Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) Jöhet egy két és negyed órás adás? Ennyit beszélgettünk egy szuszra a Commodore Világban csak rút kiskacsaként... oppardon, fellegekben szárnyaló flamingóként emlegetett Plus/4-ről. A platform a Commodore egyik nem túl szerencsésen kezelt projektje…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában! Mielőtt elfelejtem: napokon belül felvesszük a 100. Checkpointot, itt vannak a részletek, tessék jönni, és jelezni Facebookon (az Epamnak meg nagyon köszönjük a helyszínt). Előtte azonban itt a kilencvensokadik adás, és benne a videojáték-történelem…..
Boldog új évet mindenkinek! Ünnepek előtt/között terveztünk még egy vendéges podcastadást, de többszörös betegségek miatt nem jött össze. És a tavalyihoz hasonló bakiparádé sem jött össze, mert egyszerűen 2016-ban nem bakiztunk annyit, hogy az kitett volna egy adást. Ez van, a móka a…..
Péter töltötte fel a lenti képet a Retro számítógép és játék klub Facebook-csoportba, az ő engedélyével közlöm itt is. Érdemes rákattintani és nagyban megcsodálni, mert a Commodore-korszakról sokat elmond. A szocializmus végnapjaiban, amikor még nem tudtunk rendesen angolul, és sokak otthonában…..
Attila 2016.10.07 09:43:11
Igen, kicsit akadozik az adás, mert megszületett második gyerekem, és éppen egy megnyerhetetlen time management játékot játszom a családal. Pedig hat Checkpoint (két vendéges és négy mini) van tárban, csak a vágásra nagyon nehezen jut időm, szóval kis türelmet és megértést kérnék. Hogy érdemes…..
Épp tegnapelőtt szörnyülködtem azon, hogy film készülhet a Missile Commandból és a Centipede-ből, erre nem bejelentenek egy Tetris-filmet is? Illetve már korábban bejelentették, most sok részlet derült ki róla. Keleti-nyugati koprodukció, a nyugati kapcsolat egy hollywoodi nagykutya, Larry Kasanoff…..
Újabb hétfő, újabb Vakondok 4-werkfilm. (Tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát fogja feldolgozni, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Az eheti interjúalany nagy ember, a System 3 vezetője, Mark Cale, és olyan dolgokat mond, amiket eddig nem nagyon…..
Hatéves hagyomány folytatódik, idén is csokorba gyűjtöttem a legjobb tavalyi keresőkifejezéseket (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014). Sajnos a Google Analytics pár éve bevezette, hogy egy csomó keresőszót nem ad ki, és emiatt soha nem volt olyan keresőszóínség, mint most. A blog 2015-ös…..
Igazából már a 3-4. adás környékén szerettünk volna kicsit kimozdulni a komfortzónánkból, és olyan vendéget hívni a Checkpointba, akit nem ismerünk, de végül csak a hatodikra jött össze. Tihor Miklós lett a szerencsés, akivel nagyon jót beszélgettünk, és át is léptük…..
Ma van az új Mad Max-film hazai premierje, a szaksajtó éppen hanyattesett tőle, ezen fellelkesülve kaptok egy toplistát, mint az Avengers-filmnél. Ugye jön majd ősszel az új Mad Max-játék is, addig is itt van tíz fasza játék vagy játéksorozat időrendben, ami valamilyen szempontból…..
Szép csendben közeledünk az év végéhez, így majdnem átsiklottunk azon a tényen, hogy idén 30 éves a Commodore 264-es család. Persze így, ezen a néven kevesen ismerjük, de ha azt írom, hogy Commodore 16, Plus/4, 116, egészen más megvilágításba kerül a téma. A Commodore Világ…..
Attila 2014.11.28 09:19:25
A Commodore 16 és Plus/4 világot összefogó honlap a plus4world.powweb.com/
kitalálója és üzemben tartója Csabo tegnap ünnepelte a születésnapját.
Isten éltesse!
Attila 2014.11.28 22:15:36
Attila 2014.11.29 11:45:05
@manson karcsi: Én meg PC előtt, de a C16-om most is megvan.
IDDQD Szerdai retro: Commando 2010.03.31 14:30:00
Eheti retrojátékunk a Commando, amit azért választottam ki, mert szeretnék eloszlatni egy félreértést, ami nemrég egy kommentben érkezett. Eszerint Rob Hubbard, a C64-zenék egyik királya (a másik Jeroen Tel) remek zenét írt a játékhoz. Na, ez nem igaz. A mondat helyesen: Hubbard…..
Attila 2014.06.01 23:39:38
csdb.dk/release/?id=130973
Erre várt mindenki.
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..