoztunk az Altai Super WiFi termékekkel, ami nem véletlen, hiszen a WiFi szolgáltatás ma már közel nélkülözhetetlen része lett az életünknek. Az eddigi esettanulmányaink a kültéri felhasználás területéről érkeztek, most azonban…..
Legutóbb beszámoltunk róla, hogy mi történt az etyeki partnernapunkon, most itt van a videó is hozzá, jó szórakozás! ..
A mikrohullámú hálózatok tervezésénél/méretezésénél mindig a felhasználástól függ, hogy mennyire kell komolyan venni a különböző paramétereket (sávszélesség, rendelkezésre állás, időzítés/késleltetés). Minél magasabb elvárásnak kell megfelelni, annál…..
Néhány hete tartottuk meg az első Sinus-Networks Partner Napot, amelynek a Budapesthez közeli Etyek adott otthont. Mivel meglehetősen sok rendezvényen jártunk eddigi pályafutásunk során, úgy éreztük, hogy egy kicsit változtatnunk kell a megszokotthoz képest. A célunk az volt, hogy a…..
Nemrég készítettünk pár bejegyzést és videókat arról, hogy megérkeztek az Altai új termékei és hamarosan leteszteljük őket. Nos ez részben elmaradt. Miért? Mert az élet a legtöbbször felülírja az elképzeléseket, ezúttal egy telefon hívás képében történt mindez, amit a…..
Nemrég írtunk róla, hogy nagyszabású WiFi tesztelésbe fogunk, most itt van az új videónk, ahol ismertetjük a termékeket. Az ALTAI termékfejlesztési filozófiája nagyban eltér a megszokott gyártóktól és nem igazán lehet beszorítani ezeket a termékeket egy jól megszokott…..
Bizony vannak olyan pillanatok, amikor még a kereskedőnek is föl kell állnia a jó puha székből és ingujjat feltűrve szerencsét kell próbálnia a gyakorlat vékony jegén... Nálunk erre viszonylag sokszor akad lehetőség, mint például most, amikor megérkeztek a várva várt…..
Nem mindennapi feladattal találtuk szemben magunkat 2014 tavaszán: egy teljes városra kiterjedő mikrohullámú hálózatot kellett megtervezzünk, aminek valós időben kell közel 1Gbps adatforgalmat kiszolgálnia, ha esik, ha fúj. A hálózat célja pedig nem más mint Kaposvár város…..
Az 5GHz-es sáv felhasználása meglehetősen hétköznapi dolognak tekinthető napjainkban. Internet szolgáltatók, biztonság technikai cégek, informatikai vállalkozások mind ismerik és használják ezt a technológiát. Pont ez a "baj" vele. Ha valahol létre kell hozni egy olyan…..
A legtöbb hálózatban megtalálhatóak a média konverterek, mivel a segítségükkel egyszerűen és olcsón tudunk Ethernet kapcsolatot kiépíteni optikai kábelen. Most nem térnék ki arra részletesebben, hogy mennyi különböző kapcsolat típus létezik - ezt később egy másik cikkben…..
A közelmúltban került bemutatásra az ALTAI nevű beszállítónk, aki elég egyedi elgondolás alapján közelíti meg a Wi-Fi szolgáltatást és megfelelő alternatívát képes biztosítani mind a low-end, mind a high-end konkurenciával szemben. Mit érdemes tudni a gyártótól?  A…..
Rengeteget beszélünk az aikidóról, elvekről, harmóniáról, alkalmazásról, hatékonyságról, életmódról és még sorolhatnám. Kicsit el is koptatjuk ezeket a szavakat a folyamatos ismétlésekkel, úgy gondolom. Ugyanezt éreztem az utóbbi évek edzőtáboraiban: ugyanazokat a…..
Nyáron írtam egy cikket a Ré Zen Do Gasshokuról, ahol instruktorként vettem részt Áy Jánossal együtt, most nézzétek meg az ott készült videónkat is! ..
Egy ismerősön keresztül jutott el hozzám a nagyszerű hír, miszerint Csaba Jenő 2. danos taekwon-do gyakorló 80 éves lett. A teljes cikket itt olvashatjátok el. Álljon itt még egy újságcikk, ami Csaba Jenő dan vizsgájáról számol be: Gratulálunk! ..
Tavaly látogattam el a Zen Do Barátok Egyesületének meghívására Tanaka Koshiro nagymester Hiko-ryu szemináriumára, ahol ízelítőt kaptam abból, hogyan néz ki egy vérbeli japán közelharc rendszer. Mivel Tanaka mester újra hazánkba látogat, hogy szemináriumot tartson, kihasználtam…..
Takashi Kuroki sensei idén 4. alkalommal tart edzőtábort Budapesten, a Tüzér utcai dojóban. Ez alkalomból Németh Ferenccel beszélgettünk, aki az első találkozását a Nishio Aikidóval úgy írta le: „az első este komolyan elgondolkodtam azon, hogy hazajövök”. Hogy találtad meg…..
Nemrég ért véget a nyaralási szezon. Kihaltak a termek, ha megdobsz valakit, akkor hatalmas visszhanggal puffan a tatamin. Már ha megdobsz, mivel a legtöbben kalácsképű hobbitként, szépen lebarnulva és kigömbölyödve térünk vissza a dojókba, és egyáltalán nem akaródzik az…..
Úgy látszik, Master Ken-t is kihívták, cserébe ő is kihív pár illusztris személyiséget :D Garantált a röhögés! ..
Nemrég írtam, hogy részt vettünk egy nagyon jó hangulatú szemináriumon, amit a szervezők barátsága hozott létre és immáron sokadik alkalommal kerül megrendezésre, most elkészültünk a videó riporttal is, amiből kiderül, hogy mi kovácsolta össze ezeket a mestereket és mit…..
Ha nekem azt mondja valaki ez előtt pár évvel, hogy egyszer egy teremnyi karatésnak tartok majd edzést, azt minimum megmosolygom, pedig eljött az ideje ennek is: Tiszaszentimrei Réti István nagymester meghívásának eleget téve Áy János barátommal közösen egy 6 órás szemináriumot…..
Bár a szeptember még messze van és javában folynak a nyári táborok, de az MKDE már az őszre készül: remek kis kedvcsináló videó egy közelgő szezonnyitó szemináriumhoz. Bővebben a Facebook-on találhatsz információkat róla.     ..