Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilvió

294 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok, a mai bejegyzésben egy nagyon klassz ifjúsági könyvről fogok nektek mesélni, amihez nem tudok nem kötődni. Mert, ha Patrick Nessről azt mondom, hogy a tudatomnak ír mindenről, ami érdekel, akkor Sáenz a lelkemnek ír. Mindarról, amit valaha éreztem. És tudja mit kell mondania. Mindig.…..
Sziasztok, a mai bejegyzésben 2018 őszének egyik sikerkönyvéről fogok beszélni, ami egy nagy amerikai visszhang után itthon is pozitív fogadtatásban részesült, pedig ez általában nem jár ki az ifjúsági krimiknek. Mármint valljuk be, kevés jó könyv jelenik meg ebben a műfajban, de a Lehull a lepel…..
Sziasztok, 1990 május 17-én, hosszas LMBT-jogi párbeszéd után törölte az Egészségügyi Világszervezet a betegségek listájáról a homoszexualitást, amely a homoszexualitás dekrimunalizálása után a legfontosabb emberjogi gesztus, amit az LMBT közösség teljessége kapott. Ennek a napnak az emlékére…..
Sziasztok, hétfőn leírtam nektek, mi az a 12 könyv, amit sikerült a múlt hónapban elolvasnom, és mi az a 18 könyv, amit sikerült beszereznem. Most pedig szeretném bemutatni azt a könyvet, amit a legjobban szerettem áprilisban, és azt a hat könyvet, amit májusban biztosan elolvasok majd. Csapjunk is…..
Sziasztok, végre leadtam a szakdolgozatomat és voltam nyelvvizsgázni is, így most megfáradtan (és megkésve) ugyan, de annál lelkesebben érkezem az áprilisi summával, amiben bemutatom, milyen könyveket szereztem be és olvastam el áprilisban.  18 könyvet sikerült beszereznem és 12 könyvet sikerült…..
Sziasztok, amikor megláttam, hogy könyvhétre megjelenik Krusovszky Dénes első regénye a Magvetőnél, tudtam, hogy be kell szereznem. Aztán amikor a kezembe vettem, tudtam, hogy ezt hamarosan el is kell olvasnom. És ahogy lapoztam és lapoztam, rájöttem, hogy írnom is kell róla. Mert hát nagyon…..
Sziasztok, ma egy családtörténetet hoztam az ír tengerpartról, ahol régen két világítótorony ált, és ahol nem csak a világítótornyok száma változott az évek alatt. A magas partot, és a rajta álló házakat lassan bontja le a víz, és mégis olyan, mintha megállna az idő, az ember ember marad, a maga…..
Sziasztok, a hónap végi summa után nem meglepő módon itt az új hónap eleje, és amellett, hogy ideje visszanéznünk arra a harmincegy napra, ami elmúlt, ideje annak is, hogy eltervezzük, mit is fogunk olvasni a következőkben. :) Az új 1 és 6-ban tehát bemutatom az egyik kedvenc olvasmányomat, és hat…..
Halihó, megint eltelt egy hónap, mégha ez az előző summa óta megszületett blogposztok nem is feltétlenül igazolják ezt. Szóval tanulok gőzerővel, és ez nem csak a blog számára, de a könyvespolcom számára sem annyira jó hír, hisz ebben a hónapban mindössze 7 könyvet sikerült beszereznem, és 9…..
Sziasztok, ez a nap más, mint a többi. A virágboltosok megtermelik ma az éves profitjuk egy nagyobb részét, a legtöbb női táskában estére szétolvad egy-egy Melba kocka, és igen, úgy tűnik, most ide sem tudsz felnézni anélkül, hogy ne a nőnap jöjjön veled szemben. :) De mivel is…..
Sziasztok, elkezdődött egy újabb hónap, és úgy vettem észre, hogy tetszett nektek a februárra írt első 1 és 6, így most megírom a második részt. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a március, április itt most nagyon kiszámíthatatlan lesz, mert az egyetemre fókuszálom a nagy erőimet, de a listán…..
Sziasztok, ismét eltelt egy hónap, sőt, szinte elsuhant, és jó volna azt mondani, hogy mert csak 28 napos volt, de azt hiszem arról van szó inkább, hogy a dolgaim sűrűsödtek be. De a lényeg, ebben a hónapban három könyvet sikerült beszerezni, és hét könyvet olvastam, ami most egy visszafogottabb…..
Sziasztok, a mai bejegyzésben az első magyar nyelven is megjelenő, átnevelőtáborról szóló könyvről hoztam értékelést, amelyben Cameron Postot ismerjük meg, a fiatal, 12, majd 14 éves Egyesült Államok béli lányt, aki épp ismerkedik a saját szexualitásával, és a történet bizonyos pontján az Isteni…..
Sziasztok, ma két éve, egy szép szerda délelőtt elhatároztam, hogy megcsinálom a blogot, amit hetek óta tervezgettem. Ez az a blog. És nem írtam akkor bemutatkozást, mert minek. A korábbi blogjaimat nem olvasta senki, és miért lett volna ezzel másként... Szóval ma két éve ebben a miért lett volna…..
Sziasztok, a mai bejegyzésben egy régi magyar könyvről fogok mesélni, ami 1991-ben jelent meg, és azóta is fel-felréved a magyar antikváriumokban. A könyv fő különlegessége, hogy egy igaz történetet mesél el, a rendszerváltás előtti Magyarország utolsó hónapjaiból, és pusztán az író neve fikció, és…..
Sziasztok, a mai bejegyzésben a huszonegyedik század egyik legjelentősebb finn írónőjének fontos, leszbikus témát használó, és a depresszió mélységét bemutató, nagyon érzékeny regényéről fogok beszélni, ami az év vége egyik jelentős olvasása volt számomra. A könyv főhőse Kormi, és a névtelen…..
Sziasztok, külföldi bookstagram oldalakon láttam, hogy több kérdőív mozog a történetekben, és kettő közülük nekem is tetszett, és a születésnapi nyereményjáték kérőívében többen írtátok, hogy szívesen olvasnátok más olvasásaimról is, így arra gondoltam, a mostani hónapfordulóra csinálok egy ilyen…..
Sziasztok, tavalyhoz hasonlóan idén is igyekszem folytatni a summákat, amiben azokat a könyveket mutatom meg, amiket a hónapban szereztem be, olvastam el, és külön figyelmet szentelek annak, hogy hogy az év elei tervekből mennyi valósult meg az adott hónapban. :)Januárban 9 könyvet sikerült…..
Sziasztok,a mai bejegyzésben igazából csak hirdetnivalót hoztam: február 15-én lesz két éves a blog, és ez alkalomból Gokla Mókával valami szuperet találtunk ki nektek: Szeretnélek meglepni titeket. Valami olyannal, ami arról szól, hogy mi is ez a blog. Valamivel, ami szívből jön, szeretettel…..
Sziasztok, a mai bejegyzésben egy új magyar könyvről fogok mesélni, ami 2018. őszén jelent meg a magyar meleg erotikus-romantikus piacon. Izgalmasnak ígérkező történettel, főszerepben egy gyermekorvossal és egy szállodaigazgatóval és persze ezzel a szemet gyönyörködtető borítóval. A többit pedig,…..
Sziasztok. a mai bejegyzésben egy fontos és klassz könyvről fogok beszélni, amit a Pulizer-díjas feminista újságírónő, Susan Faludi írt az édesapjáról, az egykori Faludi Istvánról, aki több év hallgatás után ír a lányának, hogy mostantól Stefánie Faludi néven létezik. Susan és Steven, István, már…..
Egy-egy poszt terjedelme egészen pontosan 65535 karakter lehet. Ez nem azt jelenti, hogy pontosan ennyi betűt írhatsz be egy posztba, mert nem ennyire egyértelmű a dolog. Amennyiben sok szöveget, sokféle formázással (és egyéb elemekkel, például felsorolás, behúzások, stb...) írsz…..
Szilvió 2019.01.19 16:09:28
@Okulare: Nagyon támogatnék egy ilyen ablak dolgot. Most először írtam túl hosszú bejegyzést, viszont percek választanak el attól, hogy hagyjam az egészet a fenébe, mert már mindent is töröltem. :D
Sziasztok, már napok óta átfirkantjuk a 201 után a 8-at 9-re, és már mind megtapasztalhattuk, hogy milyen mocskosul nehéz is az. Szóvalhogy új év kezdődött, és ma erről fogok írni. Hogy mi lesz idén a blogon, és hogy milyen olvasási terveim vannak. Tartsatok velem! :) Olvasási tervek Tavaly azt…..
Szilvió 2019.01.17 14:50:32
@gaymans: Először is köszönöm a visszacsatolást. Sok minden megfontolandó, reflektálandó belőle. :)
Alapvetően nagyon sok mindenről már beszéltem amit írtam. A helyesírásra figyelek, de az iszlám szőnyegkészítők azt mondják, csak Allah tökéletes, de ettől még lehet cél persze, igyekszem alaposabb lenni.
A mondatszerkezeteim valóban nem szótári mondatok, de nem is tartom célnak, sőt, kifejezetten nem szeretnék, mert nem szeretnék steril blog lenni. Ezek köznyelvi mondatok, élőbeszédszerűek, és általában ezt szeretni szokták, szoktátok, de mindenképpen elgondolkozom rajta, hogy hogy lehetne ez nem értelmetlennek tűnő számodra. Remélem nem befolyásolja ez nagyon a befogadásod, vagy nem érvényteleníti el a mondandómat a szemedben,.
A könyvek, amikkel foglalkozom: Erről már sokat írtam, de nem feltétlenül így összeszedve. Alapvetően friss vagyok, vagy igyekszem lenni, és mivel recenziókat is kapok, ezért kell is lennem. 2017-ben indult a blog, és a friss megjelenések mellett írok a korábbi könyvekről is, mert 1.) nem volna elég bejegyzés friss megjelenésből, 2.) 2017 előtt is volt LMBT irodalom, és ezen a lemaradáson érdemes dolgozni. De igen, maradtak is ki dolgok közben, elsősorban 2017-ből vannak kimaradásaim (még nem igazán éltem ezt a bloggerséget), és 2018 őszétől (végzős vagyok egyetemen), amiről ebben a bejegyzésben is beszélek, nincs időm mindent olvasni, de rajta vagyok. És igen, még vannak könyvek, amiket nem fogok elolvasni, mert olyan kiadónál jelenik meg például, vagy olyan üzleti modellel dolgozik, amit nem kívánok támogatni sem a pénzemmel, sem a felületemmel. :D
Szóval köszönöm még egyszer, igyekeztem válaszolni, reflektálni és nem magyarázkodni. :)
Szilvió 2019.01.18 04:22:20
@gaymans: Tudom kezelni a kritikát, sok dolgom van vele, tényleg hálás vagyok érte, és abszolút értem a segítő szándékot, az igyekeztem nem magyarázkodni pedig inkább azt jelenti, hogy igyekeztem konstruktív maradni én is. :)
A válasz pedig az, hogy semennyire. Ez a felület nem akar és nem is tud objektív bemutatást adni. És mint blog, nem is hivatott erre. Ez a felület az én véleményemet tükrözi, igyekszik ez egy, a világra nyitott, következetes, széles látószögű vélemény, kritika lenni, és ehhez hozzá tartozik az is, hogy vannak könyvek, amikről itt nincs szó. Mert az én véleményem ott kezdődik, hogy leveszek-e egy könyvet a polcról/elfogadok egy recenziót, és ebben benne foglaltatik az a lehetőség, hogy nem veszek le egy könyvet a polcról, és elképzelhetetlennek tartom, hogy egyszer levegyem. És az én véleményem az is, hogy mi fér bele nekem, és mi nem egy üzleti modelbe számomra, és igyekeznek ezek is széles látószögű vélemények lenni.
Szilvió 2019.01.18 14:53:45
@gaymans: Auster tervben van, de nem tudom mikor veszem rá magam, Kazuo Ishigurótól olvastam már a Ne engedj el!-t és szeretnék még, nagyon. Idén jó volna a meglévő könyveimmel haladni elsősorban, de ők ketten ott vannak mindig a kívánságlistámon. :D A többieknek utánanézek. :)
Sziasztok, a mai bejegyzésben egy nagyon menő könyvről fogok beszélni. Nagyon menő, pedig semmi nem determinálja ezt. És ez benne a csodálatos. Romantikus, ponyva. Olyan igazi, nagy szedéssel, puha borítóval és figyelemfelkeltő címmel. Egy kitalált hollywoodi életrajz. De még milyen, baszki... És…..
Sziasztok, el sem hiszem, de ez a 12. summa a blogon, ami azt jelenti, hogy megint véget ért egy hónap, sőt, azt mégjobban jelenti, hogy vége az első teljes naptári évnek a blogon. És mindezt egy nagyobbacska summával fogom ünnepelni a decemberi könyvszerzeményekről és a decemberi olvasásokról. :)…..