Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó_Ádám

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Dogman Totális apátiát árasztó bűndráma. Egyszerre jut nekünk zord, latyakos, kopott miliőjű társadalmi körkép és nihilizmusával borzongató karaktertanulmány. Témái a megalázottságtól az állattá züllésen keresztül a céltalan erőszakig és az óhajtott dühkitörést követő morális leszerepelésig…..
You Were Never Really Here Tudatdrámaként is bivalyerős impresszionista thriller az intézményesített és a privát szférát is érintő nemi válságról. Gyermekek verekszik ki magukat a saját poklukból Lynne Ramsay legújabb mozijában. Kitchen sink dráma (Patkányfogó), szexuális kilengésről regélő…..
Végképp belezuhantunk a fehér nyúl üregébe. Természetfelettivel csak lépésről lépésre kokettáló kisvárosi krimiből az első perctől totális metafizikai rémálommá vált a nagy hatású sorozat idei revivalje. Lynch kiengedte a kezéből a gyeplőt, miután a Showtime a korlátlan auteurködés carte blanche-át…..
Refn első amerikai produkciója és ázsiai kitérője után a Neon démonnal folytatja transzcendens utazását. A portré első része itt olvasható. Varázsregéi véres, traumákkal terhelt víziók az elveszett identitás kereséséről. Szimbolikus harcosai önmagukkal vívják a legnagyobb csatát és bensőjük lesz az…..
Refn jó ideje metafizikus celluloid-látomásokat készít. Brutális rögrealizmus helyett a Bronson óta a spiritualizmus a hívószó. John Waters egyszer így nyilatkozott: trash-darabjai valójában gyilkosságok, amiket ő sosem követett el – a Rózsaszín flamingók atyja nem véletlenül szorgalmazta, hogy a…..
The Untamed Szociodráma találkozása ihletett zsánermozival: az Heli direktorának új rémálmában homofóbia, nőgyűlölet nyomait találjuk, plusz a mexikói fenegyerek képes férfit és nőt is sérülékenynek, brutálisnak, határozottnak láttatni. Több motívuma Zulawski Birtoklását idézi a barna csápos,…..
Tavaly októberben Honorary Maria Awarddal (egy Metropolis-robotnőt formázó szoborral) jutalmazták a John Woo, Ringo Lam és Johnnie To-mozik karakterszínészét a 48. Sitgesi Filmfesztiválon. A 61 éves kultikon nálunk jószerivel ismeretlen. A Fekete macska címre hallgató hongkongi Nikita-remake 24, az…..
El Club Pokoli erejű vallásdráma éjsötét, mizantróp humorral. Pablo Larraín a Pinochet-trilógián (Tony Manero, Santiago ’73, No) túl sokkol bennünket egy történelmi-politikai és egyházi diktatúra közé vaskos egyenlőségjelet rajzoló személyiséggyilkos arthouse…..
A törzs (Ukrajna) Nemzetközi vizeken, a Cannes-i Fesztivál Kritikusok Hetében keltett feltűnést, itthon a miskolci CineFest publikuma örvendhetett neki. Myroslav Slaboshpytskiy brutális, bűndrámaként is roppant erőteljes coming-of-age storyja 130 perces filmszerű mozi, amely ledob…..
Filmvilág blog Ölni kíméletesen 2014.07.11 09:00:00
Killing Them Softly – amerikai, 2012. Rendezte: Andrew Dominik. Írta: Andrew Dominik, George V. Higgins. Kép: Greig Fraser. Szereplők: Brad Pitt, James Gandolfini, Ray Liotta. 98 perc. Vetítik: HBO – 22:50 A Jesse James meggyilkolása… bukolikus, fatalista vadnyugati siratóéneke után…..
Hirdessünk eredményt: a „dél-koreai sztárrendezők Amerikába mennek” verseny aranyérmét kétségkívül Bong Joon-ho nyerte. Toronymagas győzelem ez Kim Ji-woon egyébként igen szórakoztató, kemény ’80-as évek imitációjához/ Schwarzenegger wannabe-comebackjéhez, az Erőnek…..
Kamaszlét Észak-Angliában, bűnkirályság a szemétdombon. Az első nagyjátékfilmjével jelentkező rendezőnő, Clio Barnard nemcsak a több dekádos hagyománnyal bíró kitchen sink drama ismérvein, hanem a kisrealista gengszterfilmek sémáin is csavar. Miután tavaly Cannes-ban a…..
Felesleges teóriákat gyártani arról, hogy az ex-videotékás miért éppen most, a Becstelen Brigantyk, illetőleg a Django elszabadul szkriptjeinek nyilvánosságra kerülése után pereli a bizalmas anyagot közzétevő Gawkert, állít csúnyákat az ügynökségekről, és húzza be a…..
Adéle élete – 1-2. fejezetA francia-tunéziai szerző, Abdellatif Kechiche női erotikus románca szinte követeli, hogy nagyvásznon csodálkozzunk rá. Legnagyobb ereje gyakorlatilag két tényezővel írható le. Egyrészt zseniálisan kritizálja, illetve házasítja össze a…..