Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TmT

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egésznek az okozója Lacus barátom, aki megdobott egy levéllel valamikor január végén. Mert mint minden, a végén beláthatatlan következményekkel járó projekt az életemben, ez is ilyen ártatlanul kezdődött, hadd idézzem: „ha már azért vettem motort, hogy együtt menjünk…..
PopKult Phillips Kapitány – 2013 2014.03.06 01:37:00
Igaz történet. Tom Hanks a főhösünk. Kalózok is vannak – nem, nem Johnny Depp. Ez nem az a film. Paul Greengrass rendezte. Oscar jelölések száma: 6. Oscar díjak száma: 0. Ez ne tántorítson el senkit, érdemes megnézni! Nincsenek hősök, hús-vér emberek…..
TmT 2014.03.06 13:42:51
@.loretta:
Felelőtlenség: egyedül ment a hajó, a többi hajónál a partvidéket jobban megközelítve. A kalózkodásról mindenki tudott. Szerintem ez felelőtlenség, legfeljebb nem erre fókuszál a film.
Hős kapitány: ez a dolga. Nem jelölhet ki túszt a legénységből.
A kalózok: számunkra elképzelhetetlen körülmények között tengődő éhezőket kergetnek ki a nyílt óceánra egy ócska motorcsónakkal. Amint kiderül, hogy baj van, kinnhagyják őket 3 napi távolságra a kikötőtől. Nincs vizük, nincs mit enniük, nem tudnak aludni. És a zsákmányból semmit nem kapnak. Hát mi ez, ha nem hősiesség? A bunkert egyetlen kézigránáttal megrohamozó katona is hős, mindegy, melyik oldalon áll.
Az Ecserin vettem kilencezerért, róla szól a poszt. Akkor a Mobil boltban egy vagyonba került a 40 km/h-t tudó S51N újonnan, de kinn, az M5-ös tövénél levő Nagykőrösi úti zűrzavarban is 15 ezerért mérték őket használtan, egy Simsonnak nem volt akkoriban értékvesztése.…..
Sérült Fordot kaptam az olaszoktól, időben szóltam, mégis lehúzták a kártyámról a pénzt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TmT 2013.09.17 11:02:49
@Hargita Nándor: Elvileg a banknak nem dolga a jogviszony vizsgálata - szép is lenne,banki döntőbizottság tyúkperekben... Úgy kell mennie, hogy Te nyilatkozol, hogy nem engedélyezted a kártyád megterhelését, a rendelkezésre álló bizonylatokon nincs rajta a Te elfogadó aláírásod. Ilyenkor vissza kell kapnod a pénzt, a bank a Te oldaladon kell, hogy álljon, mert Te vagy ügyfele. Aztán kiderül, hogy a szolgáltató jogi úton be tudja-e hajtani a pénzt (nem fogja tudni, várhatóan meg se kísárli). Lehet, hogy feljelentést is kell tenned bankkártya csalás miatt, de ha van papír, akkor azért nehéz a helyzete a túloldalnak.
Amúgy ezért jó az AMEX, mert ott aztán seperc alatt visszaszedik a pénzed, ha kifogást emelsz. Halkan: ha valahol elfogadják az amex kártyát, az már egy jó jel.
TmT 2013.09.17 11:51:59
@Hargita Nándor: a bank nem bíróság. Nem tud egy jogviszonyt mérlegelni. Nem tudja, hogy Neked mit kell kinek fizetni, csak teljesíti a fizetési megbízásod. Ez esetben úgy teljesített, hogy Neked nem volt a kártyád jelen a terheléskor (CNT - card not present tranzakció). Ilyen esetben ha Te felszólalsz, mindaddig Neked van igazad, ameddig nem igazolja a túloldal az igazát. Ez esetben nehéz lesz, mert Te nem ismerted el, hogy fizetnivalód keletkezett. A szabályok Téged védenek, nem úgy van, hogy egyszer és mindenkorra kiadtad a kezedből a kasszád kulcsát.
Légy kemény. ami történt, az egyébként bűncselekmény, szóval már csak ezért sem kell helybenhagyni.
TmT 2013.09.17 12:21:38
@Hargita Nándor: Az nehezebb tészta, mert ott a fizető bank a ő bankja. Ergo ő kell, hogy indítsa a pénzt, addig nincs mit visszacsinálni, ameddig nem indul pénz. Szerintem csak jogi út van. Tanulság: ne adj kauciót. No-no never.
Nem tudom, melyik igazából a nagyobb dolog. A) végigvezetni egy bármit, mondjuk akár a fiam összecsukható rollerét Lord March kastélya előtt, bő 50 ezer lelkesen fotózó és videózó néző sorfala között (óvatos becslés, hiszen kb. 200 ezren voltak idén a Festival of Speeden,…..
TmT 2013.08.13 07:57:17
Hetek óta élénken foglalkoztatja a hazai és nemzetközi közvéleményt a devizahitelesek megmentésére készülő újabb kormányzati csodaprogram. Vajúdnak a hegyek, de egyelőre nem szültek semmit. Helyette azt látjuk, hogy gigászi érdekek feszülnek egymásnak. A bankrendszer egyetlen…..
 Monokróm Balázs reggel még azt hitte, szűk körben kamináutol: Egyelőre sem az index, sem a dívány nem ír róla, de ki tudja talán még az is eljön… Ma piros pólóban vagyok! No, ilyet az elmúlt 15 évben nem láthattatok – ha kiugrunk a Kertembe ebédkor, akkor micsoda…..
TmT 2013.06.27 07:02:37
...mondta Papp Tibi és Csikós, amikor együtt megnéztük ezt az önmagában friss, valójában régebbi (javarészt még VHS) felvételeket összegyűjtött videót. Bizony, lehet valami igazuk, az erős, könnyű, elsőkerekes kisautó + csatolt lengőkaros futómű-kombináció már a 205GTI-t…..
TmT 2012.07.09 11:15:02
@LSD: Ja. Végignézve: a legtöbb alulkormányozottan megy ki az útról, elöl meg ugye McPherson van, amit ezúttal nem szidnak. A maradék nagyja megrántja a kéziféket, ettől indul meg a feneke, esetleg kormánnyal "lóbálja" meg a kocsit, hogy az beforduljon. Az egyéb esetek (nem tudja visszatekerni a kormányt, felborul stb.) függetlenek a hátsó felfüggesztés fajtájától.
Szóval ez itt megint egy hülye cím, és tényleg nem tudom, minek a szerzőnek a nála hozzáértőbb kollégákat a saját blikkfangnak szánt ügyetlenségébe belerángatnia.
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
Újévi magentás pletykák szerint február elejével távozik Tóthmátyás Tibor, aki a webes szolgáltatásokért (többek közt az iWiW-ért és a Freemailért) volt felelős a T-Online-nál. Nevéhez fűződik például "az iWiW az egy online telefonkönyv" szófordulat, vagy épp a…..