Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vámos Zsolt

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „migráció” szóról Magyarországon valószínűleg a legtöbb embernek, Brüsszel, Orbán, kerítés és természetesen Soros György jut eszébe. Sorossal kapcsolatban egyébként is aktuálissá válik a Godwin törvény magyar átirata: „egy internetes vita terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki Soros…..
Vámos Zsolt 2017.07.27 10:54:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: szóval az "is" szócskát kifelejtettem a mondatból. Tehát a nyugati és a magyar fogyasztók is felelősek az indonéz és amazonaszi esőerdők kiírtásáért, a globális felmelegedés okozta elsivatagosodásért és tengerszintemelkedésért.

S bár a 10 millió magyar kevés a csaknem 8 milliárd ember lakta bolygón, de a történelmi ökolábnyomunk és karbonlábnyomunk már régóta meghaladja a saját földdarabunkra jutó biológiai kapacitást. Lásd:
www.footprintnetwork.org/content/documents/ecological_footprint_nations/

Tehát mi magyarok is felelősek vagyunk azért, hogy szerencsétlen klímamenekültek vannak és jönni fognak előbb vagy utóbb, de hozzánk is. S az is könnyen megeshet, hogy mi fogunk majd klímamenekültekké válni hamarosan.

Észrevette, hogy mennyivel több és nagyobb erejű vihar szokott lecsapni Magyarországon a korábbi évtizedekhez képest?
Vámos Zsolt 2017.07.28 08:50:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valóban demagóg lennék, azért mert felhívtam a figyelmet az ellentmondásokra? Egyébként is, fejezd be a cimkézést, ha vitatkozni akarsz velem!

A magyarok felelőssége: súlyos felelősségelhárításnak tartom tagadni azt, hogy Magyarországnak és a magyaroknak nincs felelősségük. (Vagy cimkézzem ezt az állításod demagógnak? ;-)) Nézzük inkább a tényeket, az érzelemmentes számokat: A magyar ökolábnyom, amely jó része karbonlábnyom kb. 1,6-szeresen meghaladja a magyar föld biokapacitásának megújuló / semlegesítő képességét. Előző hozzászólásomhoz mellékeltem egy linket, ahol tanulmányozható minden ország hozzávetőleges ökolábnyoma. Hiába kevesebb a magyar áram CO2 kibocsátása a németnél, az a kibocsátás sem fenntartható környezetileg, főleg ha még hozzávesszük a fűtési célú kibocsátást. Ráadásul Magyarország importálja az áramfelhasználása egy jó részét. Valamint évi 0,5 millió tonna lignit, valamennyi barnakőszén és jó sok földgáz ég el a magyar épületek fűtésére, hacsak a fosszilis hordozókat nézzük. Plusz ugyebár a mezőgazdaság, az ipari gépek, és a közlekedés jórészt kőolajfüggő. S mégegyszer ismétlem a történelmi "bűnünk" sokkal nagyobb, mint a jelenlegi kibocsátásunk. A monarchiakori, horthy-korszaki, és főleg a szocialista CO2 kibocsátás jelentős volt. Arányaiban sokkal jelentősebb az akkori népességi viszonyok között. Kína és a harmadik világ nagy része még alig használt fosszilis energiahordozót, amikor a magyarok megépítették a közlekedési infrastruktúrát, a vas és acél országát óriási gyárakkal és kohókkal, a sok energiazabáló lakótelepet. Őseinknek és nekünk jogunk van tönkretenni a környezetünket? Mert azt csinálták és még most is azt csináljuk kollektíven.

S nem elég csak azt nézni, hogy a jelenlegi fosszilis energiahordozó égetés mekkora egy-egy országban, hanem figyelembe kell venni az import cuccok termelésének a CO2 kibocsátását is.

Szóval hiába Kína a legnagyobb CO2 kibocsátó, ő a világ gyára, és az ott gyártott cuccok jelentős része megy Észak-Amerikába és Európába. Szóval illik a magyar kibocsátáshoz hozzá számítani a magyar boltokban eladott sok-sok kínai cucc legyártásának a CO2 terhelését is.

Szóval még mindig tagadod, hogy a magyarok is felelősek a klímaváltozásért?

Itt lehet megtekinteni a történelmi adatokat: cait2.wri.org/historical/

www.wri.org/blog/2014/05/history-carbon-dioxide-emissions
Vámos Zsolt 2017.07.30 12:53:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne: érdemes lenne tükörbenézned, és leszokni a felelősség tagadásról.
  Budapesten és a vidéki városokban is erősödnek a helyi politikai célokért síkra szálló mozgalmak. Egyre több ember érzi, hogy rá is tartozik az, ami a környezetében történik: bele akar szólni a jövőjét közvetlenül befolyásoló kérdésekbe, hogy rendezzen-e Budapest Olimpiát, akarjuk-e a…..
Vámos Zsolt 2017.07.11 00:49:41
@Paróczai: Akkor Svájcban és sok más helyen miért működik a dolog?
Miért nem dönthet Kovács Gyula asztalos?

Egyébként elektronikus módon is megoldható a népszavazás, sokkal olcsóbban, mint szavazóurnákat használva.
Vámos Zsolt 2017.07.12 08:51:40
@Paróczai: Elektromos energiát máshogy is elő lehet állítani, a fogyasztást is lehet csökkenteni.

Ausztria felépített egy atomerőművet, de sohase üzemelte be, mert a nép nem akarta. Ausztriában nem lett ezért elektromos áram hiány.
A nők potenciális piaci értékében rejlő lehetőségek kiaknázására a mai napig a foglalkoztatásukban élen járó északi országok a hatvanas évektől óriási hangsúlyt fektettek...
Vámos Zsolt 2017.03.10 21:25:02
Valóban jó lenne, ha több politikusnő lenne!

Utána nézett bárki is annak, hogy mennyire hiteles és milyen adatsorokon alapszik a statisztika, amelyik szerint a nők 15%-kal kevesebb bért kapnak, mint a férfiak?

A közférában elvileg minden közalkalmazott és köztisztviselő azonos bértábla alapján kap bért. Persze, lehet, hogy a vezetői szinteken a férfiak nagyob számban vannak. De elvileg mindenki (nők és férfiak) is azonos bért kapnak. Nekem az önkormányzati szférában van gyakorlati tapasztalatom. Abonyban évtizedek óta jegyzőnők vannak, aki a hivatal nagyfőnőke a polgármester mellett. A pénzügyi vezető is nő volt, amikor ott dolgoztam 2003-2004-ben. Sőt az egész hivatalban és vezetői szinteken is nő többség volt.

A multinacionális irodista világban van még tapasztalatom, illetve az internetes ruhabizniszben. Nyugodtan elmondhatom, hogy több helyen is voltak női főnőkeim, több szinttel felettem is. Sőt jóval több női főnököm volt, mint férfi. Voltak legfelső vezetői szinteken is nők, és nem tünt fel, hogy férfiuralom lenne. A bérek az azonos munkát (szinten) végzőknél nem bértábla alapján megy, hanem egyéni megállapodások alapján. Sok munkáltatónál tilos bérinformációkat megosztani, azért akár felmondás is jár. De persze sokan így is megosztják egymással a bérezésüket.

A legutóbbi munkahelyemen vállalati pénzügyesként mindenki bérét láttam. Azonos munkát végzők nagyjából azonos bért kaptak ott is. Közvetlen feletteseim nők voltak.
Összeségében a multi pénzügy, könyvelés, adminisztráció, help desk és egyéb munkakörökben minden munkahelyemen a nők voltak többségben. Informatikai poziciókban viszont tényleg a férfiak vannak döntő többségben. Viszont láttam és dolgoztam is már női programozóval.

Budapesten és máshol járva az kukáskocsikon mindig férfiak vannak. Csatornatisztítás, építőipar, vízművek, útépítés, az úgymond keményebb és büdösebb munkáknál a férfiak vannak elsöprő többségben.

Itt Csongrád megyében a kertészetekben vegyesen vannak a nők és férfiak. De nincs még alapos rálátásom a helyi viszonyokra. A férfiak inkább nehéz fizikai munkákat végeznek és traktoroznak. De eddig kb hasonló arányban láttam férfiakat és nőket termést betakarítani.

Varrodákban szinten csak nők vannak és voltak magyarok, ukrán vendégmunkások nagy csoportjában volt egy vagy két férfi varró a 2000-es évek elején Abonyban.

Kiskereskedelem: az áruházak többségében nők vannak többségben, még a vezetői szinteken is. Pl. a Spar-okban ki vannak téve az áruházvezetők és helyetteseik képei: döntő többség nő.

A nyolc órás munka utáni háztartási munka és a gyermekek ellátása valóban nagyon sok helyen a nőket túlterheli. Egy-két közeli rokoni családban is kiszolgáltatott a nő.

De belegondolva a saját szüleim helyzetére: anyám helyben volt varrónő, míg apám Budapesten és agglomerációjában aszfaltozott és más építőipari munkákat végzett. Baromi sokat dolgoztak mindketten. Anyám azonban jobban bírta a terhelést, mert a varrónői munka + háztartási munkák azért még napi 10-12 órában is jóval egészségkimélőbb, mint napi 8 órában utat építeni télen-nyáron és mellette 3-4 órát ingázni.

Feministának tartom magam. Éljen az esélyegyenlőség!

De azt tudom mondani, hogy a keményebb fizikai munka nagyobb megterhelést és több élelmet is igényel, naná, hogy több bért kapnak azok, akik keményebb fizikai munkákat végeznek, azoknál, akik könnyűipari munkákat. Ezért van az, hogy az útépítők (férfiak) bére nagyobb, mint például a varrónők bére általában.

Nem tetszik ez egyes túlzottan feminista hölgyeknek: tessék menni kemény fizikai munkákat végezni!
Végre történt valami. Végre felsejlett, hogy a demokratikus ellenzéken belül milyen érdemi, és nem hatalmi törésvonalak léteznek. Végre nyílt és egyértelmű, a jövő szempontjából fontos tartalmi kérdésben látszott a konfliktus. Igaz, ehhez a DK-s Molnár Csabának le kellett mosnia a pályáról az LMP-s…..
ZöldKeresztény Tolsztoj 2016.02.16 22:50:01
 Ha már ígértünk „ikonokat” legyen az első ikonunk az ikonok földjéről: Lev Nyikolajevics Tolsztoj. Ha bár több mint 100 évvel ezelőtti szellemi elődről van szó, két aktualitás miatt is érdemes felfrissíteni az emlékét: az egyik Ferenc pápa múlt heti találkozója a I. Kirill moszkvai pátriárkával. A…..
Lajosnak tegnap elgurult a gyógyszere. Részemről régen várt a pillanat jött el ezzel, de a reakció hevessége azért meglepett. Geci mindenki, Orbán és Bayer a főgecik, az áruló menedzsment meg a kisgecik. De Lajos nem lenne Lajos, ha nem mutatná meg, vele nem lehet így…..
Varánusz Viktor kapitulált 2014.10.31 11:30:57
Győzött a népakarat, avagy a Gondos Vezető meghallotta a nép szavát, kukába került a netadó. (via) Tekintsünk most el attól az apró, gusztustalan kis szépséghibától, hogy adót kivetni vagy visszavonni minálunk Orbán Viktor egyszemélyi döntésén múlik, és örüljünk egy…..
Vámos Zsolt 2014.11.01 13:37:32
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Lex korrupt politikusokra és a haverjaikra szabott 98%-os vagyonadó!
Itt gyűjtjük a lehetséges adóalanyokat. Szükségünk van még nevekre! Kérlek segíts. Te vagy a lámpás! docs.google.com/spreadsheets/d/1MBst0ZKyqBjYCvaSN2bz5VOGIDkRokx2nO8Qy-N0JXY/

docs.google.com/spreadsheets/d/1zEkPLTOyNDD_8psYKeop8kqMUjiRUv_HM1J_38rOKyA/
Mindenórás Tábornok tegnap nem tudta tovább kerülgetni a forró kását, Brüsszelben kénytelen volt válaszolgatni a kitiltós-korrupciós kérdésekre. Tanulságos amit megtudtunk tőle, ugyanis: - Bár tudja kik az érintettek, szarik a korrupcióra, neki nem dolga a köz korrupt…..
Szóval úgy volt, hogy olvastam, hogy az új James Bond sokkal jobb lesz mint bármikor. Nem tudom hány éve volt, a lényeg, hogy egyik színész nyugdíjba ment, és jött a másik színész, és a média felszólított, hogy menjek, mert ezt látni kell. El is mentem, meg is néztem, és…..