Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pointe

74 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alighanem van abban valami a-na-kro-nisz-ti-kus, hogy 2018-ban uszkve 2.500 magyarul beszélő Facebook-felhasználót felizgat, hogy egy mikroszkopikus méretű hifi kereskedő cég nyílt napot rendez. Pláne, hogy az adott mikroszkopikus méretű cég szélsőségesen rétegigényt próbál kielégíteni - miközben a…..
Audiolife Programok hétvégére 2018.11.13 16:54:57
 Hifi őrült vagy? Szeretsz rosszul szellőzött szállodai szobákban különböző rendszerek előtt üldögélni? Eljött a Te időd!..
  Nyílt napot négy éve rendeztünk először, akkor mutattuk be a Pointe Sima 20 készüléket. Aztán két éve is tartottunk egyet, az akkor debütáló Pointe Platinum tiszteletére, és az is jól sikerült. Idén viszont hipertérugrásra készülünk: a november 17-i nyílt nap már nem csak a Pointe márkáról…..
Nem szoktunk önálló blogbejegyzést szentelni minden egyes használt Pointe készüléknek. Nem annyira ritka dolog egy használt Pointe erősítő, összességében több száz készüléket adtunk el 1993 óta. De ami most került elő, az egy különleges darab. Egy Pointe Delica...
Megjelent egy teszt a Pointe Platinum erősítőről. Magyar nyelven, mégsem valamelyik bejáratott hifi magazinban vagy audio blogban...
A közvetlenül a konnektorból táplált lemezjátszó motorok rettenetesen érzékenyek az áram minőségére. Ha tökéletes szinusz hullámokat látnak, rengeteget javul a hang. És nem kell kézzel átrakni a szíjat sem, ha 45-ös fordulatszámú lemezt hallgatnánk. Íme, még egy új Pointe termék az analóg lemezek…..
A Pointe újkori történetének fordulópontja egybeesett az analóg visszatérésével. Nem bánjuk, hogy ebből a szempontból konzervatív, már-már régimódi a termékpalettánk, szívesen foglalkozunk a jó öreg lemezjátszókkal. Az Analogia-sorozat, később a Record phono fokozataink is rengeteg komoly hangszedő…..
Eltűnődtünk rajta, érdemes-e az "Mk2" típusjelzést használnunk. A Pointe csöves phono-erősítője kívül nagyon megváltozott.  ..
Még az ünnepek előtt a Vörösmarty téri vásáron történt, hogy mellettünk egy érdeklődő egy karácsonyi dísztárgyat nézegetett: tudjátok, azt a kis folyadékkal töltött üveg félgömböt, amiben rénszarvas húz egy szánt a Télapóval, és ha megrázzuk, felkeverdik benne valami por, és hóesést imitálva…..
Pointe 2018.03.20 15:04:52
@F11: Szia, alapértelmezésben a szerelés díját a vásárló állja. De ha jó fejek a gumiszervizben (és nem épp a főszezon kellős közepén mész hozzájuk), akkor meg szokás csinálni ingyen.
Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket, és meg is válaszoltuk őket. Mennyi időnként kell csövet cserélni? Honnan tudjuk, ha egy cső megérett a cserére? Tényleg jobbak a régi gyártású csövek? Ki tudom magam is cserélni a csöveket? És megannyi más gyötrő probléma...
Amikor már a második vevőnk kérdezett rá, hogy kap-e magyar nyelvű használati utasítást a készülékéhez, elgondolkoztunk. A Pointe erősítőkön (a Sixty kivételével) sosem volt semmi más, mint bekapcsológomb, hangerő szabályozó és bemenet választó. Őszintén szólva azt hittük, ehhez nem kell használati…..
Ami az autóiparnak a Genfi Autószalon, a szórakoztató-elektronikának a CES, a las vegasi mega kiállítás. Nemcsak a nagy telefongyárak mutatják be itt a legújabb fejlesztéseiket, de gyakran a nagy audio cégek is. Az Audio-Technica tavaly az új MM hangszedő családjait mutatta be, idén pedig egy…..
Pointe 2018.01.21 23:56:11
@ilozv: 1) Szó sem volt gagyidömpinről. Stúdiómikrofonok, fejhallgatók, MC-hangszedők között továbbra is az AT az egyik legerősebb márka. 2) A cukimuki terminológával az írásom pontosan melyik mondatára célzol.
Audiolife New York, New York 2017.11.19 14:52:03
Kiállítás szezon van. A világ legtöbb országában általában ilyenkor zajlanak a hifi és high-end show-k. Így New Yorkban is novemberben van a szokásos kiállítás. Mivel nem mindenki lehet ott - Herbert Reichaert a stereophile szerkesztője - gondolt egyet és azoknak a sorstársainknak, akik lemaradtak…..
Pointe 2017.11.20 01:08:51
Árpád megvette az AVX-en nemrég hirdetett Pointe Classic erősítőt (remek vételt csinált), de szerette volna, ha távirányíthatóvá tesszük a készüléket. Megkérdezte, lehetséges-e, és ha igen, mennyibe kerülne. A válaszunk tanulságos lehet mindenkinek, aki abban gondolkozik, hogy alapvetően nem…..
Kissé rendhagyó módon, ez a bejegyzésem teljesen ad hoc születik, semmilyen tervezettség sem húzódik a háttérben. Egyszerűen adódott egy lehetőség, hogy meghallgathassak egy Tim de Paravicini trafót, a The Head névre hallgató kis ékszerdobozt. Sokan tudjátok ( mert már többször leírtam itt, ezeken a…..
Pointe 2017.07.28 17:34:42
@Jetiinasia: :-) :-)
Kezdetben voltak a Pointe erősítők. Lett hozzájuk honlap, blog, Facebook-csoport, AVX-fórum. Meg nyílt nap. Aztán pont két éve hivatalosan is elkezdtük árulni a Soulines lemezjátszókat, amikhez kellett a kínálatba hangkar, hangszedő, meg egy csomó apróság, amit elkezdtek keresni rajtunk, a…..
"Úgy jön át rajta az öröm, a letargia, a vidámság, a sötét gondolatok a háttérben ("Daddy what else did you leave for me?” - Pink Floyd ), mint kés a napra kitett teavajon, néha szambaaaa !!! néha meg a hulló bombák élesen vizualizált látványa ("did, did you hear the falling bombs?”), hogy szinte…..
A japán HiViNyws egyszemélyes igazságosztó vállalkozásnak tűnik. Egy picit furcsa a srác angolja (de azért vannak a feliratok), egy picit túllelkesedik, de a szakértelme és a füle kifogástalan. Hangszedőteszt-videó ritkán ennyire szórakoztató. És hát igen, az olcsó hangszedők között a Goldring…..
Analógia Német szakosok előnyben 2017.07.19 13:40:52
A német Hifistatement Soulines Dostoyevsky tesztjének végkövetkeztetése:  "Gyors, száraz, kontrollált, a finomságokra érzékeny megszólalásával a Soulines Dostoyevsky egyből az árkategóriája élére katapultált."..
Kiváló a megépítése és sokféle hangszedővel párosítható - ezek a fő gondolatai az ausztrál Liquid Audio tesztjének. Kiemelik még, hogy nem színezi a hangot. Az A-B teszt kivitelezésére mondjuk kíváncsi lennék...
Analógia Örökös bajnok 2017.07.19 01:00:17
Nagyjából minden hifis kategóriában legalább jó jegyet érdemel. És közben szokatlanul érzelmesen, ha kell a fülünkbe röhögve, ha úgy alakul a vállunkon sírva zenél. Nem hagyja, hogy csak úgy bekukucskáljunk az ajtón, hogy milyen is itt a buli, mint egy jó házigazda, behív, lesegíti a kabátunk, hoz…..
Analógia Találkozási Pointe 2017.07.19 00:29:35
  Már belépéskor érezhető volt a várakozás izgalma, mit és mennyit fogunk látni, hallani. A bemutató kezdése előtti percekben már a sorbaálláson látszott, hogy a cég a nagy érdeklődés következtében kinőtte a választott helyszínt. Ez az a tényező amit előre tudni nem, csak örömmel konstatálni lehet...
Analógia Tömör gyönyör 2017.07.19 00:11:32
  Az AT 33 PTG/II hangjában van valami melegség, belsőségesség, csak éppen modern kiadásban. Nagyobb tér, nagyobb színpad, több részlet, modernebb hangzás. Az MM-ekhez képest hozza az MC-s erényeket, a nagyobb nyugit, nagyobb hangtömeget, jobb felbontást...
A Satie egyik legnagyobb erénye a stabilitás. Atombiztos alapon zenél, és olyan ritmusos, mint egy gumicsípőjű táncbajnok, amikor meghallja a salsa első ütemeit. A tonalitása pedig egy kategóriával feljebb lévő gépekét hozza...
  "Az Audio-Technica direkt olyan lemezjátszót tervezett, ami szinte egyáltalán nem is hasonlít a versenytársaira. Az eredmény egy józan kinézetű lemezjátszó, ami jó eséllyel az 500 font (kb 200.000 forint) alatti mezőny új klasszikusa. Jól használható, úgy van megépítve, mint egy tank, a hangja…..