Regisztráció Blogot indítok
Adatok
big snake

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El tudja képzelni, hogy az ukrajnai és a boszniai zavargások következtében, a közeljövőben teljesen békésen, helyi népszavazásokat követően gyarapszik Magyarország területe és lélekszáma? Pedig nem teljesen kizárt. Ne gondoljunk egy teljes Trianon revízióra, a várható…..
big snake 2014.02.23 19:13:24
@GERI87:
:)

Az 1520-as állapotot nem ismeri senki, csak feltételezéseken alapulhat, hiszen az első népszámlálás 1869-ben volt az országban.
Valamint a Trianonig eltelt időben Magyarországon nagy valószínűséggel nem történtek előre eltervezett erőszakos be-és áttelepítések, mert ki gondota volna, hogy einstandolják a 2/3 részét az országnak?
A nem magyar többségű területeken a földművesek szlovákok voltak vagy románok, a földesúr meg magyar, így volt kerek a világ. Ha előre tudjuk, hogy ez lesz, nyilván mi is kiszorítottuk volna az egyéb népeket. De nem tudtuk, így az etnikai határok mondjuk úgy, hogy történelmileg alakultak ki az 1910-es számlálásig.
1921-től kezdve viszont az elcsatolt magyar többségű területeken szisztematikus betelepítések folytak és folynak, ráadásul a közig határokat is úgy próbálják meghúzni, hogy Brüsszelben jól mutasson az ő szemszögükből. Ez mesterséges folyamat, amit szerintem hiba lenne figyelembe venni, ezért nyúlnék vissza addig az időpontig.
Hogy az utóbbi száz évben hogy szlovákosítottak vagy románosítottak részeket az kit érdekel, majd megfordítjuk a folyamatot és szépen visszamagyarosítjuk a részeket.
Bár gyanítom ha egy határrevízió lenne, akkor az oda máshonnan betelepített, nem magyar lakosság egy jó része elvándorolna magától is, félve a retorziótól.
big snake 2014.02.23 19:38:10
@GERI87:

Lépne a fene ellenük.
De tudod mit? Módosítsák a határokat a mai etnika térkép szerint és rendben is vagyunk. :)
Boldog vagyok minden listától, ahol Budapest az élen végez (és nem kamu). De azért már kicsit a könyökömön jönnek ki a PR-cikk gyanús, teljesen szubjektív összeállítások. Nos a sightsmap.com nem egy ilyen kamulista, egyszerűen azt mutatja, hogy a világban melyik helyről…..