Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mioporfeszosz

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
mioporfeszosz 2020.07.08 10:19:50
Aki tudja hogyan működik a honvédség, nem igazán lepődik meg. A rendőrségnél is van, hogy végül a megtámadottakat viszik be, azt hallgatják ki X órán keresztül, akinek ellopták a kocsiját, stb, de ott legalább az egyedi ember, az egyedi rendőrben lehet egy átlag utcai szakmai tapasztalat, egy józan ész, amíg a honvédség lényegében teljes áltevékenységekkel operál egy nem létező térben, saját maguk is nagyon büszkén termelnek néha pár hősi halottat, (tűzszerészbalesetek, lazáskodó bagatelizáló napi megszokások háborús zónákban), most épp egy civilt sodortak életveszélybe.
Nyilván a jó magyar szokás szerint ostoba inkompetens buta civil ernyősök-hülye katonák sáncharc lesz belőle, mert fent ez a legkényelmesebb, köpköd egymásra a két valamiféle csoport, lesz valami vizsgálat ,esetleg a pilóta, meg a 8. valaki (marika aki felvette a valamelyik telefont) meg lesz rángatva, akik gyanítom parancsok és utasítások alapján járnak el, nem ők döntik el mikor csinálnak mit és hogyan, eztán ennyiben marad.
Hogy maga az a "mentés" ami egy életveszélyes óriásgéppel próbálja kihúzni a bajbajutottat, miközben pl a mentők kisgépére csak egy csörlő és némi képzés kellene, na ezekre nem lesz válasz sosem.

Mert ezek a dolgok magasan végződnek, és a valódi politika hatáskörébe tartoz(ná)nak, egy valódi demokráciában, ahol a közügyek valóban a köz ügyei.
Ahol meg lehetne vitatni alapvető rendszerhibákat, problémákat, lehetőségeket.
Dehát hogyan jön ahhoz mindenféle koszos civil állampolgár, hogy beleugasson a magas nagy állam felesküdött egyenruhás igazolványos ilyen olyan erői hogy végzik a dolgukat, köpködjetek szépen egymásra, mi meg majd tudjuk helyettetek.

Mondjuk én az ernyősöket csak ott nem értem(de lehet van rá magyarázat), ha ennyire gyakori a fára esés, némi szükségkötél (nem 10t szakítószilárdságú kőnehéz 500* túlbiztosított profi ipari cucc), és minimális alpinista felszerelés miért nem fér bele? A beülő úgyis rajta, pár egyszerű eszközzel 20-30 méter magasból is le lehet jönni, ha a kötél odavész, mert nem tudja csak fixre megkötni fent, az is jobb, mint ezek a kijön mindenki és csinálják a cirkuszt-bajt történet.
Nikola Tesla minden bizonnyal a XX. század legjelentősebb feltalálója volt. A tudománynak és találmányainak élt, többször is kihasználták más feltalálók, élete végére pedig bátran kijelenthetjük, hogy teljesen meghibbant. Marconi tőle lopta a rádiót, Edison pedig Tesla számos ötletét vette át…..
Blogunk egyik nagyon régi bútordarabja és szerzője (Pizka professzor) fura szerzet: velejéig és zsigerileg civil, ugyanakkor visszatérően és alaposan foglalkozik olyan témákkal, amelyek gyakran fel-felbukkannak a lemiles olvasótábor agytekervényeiben is. Mai posztja egy olyan örökzöld topikot érint,…..
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
mioporfeszosz 2019.12.09 20:06:23
Ez olyan, mint a "lengyelpiacon" (újpesti piac, kukáspiac, kőbányabazár, stb) a "20000W stereo" rádió. Ki eszi meg ezeket a számokat? 20ezer körül egy értelmes kézifúrót nem lehetett kapni akkor, amikor a bosch meg a blackendecker még valamit jelentett, pedig az akkori 20ezer meg a mai, az két külön nagyságrend.
Használhatatlan? Szemét? Nem. Pár ezresért meglepően jó a kínai gyagyi minősége alkalmi használatra hobbi célra akár elég is. Ahhoz képest ,hogy mennyi meló van bennük, és áthozzák a fél világon. Ezt is valaki leöntötte, megmunkálta, esztergálta, marta, szerelte, festette, elektromosan bekötötte, cimkét kinyomtatta, szitázta, stb. Majd átjön a világon, lehet a hajón kicsit megkapja a felületi rozsda, lényegtelen.
Én emlékszem, amikor kína a 2hét alatt eltörő elmosódott festésű gumipapucsból a felmosórongynak is silány ruhából, az élet és tűzveszélyes (de minden aluljáróban kapható) karácsonyi villogókból nyomult, tehát eldobható szemétből. Ahhoz képest most az összes szerszámbolt tele van az alsó és középkategóris kínai szerszámmal, minden néven kínai gépek vannak az összes barkácsáruházban, autós portál videós műsorában méltatja a hótkínai, "közértben"(!) megvehető kéziszerszámokat...megváltozott a világ 15év alatt. Nem kicsit. Olyan szerencsétlenből meg mindig lesz, aki azthiszi, megtalálta a CSODÁT, a csak neki, csak most, hatalmas szerencsévl egy profi, méregdrága, luxus valami képeeségeit tudó cuccot, egy éttermi ebéd áráért. Loll.
 Scheiring Gábor Egy demokrácia halála (Budapest: Napvilág kiadó, 2019[i])  Izgalmas, bár nem könnyű olvasmány. Izgalmas, mert a rendszerváltás utáni átmenetről ír, hogy újfajta megközelítéssel írhassa le az Orbán rezsimet. Nem könnyű, hiszen nagyon széleskörű tanulmányokon és irodalmon alapulnak…..
mioporfeszosz 2019.11.27 22:59:46
@Ad Dio: Baromság, és valaha 98 körül még "mind tudtuk" ezt. Vagy éreztük, tudni véltük. A népi diktatúra (népköztársaság) rendszerében mindenki érezte, naponta elszenvedte, az igazi szabadság, a valódi demokrácia az nem más, mint a sokszinűség. Pluralizmus.
A (bármiféle) "többség" diktátuma az soha nem valós demokrácia.
Minnél központosítottabb egy rendszer, egy állam, egy ország, egy igazgatás, minnél inkább csak a "vélt többség" nevében lehet ezt vagy azt tenni, határozni, központilag levezpényelni és végrehajtani, annál inkább van valójában diktatúra és nem demokrácia.
Van olyan vélemény ,hogy nálunk sosem alakult ki a teljes és nomrális demokratikus minimum, a 90es váltás nem a szoft diktatúrából egy teljes emkráciába történt, hanem a gyakorlatok megváltozásával, és a színfalak úraépítésével egyfajta kontrollált hatalomátadás zajlott, előre megegyezett csoportok között.
Nehéz ezt eldönteni, mert minden modern társadalomnak alaptermészete, hogy azt az értelmiségi, vagyonbeli, politikai, stb "elitje" vezeti.
Bár uralkodó osztály a történeti, vérségi értelemben a modern politikában és társadalami berendezkedésben nincsen, egy ennyire kis országban mégis van, hacsak nem extrém demokratikus és liberális, átlátható, ami nálunk történelmi távlatokban sosem volt jellemző, egyetlen percre sem.
Innentől ugyanott vagyunk, ki vegye át a köz ügyeit, a politikai vezető szerepet, és evvel egyfajta új, vagy másfajta diktátumot, ha nem a kicsike országban létező kicsike elitnek eddig onnan kizárt része. Ki meglehet az előzőekkel mocskos alkuban előre megegyezett...-->gengszterváltás, átmentés, helyben vagyunk.
Valójában nem létezik semmiféle illiberális demokrácia,
Például.
Ez fából vaskarika. Újbeszéd, hamis prófécia, kreált torz valóság, hideg forróság, kevés sokaság, metsző párhuzamos.
Ha az egyén elvárt gondolkodása, a társadalmi minta szűk keretek közé szorított, ha mindezt előre felkent megmondóemberek irányítják, és nem a spontán igény szüli, akkor nem az önálló és teljesen szabad akaratunknak és személyünknek megfelelő népképviselőt, hanem magunk fölé egy megmondót, egy bánt, egy mandarint ,egy királyt, egy olyan uralkodó jellegű vezettőt választunk, aki már személyében kifejezi alattvaló és irányításra szoruló énünket. Hol nincs belső, egyéni szabdság, ott nincs és soha nem lesz külső, csoportos szabadságélmény sem. Ahol az önálló akarat a másik bekorlátozása elsősorban, az eleve korlátos és tabuk közé szorult gyenge én mintájára, ott mások (és evvel magunk főlé is) despotát, önkényuralkodót választunk, ki nem felszabadítja, a felszabadult csoportélmény, közös létezés irányába vezeti, hanem a közös korlátok és retarált énélmény szintjére visszakényszerítve elnyomja és így "irányítja" a közösséget.
Hitleres videó, feljelentés, nyomozás, botrány, kirúgások: ilyen és ehhez hasonló történeteket írt meg a 444-es Ács Dániel a szekszárdi Garay János Gimnáziumról tavaly augusztusban, amikor is egyetlen diák úgynevezett csínytevése komplett politikai összetűzéseket generált. A srác egyetlen bűne az…..
mioporfeszosz 2019.09.17 21:44:18
Mikor a szakközépben beleraktuk afféle mémként "mumusként" a wolfba a fiatal kémiatnárnőt.
Aki egyébként szerintem rajtunk, nagyrészt értelen tinédzser fiúkon akart egy halom dolgot kompenzálni, de sokan imádták, mert cicanadrágban jött be órára, akkor meg mit számít, hogy kőszárazon tanít, ordítozik, hisztizik, megszégyenít, és a széttanulja magát, kémia versenyt nyer gyereknek nagynehezen ad négyest(!).
Iskola szintű ügy lett ebből, ő nem értett semmit, (hol voltak még a mémek, az internet, a stb) csak annyit ,hogy "hitler mellett szerepel".
Egy szakközépben, ahol a másik órán meg azért folyt vér, mert a nebulók 98%a semmit nem értett a kettes számrendszerből, a bináris aritmetikából, meg a gépi utasításokból.
De aki a wolfba a tanárnőt beletette, az szinte már köztörvényes bűnöző. Alja ember, hisz ezt a rendes jóravaló csinos stb tanárnőt..hehh, hátigen.
Bizonyos dolgok sosem változnak, egy keresztény ország, ami valójában sosem volt keresztény, egy európai ország, ami mindig csak próbált végre európai lenni, egy nemzet, mely annyira megszokta a törzsi viszonyokat és a háborúskodást, ha épp senki nem bántaná kivülről, pártoskodik, áskálódik, és önsorsront...
Ide születtünk, ez a sorsunk. Nekünk már végleg.
Sajnos mi elhittük 90-ben, hogy ez majd teljsen már lesz mostmár, a remény, a nyitás, a szabaság korszakában némi kirugás, rovó meg balhé mit sem számított,...
mostanra elmentek az évtizedek,vén 40es barmok ettünk mi is, de semmi nem változott.
Sem az iskolákban, sem máshol. Mi hittünk a jövőben, hittünk az országban, hittünk abban, hogy nem kell innen elmeni, itt is lehet egy más jövő...reméljük a mostani fiatalok már másképp látják.
Nyár parancsnok alaposan bedurrantott a kályhába. Tombol a kánikula, mindeneddigi  és sohakorábban típusú melegrekordok dőlnek sorra,  az emberek túlélő üzemmódra váltottak, és hirtelen felértékelődik még a légkondis munkahely is, nemhogy a légkondis pláza, a légkondis mozi vagy egy légkondis…..
mioporfeszosz 2019.07.06 13:59:57
@efi: Nem úgy tervezték, hogy klímahibásan is közlekedni fog. Elvileg nem is lehetne, aztán mivel nincs kocsi, meg olyanok a viszonyok amilyenek, mégis ez van.
"Bezzeg az én időmben..." Hányszor halljuk ezt egy nap. És már nem csak a nagyszüleinktől, hanem a 30-as éveikben járók is egyre gyakrabban hangoztatják a fiatalabb korosztállyal kapcsolatban. A mostani bejegyzésem célja, hogy kicsit a dolog mélyére ássunk, miért is alakulnak ki a generációs…..
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
mioporfeszosz 2017.05.30 21:22:35
@Bilok: Valaha a prámiumautó minőséget és tartósságot is jelentett, most mind ugyanaz a szemét, ha "prémium", ha nem.
Ennyi pénzből tud venni valami tisztes középkategóriát, vadiújonan, és azt megelégedéssel használni, majd 6-8 évesen elad, és újat.
Ez a fogyasztói társadalom, nyugaton már 20éve ez van, nem tartják meg csak a legcsóróbbak 10éven túl az autókat.
József ugyan nem egy csóró, jól menő vállalkozó lehet,(én 5-10 milliót "fél élet" alatt raknék össze egyben, kp, pedig nem kell a fémpénzt számolnom hóvégén), de ő IS erején felül vesz autót, mint agyarországon szinte mindenki.
Ezek a kocsik (A7) azoknak készülnek, akik euroban(!) zsonglőrködnek a milliókkal. De legalábbis euro százezrekkel.
Az alábbi hangulatos képeken a '60-70-80-as évek sztármanökenjei a körhintán és a ródlin pózolva mutatják be a kor legdivatosabb ruháit...
mioporfeszosz 2017.05.28 09:33:25
A kádár rendszer az a baj ,hogy nem egy homogén történelmi korszak.
Ha felosztjuk "5éves tervekre", akkor úgy lesz egyre inkább víg barakk, ahogy haladunk előre.

50es évek vége: Kivégzések, megtorlás, 56 letörése, a társadalom fizikai megtörése, gumibotozás, terror, bosszú.

60as évek első fele: Kiterjesztett leki terror, titkos szervek megerősítése, kontroll mindenütt, a társadalom "szellemi megtörése", borzalmas szigor, szinte szovjet mintájú világ.

60as évek második fele: A szigor működik, néhány paranoiába hajló hatalom által fűtött őrülettől eltekintve a hétköznapok normalizálódnak, a társadalom "beletörik" a kommunista szinjátékba, kezd kialakulni a "gondolhatsz bármit, de nem mondhatod", kussolj és oké lesz, még mézesmadzag cseppek is jutnak

70es évek első fele: A hatalom bebetonozta magát ,valós lázadástól, destrukciótól már nem tart, elkezd egyfajta fellendülést hozó társadalmi jótevő szerepet felvenni, építkezik, modernizál, fejleszt, módjával engedi a szórakozást, kikapcsolódást, sőt a nagyon burkolt, sokszorosan becsomagolt és kontrollált politizálást, folytott hangú kritikát is.

70es évek második fele: a rendszer tovább lazul, azok akik hasznosak számára, és igazolják, hogy kiváló dolgozó elvtársak, már képességeik és lehetőségeik szerint egészen elviselhető, kényelmes életet élhetnek, lehet gépkocsijuk, választásuktól (és ügyességüktől kapcsolataiktól) függő lakásuk.Vannak minden réteg számára szórakozóhelyek, szabadidős önfeledt kikapcsolódást nyujtó lehetőségek.
Az extrém kirívó nagyon nyilvános viselkedés kivételével minden megengedett. Politizálni már bátraknak, zárt körben lehet, van veszélye, hogy valami tulmozgásos belügyi szerv ránkugrik, vagy haverjaink közti ügynök befúj, és bajunk lesz.
De, ha nagyon kicsikicsikicsi emberkék vagyunk, igazábol zárt körben folytott hangon szidhatjuk is a rendszert, midnenki szidja, az orra alatt. Közben egyre kevesebben vannak, akik tényleg elégedetlenek.

80as évek első fele: A rendszer elkezd a mai kínára hasonlítani, a mindennapi élet kettészakad. A rendszer elkezd nyugatra húzni, már csak gazdasági kényszerből is, miközben a szovjeteknek megfelelés jegyében még megy tovább a verkli, a megfigyelők megfigyelnek, a jelentők jelentenek, a jelszavakat piros molinókra írják. Ezt már nem veszi komolyan senki, az emberek már megszokásból szólítják egymást minden magázódó viszonyban elvtársnak. Megjelenik tömegesen a maszek, a gmk, a rendszer azon kivül ,hogy az "újgadagokon" köszörüli a nyelvát, egy ujjal nem nyul már csak ezért senkihez.
Betörnek a nyugati lapok, a nyugati technika, sokan most látják először, mi van nyugaton, és nem is ideológiailag, hanem azért kezdik utáln ia rendszert, mert azt remélik, nélküle itt is az a "jólét" lenne, mint a hegyeshalom után általános.

80as évek második fele: A rendszer recseg-ropog, a társadalom minden szintján nyiltan bírálják a hátköznapokban,, a nagyon politikai, pártos, hivatalos platformok kivételével mindehol megengedett az ellenzékieskedés, lázongás, hangos szitkozódás, a kihirdetett ideológiák már midnehol csak papiron léteznek, a legdurvábban a hirdetett ideológiával ellentétes dolgokat még valamiféle fedő alatt tudják tartani(pornó, valuta, melegek kérdése, nyugati javak, nyugati kocsik, stb), de megszüntetni, betiltani, ellehetetleniteni már nem.
Létezik és működik az ellenzék, a belügyi szerbek hatalmas kapacitással, űber fontoskodva figyelik és konspirálják őket, bebörtönzésről, perről, kivégzésről már szó sincs.
A társadalom felső 1/3 része egészen jól él, abbol egy felső 1/10 szinte duskál még 5 évvel azelőtthoz vagy a jelen korhoz képest is, hozzáférhető minden, többékevésbé ismert hogy hol és hogyan.
A társadalom átalakulása már szinte teljes, csak még szinleg működik a "szocialista rendszer".

90: A paravánt csendesen feltekerik, a gőzt lecsapolják, már nyilvánosan ki is mondható minden, a rendszernek vége. Nem robbant a nyomás, nem lett románia, nem is lehetett volna, a rendszer fő funkcionáriusai és működtetői nincs mitől tartsanak, a társadalom széles tömegei legfeljebb lenézik vagy megvetik őket, de nincs semmiféle elszámoltató forradalmi hangulat, gyűlölet, az utolsó 10-15évre már nem a sérelmek, hanem az anyagi és szellemi szabadság növekedése a jellemző.

A társadalom politikai érzékenysége alacsony, inkább anyagi természetű, haspolitika, vígbarakk, (mint azóta is), az ideológiák, és a rendszer elején felállított vérterrorgépezet nem érdekel senkit.

Zártak maradnak az ügynökakták, a legnagyobb gaztevők rendelkezdnek a legtöbb kapcsolattal és legjobb lehetőségekkel, félig nyiltan szétlopják az államot, aki kapja marja, átmentenek befolyást ,hatalmat, pozíciót.
De ez már nem a kádár rendszer, hanem a következő 10 év története.
mioporfeszosz 2017.05.06 12:37:22
Mint pénzügyi tanács ez rendben van, azonban a mögöttes okok temrészetesen mesterségesek.
Az állami bérlakásrendszer szándékos szétrohasztása, az ingatlanállomány eladása két frutiért, a máig nagyon könnyű és népszerű szinte lebuktathatatlan feketekiadás, a tetszés szerint mesterségesen létrehoznahó zavaros tulajdoni viszonyok, melyek ezt a helyzetet indukálják.
Nagyon-nagyon hosszú távon ez mindeképpen rossz ötlet globálisan, egyrészről előbb utóbb kénytelen lesz az állam konszolidálni ezt a piacot (is), vagy ha nem, annak olyan primer és szekunder gazdasági hatásai lesznek, ami szinte letöri a gazdasági teljesitményt, az pedig azonnali visszacsatolással hat majd az ingatlanpiacra is.
(Ld egy észak ukrán lakótelepen ki akar lakást venni)...
A lakás "ára" mindig a mögötte levő életlehetőség, és ezátlal a helyi átlagos gazdasági teljesitmény vetülete.
Ezek az összegek ráadásul képzetesek, mesterségesek, ami lakásban van, az a pénz igazábol nincsen...ezt hívják ingatlanlufinak.
Amit a rendszerváltás óta fújunk, fújunk, hol csokkal, hol más mesterséges pénzpumpákkal, egyszer csak eléri majd a robbanáspontot, és letarol maga körül a gazdaságoban mindent.
(gondoljunk bele mennyi az "eltünt" elvileg egyszer már megkeresett, laksára költött, "befektetett" összeg összesen, ha minden lakás csak értékének 30%át vesziti el)
Ez a bérlakás nuku, vegyél sajátot tehát egy drog, ami pillanatnyi jó lehetőséget és tuti bejáratott tőkeáramlást szül, hosszu távon azonban a hatásai kizárólag károsak.
A mobilitás veszélyes mértékű csökkenése pl az átlagos iskolázottságnál és adott területen meglévő gazdasági potenciálnál sokkal kisebb gazdasági nívón tart, pontosabban fokozatosan egyre lejjebb és lejjebb húz le térségeket, mert a mobilitás zéró körüli.
A képlet valami ilyen: azért senki nem vesz drágán ott egy lakást fél élet munkájábol, mert XY épp odatett egy üzemet, amit lehet 2-5-8év mulba bezár, elvisz.
Viszont mivel nincsen olyan munkaerő, mert mindenki menekül, az ingatalnok elértéktelendnek, maradnak az öregek, az alulképzettek, ezért nem is tesz oda az XY üzemet.
Kész, ördögi kör, a lecsúszás receptje.
Nárciszkertész Csenddel verés 2017.04.22 07:21:00
A nárci egyik kifinomult manipulációs technikája a csenddel verés. A többihez hasonlóan a kommunikációs repertoárjának ez is egy olyan eszköze, ami a legkevésbé sem feltűnő. A módszer szintén a mulasztás bűnei közé tartozik, hiszen a csönd nem más, mint a szavak hiánya...
mioporfeszosz 2017.04.24 09:52:23
Ezt a sok állatságot ki találja ki, tejóisten.
Az összes nőszemélyt, akinek ilyen HatalmasProblémája van, beutalnám egy nagypofájú ordító alkoholista mellé, ahol párszor még esetleg átesik a vak komondoron, aztán majd rájönne mi a normális, mi nem az.

A mai élet és kommunikáció 90%-a zaj, ostobaság, állatság, hülyeség, katasztrófahír, üvöltő szartörlőreklám, tévésorozat, üres fejű emberek ostoba fecsegő semmirejó kontraproduktiv "információcseréje".
Szól a tévé, mondja a magáét, felhív a baromállat főnök-munkatárs, hogy locsogjon 20percet arról, amint 2 mondattal el lehet mondani, stb.

A normális épeszű férfiak sosem voltak beszédesek meg fecsegők, ez a mai szarráfeminizált elpuhányosított pszichotársadalom terméke, jajj beszéljük meg a semmit.

Igen, a fontos dolgokról néha kell beszélni, de valójában igen kevés dolog van, amit csak pofázással meg lehet oldani.
Ja cselekedni már nem, az olyan izé, még elfáradunk, sokat pofázni, az megy.

Ráadásul nagyon jó ismerem és 200x láttam már ezt a folyamatot, adott egy szende kislány, legyen mondjuk 19 vagy 21 éves, olyan, hogyha ráfujok lehet összetörik, mellette a szolid értelmes srác barátja kifejezetten egy nagytermészetű férfias jelenség.
Na együttjárnak egy éve, mit hallok, kislányból folyik a szó és igy és ugy, és blöblöblblö...már megvan az eljegyzés, az esküvő, jön a baba.
ÉS ez minden fázisban egyre egyre durvább.

Mire a gyerek isibe megy, a valaha volt szende kislány ,aki még csak 26-28 éves, egy nagypofájú házisárkány, aki mindenkti kioszt, mindenki azonnal csicskuljon be neki, mindenki seggfej, de főleg élete választottja, mert őkörülötte kell forogjon minden.
Mert ő Nő meg Anyuka, meg az univerzum szívcsakrája. Anyád.

Tessék a tipikus párkapcsolat, aminek nőtagja aztán ilyen blogokat ír, mekkora beteg a faszi, mert ővele nem beszélget folyton, jé, nahát.
autózz! Mazsolarajzás 2017.04.16 20:48:07
Húsvét van. Ezt több dologból lehet tudni. Egyik a naptár, a másik az, hogy rajzanak a mazsolák. Hetvennel az autópálya belső sávjában, hússzal lakott területen. Azt sem tudják, hol vannak. Nem érti, miért villogják-dudálják le a fejüket, fogalmuk nincs a KRESZ-ről, de van jogsijuk, van…..
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
mioporfeszosz 2017.04.16 17:12:20
Vicces a kommentoszlop, jól mutatja, az egyszeri kisembernek mennyire fogalma nincs róla, mennyire egy "azt teszed amit mondanak neked" jogfosztott senki ő.
Még a nagy múltú "jogállamokban" is, de pláne idehaza. Egyszer próbáld nem azt csinálni amit a rendőr vagy közterületes mond. Mindegy mi az.
Egy dolog nem lesz, végül, igazad.
Se bíróságon, sehol.
Ez a csóka maki volt, az USA jogrendben akár sztárügyvédek százai szedik szét egy ekkora milliárddolláros céggel szemben, és semmit nem fog tudni csinálni.Semmit.
A végén még ő kér elnézést, akár, mert az utolsó nagydrágjából kiperelik.
Az a baj, itt az 50év szocializmus után még mindig nem értjük és nem fogadtuk el a pénz totális uralmát, nem értjük, nem tudjuk mi az, hogy kapitalizmus. Ez.
Szerintem minden háborgó kommentelőt meg tudnék lepni, ő miket írt alá, mik vannak a különféle aszf-ben apróbetűben, mi midnenre hivakozva kapcsolhatják ki nála évekre a villanyt a gázt, mindet. Jogszerűen. Mert csak.
Mi van az ételben amit nap mint nap megeszik, stb. Szabályosan. A jogszabákly utolsó utáni betűjének is megfelelve.
Mert a Nagy Világ Cég egyre figyel, a jogszabályok betűjének megfeleljen.
Ha nem, akkor un. kilobbizza azt amit már lehet úgy értlmezni, ami az ő üzleti érdeke. Ennyi.
Nem mondom, hogy ez jól van így, de ez van, ezek tények.
Kár volt károgva köpködve nekiesni a boggernek, aki a valóságot írta, mert a kapitalista valóság nem játék és humanista mese hanem kőkemény világ rendszer. Amit nagy vonalakban a pénz és annak birtokosai irányítanak. Kizárólag.
Elképesztően épül ki Angyalföld Béke tér körüli része, ahol rengeteg az új ház, de kevés az eladó jó lakás. A paneleket nem viszik 20 millióért, de szerencsére van olyan új téglából készülő társasház, amelyben akad élhetően kialakított és nem is nagyon drága lakás...
Csöngött ma a telefonom. Egy hatóság embere hívott, akiknek elvégeztem egy munkát, átadtam, leszámláztam, és a számla 30 napos fizetési határideje is lejárt már. Azért hívott, hogy tudja, lejárt a számla, és ahhoz hogy ki tudják fizetni, kell küldenem egy nyilatkozatot, hogy lemondok a késedelmi…..
Legalább annyira rejtélyes és életszerűtlen történettel állt elő a kormányt kiszolgáló médiahad, mint amilyen Weisz Tamás rendőrautóban elkövetett öngyilkossága volt. Nehéz másra gondolni, mint megelőző csapásra egy hamarosan előkerülő, kompromittáló anyag miatt...
mioporfeszosz 2017.03.18 10:46:44
A lóf@szt, teljesen félreértitek.
Ez ugyanarról a rókáról a huszonharmadik bőr, amikor (az idióta új amerikai elnökhöz hasonlóan) anno első országlása elején a felcsúti egy halom üres papírral egy dossziéban verte a pulpitust, hogy őt megfigyelték.
A kormánypártok. Az akkoriak.
Amire még akár okuk is lett volna, hiszen azóta kiderült, nem voltak a fijjug akkora "ellenzékiek" 90előtt, mint vetítették mindvégig... Sőt.
Ez a szokásos bástya elvtársat merénylő békaemberek story.
Plusz a napi gumicsont.
SEMMI nem fog kiderülni, ahogyan országos pozícióban lévő emberről SOSEM derült ki semmi komoly.
Nem olyan dolgok, hogy a parlementi 228. képviselő mittudomén csalta az asszonyt, nabumm. Vagy sikkasztotta azt a közpénzt, amit ugye pl polgármesterként eleve kötelessége volt lelopni és betolni a fekete pártkasszába anno, ezek köztudottak.

Most épp azon vannak, hogy leslagozzák ezt a drága jó exrendőrt, van ott minek kiömleni szagos lének bőven.
Tehát jönnek a sorosista vérbaloldali békaemberek, és olyan a narratyíva, hogy ők "gyártják róla az aktát". A Szent Emberről, a Tisztességben Megőszült Nagypapáról.
Lol. Konspirálnak. Ezek a getszik. Ennyike.
Innentől kiderül akármi, de szószerint, mi történik, lesz országos felháborodás, következmény, akármi?
Dehogyis, kéremszépen ez mind az a bizonyos konspiráció, amiről már tudni tetszenek, és ennyi. Sorosista brüsszelkonspiratív mesterséges ügy, lekeverve, jócakát.
Fotó: Domonyai András Domonyai András Kenyában farmer, szubszaharai agrárfejlesztéssel és ehető növények kutatásával foglalkozik. A háttérből figyeli, hogy a világ fejlettebb feléből hogyan szeretnénk megmenteni a földet, az erdőket. Majd megszólal, és elmondja, hogy a folyamatok, a valóságban…..
mioporfeszosz 2017.03.04 17:00:04
Az emberi természet sosem fog megváltozni, szimbiózisban utoljára az ősember élt, akit néha eltaposott a mamut és elevenen felfalt a kardfogú, mert ez a természet valódi rendje. Élet és halál körforgása, mindennapos küzdelem az életbenmaradásért, lassú evolúció melyben a fajok ugyanezért versenyeznek.
Az emberrel megtört ez a recept, mert az eszünkkel megoldottuk, hogy ne 0-24 minden miliszekundum az életbenmaradásról szóljon, újabb gondolkodni használható időt, és újabb lehetőségeket szült. Így fejlődött ki és jött létre minden, amit civilizációnak nevezünk.
Az alapkésztetéseink máig változatlanok, lehet a fejlett jóléti államokban nagy bölcsességben, humanizmusban egy bizonyos fokú "egyenlőségben" élünk, de ez valójában annak a terméke, hogy a gazdaság globális, a társadalom pedig nem.
Most nem 10 utcányira robotol egyetlen szakadt cipőben és egyetlen rossz ruhában egy éhenkórász szerencsétlen a túlélésért egy büdös gyárban, amig mi jó kapitalistaként elfordítjuk a fejünket, hanem 15 meg 25 ezer kilométerre.
A recept ugyanaz, csak amig a kapitalizmus kezdetein szézezres elitek éltek jó életet európában milliók nyomorán, most milliós, százmilliós országok élnek milliárd embernyi nyomortyanyák hasznán.
Egyre valószinűbb, hogy hamarosan globálisan megtörténik az újrarendeződés, forradalom, lázadás is, ami a történelemben többször, néha népvándorlásnak, néha birodalom bukásnak, néha csak forradalomnak vagy lázadásnak hívták.
A folyamat elindult, természetesen a világrend és a birodalom ellenáll, mint mindig a történelemben, amig tud.
De ahol embermilliárdok élete egy értéktelen mécsesláng, vele szemben pedig dőzsölő 100milliók bornírt álszent szövege áll, előbbutóbb ugyis megtörténik az, ami pedig kataszztrófa lesz, az elmult 200év minden vívmányát és lehetőségét fogja rombadönteni.
De jele sincsen, hogy egyáltalán nemhogy sikerülne, próbálnánk átalakítani a globális gazdaságot, márpedig anélkül ugyanez megy tovább és tovább.
A természetvédelem kérdése pedig egy felemás kérdés, ugyanis a természet köszöni majd megvédi magát, a földnek és az ökoszférának teljesen midnegy, ha újabb millió évre sivatagbolygó lesz, vagy új jégkorszak, akármi. Ha kihal a fajok 98%-a, majd lesz uj faj, ha a körülmények megint megfelelőek.
Az élet is változatosabb és szívósabb, mint jelenlegi nagy eszünkkel képzeljük, az ember földtörténeti szempontbol egy ezredmásodperce sem létezik.
Igazábol a természetvédelemmel is magunkat védjük, csak éppen nem tul sikeresen, a természet törvényei ugyanis továbbra is felettünk állnak, még csak nem is teljesen értjük őket.
Márpedig a beszélő majdom juthatott akármilyen messzire, és hiheti magát akármilyen kiemelkedőnek, még ma is képtelen globálisan irányítani és megfelelően használni egyetlen bolygót, sőt még saját társadalmait és ősi késztetéseit sem.
Még emlékszem arra a beszélgetésre. Hány éves voltál? Negyven? Lépésről lépésre levezettem neked, hogy hülyeség, amit mondasz. Nem való neked a gyerekvállalás és csak a szupermaszkulin hülyegyerek beszél belőled. Nem fogsz te hirtelen megváltozni és boldogan éldegélni egy…..
Az amerikai fotográfusnő Taryn Simon elmondása szerint fotós munkáinak 90 százaléka valójában nem is fotózással kapcsolatos, hiszen azért, hogy közelebb kerülhessen a témáihoz, rengeteg levélírás, kutatás és telefonálgatás előzi meg a képek elkészítését. Munkája fontos része, hogy minden képhez egy…..
mioporfeszosz 2016.01.26 17:21:48
@no_successful2: Az esküdtszék nem ítéletet hoz, azt a bíró hozza.

Nem nyomoz és nem vádol meg ártatlant, azt a rendőrség és az ügyészsgé teszi.

Nem mutat rá elkövetőként egy ártatlan emberre, azt a tanu vagy a sértett teszi.
Az esküdtszék egy plusz kontrol a folyamatban, egy olyan egyedi véletlenszerűen választott emberekkel végrehajtott "társadalmi bírálati lehetőség", ami megpróbálja feloldalni az állam és intézményeeített szolgálóinak leketlen, a jogszabályok bilincseiből szükségszerűen kiszakíthatatlan gondolkodádának, eljárásának visszásságait.

Tény, hogy vannak hibák, sokszor ez visszafelé is elsülhet..

De még mindíg jobb a helyezet, mint pl idehaza, ahol akit az ügyészség megvádol valamivel, az kvázi automatikusan el is lesz itélve, és közel nem azért, mert a vádak nagyrésze annyira szilárd bizonyítékokon nyugodna, sőt.