Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsano

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látom, hogy az élelmiszerhiány egy felfújt probléma, az élelmiszer árak emelkedését nem kis részben különféle pánikreakciók okozzák. Megjegyzem, hogy ez a cikk nem magyar aktuálpolitikai kérdésekről szól, és nem is szeretnék semmi ilyesmit belekeverni. 1.Ami olcsó azt értéktelennek tartjuk Az…..
Vigántpetend ma egy alig 200 fős falvacska a Bakony és Balaton-felvidék határán, a Dörögdi-medencében. Sokaknak talán a szomszédos Kapolcsról s a Márta István és társai által életre hívott Művészetek Völgye fesztiválról lehet ismerős. Van viszont egy évszázados húsvéti hagyomány, amely egyedülállóvá…..
Muszáj volt gyorsan elővegyük Mr. Furdancs 7 éves írását. Az van, hogy többen olvashatták már talán, hogy Németországban a katasztrófavédelem (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) megkezdte a lakosság felkészítését egy egészen szélsőséges forgatókönyvre, többek között egy…..
Dzsano 2021.11.07 11:11:26
@Wildhunt: :) Lájk!
@eßemfaßom meg áll: Jólvan az úgy. Kell a kégli a migráncsoknak.
  Művészi elképzelés egy emberi küldetésről a Mars felszínén. Les Bossinas 1989-es festménye a NASA űrhajójáról. Mi is volt ez pontosan.A Boeing 1991-es tanulmányának egyik koncepciója egy Mars-küldetésre szánt űrhajó. Technológiailag ez volt a legkonzervatívabb az általuk javasolt lehetséges…..
Az első 10 Ejder Yalcin harcjármű már tavaly novemberben megérkezett Magyarországra, de csak ezen a héten kapta meg hivatalosan a tatai lövészdandár. Az új szerzemények ünnepélyes átadóján részt vett a török Nurol Makina gyár vezérigazgatója, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, és Korom Ferenc, a…..
Kép forrása: RTL Klub Ismétlés a tudás anyja – tartja a mondás és a Keresztanyu készítői igencsak megfogadták ezt, hiszen a sorozat első epizódjaiban szembejött a nézővel szinte minden jellegzetesség, amivel az utóbbi években komoly sikert aratott hazai szériákban találkozhattunk. Nem csak bennem,…..
Dzsano 2021.01.10 10:52:06
@várom a levelet: Jobbra számítottunk. Sajnos a mostani magyar készítésű sorozatok...
Inkább nézek mást, vannak sokkal jobbak is. Most fejezem be a Star Trek Discovery 3. évadját, aztán itt a spanyol 30 ezüst, belenézünk, de szeretem például csendes kikapcsolódásként a Catherine Bell főszereplésével készült Parányi varázslat sorozatot is. De magyar sorozatokból például megnéztük a Mi kis falunkat, a Mintaapákat, amelyből az első évad egész jó volt, utána jöttek a cserék és a TV részéről a sárdobálás, vagy szintén tetszett a Korhatáros szerelem is. Azt miért nem folytatják? Most lenne vicces, ki az apja a 3 férfi közül a születendő bébinek?
A tűzhelyem, ami mindjárt hivatalosan is nagykorúvá válik, sokat rakoncátlankodik és lépten-nyomon az az érzésem, hogy le kellene cserélni. Sokszor, amikor vacakolni kezd - tehetetlen dühömben, merő bosszúból - Karancsnak szoktam csúfolni és néha bele is rúgok a sarkába, ami persze nekem jobban…..
Dzsano 2021.01.04 21:19:56
@Bandibacsi34: LÉteznek a minikonyhák, ahol felül két elektromos platni van alul pedig minőségtől függően elektromos sütő. Nekünk mág 30 éve van egy komolyabb darab, bármire jó, de az olcsóbbal legfeljebb hétvéhi házba, egy virslit megfőzni. Érdekes módon a sütő részük mindnek jobb, sok finom lacipecsenyét sütöttem már így.
Az igazság a legélesebb fegyver a jelenünket meghatározó általános pesszimizmus ellen! – véli Hans Rosling. A ’Factfulness’, magyarul ’Tények’ címen megjelent kötet vezérgondolata szerint csak az tud egy szituációt helyesen megítélni és jó döntést hozni, aki ismeri a releváns tényeket. Ez azonban…..
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
Sokan nem tudják mi fán terem az influencer, blogger, vlogger, gamer. Nehéz a fiatalsággal és a technikai fejlődéssel lépést tartani az idősebb korosztálynak. Még én is kapkodom sokszor a fejem, mert mindig újabb és újabb felületek, tartalmak jönnek szembe az emberrel. Már lehet podcastokat…..
Olvasni jó, bármilyen módon is tesszük! Kényelmes fotelunkban ülve, fekve az ágyon, leheveredve egy kockás plédre, menet közben a tömegközlekedésen, egy finom teával a kezünkben...Én azt vallom, hogy ugyan ez áll a könyv vagy e-book formátumban való olvasásra is. Mindegy hogy hogyan, de olvassunk,…..
Van a magyar krimi irodalomnak egy nem túl ismert alakja, Kristóf Attila. Ő az, aki megpróbált a nyolcvanas években elrugaszkodni a szocialista krimitől, ehhez kitalálta Dér Ádámot az emberbőrbe bújt pszichométert. Lett is belőle sorozat…..
Magyarországon teljes zavar van a fejekben, a rizibizitől kezdve a ludaskásáig ma már egyre több ételt rizottónak neveznek, pedig létezik a rizses ételeknek egy másik nagy családja is, a piláf, amely körül például Üzbegisztánban valóságos kultusz alakult ki. Igaz, én sem gondoltam volna, hogy a plov…..
Dzsano 2019.10.01 20:29:38
Két nap híján 27 éve annak, hogy Egerszegi Krisztina, két héttel az akkori, 18. születésnapja előtt már valóban felnőtté vált. Barcelonában három olimpiai aranyat nyert, végképp eltörölve a doppingon „erőssé” váló NDK-s úszóhegemóniát. Bár négy évvel korábban, már 14 évesen is „nagykorú” volt, de…..
Szegasztok! Újra visszatértem és nem is akármivel, mint egy játék kritikával. Szerintem az eredeti S.W.I.N.E. játékot nem kell bemutatni, mert minden magyar játékos ismeri, ha másról nem, akkor hallásról. A 2001-ben megjelent játék a mai napig szép grafikával, poénos beszólásaival és remek…..
550 éve született Niccoló Machiavelli, minden idők legnagyobb hatású politikai filozófusa, tavaly pedig máig ható főműve, a Fejedelem publikálásának 505. évfordulóját ünnepelhettük. Machiavelli az erőszakot és a képmutatást hirdette, fejük tetejére állítotva a keresztény és a humanista értékeket;…..
(Fotó: Fortepan.hu) Nézegettem a napokban az Index2 címoldalát: egymás alatt sorjáznak a receptek és étteremtesztek, kajafotó kajafotó hátán. A foodporn az új bikinihíd és combszemöldök, beteljesülni látszik végre a rég áhított gasztroforradalom! De egészen biztos, hogy ez így van? Hiszen…..
Már több, mint húsz éve annak, hogy Ferencváros önkormányzata hozzáfogott a kerület rehabilitációjához, és ennek köszönhetően nemcsak a kerület összképe változott meg, de bizony az árak is egyre magasabbra rúgnak...
Dzsano 2017.11.24 14:32:25
@terrormaci: Dettó. :)
A kedvenc ebédlő helyem egy egyszerű kínai gyorsétterem. A berendezése szokásos, semmi különös, de ami megfizethetetlen, nagyon családias - az árak pedig nyomottak. Nem tudom, hogyan éri meg fenntartani, pláne úgy, hogy mindig ad a kedves és mókás kiszolgáló, aki egyben a tulajdonos, vásárláskor…..
A Konyhafőnök az utóbbi évek egyik legjobb tévés produkciója az RTL műsorán. A legnézettebb kereskedelmi tévé jól érzett rá a folyamatosan emelkedő érdeklődésre az igényes gasztroműsorok iránt és megfelelő időzítéssel indította anno 2014-ben A Konyhafőnök című…..
Sajtkrém, bébispenót, marinált ponty és fokhagyakompót egy bagelnek tűnő kifliben. Bemutatjuk a pulled pontyot. Nemrég cseréltük le a télikabátot, de már azon pörgünk, mivel fogjuk pótolni a strandon a kalóriákat. És nemcsak mi, hanem a palettások is. A balatoni street food-őrület tényleg nemcsak…..