Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barangolo123

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Roger egy igen nyomasztó dilemmával áll szemben, és nagy horderejű döntést kell hoznia, ezért fordul a blog közösségéhez. A kérdés, hogy menjen vagy maradjon, de nem Magyarországról, hanem az Egyesült Államokból Angliába. Talán elsőre nem tűnik olyan nagyon nehéz kérdésnek,…..
barangolo123 2014.05.29 16:40:11
Kedves Posztolo
azert 1-2 dolgot meg meg lehetne probalni az USA-ban. En 2 dologgal probalkoznek:
1). miutan kiment hozzad a feleseged (es ezt tobbszor konnyen megoldottatok ha jol ertem), akkor ott , miutan megerkezett beadni egy diakvizumra kerelmet - csak persze elotte iskolat talalni ami kiadja a szukseges papirokat. Ha ott adod be, akkor en ugy tudom nincsen interju, csak online kell kitolteni. Nekem ismeroseim csinaltak ezt, sajat maguk adtak be ugyved nelkul online. Interju csak akkor van, hogyha megkapta a tanuloi vizum-papirokat (de ezek csak papirok, az utlevelbe meg nem utottek be semmit), hazajon az illeto es a bpesti USA nagykovetsegre bemegy a papirokkal hogy bepecseteltesse a tanuloi vizumot , ahhoz hogy legkozelebb tanuloi vizummal lephessen be az USA-ba. Ekkor van interju, de ha a feleseged nem jon haza egy darabig, akkor ez nem all fenn.
Meg ha nem is kapja meg a tanuloi vizumot kinn, akkor is nagyon fontos tudni, hogy attol a pillanattol kezdve hogy beadta a kerelmet a tanuloi vizumra, egeszen addig, amig el nem biraltak, az illeto teljesen legalisan van az USA-ban. Ha ez honapokat eltart, akkor nyertek nehany honapot. Ha pozitiv az elbiralas akkor maradhat, ha nem, akkor visszajon, de megiscsak par honap nyereseg.

2). Mivel neked zoldkartyad van, te megigenyelhetned a felesegednek a "zoldkartya-feleseg" statuszt. Ha ezt ugy teszed meg hogy a feleseged itthon van, akkor nagyon sokaig eltarthat. Ha ezt ugy teszed meg, hogy a feleseged kinn van mar es akkor adjatok be a papirokat, akkor megint az van, hogy amig az elbiralasra var addig teljesen legalisan van kinn.Es mivel ez jo hosszu ido, addigra valoszinu hogy te mar megkapod az allampolgarsagot, amikor megvaltoztathatod a kerelmet hogy allampolgarkent kered a feleseged statuszat zoldkartyara valtoztatni ami mar nagyon hamar megy.
Határátkelő Megszívtuk 2013.12.20 06:46:00
Itt változás nem lesz, csak ha vér folyik. Rossz itthon élni, rossz látni, ahogy ezt a csodálatos adottságú országot eladja és kifosztja a maffiaként működő politikai és gazdasági elit, ahogy a lakói jobbágysorba kerültek. Miért maradok mégis? – teszi fel a kérdést a mai…..
barangolo123 2013.12.20 14:22:07
@bunny.hu: Kedves Bunny, az eszreveteleiddel maximalisan egyetertek. En is informatikus vagyok, 40 eves, kulfoldon elek. Szerintem a posztolo pont azert erzi magat "oreg"nek mert informatikus. Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de az informatikus szakmat egy rozsaszinu kod veszi korul. Igen, biztosan jobb mint sok mas, biztosan jobb mint arufeltoltonek lenni, de nem eppen ugy van, mint azok hiszik, akik rogton azt irjak hogy "je, informatikus, hat akkor konnyu, barhova mehet". Igen, a sajat boromon tapasztalom nap mint nap, mennyire nem elony a tapasztalat. Pontosan azert mert soha nem informatikust keresnek hanem egy bizonyos teruleten jo szakembert. Sokkal szivesebben felvesznek a cegek ( kulfoldon is) egy 26-27 eves frissen vegzettetet peldaul 2-3 ev Java tapasztalattal kevesebb penzert mint engem a 40 evest, akinek ugyan van 4-5 ev Java tapasztalata, de hiaba van elotte masik nyelvekbol 15 ev tapasztalata mert annak semmi hasznat nem veszem. Egyszeruen ezek a dolgok nem egymasra epulnek, vagy legalabbis nem annyira hogy az uj nyelvet ne lehessen megtanulni a regi nyelv nelkul. Sot, meg a CV-mbe se irok mar be bizonyos nyelveket amikben evekig programoztam, mert annak a nyelvnek az ismerete csak azt mutatja hogy mlyen "oreg" vagyok. Igen, jobb informatikusnak lenni mint mondjuk jogasznak olyan szempontbol hogy nem egy adott orszaghoz kot, hanem "univerzalis" es mehetsz barhova, viszont azzal hogy ez egy "univerzalis" szakma az is egyutt jar hogy az egesz vilaggal kell versenyezz. Akkor amikor Indiaban szo szerint 10 ezrek vegzik ezt a szakmat egyetemen minden evben es meg mondhatnek mas peldakat is, azt jelenti hogy az egesz vilaggal kell versenyezned - cserebe azert hogy elotted is kinyilt a vilag.

Nem sajnaltatni akarom magam egyaltalan. Eddig is mindig talaltam magamnak munkat, remeljuk a jovoben is igy lesz. Csak neha ugy erzem hogy kicsit rozsaszinu kod veszi korul ezt a szakmat. En megertem a posztirot hogy 40 evesen, mar nem biztos hogy ugy fog az agyunk es olyan konnyen tanulunk meg uj dolgokat VILAGSZINVONALON - hiszen a vilaggal verszenyzunk mint 20 valahany eves korunkban. Esetleg csalad mellett ez meg nehezebb.

Ismetlem, meg lehet csinalni, en is ezt csinalom nap mint nap, de azt allitani hogy az informatikusok mehetnek arra amerre latnak mert ok ugyis talalnak allast, egy kisse sarkitott. Millio terulete van az informatikanak, es jol kell sakkoznod hogy eppen abba a teruletbe old bele az erodet megtanulni amilyen teruleten valoban lesz allaslehetoseg is evek mulva is. Igen, van atjarhatosag a teruletek kozott, de mivel nagyon jonak kell lenned hogy tenyleg munkat kapj, ezert tul sok teruleten nem tudod specializalni magad.