Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toto

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát igen, ha az ember világhírű szinész, de részegen zsidózik, miközben a rend őrei a kocsijából rángatják ki, és próbálnak elugrani a lehelete elől, akkor előbb-utóbb hamut kell hintenie a fejére, mondjuk az USA egyik legnézettebb reggeli műsorában. Mel…..
Toto 2006.10.18 17:05:54
Alien azt írta, hogy Jézus "anyja mindenesetre zsidó volt."

Ki nem állhatom különböző népek azon törekvéseit a történelemben, akik az Isten Fiát ki akarták sajátítani származáskutatás alapján.
De elmondanám azért, hogy ha tetszik, ha nem, a zsidóság részéről is ez történt!
Mária zsidó származása egyáltalán nem bizonyított tény!
Mária galileai volt, Názáretben élt. Ezért nevezték Jézust "Názáreti Jézusnak".
Tehát a családjuk galileai család volt, a teljes rokonsággal és ismerettséggel (onnan mentek fel a jeruzsálemi ünnepekre is, stb.).
"Galiea" magyarra fordítva: Gójok tartománya. Azaz "nemzsidók tartománya".
Innen származik Mária, és tőle Jézus.
Ezt a nemzsidók tartományát a zsidók tartományától (Júdea) még elválasztja egy nagykiterjedésű Szamária, ahová gyakorlatilag egy zsidó sem tette be a lábát szivesen. Tehát látni kell, hogy Jézus vérszerinti származtatása olyan messze esik a tényleges zsidó tartománytól, hogy tudománytalan dolog olyan egyszerűen lekötni Jézus származását, hogy "Jézus zsidó volt".
Ez egyszerűen bizonyíthatatlan! Kijelenthetjük!

Miért?
Mert az Isten valószínűleg nem akarta, hogy bárki is kisajátítsa az Ő Fiát.
Galilea egy nagyon kevert etnikumú terület volt.
Az áltudományos alapokon gondolkodó teológusoknak pedig el kéne azon töprengeniük, hogyha az Isten zsidónak akarta volna látni Jézust, akkor miért nem júdeai volt Jézus, és miért nem mondjuk Jeruzsálemben nőtt fel?!
Ha már annyira zsidó volt.

Zsidószármazás pedig csak az apjáról jelenthető ki, Józsefről, az ácsról. Igen ám, de Józsefnek semmilyen közreműködése nem volt Mária teherbe ejtésében. Tehát a zsidó származású József nem vérszerinti apja Jézusnak, hanem csak nevelőapja.
Azonban az sejthető, hogy fontos volt, hogy József származását egészen Ábrahámig vissza lehessen vezetni, mert ha ez nem így történt volna, Jézus nem tudta volna véghez vinni szolgálatát Izraelben!
Így azonban József minden zsidó hagyományt megtanított neki, olyannyira, hogy Jézus 12 évesen a legnagyobb tudású rabbikkal vitatkozott a jeruzsálemi templomban a nagyünnep idején.

Tehát senki ne sajátítsa ki az Isten Fiát! A zsidóság se!
Jézus egész életében a zsidóság vezetőivel küzdött, mert azok mind életvitelükben, mind gondolkodásukban, mind vallási tekintetben elképesztő blődségeket mondtak és tettek. Jézust soha senki nem tudta vitában legyőzni. Hihetetlen magas szinten volt nem csak vallási kérdésekben, de az élet minden egyéb területén is. A másik pedig, hogy olyan szellemi hatalma volt, hogy elsőnek a zsidó tömegek, de az elején még jópár zsinagógai vezető, rabbi is az addigi legnagyobb prófétaként ünnepelte! Ugyanis a zsidó történelembe volt egy néhány "Isten embere", akiken keresztül az Isten megdöbbentő dolgokat tett, de Jézus ezeket hallatlanul "überelte". Aztán, amikor már feltűnően túl sok ilyen dolog történt Jézus körül, a zsidóság kezdte mondogatni, hogy Ő az a földreszületett Isten, akit az addigi próféták nagyrésze megjövendölt.

Itt megjegyezném, hogy ez nem humbuk. Mármint ma már tudjuk, hogy az ókori népek szinte mindegyike beszámol erről a próféciáról, jövendölésről. Minden nép minden vallásalakulatának papsága megkapta a Nagy Jövendölést, miszerint egyszer az Isten a Földre fog születni, de nem férfiember nemzi majd, hanem maga az Isten termékenyít majd meg egy szűzet.
Aztán ezek a jövendölések (amelyet a legújabb kutatások szerint több ezer éve ismer az emberiség) el kezdtek torzulni, és vallások alapultak rá! Ezért van az, hogy a görög mitológiában nem egyszer megjelenik az a mozzanat, hogy az istenség megtermékenyít egy földi asszonyt, és abból félig ember félig Isten lesz. De ma már fel van térképezve nagyjából az összes mitológia ebből a szempontból és kiderült, hogy mindegyiknél ott van ez a mozzanat. Ebből arra következtetnek a kutatók, hogy valamikor minden nép megkapta ezt a jövendölést...a zsidóság is, de náluk ez fontosabb volt, mint máshol, ugyanis oda akart születni az Isten.
Hogy miért, az egy hosszú fejtegetést igényelne, és már így is hosszú lesz ez a post.
Szóval ezer éveken keresztül bizony a jövendölésből vallások születtek... a vallás szó nem jó rá. Igazából mindenhol várták, és mindenhol arra vártak, hogy az Isten majd az ő valamelyik szűzüket választja erre a feladatra.
Amikor aztán megtörtént, és Mária lett a választott a nemzsidók tartományában, Galileában, ahol mindenféle etnikum élt (talán épp ezért született ide, mert így mindenkié lett az Isten Fia, a megígért Isten-ember), akkor eljöttek ugyebár a mágusok keletről - valószínűleg a Pártus Birodalomból jöttek. Ma már tudjuk, hogy a jövendölésnek ott lehetett a legnagyobb vallásalakulata! A pártus vallás teljes egészében ezen a jövendölésen alapult! A pártusokról tudjuk ma már, hogy minden egyes királyuk avatásakor készen álltak arra, hogy bebizonyosodik, hogy valamelyik királyuk az, akiről a jövendölésben szó van. Aztán, amikor a magasszintű csillagászati tudományuk által megértették, hogy egészen máshogy történnek a dolgok, akkor már tudták, hogy nem pártus lesz az Isten-ember, hanem el kell indulni nyugat felé... stb.
Sajnos nincs lehetőség egy post-ban mindent leírni a témáról... nagyon bőséges, és rengeteg a tévedés, és a régi rossz hagyományozás a témában.

A lényeg, hogy csak annyit szerettem volna írni, hogy az a teológus, vagy történész, aki így, egy az egyben kijelenti, hogy "Jézus zsidó származású", az bedőlt egy másik kisajátítási műveletnek.
Én a német kisajátítást és a zsidó kisajítást is ugyanúgy tisztességtelennek és érdekcselekvésnek tartom!

Jézus nem a zsidóság Messiása egyedül és kizárólagosan. Ezt azért már jó lenne végre megérteni! Isten nem a zsidóság kedvéért készült a Földre születni. És ezt világosan ki is fejezte abban az eseménysorban, hogy Jézus a nemzsidók tartományának etnikailag különösen sokszínű területére született.

Egyébként akkor már egyúttal szeretném megjegyezni azt is, hogy nagyon aggódva figyelem az európai és az amerikai zsidóság azon cselekedeteit, amellyel folyamatosan Jézus ellen beszélnek, a kereszténységet ócsárolják, megsértik, elnyomják. Az elmúlt években egyre erősebben és gátlástalanul.
Mintha még mindig meg akarnák bosszulni mindazt, amit Jézus életében mondott és tett. Mert ha valaki egyszer már tényleg elolvasta az evangéliumokat, a szemtanúk leírását, az érzékeli, hogy a teljes zsidó vallási elit megszégyenült akárhányszor Jézus ellen mentek. Jézus bebizonyította, hogy az "ószövetség" már elavult, már nem érvényes, mert Ő elhozta az "újszövetséget". (Azaz az Isten megújította az emberiséggel a szövetséget Jézus által.) Tehát Jézus feltámadásától kezdve a régi zsidó vallásnak nincs valós értelme. Mert a régi zsidó vallás is a jövendölésen alapul - hogy el fog jönni az Isten-ember. Mivel Jézus már eljött, a zsidó vallásnak nincs túl sok értelme tovább. A zsidóság ezzel ellentétben nem akarta elhagyni az elavult vallást. Pedig! Ma már tudjuk, hogy egy sor vallás abban az évszázadban szünt meg, amely Jézus feltámadásával kezdődött! Ez ma már tény!
És mely vallások voltak azok, amelyek megszüntek?
Pont azok, amelyek a jövendölésen alapultak!
A zsidóság görcsösen ragaszkodott hozzá, és a mai napig fenntartotta azt a vallást, amelyet maga az Isten szüntetett meg azzal, hogy Földre született.

Akkor hát meg kéne lepődnünk, hogy a zsidóság a mai napig utálja Jézust?

Szerintem a zsidóság a mai napig nem tudta kiheverni Jézus földi művét!
Vannak felesleges dolgok az életben, Porsche motor a Trabantban, bojt a fasz végén és tegnap este óta a magyar Rém rendes, amit a fogadkozások és az amerikai éceszgéberek jelenléte ellenére is szar lett. Nem kicsit sárga és nem kicsit savanyú a végtermék, akár még böszmeségnek…..
Toto 2006.10.18 01:27:49
Gyerekek! Én a végét láttam, de az is elég volt ahhoz, hogy soha többé ne nézzek bele, egy teljes epizódot meg pláne ne szenvedjek végig!
Ez borzasztó!
Ez van akkor, amikor nem engednek oda egy értelmes tehetséges magyar embert, hogy ugyan már gondoljon már ki ő valamit. Erre dilettáns művészkék azt hiszik, hogy ők aztán nagyon tudnak, de nincs egy épkézláb ötletük magyar vígjáték-sorozatra. Ezért mivel félnek egy művészre egyébként kötelezően jellemző kockáztatástól, (magyarul) az igazi alkotástól, ők egy amerikai sikersorozatot simán áttesznek nekünk magyarba. Egy gond van!
Ez nem magyarba lett áttéve. Hanem az árnyékszék feneketlen mélyébe, aztán onnan kiemelték, majd még ráfingottak néhányan és kitették a kirakatba, hogy hú de jól megcsináltuk.
Egyszerűen kritikán aluli próbálkozás.
Annyira tehetségtelen volt ennek a próbálkozásnak az agytrösztje, hogy nem bírta idegekkel, amikor mérlegelni kellett, hogy akkor most mennyire helyezzük bele a magyar valóságba a karaktereket, eseményeket, vagy mennyire ragaszkodjunk az el-bandis jól felismerhető, jól bevált arculathoz.
Az, aki amerikai módszerrel szerint csinál gulyáslevest nem normális. Csinálnak amerikai éttermekben magyar gulyáslevest, de ha azt egy magyar ember megkóstolja, leanyázza a szakácsot!
Na, ez vonatkozik erre a sorozatra is! Semmi köze sincs hozzánk. Az "alkotók" tehetségtelenek, akik féltik a pénzt, és lejárt szavatosságú recepteket alkalmaznak a biztos tutiért.
És ennek az az eredménye, hogy amikor eljön hozzám egy német ismerősöm és véletlenül be van kapcsolva a tévé és ez a "valami" megy benne, akkor mosolyog egyet... "na, ugye, hogy nincs magyar kultura... ezek mindent átvesznek, mert nincs sajátjuk!"
És igaza lesz... mert lassan tényleg eltünteti a magyar kultúrát a külföldi gagyi imádata. Mert Magyarországon a vezetői székekbe olyan emberek ülnek, akik karrieristák, tehetségtelenek és ráadásul nem magyar emberek.
Ennyit erről!
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
Vasárnap az ember kétségbeesésében tévézik, azért, hogy ne kelljen arra gondolni, hogy holnap hétfő lesz, és nem pedig szombat. Mivel, ha a világyegyetem értelmesen lenne berendezve, akkor a vasárnap után szombat jönne. De mindegy, az a lényeg, hogy azért lesz egy-két jó film,…..
Toto 2006.10.17 18:43:58
Én nem ismertem "A félelem bére" című filmet, most láttam először. De komolyan mondom egy felüdülés volt végre olyan filmet nézni, ami még film. Bebizonyította ez a régi mű is, hogy nem kell egy másodperc alatt 5 vágás ahhoz, hogy élvezetes, izgalmas élményt adjon egy film. Illetve ebben még nyugisan folynak a dolgok, szépen változnak a karakterek, reális emberi szituációkat tár elém, amelyeket át tudok élni. Mert soha sem fogok lángszóróval alien-ekre vadászni egy bazi nagy űrállomáson. Így nem készít fel engem egy Alien-film semmire, ami az életben rám várhat. De az ilyen régi normális egyszerű emberi alkotások annyi mindent adnak nekem (bemutatnak, tanítanak), hogy felsorolni nehéz volna. Lassan ott tartok, hogy lehúzom a vécén az összes mai filmet és ezután csak régi filmeket fogok nézni. Egyszerűen elég volt.

Unalmas a mai filmipar. Az összes trükk hátterét ismerjük, tudjuk melyik 3d-s programmal készítették, milyen kamerával és kamera-állvánnyal, stb. Tudjuk, hogy a rendező, hogyan hoz ki a tehetségtelen színészekből valami élvezhető alakítást. A fejlődés már lassan csak a szoftverben történik, ahol már 30-szoros tükröződést és fényszámítást is el lehet érni.

A régi filmeknél minderre nem volt szükség... pontosabban, akkor még nem voltak ezek, ezért igény sem volt rá. Azonban voltak jó színészek! Jó színészek! Mi az, hogy jó színész?
Na, ezt a kérdést kéne elkezdeni megint boncolgatni Hollywoodban!

Megmondom mi a baj!
Az, hogy a legtöbb film ma már egyetlen okból készül. A pénz!
Magam is alkotó ember vagyok, ezért tudom, hogy attól a ponttól kezdve, hogy egy alkotási folyamatban megjelenik a pénz, mint szempont, vége az egésznek! Amikor már a pénz határozza meg, és egy ügyvezető igazgató, hogy mi hogy legyen, akkor ott már nem lehet komoly értéket teremteni.
Ma a filmgyártás a pénzzel kezdődik és a pénzzel végződik!
Nem hinném, hogy "A félelem bére" c. filmet azért kezdték el forgatni, mert rohadt sok pénzt akartak keresni vele.
Ezért lett jó.

A pénz lassan mindent kinyír. Ha az emberiség nem lesz képes túllépni a pénz bűvöletén, akkor a világ lassan elkezdheti magát temetni. Mert az élet minden területén ez a folyamat zajlik.

Bocsi ezt a nagy világmegváltós szöveget! De ilyen gondolatok jutottak eszembe a témáról. Egyébként meg Jézusnak igaza volt, amikor a pénzről beszélt. Semmi sem változott azóta, sőt! Szerintem fel akart bennünket készíteni arra, hogy ne legyünk hülyék, mert ezután még szörnyűbb lesz. Ha az emberiség nem készül fel rá, akkor már hamarabb kinyírtuk volna a Földet - szerintem.