Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BuTi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az erdőt nem lájkolom – éneklik a vidéki nagyszülőkhöz száműzött testvérek a Magyar Színház legújabb gyerekelőadásában, az Almaszószban. Fotó: Bődey JánosKépeinkért kattintson! Titi és Mimi inkább maradnának a városban, ahol van internet, Ipod és Facebook, nem…..
BuTi 2013.11.20 12:38:25
Kedves Ványabácsi!

Engedjen meg néhány kiegészítő információt egy bennfentestől.

1. A darab ötlete Buda Gábortól, az Alma Együttes frontemberétől származik, aki 17 évvel ezelőtt kitalálta az emberiség nagy almáinak történetét. Tehát például a darabból külön kiemelt Páris herceg, Tell Vilmos, Hófehérke almája, vagy az „Örök almáskert” ötletei épphogy tőle szermáztak. (ez utóbbiról Gábor egy dalt is írt ugyanezzel a címmel és 2004-ben már megjelent a Téli alma, nyári alma című lemezünkön) Ez persze mit sem von le Böszörményi Gyula barátunk zsenialitásából, aki egy valóban kerek egész, és a mai gyerekek számára abszolút élvezhető, lebilincselő, egyedi mesét írt az alap ötletből.
2. Az Alma zenekar neve is Gábor ezen meseötlete kapcsán született anno 1996-ban.
3. A dalok szövegében is nagy munkája volt Gábornak, amikor Kis-Péterffy Márta briliánsan megírt irodalmi nyelvezetű dalszövegeiből a gyerekek számára is könnyen érthető, élvezhető, emészthető szövegeket varázsolt.
4. Egyet kell értenem az előttem szólóval, mivel én is láttam a darabot, és minden dal után tapsolt a közönség. Ráadásul a szünetben mindenki arról beszélt, hogy nem is gondolták, hogy ennyire jó a darab, külön kiemelve a zenét.
Mindezekhez képest picit méltatlannak érzem azt a fél mondatot, ami elhangzik a zenekarról és a zenéről a cikkben…
Különben köszönjük szépen az egyébként színvonalas cikket!
Buda Tímea, Alma Együttes