Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Runyai Gábor

89 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet élni függőségek nélkül, de vajon érdemes-e?       Most mindahányan töredelmesen bevallottunk néhány függőségünket. Tabuk nélkül tettük, ahogy illik. A kézdördelés, elmaradt, és az arcunk sem pirosodott ki. A férfiak így csinálják. A függőségek hosszú listájában mindenki magára ismerhet…..
Tégy egy lépést! Vagy ne tegyél, az is jó.    Katával, és Beával arról beszélgettünk, hogy sokféle relációba tehetsz egy lépést magad, vagy mások viszonyában. Az összes igekötőt hozzátehetjük a lép szóhoz. Érdekes, hogy a kényszer azt diktálná bennünk, hogy tegyünk, miközben az esetek…..
Sorslevelek: Neked szól, rólad szól!     Lukács Zoltán Gábor járt itt a stúdióban, és arról a milliónyi embert érintő vállalkozásáról beszélgettünk, amit úgy hívnak Sorslevelek, indiai pálmalevelek. Csupán 6000 évre visszamenőleg vannak ilyen írásos életút dokumentációk a indiai pálmalevél…..
A férfi életének nagy része az útkeresésről szól. Te hogyan éled meg?   Az utunk keresése minden esetben rögös, és kihívásokkal teli. Van aki gyorsabban, van aki lassabban halad, de egyik sem jobb a másiknál. Elengedhetetlen fejlődésünk lépéseit megtenni, és a kimaradt lépcsőfokokért kemény…..
Tabuk nélkül beszélgettünk az egyik leginkább rejtőzködő szubkultúráról.      Figyelem, 18 év felettieknek való tartalom! Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy leülhettem beszélgetni a BDSM rejtőzködő szubkultúra képviselőivel. Ilyen témában filmeket készítő rendezővel, dominával, és…..
Nektek mi a fontos ha külföldön jártok? Nomád élmények, vagy kényelmes ellátás?     Arról beszélgettünk, hogy milyen pozitív élményeink voltak külföldön. Kine-kinek a maga vérmérsékletéhez mérten éltük meg a nyaralásunkat. Tippek-trükkök, és személyes vélemények hallhatóak ez…..
Te hogyan fotózol a vakációd alatt? Sokat, vagy inkább a pillanatnak élsz?    A stúdióban 75%-ban jelen lévő fotósok arra esküsznek, hogy inkább a pillanatot éld meg, mint hogy folyamatosan kattogtass a fényképezőgépeddel. Persze nincs kizárva, hogy az inkább kielégítő, ha minden jó alaposan…..
Ugyan miért kéne nekem iskolába járni?      Értem én, hogy vannak alapvetések, amiket iskolarendszerben tanul meg az ember fia-lánya, de vajon tényleg szükséges ez? Kicsit beszélgetünk arról, hogy kinek mi a tapasztalata a mostani oktatásról, és hogy szerintünk az iskolarendszerből miért hiányzik…..
Már nem csak kísérletezni vágyó felnőtteknek szól.        A háttérben nagyon sok fejlesztés volt a Szomatodráma központ háza táján. Beávan, és Katával arról beszélgettünk, hogy végre dübörög a játékvezető képzés. Ez azért fontos, mert a nekik is csak 24 órából áll a nap, viszont játszani…..
Mennyi egy nyaralás optimális hossza? Kinek mit jelent a nyaralás?      Van az a típusú fáradtság, amit már csak hosszasabb pihenéssel, vakációval lehet kipihenni. De nem olyan egyértelmű, hogy kinek mit jelent ez a pár nap. Van aki aktívan, van aki passzívan tölti el ezeket a napokat. Ezt…..
Kik alkotják a Szerhang egyesületet? Mi az a hangfürdő?       Mostani adásunkban ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg a Szerhang egyesület csapatával. Hosszabb lett ez az adás a megszokottnál, hiszen bemutatjuk Őket, a hangszerarmada egy jelentős részét, és az epizód végén még egy hangfürdőt is…..
Barkácsolni jó, de vajon így gondolja ezt mindenki?       Végre valahára elkészült a stúdió akusztikai panelozása. Erről, és ennek viszontagságairól számol be Gábor. Sok adattal is szolgálunk a projektet illetően. Noha kis helyiségről van szó, mégis rengeteg anyag került be, szolgálva a jobb…..
 Rock? Sport? Mindegyikben kemények vagyunk... azt hiszem...    A nemrég elhunyt Chris Cornell-re emlékezünk, ezért is fog az ő zenéje szólni az adás alatt. Közben jól kitárgyaljuk, hogy kinél mit jelent a sport. Ki mit tapasztalt sportkarrierje során. Példákat is hozunk, és értetlenkedni is…..
Eszter egy tökéletes példa arra, hogy igazi sikereket csak kemény munkával lehet elérni.      Ahogy az az életben lenni szokott keressük magunkat. Kipróbáljuk képességeinket, és gyakorlunk addig, amíg kicsiszoljuk azokat. Sokat hallani olyan történeteket, ahol a legkisebb elindul szerencsét…..
Vajon mennyire lehetünk tudatosak amikor példaképet választunk magunknak?     Életszakaszainknak megfelelően választunk újabb, és újabb példaképeket. Nem egyet egy adott szakaszra, hanem adott esetben többet, a magunk számára kiválasztott területre. Például az izmos felső testünk példaképe…..
Igen, van olyan egészségközpont, ahol konzíliummal kezdődik a regisztrálás.      Nagyon is számít, hogy egy egészséggel foglalkozó életmód központ miként kezeli az odalátogatókat. Most egy pozitív példát hallhatunk arról, hogy Bánfi Ibolya vezetésével hogyan is kell egy ilyen központot…..
Nem az a kérdés, hogy kinek mekkora, hanem hogy minek hívja.       Kardinális kérdés, hogy a családban hogyan hívjuk a nemesebbik szervünket. Vajon befolyásolja-e az értékrendünket az ahogyan nevezzük az alfelünket. Egyáltalán hogyan kommunikáljuk a családon belül, hogy például apának a…..
Miért piálunk? Jó az nekünk? És persze a sör mellé jól jön egy cigi. Igaz?     Azt tárgyaljuk ki ebben a részben, hogy a mi életünkben miként alakult az alkohol fogyasztás, illetve a dohányzás kérdése. Kulturális vonatkozása van a fogyasztásnak, így be kell vallanunk töredelmesen, hogy rendesen…..
A szem a lélek tükre. De az arc még többet tud mutatni.      Néha iszonyatosan megragad egy arc a tömegközlekedésen, vagy az utcán bárhol. Nem tudom megmondani, hogy miért, de van egy olyan karaktere, vagy éppen egy-egy vonás, vagy jellegzetesség, ami miatt lefagyva bámulok. Ha csatlakoznék az…..
Miért van a munkahelyen konfliktus?     Arról diskurálunk, hogy mit tehetünk a munkahelyen felmerülő konfliktussal, egyáltalán miért van? Hogyan tudjuk oldani, illetve miért nem jó, ha hazavisszük ezt a feszültséget.  RunyaiStudio.com | Facebook | Instagram | Soundcloud | Youtube | ITunes |…..
Egész pontosan mi is az egészség?       Az előző Szomatodrámás adásban arról értekeztünk, hogy mi is az betegség. Valljuk meg őszintén, hogy erről naphosszat tudunk panaszkodni. De hogy pontosan mi az egészség? Nos, ezt illetően több megközelítés is létezik. Például, ahogy a kórlapokon szokott…..
Fontos az öltözködés, a megjelenés. Vagy mégsem?     Azt mindenképp el kell mondani, hogy a saját igényrendszerünkből fakadóan választjuk ruházatunkat. Ugyan vannak társadalmi normák, elvárások a közösség oldaláról széles körben, de a mikrokörnyezetünk van ránk a legnagyobb hatással. Arról…..
Bemutatkozik a Runyai Studio podcast Férfi Szakasz című műsorfolyama.      Az a közös gondolat szülte a Férfi Szakaszt, hogy diskurzust indítsunk a férfi létről, annak minden aspektusáról. Jelen esetben Péter, Zoli, és Gábor a műsorvezetők, és természetesen lesznek vendégek is. Nagyjából 2…..
Van olyan munka, ahol az emberek 10%-át veszik csak fel, és őket is csak a 6. körben.   Ez a szakma pedig nem más, mint a légiforgalom irányítás. Kállai Peti évek óta ezt csinálja, mondhatni öreg róka. Most beavat minket ebbe a világba, és szembesít minket azzal a ténnyel, hogy noha kiválóak a…..
 Az megvan, hogy utazás közben találkozol a legérdekesebb arcokkal?   Imádok telekocsival utazni. Közösségi, változatos, kényelmes. Az egyik ilyen utazásom során találkoztam Császár Dominikkal. Nemcsak, hogy népi furulyát tanult, de oktatja is, és tulajdonképpen az egész élete e körül forog. Ott…..