Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocsó

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Facebookon jelentette be a Tankcsapda, hogy elmarad a mai, tatabányai koncertjük. Az ok, hogy a zenekar tagjai egy pénteki, közelebbről nem részletezett debreceni koncerten a backstage-ben kapcsolatba kerültek egy azóta pozitív teszt miatt hatósági karanténba került emberrel, és nem kockáztatják…..
Kocsó 2020.08.30 19:05:40
A Muzsik és Volkova egy magyar-orosz dalszerző testvérpárt takar, akik Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származnak. Több, mint 10 éve zenélnek együtt, a Muzsik és Volkova duót pedig 2016-ban alapították. Zenéjüket az indiefolkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők greengrassnek…..
Kocsó 2020.04.02 21:46:59
@kéki béla: a másik előadó meg Farkasné?
Mercim a lábam Úton vagyok. Egy 15 000 kilométeres európai körút első napján. Lassan 12 órája vezetek. Végre. 10 hónappal a „szigorúan vad” ötlet születése után, szervezés, csapatmunka, áldozatok eredményeképp itt vagyok az Alpokban, magasabban már, mint a Kékes, egy osztrák kis faluban,…..
Kocsó 2018.11.13 19:27:10
Az 1848/49 -es szabadságharc és forradalom fejezetének első jelentős eseménysorozata a horvátok támadása volt Magyarország ellen, melyre 1848 szeptember 11-én, vagyis éppen ma 170 éve került sor. Az offenzíva előzményét a március 15 -i forradalom után kialakuló sajátos helyzet jelentette, vagyis…..
Ma ha valakinek mozizni támad kedve Székesfehérváron, akkor két lehetősége van: vagy az Alba Plázában lévő multiplex Cinema City-be látogat el, vagy megnéz egy filmet a kissé „fapados”, de családias hangulatú Barátság Klubmoziban. A kettő között hatalmas a különbség, és igazán hiánypótló lenne egy…..
Kocsó 2018.06.24 10:20:58
@Kocsó: bocs: autósmozira
Kocsó 2018.06.24 20:15:49
@Sailor: igen, a bejárat közel volt a mostani építőanyag-telephez, de a mozi azon túl volt, a főút szintjénél mélyebben. A tisztás talán még most is látszik a bicikliútról.
„Hisztizik??? Én biztos fognék egy poharat, és leönteném vízzel!” Bárcsak annyi pénzem lenne, ahányszor ezt és ennek a "jó tanácsnak" a különböző verzióit hallottam! Most elmesélem nektek, milyen volt az, amikor az ovisom képen öntött egy pohár vízzel. Igen: ő engem. Az ovisom úgy 20 hónapos kora…..
Kocsó 2018.06.20 23:28:57
@nyikk: Első hozzászólóként sikerült egyetlen mondatban összefoglalndod a megoldást!
Prücsöknóta Budapest nyáron 2018.05.31 06:35:09
Alattomos dolog a honvágy, bárhogy szeretnéd, sehogy nem tudod elmúlasztani. Ha azzal próbálod orvosolni, hogy minél gyakrabban és többet jársz haza - mint ahogy az elmúlt fél évben próbálom, minden alkalommal megújuló erővel tér vissza, mint a hidra, aminek nem elég, ha egyszerre csak egy fejét…..
Nem is tudtad, mennyivel előnyösebb és biztonságosabb az LPG a többi üzemanyaghoz képest! Az autógáz számos előnnyel és olyan járulékos haszonnal bír, mint a kisebb működtetési és fenntartási költség, ráadásul még a környezetet sem károsítja. Egyértelmű előnyt jelent a többi üzemanyaghoz képest,…..
A PB-palackok nagyon biztonságosan használhatók az élet számos területén, és ellenállnak minden, a hétköznapi használatban normál esetben előforduló igénybevételnek. Ezt a tényt a gázpalack használók zöme természetesnek veszi, ugyanúgy, ahogy például az autóvezetés is alapvetően veszélyes, mégsem…..
Egy átlagos családi háztartás számára jelentős kiadást jelent az üzemanyagköltség. Adódik a kérdés, hogy az üzemanyagköltségen tudunk e valamelyest  csökkenteni, ha már évente több százezer forintot költünk el utazásra? A válaszom az, hogy igen! Gyakorlatilag jelentős üzemanyag spórolást érhetünk…..
Kocsó 2018.02.07 17:24:37
@Fazakas László: nem egyszer tapasztaltam már, hogy az önkormányzat fizetésképtelensége vagy sorozatosan késedelmes fizetései miatt egész városrészekben nincs vagy csak korlátozott a közvilágítás, ráadásul igen spórolósra van alapból beállítva (minél későbbi fel- és minél korábbi lekapcsolással), így ezt alapul venni valóban spórolós megoldás. Józan ésszel, a látni-látszani elvet követve többet lehet takarékoskodni a baleset megelőzésével.
Rékasi Károly tegnap reggel, az RTL Reggeli című műsorában járt, ott, ahol az a Kiss Ramóna a műsorvezető ezen a héten, akivel 14 éven át együtt játszottak a Barátok közt című szappanoperában. Ramóna párja az a Fehér Tibor, aki például az MTVA Csak színház és más semmi című sorozatából ismerhetünk,…..
A közszolgálati média - így a közszolgálati televízió - feladatai közé tartozik a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás a hírműsorokban, valamint a nemzeti hagyományok, értékek képviselete a kulturális és oktató műsorokban, továbbá kellő megszólalási és bemutatkozási lehetőség…..
Kocsó 2016.06.01 14:47:59
@L.A.M.: Nem a komolyságot hiányolom, hanem inkább a kultúrális felelősség-szerűséget. Feltételezve, hogy a közszolgálati média eljut a teljes lakossághoz a színvonalat ehhez kellene inkább igazítani szórakoztatás, tájékoztatás és okítás terén is - lehetőleg nem alulról közelítve.
Kocsó 2016.06.01 15:21:52
@Gery87: de, nyilván, csak a közszolgálati mindenkinek "jár" (és ezért írtam, hogy ebből kell kiindulniuk, ha a színvonalát próbálják belőni), a kereskedelmi meg választható, rajtuk nincs ilyen felelősség
Kocsó 2016.06.01 15:48:46
@Gery87: értem én, de amíg a közszolgálati emiatt (elviekben) elszámoltatható kellene, hogy legyen, az ilyen jellegű felelősséget hogyan tudnád piaci alapokon működő médiákkal elismertetni? Ezért írtam, hogy választható - te döntöd el, hogy közülük mit használsz/olvasol/követsz és az ott megjelenő információnak hitelt adsz-e, ők meg eldöntik, hogy megéri-e nekik ezt csinálni. A közszolgálatinál meg pont nem ez a helyzet, vele szemben viszont vannak törvényben meghatározott elvárások a contentet illetően.
A Terhes Nő egy idő után beáll egy napi rutinra, amihez a Terhes Nő férje/pasija/nője meg alkalmazkodik, mert 1) nem geci 2) jobb a békesség. Ha a nem terhes fél rigolyás, és megvannak a bevett szokásai, amiken nem szívesen változtat, akkor készüljön fel arra, hogy fog változtatni…..
McDonald's, Paul McCartney, viszont Douglas MacArthur és Andie MacDowell - mekkora a kavar e fránya mekkes előtag körül... Oké, aki egyáltalán foglalkozott fenti néggyel írásban, azért tudja, hogyan kell legalább azokat leírni, de a McPherson-MacPherson zűrzavar a magyar…..
Kocsó 2015.01.29 11:19:12
@Rónarider: Lehet valami köze a börtönbélyegzőhöz? (lsd. fogdapöcsét)
Motoros Family Éjszakai motorozás 2014.11.26 16:46:40
A legtöbb ember nem puszta kedvtelésből pattan nyeregbe az éj sötétjében, ám mégis lehet jó és különleges élmény az éjszakai vezetés, ha szem előtt tartunk pár fontos dolgot. Tudtad-e, hogy a vezető reakciója 90%-ban az észleléstől függ? Mivel éjjel a látás erősen…..
Belsőség Így terjed a hülyeség 2014.12.01 19:51:58
Ha így megy tovább, a rákgyógymódokkal vetekedő víruskarriert fog befutni az a videó, amit először az Origón láttam, aztán kiderült, hogy a Jalopnik irányából fúj a szél. Így vernek át a használt gumival. Jajaj! Eladják neked újként. Bármerre lépünk, életveszély…..
Kocsó 2014.12.02 13:58:26
@kicsipedro: azt nem írtad, hogy mire használnád, mert pl csak városon belül, ott is keveset hajtva a négyévszakos is teljesen jól működhet és a teljes élettartama alatt igencsak gazdaságosabb, mint két külön garnitúrát tartani ilyen célra. Olcsó, de kevésbé gagyi megoldásként szóba jöhetnek az almárkák, amik a prémium abroncsok régebbi mintáit használják fel (pl a Kleber, ami a Michelinhez tartozik, a Debica vagy a Falken a Goodyear-é, a Matador vagy a Semperit a Continentalé)
A bambuszból készült kerékpárváz ötlete nem újkeletű, hazánkban is többen foglalkoznak „növényi alapú” biciklik fejlesztésével és építésével. Nem mellékes az sem, hogy az elmúlt években a bambuszbringák sokszor és sokféleképpen bizonyították létjogosultságukat,…..
A szokásos kellemetlen jópofizással indul a show, Jani már az elején unja az egészet, Balázs pedig hiába próbálja leplezni Charlie iránti ellenszenvét. Bizonyára aggodalommal tölti el, hogy nincsenek már gombok, melyek elvonhatnák a papagáj figyelmét támadásra ingerlő…..
Kocsó 2014.10.10 15:03:37
@Hoppancs: Charlie a műsorvezetők figyelmét is magára vonja a saját jelenetük alatt...
Ismét itt a celebszívató, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Kolosi Péter kedvenc műsora, amiben szimpatikus és kevésbé érdekes celebritásokat küldenek el egy egzotikus országba, hogy ott aztán halálra szopassák őket - kit pénzért, kit meg azért, mert volt olyan hülye, hogy nem…..
Kocsó 2014.10.07 14:25:46
@tercah: és még focizni és/vagy káromkodni is taníthatná a csapatot ;)
Az elmúlt ídőszak erőszakos eseményei is - köztük egy jinani diáklány esete, akit egy illegális taxis rabolt el és szexuálisan bántalmazott - "ihlették meg" a Wuhan-i Egyetem vezetését és a helyi Közbiztonsági Hivatalt, hogy felbecsülhetetlenül hasznos tanácsokat adjanak…..
Kocsó 2014.09.09 09:42:57
@Manfréd Sipeki: ... ráadásul az akril spray felrázása éjjel messzire elhallatszik!
Van egy csomó dal a világtörténelemben, amiket rendre félreértünk, pont ahogyan a magyartanárok képesek a legegyszerűbb verseket is félremagyarázni. Nem arról van most szó, amikor csak félrehallasz egy dalszöveg részletet, ugyan az is gyakori probléma és elképesztően vicces…..
Kocsó 2014.06.06 13:52:41
@rekorder: igen, a U2 daláról én is azt halottam, hogy a hét (hat) törpe szakítós dala: Vidor without you
Belsőség Mai feladványunk 2014.05.22 17:11:04
Próbáld megfejteni ennek a sportnak a lényegét pár szóban! (Vattaúj a Charger, szétküldeni jó lesz?) ..
Jön a Szuperszombat, tájékoztatott a Sport televízió egy sajtóközleményben, és ugyan az ilyen hangzatos elnevezésektől jobban elzárkózunk, mint a köztévé a szakállas nőimitátoroktól, de most az egyszer kivételt teszünk, mert tényleg szuper lesz a szombató, höhö. Az van…..
Persze hallott már az ember fia arról, hogy színészek kávézóba, étterembe vagy éppen szállodaláncba fektetik fölös millióikat. De nem is gondolnánk, hogy ennyien vannak, és ha már róluk van szó, nem is akármilyen helyeket tulajdonolnak. Így például Leonardo DiCaprio saját…..