Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tzupi

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem dolgoznék gyerek-tehetségkutatóban. Nem mintha felmerült volna a nevem, egyik kertévé sem evett meszet, nem vagyok kameraképes sem fejben, sem véleményben. Élőben nehéz kiszedni a basszameget, ugye. De ha kérnének, akkor sem. Azért nem, mert nem tudom, hogy mondanám meg a nyolcéves,…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
A legjobb játékokban vannak olyan pillanatok, jelenetek, amikre aztán az ember egész életében emlékszik. A csodás Day of the Tentacle-ben (amiről korábban már írtunk) több ilyen is volt, például az alábbi: a csápnak öltözött Laverne a jövőben kiolvasztja a mikróban azt a…..
Tzupi 2012.10.13 12:48:21
Amikor megkaptam az első PC-m Linux híjján a 3.11-es Windows for Workgroups Windows-verzió kúszott fel először a gépemre, ami a kor kívánalmainak bőven megfelelt, Alatta dübörgött a 6.22-es DOS, ment az autoexec.bat és config.sys hekkelés, úgy szabadítottam fel a konvencionális…..
Tzupi 2012.09.10 11:41:18
@Belagezapista: Hm, jogos. Én meg az ez előtti felületet használtam, és raktam fel. Unityval találkoztam azóta, és nem volt szimpatikus túlzottan.
Időről időre beszámolunk arról, hogy a játékfüggőség újabb áldozatokat szed, általában a Távol-Keleten. Ilyen hírek a nagyobb hírportálokra is eljutnak, de az elmúlt években ezek olyan rendszeressé váltak, hogy a sajtó már rezignáltan veszi tudomásul az újabb eseteket,…..
Miért eröltetem a klasszikus fa vázat először? Régóta az egyik kedvenc könyvem a famegmunkálás felsőmaróval (kicsit perverznek tűnhet, de így van), mellette a Fakötések című munka a másik. Régi tervem ennek a felsőmarónak a megvásárlása, most legalább meggyőzhetem magam,…..
autózz! Öt méteres büntető 2011.11.17 07:43:00
Természetesen nem labdajátékokról lesz szó, hanem hatósági eljárásokról. Amikor tanultam vezetni, az oktatóm mesélte, hogy az egyik tanítványa simán leparkolt kb. 4 méterre a saroktól. A vizsgabiztos kérdésére, hogy milyen messze áll a kereszteződéstől, azt válaszolta, hogy…..
Tzupi 2011.11.17 10:01:46
Lenne egy kérdésem a nagyérdeműhöz a témában.

Tehát a szabály így szól : "Tilos megállni: útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül"
(másolva a postból, gondolom helyes, ha nem, akkor ezt is tisztázzuk).

Van ez a helyzet :
www.norc.hu/pano/X6Nk1uCE/
Remélem jól lehet látni. Lényeg, hogy a jobb oldalon beljebb van a járda sarok (kb 3-4 méterrel). Ez számít a bal oldalon való parkolásnál?
Háttérinfó : ez egy egyirányú utca, amiben most a kép hátrafele néz.

Valaki magyarázza el nekem a "úttestek széleinek metszéspontját".

Köszönöm :)
Tzupi 2011.11.17 11:04:38
@kolompár szmélgol: Nincs semmi tábla ami erre vonatkozva. Csak az egyirányú utcát jelző tábla. A zöld oszlopok meg a merőleges utcát díszítik végig.
Tzupi 2011.11.17 11:06:12
@blogsámán: Köszönöm
Nem ismeretlen jelenség, hogy egy-egy nagyobb játék megjelenésekor a Metacritic nevű, különböző értékeléseket összegyűjtő portálon elszabadulnak az indulatok. A hivatalos tesztek általában hozzák a papírformát a 70-90 százalékos ítéletekkel, azonban a felhasználók,…..
Halloween a játékipart sem kerüli el, vicces és lenyűgöző, játékos témájú töklámpásokból válogattunk már tavaly és tavalyelőtt is. Idén is akadt néhány szép darab, persze a prímet megint a Blizzard tökfaragó versenye vitte. Ez a Kerrigan például eléggé adja az ívet:…..
A héten a BuBi szakmai fórumán ültem, és a másik blogunkra, az Egy nap a városbanra toltam az anyagot folyamatosan. Hátul gépeltem nagy buzgalommal, a gépből oldalt kiállt a 3G-s modem, vigyáztam, le ne törjem. Így telt az idő.Ha egy érdekes diát vetítettek a vászonra,…..
Brit tudósok crossover következik, az Atlanticnál abból a hírből, hogy a népek a világon napi 200 millió percet töltenek az Angry Birds különféle verzióival (ami már alapban elég hasraütésszerű becslés lehet), kiszámolták, mennyibe kerül ez az amerikai gazdaságnak. A teljes…..
Az Intel bejelentett néhány új laptopprocesszort és máris megindult a találgatás egy esetleges modellfrissítésről. A kínálat a következő: Természetesen alapvetően az i7-es processzorok jöhetnek szóba, tehát az első négy szereplő a táblázatban. Ezek órajele 2,4-2,8 gigahertz…..
Appleblog Népszerű az új Air 2011.08.03 13:20:00
Már írtunk róla tesztet, amiből kiderült, hogy remekül sikerült a legújabb update: a processzorerősödés brutális, a grafikus gyorsító legalább nem lassult, és az üzemidő ugyan csökkent valamelyest, de legalább újra van billentyűzetvilágítás az Airben.Egy rendes update pont…..
Appleblog Nem lesz Lion Family Pack 2011.06.17 17:43:19
Steve Jobs hosszú idő után újra elkezdett válaszolni a levelekre, leglalábbis két új bejegyzés született a kurta válaszait összegyűjtő emailsfromstevejobs.com oldalon.Az első kérdés az iWebre vonatkozott: ez a program már elég régóta nem frissült, a kérdező pedig kíváncsi…..
Megvolt a 2011-es WWDC is, az Apple egy rakás infót a nyakunkba zúdított, most megpróbálok ösvényt vágni nektek a dzsungelbe, hogy tisztábban láthassatok. Kezdjük először a Mac operációs rendszerével, a 10.7-essel, aminek a nevéből már kiesett a Mac: mostantól csak OS X Lionnak…..
Az első vizsgálatok gyúlékony port találtak az egyik csővezetékben, állítólag ez robbanhatott be Csengduban, a Foxconn iPad 2-t gyártó üzemében. A Wall Street Journal szerint a vállalat az összes polírozó üzemet bezárta a további vizsgálatok miatt, ez legfeljebb két napig…..
Láttunk már sok eszközt amit bevetettek a földönkívüliek ellen, de mi van akkor ha nem Mel Gibson farmját támadják be a gonosz uficsik, hanem egy keménykötésű rednecket. Aki ráadásul épp most lízingelt egy új kombájnt. Ház ez lesz: ..
IDDQD A nap játéka 2011.05.10 12:00:00
...egyértelműen a portáltetrisz! ..
Rendszeres olvasónk, Edem küldte a lenti videót, ami ugyan nem új, de egyrészt mi még nem láttuk, másrészt elég jó ahhoz, hogy betegyük a kedvencek közé. A videót a GamesRadar készítette nem sokkal a GTA IV megjelenése után, a játék motorjával rendezték meg a Csupasz…..