Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EUvonalas

163 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négyévente az EU vezetői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy uniós köntösbe bújtassák az olimpiai részvételt, és arra biztatnak, hogy az EU-tagállamok eredményeiket egységesen kezelve keljenek versenyre harmadik országokkal.Az elmúlt olimpiák során is előszeretettel…..
Egy friss Eurobarometer kutatásból kiderül, hogy az uniós polgárok féltik a személyes adataikat, és nem bíznak az online fizetési műveletekben. Ez a fajta bizonytalanság nem tesz jót az uniós gazdaságnak, ugyanis gátolja a nemzeti és határon átnyúló online vásárlások…..
A gazdasági válság kirobbanása óta a hitelminősítők a nehéz helyzetben lévő országok mumusává váltak. Hétről hétre kerülnek országok bóvli kategóriába, miközben az unió minden erejével a gazdaság beindítására törekszik, azonban a rossz besorolások mellett egyre…..
Tanácsok kezdőknek és haladóknak útiokmányokról, biztonságról, alkoholról és cigarettáról, valamint hasznos telefonszámokról. Június 8. és július 1. között szurkolók milliói érkeznek Lengyelországba és Ukrajnába, szurkolni, bulizni, vagyis jól érezni magukat. Nem árt…..
Túl sok életet követelnek a dohányzás okozta betegségek és szövődmények, így az unió „bekeményít”. John Dalli uniós biztos februári EP-felszólalásában világított rá arra, hogy a cigaretták csomagolása jelenleg túlságosan színes és érdekes, túl figyelemfelkeltő.…..
Egyre magasabbra ível az európai filmgyártás csillaga: az unió 2014–2020 között 900 millió eurót szán a filmgyártás támogatására.Az idei Cannes-i filmfesztiválon az unió által támogatott filmek közül 18 is bekerült az Arany-Pálmáért folytatott versenybe. Az európai…..
Május 15-én este a világsajtó visszafojtott lélegzettel várta, hogy Francois Hollande francia elnök puszit vált- e Angela Merkel német kancellárral. A puszi elmaradt. Miután Francois Hollande elfoglalta elnöki hivatalát, első útja Németországba vezetett. Az út szimbolikus…..
Az uniós statisztika fekete hónapja volt 2010 januárja, amikor kiderült, hogy a csőd felé száguldó Görögország nem közölt pontos adatokat gazdaságának valós állapotáról, megvezetve ezzel egész Európát. Ma már az unió mindent megtesz, hogy ez még egyszer ne fordulhasson…..
Az elhúzódó válság következtében és a tagállami megszorítások láttán képmutató magatartásnak tűnne, ha az uniós bürokrácia nem törekedne saját kiadásainak csökkentésére. Az uniós vezetők ezt felismerve takarékoskodásba kezdtek, és igyekeznek minél nagyobbat húzni…..
Hogyan kerülnek kalózok az Európai Parlamentbe? A válasz igen egyszerű: az európai parlamenti választások révén. Az EU országaiban működő kalózpártok a közelmúltban fórumot tartottak Prágában, ahol elhatározták, hogy a 2014-es európai parlamenti választásokon egységes…..
Az Európai Bizottság jövőképe szerint életünket hamarosan behálózzák és irányítják az egymással kommunikáló tárgyak és - így segítik a mindennapi életünket. De biztonságos-e ez a jövő?A Bizottság első pillantásra kissé utópisztikus jövőképe szerint egy reggeli…..
Goran Bregovic elismert szerb-horvát zeneszerző elkészítette az Örömóda folklór változatát. Bregovic, aki a balkáni cigányzenét világszerte népszerűvé és elismertté tette, Boris Tadic szerbiai elnökválasztási kampányárára készítette el az újszerű feldolgozását. A zene,…..
BeszámolóA Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közös projektjeként valósult meg "Rajtad múlik!" címmel az Európai Unió többéves költségvetési tárgyalását szimuláló vetélkedő. Az esemény főszervezője a Negotiation Moot, amely…..
2012. április 1-jén lép hatályba az Európai Polgári Kezdeményezés, amely révén egy új jog illeti meg az unió polgárait, ha úgy tetszik, mi is beleszólhatunk az európai ügyekbe. Azáltal, hogy a kezdeményezők egy csoportja összegyűjt egymillió aláírást, kötelezheti az…..
Az unió több tagországában drágul a tojás ára, közben pedig közeleg a húsvét. Az állatjóléti előírások javítása, na meg persze a tyúkok boldogabb földi életének megteremtése érdekében, az Európai Unió 1999-ben irányelvben határozta meg azt, hogy a tagállamoknak be kell…..
A legfrissebb uniós adatok azt mutatják, hogy Görögország több mint 1 milliárd eurónyi hadászati eszközt vásárolt az EU tagállamaitól 2010-ben, miközben az első görög mentőcsomag kialakítása  volt napirenden. Az ország, mialatt a csőd felé sodródott, 794 millió…..
Március 8-án a világon mindenhol, így Európában is a nőket ünnepeljük. Azokat a nőket, akik még mindig átlagosan 16,4%-al kevesebbet keresnek férfitársaiknál és akik kvalitásaik ellenére még mindig alig töltenek be vezető pozíciót a nagyvállalatoknál. 1857. március 8-án 40…..
Természetesen nem az EU inváziójáról van szó, de a téma így is igen komoly, ugyanis egyre több olyan invazív faj él Európa szerte, amely veszélyezteti a kontinens biológiai sokféleségét. Az invazív fajok az emberekre is veszélyt jelentenek. Az ázsiai tigrisszúnyog a használt…..
Az a hír járja, hogy a legújabb divat a techno party az EU-ban. Csakhogy ebben a buliban a DJ az uniós bürokrácia és nem biztos, hogy mindenki olyan jól szórakozik...Mi egy jó uniós techno party receptje? Végy egy válságban lévő országot, cseréld le a választott vezetőit…..
A március 1-2-i EU csúcs témája lesz Szerbia hivatalos EU-tagjelölti tagságának megadása, miközben Szerbiában rekordméreteket ölt az uniós csatlakozását ellenzők száma.Ez nem is csoda hiszen az unió intézményeiben, az évek óta gyűrűző válság következtében, az uniós…..
Tegnap este (február 13.) elfogadta a görög parlament azt a megszorításokat tartalmazó törvényjavaslatot, amely feltétele egy újabb mentőcsomag „elnyerésének”. Már tudni lehet, hogy a segélycsomag mérete előreláthatólag 130 milliárd euró lesz: 100 milliárd hitel,…..
Hétfőn szavazott az EP mezőgazdasági szakbizottsága arról, hogy miként folytatható az EU élelmiszersegély-programja, amely a leginkább rászoruló európaiaknak nyújt segítséget. A pénzügyi váláság kellős közepén, az egyre inkább dráguló élelmiszerárak mellett: egyre…..
EU - Erről Ugatok Dán design 2012.02.03 16:32:00
Mi ugrik be Dániáról elsőre? Száguldó biciklik, zöld mezők, legelő bocik és …..bútorok. A dán elnökség alatt a Tanács brüsszeli épületében, a Justus Lipsiusban a dán kultúrát és életérzést design bútorok és szobrok hivatottak népszerűsíteni. Ebben a félévben…..
Az, aki az elmúlt héten figyelte az Unió háza tájáról érkező híreket, felkaphatta a fejét egy elsőre igen pikánsnak tűnő témára: az EU szigorítaná a mellimplantátumokkal kapcsolatos szabályokat. Természetesen nem a szilikon viselésének szabályait kívánja lefektetni az EU,…..
EU - Erről Ugatok Újra Ugatunk! 2012.01.24 17:20:00
Kedves blogkövetők!Mától újra ugatunk! Kövessetek, olvassatok, kommenteljetek! Az új bejegyzés lejjebb már olvasható. ..